Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Smučarski učitelji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 14, 15, 16  Naslednja
 Smučarski učitelji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Moja stopnja smučarske izobrazbe je...
Učitelj I.
18%
 18%  [ 33 ]
Učitelj II.
8%
 8%  [ 16 ]
Učitelj III.
2%
 2%  [ 4 ]
Učitelj trener.
2%
 2%  [ 4 ]
Demonstrator.
2%
 2%  [ 4 ]
Sem član državne izpitne komisije.
1%
 1%  [ 2 ]
Nisem učitelj smučanja, vendar želim postati.
41%
 41%  [ 74 ]
Nisem učitelj smučanja, ne želim postati.
23%
 23%  [ 43 ]
Skupaj glasov : 180
Avtor Sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 29, 2006 8:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

mlavta1 je napisal/a:
Em, imel sem:
Klinasto vijuganje
Širši hodnik z zarezno tehniko
Ožji s kombinirano
Sonožni poskoki
Klinasti loki
osnovno vijuganje

Hvala za čestitke
lp

Kako se pa izvaja lik sonožni poskoki?
Čestitke tudi z moje strani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 29, 2006 2:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30

Skačeš z obma nogama iz ene strani na drugo, iz robnika na robnik,..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
smuciscar
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 1:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44

urossemrov je napisal/a:
Čau!

Letos sem naredu U3. (no, manjka mi le še teorija, sam mislim, da bo to šlo skozi). Razmišljam, da bi šel na izbore za Demo Team. A slučajno kdo ve, kako to zgleda? Na čem je poudarek, koliko časa traja, kje je to,..

lp

Tukaj imaš razpis: http://www.zuts.si/default.cfm?Kat=01030101&ID=2514&M=3&Y=2006.

Lp
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 2:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

mlavta1 je napisal/a:
Skačeš z obma nogama iz ene strani na drugo, iz robnika na robnik,..

Zakaj je pa to dobro? A ima to kaj skupnega s smučanjem? Po moje ne prav dosti.
Nazaj na vrh
Lux
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 31, 2006 6:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06
Kraj: Mozirje

Ima, ima. Če znova citiram iz knjige Smučanje danes:
Sonožni poskoki preko vpadnice - poudarjeno gibanje dol-gor, nastavitev robnikov, usklajenost gibanja in vboda palice.

Pa še ob mrazu te segreje, če preskačeš daljši del.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 02, 2006 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Se strinjam ja. Ima kar velik pomen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 10:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

mlavta1 je napisal/a:
Se strinjam ja. Ima kar velik pomen.
Vprašal sem zato, ker je potem pri paralelnem zavoju ena od največjih napak poskakovanje. Ko sem jaz delal izpite, jih je veliko takoj padlo iz tega vzroka. Da bi potem poskakovanje še posebej vadil, se mi zdi malo mimo, čeprav so kdaj razmere tudi take, da ne moreš zaviti brez poskoka.
Nazaj na vrh
Mare
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 1:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 19:47
Kraj: Mislinja

Sonožne poskoke sem tudi jaz imel na izpitu lansko sezono in se popolnoma strinjam z Lux-om.
Matic
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 03, 2006 3:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

Zgleda da so res pogosto na izpitih, ja...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
urossemrov
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 19, 2006 2:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 10:13
Kraj: Kalce

Sonožni poskoki imajo svoj namen. So super vaja, ki ti lahko pomaga izboljšati naslednje stvari: 1:ravnotežje - na vsak način se je treba držati naprej, drugače tega ne moreš izvajati;
2: koordinacija - usklajeno mora biti vbod palice (opora) in odriv, to je potrebno tudi povsod drugje; pa še z obema nogama delaš sočasno in enako, s čimer lahko pri nekaterih dosežeš, da ne plešejo z vsako nogo posebej in imajo kontrolo nad njima
3: gibanje - tu pretiravaš z gibanjem gor dol, kar lahko nekomu pomaga pri osvojitvi lateralnega gibanja;
4: nastavek robnikov - hitrost pri izvedbi je praktično nič, drugače je vajo zelo težko početi, to pa dosežeš z zelo eksaktnim nastavkom robnika, drugače ti takoj spodrsne.

In če si pogledaš vse 4 točke opaziš, da so to vsi pomembni dejavniki smučanja, ki jih mora vsak dober smučar obvladati.
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 20, 2006 12:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Hvala. Po tako preciznem odgovoru se zdaj že sprašujem, kako da mi (pred leti) nismo imeli tega v programu, ker je tako koristno.
Nazaj na vrh
matiček
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 30, 2006 8:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 16:48

Jaz sem sicer še premlad za učitelja, ampak vseeno rad pokažem malo slabšim smučarjem kakšno malenkost. Ko bom pa str 16 pa grem takoj delat tečaj
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 01, 2006 5:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Matiček, na tečaj lahko greš tudi že prej, pri 16-ih imam jaz dvojko. Kolk si pa star?
Nazaj na vrh
matiček
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 01, 2006 5:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 16:48

13. Najbrž še premlad...
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Tor Avg 01, 2006 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pri petnajstih sigurno že lahko greš, pri štirinajstih pa ne vem. Poskusi!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 14, 15, 16  Naslednja Stran 8 od 16

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Smučarski učitelji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net