|
Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
miki |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
lenko je napisal/a: | Obeti za danes se uresničujejo, količina padavin je podobna napovedanim, morda za odtenek manjša od napovedanih, količina snega v dolini skorajda popolnoma zadeta. Tako je v dolini ena velika žalost z nekaj cm plundre. Za opaziti je bilo ponovno aktivacijo zahodnih vetrov iz dravske doline, ki prinašajo pod Pohorjem nekoliko višje temperature, kar pomeni da je zjutraj bilo v severnem delu mesta več snega kot pa pod Pohorjem! Tudi sedaj popoldne ni slika kaj bistveno boljša, ko je zahodnik malce spremenil smer.
Se pa uresničuje Mikijev scenarij za prihodnji teden, kaže na potek nekaj vmes med mrzlim ter namočenim, kar pomeni precej manj padavin od napovedanih, nizkih temperatur pa od nikoder zaradi oblačnega vremena. Arso napoved pa še zaenkrat optimistična pri nizkih temperaturah ob oblačnem vremenu. Saj nam bi že moglo biti poznano, da ob oblačnosti temperature ne padajo tako nizko kar tako same od sebe. Je pa res da še je po po ponedeljku še zmerom kar veliko nejasnosti glede poteka, razen tega da bodo temperature več ali manj kot kaže pod dolgoletnim povprečjem. Upam da bo zneslo za odprtje čopke. |
Da ne bomo 'šimfali' samo aftobusarjev, bom raje napisal nekaj o vremenu. Za začetek sem potegnil iz naftalina vremensko debato ki sva jo z Lenkotom imela med 1. in 4. februarjem (zanimivo je pogledat tudi Aladinovo napoved ki jo je Lenko prilepil 4. februarja: po takratni prognozi naj bi v SV Sloveniji med 4. in 8. februarjem vsak dan imeli jutranje temperature -8 do -10). Ja pa ja, dobro so to zadeli na ARSU: dejstvo je da v 2 tednih februarja v dolini ni bila niti ena noč primerna za zasneževanje. Ne vem če drugi tudi tako spremljate temperature, jaz jih vsak dan na domačem termometru, pohorski spletni strani in spletni strani ARSO. Kar se dogaja zadnja dva tedna je samo še za razjokat. Vedno, ampak res vedno, ko se pojavi vsaj mala možnost za mrzlo noč, pride nekaj vmes. Spomnimo se prejšnje nedelje: končno se je 'spucala' megla, zvečer se je ob jasnem nebu že ohladilo na -1, potem pa se so se od SZ privlekli oblaki in temperatura je v eni uri narasla na 0, kar je potem držalo vso noč. Včeraj okoli polnoči se je tudi začelo jasnit, temperatura se je spustila proti ničli, ampak ni vrag da so se ponoči spet privlekli oblaki pa še zahodnik je potegnil. Pa smo zjutraj spet imeli: Maribor Tabor 0, več kot letališče Portorož ali Bilje pri Novi Gorici . Ob devetih pa se je seveda zjasnilo. Gremo stavit da se bo zvečer spet pooblačilo, ali bo zapihal zahodnik, ali bo v Areni izbruhnil gejzir, ali kajjazvem kaj, da bo odneslo napovedan mraz tudi prihodnjo noč? Ker večno topovi ne bodo čakali, navsezadnje smo že sredi februarja. Na Aladinu še vedno lahko pogledate grafiko kjer je za danes zjutraj za SV Slovenijo napovedana temperetura -7. Zgleda da bodo na ARSU morali spremeniti vremensko napoved, ko npr. napovejo 'jutranje temperature med -5 in -10, ob morju okoli 0' bodo morali dodati ''jutranje temperature med -5 in -10, ob morju in v Mariboru okoli 0' .
PS: saj vem da razburjanje glede vremena nič ne pomaga, ker se narava ne meni za naše želje. Ampak enostavno sem se moral izlajat. Sicer pa tudi razburjanje nad aftobusarji ne pomaga, tudi njim 'dol visi' za naše želje ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Glede na današnji obisk zna biti ta vikend zanimivo. Na vseh naprav se je danes malo čakalo, kulisa je fenomenalna, proge pa zaradi svežega snega mehke in prebavljive. Steptan je tudi Bolfenk in me prav zanima ali bo ta vikend obratoval. Glede na izkušnje iz preteklih dveh tednov in ob dejstvu, da ne delajo dvojne naprave bo potrebno imeti kar potrplenje, saj bodo čakalne dobe mogoče kot v starih časih, ko so upravljali z smučiščem prav tako avtobusarji  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
volki je napisal/a: | Steptan je tudi Bolfenk in me prav zanima ali bo ta vikend obratoval. |
Je steptana tudi stara fiska (vsaj v zgornjem delu) ali samo rdeča proga na Bolfenku?
Kako pa je sploh s sidri na Bolfenku? So jih že sploh namontirali? Če me spomin ne vara, jih pred 2 tednoma še ni bilo... Sicer pa, če se ne motim, so za obnovo Bolfenka dobili javni denar, tako da če ga ne bodo počasi spravili v pogon znajo biti heci (še posebej, če je bilo slučajno kaj denarja s strani EU zraven). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1025
|
Teptan je iztek stare fiske do vstopa na vlečnico Bolfenk, sider ni gori, ker je treba najprej en "pramen" zajle zamenjat, ker je drevo gor padlo in jo poškodovalo - menda bo do počitnic.
Drugače pa danes kar idealno, tudi gneče ni - mogoče minuta dve kje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
miki je napisal/a: | lenko je napisal/a: | Obeti za danes se uresničujejo, količina padavin je podobna napovedanim, morda za odtenek manjša od napovedanih, količina snega v dolini skorajda popolnoma zadeta. Tako je v dolini ena velika žalost z nekaj cm plundre. Za opaziti je bilo ponovno aktivacijo zahodnih vetrov iz dravske doline, ki prinašajo pod Pohorjem nekoliko višje temperature, kar pomeni da je zjutraj bilo v severnem delu mesta več snega kot pa pod Pohorjem! Tudi sedaj popoldne ni slika kaj bistveno boljša, ko je zahodnik malce spremenil smer.
Se pa uresničuje Mikijev scenarij za prihodnji teden, kaže na potek nekaj vmes med mrzlim ter namočenim, kar pomeni precej manj padavin od napovedanih, nizkih temperatur pa od nikoder zaradi oblačnega vremena. Arso napoved pa še zaenkrat optimistična pri nizkih temperaturah ob oblačnem vremenu. Saj nam bi že moglo biti poznano, da ob oblačnosti temperature ne padajo tako nizko kar tako same od sebe. Je pa res da še je po po ponedeljku še zmerom kar veliko nejasnosti glede poteka, razen tega da bodo temperature več ali manj kot kaže pod dolgoletnim povprečjem. Upam da bo zneslo za odprtje čopke. |
Da ne bomo 'šimfali' samo aftobusarjev, bom raje napisal nekaj o vremenu. Za začetek sem potegnil iz naftalina vremensko debato ki sva jo z Lenkotom imela med 1. in 4. februarjem (zanimivo je pogledat tudi Aladinovo napoved ki jo je Lenko prilepil 4. februarja: po takratni prognozi naj bi v SV Sloveniji med 4. in 8. februarjem vsak dan imeli jutranje temperature -8 do -10). Ja pa ja, dobro so to zadeli na ARSU: dejstvo je da v 2 tednih februarja v dolini ni bila niti ena noč primerna za zasneževanje. Ne vem če drugi tudi tako spremljate temperature, jaz jih vsak dan na domačem termometru, pohorski spletni strani in spletni strani ARSO. Kar se dogaja zadnja dva tedna je samo še za razjokat. Vedno, ampak res vedno, ko se pojavi vsaj mala možnost za mrzlo noč, pride nekaj vmes. Spomnimo se prejšnje nedelje: končno se je 'spucala' megla, zvečer se je ob jasnem nebu že ohladilo na -1, potem pa se so se od SZ privlekli oblaki in temperatura je v eni uri narasla na 0, kar je potem držalo vso noč. Včeraj okoli polnoči se je tudi začelo jasnit, temperatura se je spustila proti ničli, ampak ni vrag da so se ponoči spet privlekli oblaki pa še zahodnik je potegnil. Pa smo zjutraj spet imeli: Maribor Tabor 0, več kot letališče Portorož ali Bilje pri Novi Gorici . Ob devetih pa se je seveda zjasnilo. Gremo stavit da se bo zvečer spet pooblačilo, ali bo zapihal zahodnik, ali bo v Areni izbruhnil gejzir, ali kajjazvem kaj, da bo odneslo napovedan mraz tudi prihodnjo noč? Ker večno topovi ne bodo čakali, navsezadnje smo že sredi februarja. Na Aladinu še vedno lahko pogledate grafiko kjer je za danes zjutraj za SV Slovenijo napovedana temperetura -7. Zgleda da bodo na ARSU morali spremeniti vremensko napoved, ko npr. napovejo 'jutranje temperature med -5 in -10, ob morju okoli 0' bodo morali dodati ''jutranje temperature med -5 in -10, ob morju in v Mariboru okoli 0' .
PS: saj vem da razburjanje glede vremena nič ne pomaga, ker se narava ne meni za naše želje. Ampak enostavno sem se moral izlajat. Sicer pa tudi razburjanje nad aftobusarji ne pomaga, tudi njim 'dol visi' za naše želje ... |
Imate letos res smolo v MB. Včeraj je bilo v Kamniku ob zares gosti megli zvečer -7, v LJ pa jasno in -5. Tudi zjutraj precej hladno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan18 |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04 Prispevkov: 67
|
kakorkoli, upajmo da uspe stisnit za ta 2 dneva in kolikor tolikor zasnežiti stadion ter čopko... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2018 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3282
|
Res je, proga Bolfenk se je uredila. Vendar pa zaenkrat še ne bo nič z obratovanjem, saj je na spodnjo postajo padlo nekaj manjših smrek pa naj bi baje bili potrebni dodatni pregledi .
No upam na čimprešnji zagon, proga je vsekakor lušna, predvsem ker jo ne najde toliko smučarjev in se da lepo nasmučati. Čeprav je danes bila kar polna ljudi, večinoma takšnih, ki tja ne spadajo. Ali so spregledali zgoraj znak za zaprto, ali so mislili da jih čaka spodaj med in mleko? Seveda je nato sledilo mučno spuščanje po Jonatanki, ki jo pridno že zarašča olesenelo rastje, vglavnem nič kaj lušnega za ozke suličarje, po možnosti v kavbojkah.
Odprt je tudi zgornji del ter spodenj del Mariborskega slaloma- Vmesen del med cestama je zaprt, bi potreboval vsaj 2 topa in nekaj mrzlih noči da bi se zasnežil. Pravtako je odprta desna varianta habakuka in tastrma obvoznica do koče Luka. Razmere so spodobne, za 31€ pa se mi zdi smuka že precej primerna, pa naj Facebookovci lajate kolikor hočete, da je predrago. Proge so skozi že celo leto razmeram urejene, s tehničnega stališča priprave prog in smučišča letos na nivoju kot se spodobi, če zanemarimo tisto večer s čopovo progo in nekaj decemberskih dni Piskra, ko je pobralo večino naravnega snega.
Drugače pa se pridružujem mnenju predhodnikov, kot sem že nekajkrat letos omenil ima Maribor izjemno smolo letos, kar se tiče nizkih temperatur. Izjemno odstopamo od okolice, medtem ko pri nekaterih brije minus, imamo mi mediteranske temperature. A kljub temu se smučamo v dolino. Danes, ko je bilo cel dan več ali manj jasno, se je po 15 uri navlekla oblačnost, kot je vidna tudi na mojih fotkah, iz katere je celo na koncu pričelo snežiti, tako pa je šla vlaga v višave, pa še zavira se ohlajanje ozračja. Znova enak scenarij že nevemkoliko krat že letos. Medtem pa ko je bila v mestu okoli 40% vlažnost je ta na stadionu se vrtela okoli 70%. Takšne fenomene pa bi se dalo že uporabiti za kakšno doktorsko delo, ker kar se letos dogaja je prav fascinantno. Seveda v slabem smislu. Malce pod trikotno jaso je Sherpa kazala naslednje podatke:
Kar preračunano s cca 950 hPa pride -1,72 °C Wetbulba, sicer primerno za zagon Sherpe, za zagon celotnega sistema pa ne. Morda pa se zvezde to noč obrnejo na našo stran in se do jutra končno ohladi kot se spodobi.
Upam na lep vikend z odprto čopovo progo pa s čim manj nejevolje pri čakanju na napravah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
Če morajo zaradi tiste smreke delat ponovni pregled Bolfenka, niso me ravno prepričali. Tudi ne verjamem, da je zaradi padle smreke utrgana žička na zajli. Verjetno nas spet nategujejo in še nimajo urejenih vseh pregledov za Bolfenk, čeprav so se hvalili, da je pripravljen. Podobno so naredili za Radvanje, vse je bilo pripravljeno za Zlato lisico (tako so vsaj pisali po medijih), na koncu pa so še dan pred Little fox delali prglede na Radvanju in popravljali. kak odprejo usta, se zlažejo, bolje, da so tiho  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Lažniva zgodba Marproma ima svoje nadaljevanje (Celoten članek, da ne bo kdo skakal).... novinarjem so se ornk zaskalili....čemu le?
https://www.vecer.com/smucarka-ki-je-obticala-na-videcu-marprom-zavaja-6404481
Sicer pa je bilo decembra sila podobno na Cojzarici....hvalili so se kako smo se vozili s sankami (a ne JurijB).....tifusarji pa ko na Neretvi skije na ramo pa hajd na špricer k Iveku.... letos je že vse skupaj TRAGIKOMIČNO....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Novinarjem? Novinarju očitno, ki že ima skoz piko na direktorja. Vse skupaj smrdi po eni politični svinjariji, ki jih imamo že dovolj v Mariboru. Pa kaj te novinarje res nobeden ne kontrolira kaj pišejo? Takšnemu novinarju bi vsaj mogli izdati delovno knjižico in prepovedati sodelovanje v medijih, da se objavijo pisma kogarkoli, ki sploh niso preverjene zgodbe, da se noter da članek oz. pismo od nekoga ki je iskal direktorja po bifejih? Super da se predstavijo stvari, ampak ne na takšen način, s več kot očitnim političnim ozadjem. Nekaj se ponovno kuha v tem našem preljubem Mariboru. Pol pa še naj nekdo reče da so osrednje slovenci krivi za naše tegobe... Niti najmanj, serjemo po lastni zemlji.
No, začudoma pa "tifusarji" "aftobusarji" "nesposobneži" in tako naprej niso upoštevali vaših želja in upanj, pa so očitno rinili navkljub vašim nasvetom z glavo skozi zid, pa v današnji noči neglede na slabe pogoje (Maribor znova med toplejšimi) zasneževali čopko ter spodnji del stadiona. Celoten stadion niso zasneževali, saj je bila na delu rahla inverzija, na že pripravljeno progo pa itak nima smisla delati čofte, ker jo le pokvariš.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Zlatko83 kar verjemi vse o Bolfenku.
Kot sem že napisal, pri Videcu gre predvsem za ignorantski odnos do ljudi, ki so čakali spodaj in za zgodbo po zgodbi.
Zajla crkne - se zgodi, vse ostalo je sposobnost vodstva, da zadevo omili, če jih že preprečit ne moreš.
In enkrat za vselej: Pohorje ne bo nikoli Schladming, Flachau, Dolomiti,... Naprave so tudi drugod stare in so podvržene okvaram - čeprav roko na srce, pri dobrem vzdrževanju se 30+ let stare naprave kvarijo bistveno manj kot super duper novi računalniško podprti sistemi - primer gondola Pohorje (predzadnji al kateri steber ki ven meče), povsem nova gondola iz Arrabe na Passo Pordoi (trikrat stali "na rdeči gumb" v eni furi), par let stara nova gondola iz val d'Isera gor nad olimpijsko progo (po pol ure "gužvanja" smo lahko še pol ure "uživali" v PM - ta gondola pa šteka) - in mislite, da se je kdo kje opravičil?
PS: Lenko verjamem, da z gorečnostjo zagovarjanja vodstva delaš več škode kot koristi - umiri konje!
Nazadnje urejal/a JurijB Čet Feb 15, 2018 1:29 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Zagovarjam vodstvo? Morda se res zdi tako, ampak več kot očitno je, da nekdo te napake vodstva uporablja za osebna prepucavanja, kar se mi zdi škoda za "naš" breg. Meni je važen razvoj brega kot se spodobi za naše razmere, pa naj bo v upravljanju rus, občinska firma, tajkun ali pa kdorkoli drug. Gledam le na to, da se stvari razvijajo, zdaj pa nekdo nekje še izkorišča nekatere stvari v svoj prid za določene lastne ugodnosti. Gre se mi za to, da se na koncu daje slab renome bregu po nepotrebnem, kar posledično zavira razvoj. In več kot očitno postaja zakaj nimajo več na Pohorju Večerovke, nobenih reklam v večeru ter zakaj ni večerovega piknika pod Pohorjem.
Kot že ničkoliko krat letos povem. Ne rečem da je vse idealno na bregu, tako slabo pa znova ni kot nekateri navajate. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
streif |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40 Prispevkov: 445 Kraj: pod Strmcem
|
Pa to z Videcom ni od včeraj, počasi bo že kaka okrogla obletnica  _________________ *23/24* : 35x 16x Weinebene, 9x Rogla, "Belvi"- Stadion, Trije Kralji, Gaal, 7x Turnau
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Lenko:
1. prosim da ko odgovarjaš meni ne uporabljaš druge osebe ednine, dvojine ali množine v povezavi s "šimfanjem". Prepričan sem, da vsi moji komentarji tukaj sedijo (kot se reče) in niso zlonamerni, ampak upam, da se bo koga prijelo.
2. splošna mantra, ki jo nekateri ponavljajo je da je Marprom upravitelj Pohorja šele dve sezoni - ni res - na Pohorju so upravitelj žičniških naprav že četrto sezono in v tem času bi lahko nekatere stvari postavili na pravo mesto. Vse kar so postavili na "pravo" mesto so prijateljske in povezane osebe na vodstvenih položajih.
3. "članek" na podlagi "izpada" Ubuja (znam te puško dok si pištolj bila), pa je seveda senzacionalističen, žal pa večinoma odraža realno sliko stanja in odnosa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Lenko in zakaj skačeš? BTW tifusar sem bil osebno jaz decembra na Cojzarici.... podobna zgodba kot z Vidcem (moram pazit na lektorje), podobni PR salto mortale s strani Marproma, le da takrat zadeva ni šla tako daleč, da so zadevo vzeli v roke bralci oz. še bolj butatasti novinarji, ki so takrat imeli vnaprej pripravljen članek s pohvalami za uspešen začetek sezone, samo jih je vlečnica malo za.....la....vendar Reporter Milan, je pa le Reporter Milan....in je postala Cojzarica popularna...mah zadeve se jim že vlečejo od predprodaje sezonskih kart konec avgusta naprej.....sicer pa pubeci, jaz sn se izpel-izgleda da gora noče k Mohamedu ...... in kot sem že takrat predvidel: ZANIMIVO je na našem bregu..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|