| |
| Mölltaler Gletscher (zvani Meli:) |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| GreenIce |
Objavljeno: Tor Maj 05, 2026 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 27
|
Hvala, zanimivo.
To je torej bilo lokalno smučišče z eno progo in napravo, ki ni več moglo konkurirat Meliju in Ankoglu in se je leta 1997 zaprlo. Melija so med leti 1996 in 2001 res konkretno posodobili, postavili so nov vlaklec in zamenjali vse stare vlečnice z novimi ali malo rabljenimi sedežnicami.
Upam, da bo po investicijah v snow-farming sedaj sledila vsaj kakšna posodobitev infrastrukture. Ali pa da bi vsaj občasno malo zagnali tudi Schwarzkopf... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| tomi |
Objavljeno: Tor Maj 05, 2026 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1314 Kraj: Jesenice
|
[quote="GreenIce"][quote="fisko"] | GreenIce je napisal/a: | Jaz sem dolgo časa mislil, da je sedežnica iz leta 2000, čeprav je hitrost nenormalno počasna tudi za "sodobno" fiksno sedežnico...  |
Počasna je zato, ker ne dela trak! Zadnjič je sicer žičničar omenil, da je planirana zamenjava v 3 letih (s spodnjo postajo pri Altecku), a ni bil preveč optimističen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| tomi |
Objavljeno: Sre Maj 06, 2026 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1314 Kraj: Jesenice
|
Letnik 2000, no 1 kasneje, pa je 6sedežnica. Ampak glede na trajanje obratovanja v primerjavi z drugimi smučišči je najbrž tam okrog Abrahama  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| __Ziga__ |
Objavljeno: Čet Maj 07, 2026 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 218
|
| Meni je ta Panorambahn, podobna naprava kot Ogoreljica 2 na Jahorini (ki je obnovljena)....... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| miki |
Objavljeno: Čet Maj 07, 2026 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3462 Kraj: Maribor
|
S precejšnjo zamudo, še moje zaključno poročilo z Melija 1. in 2. maja: povsem spodobna (ne pa vrhunska) smuka. Fajn je bilo takoj zjutraj na rebrcih, ko je lepo prijemalo tudi z malo bolj 'okroglimi' robniki, potem pa je bilo tam med 10. in 11. ob šestsedežnici in Panoramabahn meni čisto preveč betonsko: rebrca smo že 'poradirali', spuščalo pa še ni. Prehod iz betona v čofto je bil žal čisto prehiter, na 'ledeniku' med 12. in 13., na Panoramabahn uro pozneje.
Vidljivost pa je bila nora, sploh v petek:
Proga do vlakca pa seveda druga zgodba: zjutraj po ravnini trda, zadnji ror simpatično maslen:
Je pa bilo skoraj nemogoče zadet 'pravi' čas za smuko do vlakca, ker ta ni delal po voznem redu. V petek sem recimo na postajo prišel ob 8:04, pa je vlakec stal na peronu (= kar pomeni, da zagotovo ni peljal ob 8:00). V soboto sem bil bolj zgoden, da bi dobil furo ob osmih, pa je vlakec ob 7:55 bil ravno na vožnji, potem pa je peljal ob 8:12. Svašta.
Kar zadeva žičnice pa srednja koroška žalost: tako kabinka kot šestsedežnica imata polovico kabin/sedežev v garaži in žičkote povsem očitno boli (ne bom napisal kaj) da folk zaradi tega občasno čaka. Trakovi so vsi pokvarjeni, tako na šestsedežnici kot na Panoramabahn. Schwarzkopf mislim da celo sezono ni delal, Alteck pa tudi že nekaj časa ne. Skratka, če bodo začeli sredi prog delat še valove, grbine in podobno nesnago za kolesarje, se bom počutil čisto tako kot 'doma' na Pohorju .
Več slik najdete pri Alpinfanih. _________________ Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Čet Maj 07, 2026 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Miki, po informacijah poznavalca, ki tam veliko smuča, naj bi baje Schwarzkopf nazadnje resno obratoval v sezoni 2020/21... potem pa so ga enkrat 1 ali 2 sezono kasneje samo še enkrat odprli za krajše obdobje. Letos je bil med sezono par dni na zemljevidu označen z vijolčno barvo in kodo "v preparaciji", a žal iz tega ni bilo nič. Niso pa informacije 100 procentno točne!
Alteck pa tudi že kar nekaj časa ne dela, čeprav imajo snega tam vrh glave.
Mene to bolj kot na Pohorje spominja na Krvavec - odprejo točno toliko prog in naprav, kot je minimalno dovolj za soliden obisk. Je pa treba izpostavit, da so letos na Krvavcu zasneževali in Njivice in Kržišče, ki so bili odprti celo drugo polovico sezono. Upam, da tako nadaljujejo naslednje leto in da bodo mogoče tudi na Meliju se bolj potrudili in odprli kakšno progo več... _________________ 2025/26 (24 dni): Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Arabba/Marmolada, 3 Zinnen, Katschberg, Turracher, BKK, Krvavec, Groseck Sp., Pohorje
2024/25 (22 dni): Kronplatz, Molltaler, Obertauern, Višarje, Gerlitzen, BKK, Krvavec, Vogel, Pohorje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Ki9 |
Objavljeno: Sob Maj 09, 2026 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52 Prispevkov: 449
|
Zdravo. Je bil kdo Včeraj/ danes na hribu? Ima smisel jutri it gor ali je bolje, da se človek naspi?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Smucar9 |
Objavljeno: Sob Maj 09, 2026 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 544
|
| Ki9 je napisal/a: | Zdravo. Je bil kdo Včeraj/ danes na hribu? Ima smisel jutri it gor ali je bolje, da se človek naspi?
Hvala |
Spal bos, ko bos umrl
Pejt in porocaj !! Zapomni si temperaturne napovedi in napoved vlage in osoncenost, da bomo imeli za prihodnje maje
Na prvo žogo bi rekel, da mi zgleda da bo zelo podobno danansjemu dnevu: v megli in 0C _________________ 2025/26: Carezza,diFassa,Gardena,Obertauern,Ankogel...
2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbühel,SkiWelt,Petzen,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian...
2021/22: Moelltal,Kope,MB/Areh,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,...
2018/19: Nassfeld,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Višarje...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Maj 09, 2026 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Tudi mene mika, kljub temu, da sem sezono že zaključil 1. maja, da bi mogoče proti koncu meseca šel za kakšni 2 uri, ko bo delala še zgornja proga samo če bo kak sončni vikend... Je morda kdo že bil v tem obdobju v zadnjih letih? Se 2 uri še da normalno smučat ali je že preveč toplo konec maja? _________________ 2025/26 (24 dni): Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Arabba/Marmolada, 3 Zinnen, Katschberg, Turracher, BKK, Krvavec, Groseck Sp., Pohorje
2024/25 (22 dni): Kronplatz, Molltaler, Obertauern, Višarje, Gerlitzen, BKK, Krvavec, Vogel, Pohorje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| gapi202 |
Objavljeno: Ned Maj 10, 2026 7:16 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2368
|
Nekaj let nazaj sem na trde proge zjutraj naletel konev junija. Tako da seveda se da. Le izbrat je treba pravi dan potem pa je treba imeti še nekaj sreče _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Smucar9 |
Objavljeno: Ned Maj 10, 2026 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 544
|
| Ki9 je napisal/a: | Zdravo. Je bil kdo Včeraj/ danes na hribu? Ima smisel jutri it gor ali je bolje, da se človek naspi?
Hvala |
Ne zgleda slabo. Vsaj do 11h. Upam, da si sel, da nam poročaš
Karte za naslednji dan 29€, ki jo lahko ze kupljeno do polnoci skenslas za 1€, do opoldneva istega dne pa skenslas za 5€.
A je kdo ze daj prespal v teh hostlu ? Je sploh mozno 18+ ?
Rezervacije baje na restaurant@gletscher.co.at
.
...potem ob 14h pa tkole:
čist zgoraj 0C,
na zadnji prelomnici do vlakca pa 7C
 _________________ 2025/26: Carezza,diFassa,Gardena,Obertauern,Ankogel...
2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbühel,SkiWelt,Petzen,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian...
2021/22: Moelltal,Kope,MB/Areh,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo,...
2018/19: Nassfeld,Turracher,BKK,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Višarje...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,Alta Badia,Arabba,Marmolada,Krvavc,Rogla,Kr.Gora... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|