|
Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
ledenko |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1948
|
Na podoben način se je začela Kanglerjeva zamenjava. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Se je izkazalo, da če zmaju ne odsekaš glave, ga ne uničiš....Ni nujno da, če pade Fištra kot župan (kar bo), bo potem kaj bolje (beri golfist se opajtla vsakega nad sabo oz. si ga obrne sebi v korist).....ne želite si zopet šerifa na oblasti....Še nekaj mi je padlo na misel.......letos sem vodjo Areškega dela in samega presvetlega šefa avtobusnega podjetja na ruškem delu videl enkrat...in to na nekih njihovih komunalnih igrah....to je vse....vidim pa delavce, ki se pač trudijo po svojih najboljših močeh......ne bi jim škodilo, da se kdaj probajo malo med rajo spustit in poslušat kako sočno na njihov račun.....mogoče jim bi celo potegnilo, da nekaj delajo huuuuuudooooo narobe...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Ja, ampak te vaše Mariborske fore so se enkrat že lomile preko Pohorja. Začelo se je z univerzijado... in zdaj je kot kaže Večer pričel z ponovitvijo filma.
Že mogoče, da bo na občini enaka posledica kot prvič, ampak Pohorje ga bo pa tudi še drugič pokasiralo.
p.s.
Vsak novinar, oziroma vsaka znana oseba iz vašega veselega mesta dobro ve kje se najde katerega koli direktorja in nekdo, ki ga išče po gostinskih obratih je lahko celo vesel, da ga ne najde, ne pa da jemlje kot kriminal če direktorja ni v nekem bifeju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/prvi-del-zime-na-pohorju-marpromu-prinesel-350-000-evrov-izgube/445651
Prvi del zime na Pohorju Marpromu prinesel 350.000 evrov izgube
Zlate lisice ni bilo v Mariboru
11. februar 2018 ob 11:26
Maribor - MMC RTV SLO, STA
Prvi del zimske sezone je bil za pohorskega žičničarja Marprom slabši kot lani, saj jim je prinesel 350.000 evrov izgube. Med vzroki so neprimerne snežne razmere.
Na Mariborskem in Areškem Pohorju, kjer žičniške naprave upravlja javno podjetje Marprom, so šele z zadnjim sneženjem dočakali čisto prave zimske razmere, ki jim omogočajo, da so zagnali skoraj vse naprave. Doslej so zagotovili 62 smučarskih dni, saj so v aktualni sezoni smuko začeli 2. decembra, neprekinjeno pa, ves čas večinoma v okrnjeni obliki, poteka od uradnega odprtja sezone 16. decembra.
V drugi polovici decembra so na Mariborskem Pohorju uredili proge do Trikotne jase, na Arehu pa do spodnje postaje Piskra, od 18. januarja pa je po snežnem stadionu možna tudi smuka do doline. Zadnji teden je znova odprta tudi smučarska povezava med Bellevuejem in Arehom, na praznični četrtek pa so za nočno smuko prvič letos odprli še Čopovo progo do doline.
Prodali manj vozovnic, ni bilo Zlate lisice
Kot so pojasnili, so v tej sezoni prodali približno 1.700 sezonskih smučarskih vozovnic, doslej pa tudi okoli 35.000 različnih dnevnih in večdnevnih vozovnic, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani dobrih 5.000 vozovnic manj. Ob domačih smučarjih so našteli največ gostov iz Hrvaške, Madžarske, Italije, Srbije in Avstrije.
Ob nižjem številu prodanih vozovnic so razlogi za precej visok primanjkljaj predvsem visoki stroški zasneževanja, ki so posledica visokih temperatur v prvem delu zime, ob katerih je skopnelo precej snega, večja investicijska vlaganja, pa tudi selitev Zlate lisice v Kranjsko Goro. V Marpromu so nezadovoljni tudi z opaznim upadom števila hotelskih gostov na njihovih smučiščih.
Ob bolj naklonjenih vremenskih oziroma snežnih razmerah v nadaljevanju letošnje sezone računajo, da se bo število smučarjev povečalo, veliko pa si obetajo tudi od dveh tednov v času zimskih šolskih počitnic. Trenutno namreč razpolagajo z okoli 90 centimetri snega ter 14 žičniškimi napravami, ki omogočajo smuko na 18 progah.
Sodelovanje s Termami Maribor
Prvi mož Marproma Bernard Majhenič je sicer letos že izrazil nezadovoljstvo nad sodelovanjem s Termami Maribor, ki po stečaju Športnega centra Pohorje upravljajo tamkajšnje hotele, a jih menda slabo tržijo med smučarsko populacijo.
"Hotelska dejavnost je zelo pomembna za delovanje našega smučarskega centra, zato upamo, da se bodo trenutne razmere na tem področju čim prej izboljšale in bodo hoteli v prihodnje tako v zimski kot v poletni sezoni bolje zasedeni," še dodajajo v Marpromu.
Terme Maribor se po neuradnih informacijah z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je trenutno v novi fazi iskanja kupca za hotele Arena, Bolfenk in Videc, pogajajo o morebitni prekinitvi najemne pogodbe, vendar za zdaj o tem molčijo na obeh straneh, menda pa so še vedno odprte vse možnosti.
Marproma v tem trenutku ukvarjanje s hotelsko dejavnostjo prav tako ne zanima, direktor hotelskih operacij v Termah Maribor Martin Šabec pa je Večeru ta teden dejal, da imajo z Marpromom podpisan dogovor o sodelovanju, ki se ga skušajo maksimalno držati, saj ne nazadnje njihovim gostom zagotavlja nižje cene smučarskih vozovnic.
"Res pa je, da imamo tudi goste, ki jih smučanje ne zanima in ki k nam pridejo iz drugih razlogov. Ob tem je treba vedeti, da je prenos Zlate lisice v Kranjsko Goro v tujino poslal signal, da tukaj ni dovolj snega za zimsko sezono. So pa v tem trenutku hoteli dobro zasedeni, ljudje kupujejo tudi smučarske vozovnice," je še dodal Šabec.
Al. Ma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alioth |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02 Prispevkov: 131
|
Danes ni nobene fotografije od množičnega pohoda po Vidcu? Sem slišal, da je pregorel motor. Bi morale biti lepe fotografije, vreme je bilo sončno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1025
|
Kot se je dan idealno začel, se je us.ano končal:
- proge so bile zjutraj res v nulo - trikrat hura za ratrakiste;
- na Videcu, Partizanki in Ruški me je skoraj kap, ker so mi s sidra srež očistili (pa ne samo meni) pa pozdravit znajo fantje;
- pa nikjer ni bilo omembe vredne gneče do Piskra;
- velika večina prog je steptana v polni širini, žal na Piskru v cesti manjka nekaj kubikov snega za polno širino;
No potem pa se je začelo:
- najprej Cojzarica - zajla, vlečke, očitno težave še od nove zajle niso odpravljene;
- gneča na Ruški na obe progi, med tem ko sta bili progi prazni;
- med dvajsetminutnim čakanjem se vrnejo smučarji s Partizanke, ki povedo da je Videc crknil;
- pa smo šli na bus - pvi pride in se odloči obrnit na parkirišču - upam da se je že uspel vrnit na Belvi;
- pride drugi bus in rikvercira po dvojnem eSu do odcepa za Bistrico;
Kakorkoli tako malo je potrebno pri organizaciji, pa jim še to ne rata! Kar pridni delavci z rokami (in glavo) postavijo, "šefi" z ritjo podrejo. Pa samo dva redarja bi rabili na Arehu, ali pa Ciproševi plačat za obračališče, ali ...
Pa še nekaj: katera brihta se je spomnila ukinit progo proti Habakuku pod Slemenom? Sedaj ko se je "poligonček" razširil na več kot 2/3 prostora, je edina možna pot proti dolini široka tako čez palec 20m in tam se vali vse kar gre na Sleme, Poštelo, v dolino,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fisko |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31 Prispevkov: 151
|
Sam sem se danes odlocil za popoldansko smuko. Lahko povem, da je Videc od 14.00 dalje obratoval brez tezav, jim je ocitno uspelo odpraviti napako.
Problem proge pod Slemenom pa je od letosnje sezone dalje proga za Bike park. Saj so jeseni na progo pripeljali dodatno zemljo, s katero so naredili dodatne skakalnice, ki ocitno onemogocajo ratrakiranje te proge. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45 Prispevkov: 34
|
Danes na Arehu dopoldan idealne razmere, sonček, ravno prav hladno, super sneg, ampak... guzva! Ne vem, če sem kdaj toliko čakal na sedež na piskru, sicer na progi je bilo ok.
Vsako, ampak res vsako furo je sedežnica stala vsaj enkrat! Pa kaj hudiča je to, ve kdo? Malo je smrdelo po zažganem... motor pregreva? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Gneča na Piskru je bila "običajna" za idealno lep sončen dan z obilico snega.
Kar sem jaz videl spodaj je večkrat stal zaradi nerodnih smučarjev, ki so se zapeljali "malo čez rob". Fanta spodaj pač še ne vesta čemu služi "kosmata" podloga in da jo je treba do čistega očistit če nočeš, da se ljudje oddrsajo predaleč.
Ja pa gori so nekateri tudi "pozabili" izstopit, so potem rdečo črto "sprejali", kje je treba dol.
Me pa letos preseneča, da ne slišim nobenega madžara, po drugi strani pa ogromno avstrijcev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45 Prispevkov: 34
|
Hmm, doživel že kar nekaj takih lepih dni na Arehu, pa se še nisem tako načakal. Se verjetno poznalo, da cojza pol dopoldneva ni delovala, so pravili da je tudi na ruški za crknit, nas je kar minil, da bi šli na Partizanko...
Sam nisem videl nobenega extra nerodnega na vstopu ali sestopu, je pa le odklopna...
Drugače Madžarov je bilo polno med tednom, Hrvatov je še vedno kar nekaj, se pa meni tudi zdi da je precej več Avstrijcev - zakaj neki;) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Ned Feb 11, 2018 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
še moj report z nedeljske skijarije na Pohorju:
najprej hvala:
- zjutraj proge steptane res v nulo, vse pohvale ratrakistom.
sedaj pa šimfanje:
Povsod, kjer druga naprava nima dovoljenja, je bila abnormalna gneča. Na Partizanki se je stalo 15 minut. Na Ruški sem ob povratku čakal 30 minut v vrsti na vlečnico! V vrsti na vlečnico je bilo totalna nervoza, hodilo se je po smučkah, v enem trenutku ni dosti manjkalo, pa bi se dva celo stepla.
Za aftobusarsko-koncertne mojstre še stotič letos: ZRIHTAJTE, da bodo vse dvojne naprave delale, tudi če niso vaše. Jebeš novi sistem za karte vreden 1M EUR, jebeš vse brezvezne koncerte pri gondoli. Veliki problem letos je, če pa potem v vrsti na Ruški čakaš jebene pol ure! Super, da imate novi sistem za preprečevanje preprodaje kart, a dam roko v ogenj, da če že boste slučajno kaj plusa naredili zaradi tega, boste bistveno več smučarjev izgubili zaradi tega nenormalnega čakanja na vlečnicah!
Še glede marša na Videcu: hvala bogu tokrat nisem bil zraven, je zaenkrat za letos zadostovalo, da sem 1,5 krat pešačil navzgor po Cojzarici. Tako, da mora tokrat kdo drugi prispevati fotke "tifusarjev".... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 12, 2018 7:46 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Tak, zdaj sem si pa oddahnil.....sem že mislil, da postajam star senilen ded, tečen v božjo mater (že samemu sebi).....pa zdaj vidim, da z mano ni nič narobe....bojim se pa, da mi tule lajamo v luno (tako kot že vrsto let)..... se jim gladko (saj veste kaj)....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Pon Feb 12, 2018 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Itak da si! Pa jaz tudi.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 12, 2018 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
kaj češ....tak pač je....počasi se bova gor v ložo preselila ko onadva iz Muppet showa.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pon Feb 12, 2018 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Imajo lift do lože, ali vsaj rampo za vozeke?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|