|
Rekonstrukcija smučišča 2015 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
ledenko |
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1953
|
junche je napisal/a: | Koncesijo(oz vodno pravico) določa arso ne elektrarna, voda je zaenrat še naravni vir. Energent pa glede na to da je tam elektrarna ni problem. |
Ampak ena koncesija ne more povozit druge. Spomnim se težav, ki jih je imel pred leti Krvavec z koncesijo za kokro, ker je bil doli v dolini uporabnik Kokre Brdo ali nekaj takega. Ne vem, morda je danes enostavneje, ampak trasa je vseeno peklensko dolga in povprečen meter bi po moje stal najmanj 250 evrov, ker na tem terenu polaganje cevovoda pod globino zamrzovanja pomeni hud zalogaj.
Energent zna biti problem, če na vrhu nimajo trafota ali daljnovoda z 1,5 do 2,5 MW proste moči namenjene izključno zasneževanju. V kolikor ni možna gradnja akumulacije čisto na vrhu temveč nekje nižje, je treba dodat precej še za tlačne črpalke. Brez teh kilovatov ni resnega razmišljanja o stabilni ponudbi.
Na Kaninu se lahko računa z 6 l/s-top, torej skupno 200 - 300 l/s ob vsaj 15 barih na najvišjem hidrantu.
Seveda me bojo branilci te pustolovščine negirali, da to niso resne številke, ker tam pa ja vedno gre sneg in z podobnimi floskulami, ampak profesionalno izdelan projekt bo po moje govoril meni v prid.
Ne oziraje se na vse kar sem doslej zapisal in z distanco do Kanina lahko zatrdim, da so zadnje mile zime pripeljale alpske investitorje tako daleč. da poleg primernosti terenov za smučanje in nočitvenih zmogljivosti raziščejo še kakšne so možnosti zasneževanja in v primeru slabih rezultatov pozabijo na vse skupaj.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sneg100 |
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2015 18:38 Prispevkov: 81 Kraj: Lj
|
Ja mile zime so bolj na dolinskih smučiščih, na Kaninu jih še ni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vremenar |
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2015 17:21 Prispevkov: 56
|
Ledenko jaz ti glede številk kar verjamem. Čeprav mislim, da se ob vse večjem številu milih zim Kaninu vse bolj zvišuje vrednost. Bomo videli, relativno pa so na Kaninu zime vsekakor slabše kot nekoč.
Lp _________________ Seize the day! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
ledenko je napisal/a: | junche je napisal/a: | Koncesijo(oz vodno pravico) določa arso ne elektrarna, voda je zaenrat še naravni vir. Energent pa glede na to da je tam elektrarna ni problem. |
Ampak ena koncesija ne more povozit druge. Spomnim se težav, ki jih je imel pred leti Krvavec z koncesijo za kokro, ker je bil doli v dolini uporabnik Kokre Brdo ali nekaj takega. Ne vem, morda je danes enostavneje, ampak trasa je vseeno peklensko dolga in povprečen meter bi po moje stal najmanj 250 evrov, ker na tem terenu polaganje cevovoda pod globino zamrzovanja pomeni hud zalogaj.
Energent zna biti problem, če na vrhu nimajo trafota ali daljnovoda z 1,5 do 2,5 MW proste moči namenjene izključno zasneževanju. V kolikor ni možna gradnja akumulacije čisto na vrhu temveč nekje nižje, je treba dodat precej še za tlačne črpalke. Brez teh kilovatov ni resnega razmišljanja o stabilni ponudbi.
Na Kaninu se lahko računa z 6 l/s-top, torej skupno 200 - 300 l/s ob vsaj 15 barih na najvišjem hidrantu.
Seveda me bojo branilci te pustolovščine negirali, da to niso resne številke, ker tam pa ja vedno gre sneg in z podobnimi floskulami, ampak profesionalno izdelan projekt bo po moje govoril meni v prid.
Ne oziraje se na vse kar sem doslej zapisal in z distanco do Kanina lahko zatrdim, da so zadnje mile zime pripeljale alpske investitorje tako daleč. da poleg primernosti terenov za smučanje in nočitvenih zmogljivosti raziščejo še kakšne so možnosti zasneževanja in v primeru slabih rezultatov pozabijo na vse skupaj.
 |
Tam gre za relativni pretok vode kateri ne sme ogrožat habitata.oz ne smeš eradicirat reke iz zemljevida. Krvavec ima dovolj vode pa premal akumulacij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39 Prispevkov: 197 Kraj: Ljubljana
|
POZNAVALEC [/quote]Na Kanini so se lotili na vrhu da je strošek vzdrževanja prevale dražji ker je dostop na goro težji in dražji ker gondola ne obratuje. Pa sploh potrebujemo prevalo ce nimamo dostopa iz Bovca ali morda saniramo naprave za ItaIjane ? Citiram: |
Ja. Prevala je obnovljena samo zato, da bo slovensko smučišče kvazi še letos obratovalo hkrati pa italijanska stran dobi še dodatno progo.
Prevalo so Italijani hoteli najeti že leta 2013 oz 14(nisem ziher,ampak pred snežnim zasutjem) in sami kriti stroške vzdrževanja, vendar stečajna upraviteljivca ni hotela o tem niti slišat, ker so ponudili simboličnih 1000eurov.
Obe Prevali, tako Ita in Slo, sta lahko še konec aprila v odličnem betonskem stanju.
Predvidevam, da je sedežnica Prevala del dogovora za poravnavo že večkrat omenjenih dolgov do italijanske strani.
Ledenko | |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
@MSIN;
Kdaj sem to napisal?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
POZNAVALEC |
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 8:41 pm Naslov sporočila: prevala |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2016 21:10 Prispevkov: 17
|
ledenko lej dolg do Italijanov ima ATC v stečaju in ne občina Bovec .Ker so se veleumi lotili sanacije muzejskih naprav zaradi turizma v Bovcu bi bila smiselna običajna praksa,ker pa ni tako pa ne razumem poteka sanacije.
Mislim da so se zakarkolirali in da je mošniček pošel in da je dr d.o.o. že pobasal smetano in da čaka na aneks, ker se je lotil samo del ki nimajo velikih stroškov izdelave npr. podesta na SKRIPI . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Tor Feb 23, 2016 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Ne zanima me kdo je komu dolžan, mene zanima kdaj je Ledenko zapisal tole iz MSINovega citata, ker tole niso moji stavki, v te detajle se nikoli nisem spuščal!
MSIn prosim razsvetli me kje si to našel.
V kolikor tega ne moreš ti predlagam da zbrišeš ti, oziroma moderator! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Ledenko nikjer nisi ti to napisal prišlo je do moje napake pri citiranju, se opravičujem.
Tako je pravilno
Citiram: | POZNAVALECNa Kanini so se lotili na vrhu da je strošek vzdrževanja prevale dražji ker je dostop na goro težji in dražji ker gondola ne obratuje. Pa sploh potrebujemo prevalo ce nimamo dostopa iz Bovca ali morda saniramo naprave za ItaIjane ? |
Ja. Prevala je obnovljena samo zato, da bo slovensko smučišče kvazi še letos obratovalo hkrati pa italijanska stran dobi še dodatno progo.
Prevalo so Italijani hoteli najeti že leta 2013 oz 14(nisem ziher,ampak pred snežnim zasutjem) in sami kriti stroške vzdrževanja, vendar stečajna upraviteljivca ni hotela o tem niti slišat, ker so ponudili simboličnih 1000eurov.
Obe Prevali, tako Ita in Slo, sta lahko še konec aprila v odličnem betonskem stanju.
Predvidevam, da je sedežnica Prevala del dogovora za poravnavo že večkrat omenjenih dolgov do italijanske strani.
Ledenko
Zaslužiš si pivo za vse informacije, ki jih deliš z nami glede zimsko snežne idustrije. Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trops |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52 Prispevkov: 196 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
MSIN je napisal/a: | Obe Prevali, tako Ita in Slo, sta lahko še konec aprila v odličnem betonskem stanju.[/u] |
Kaj pomeni betonsko stanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Da je snežna podlaga tako trda, da samo s štemarco prideš do kamnov  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Ampak to je obdobje vrtičkanja, tenisa, kolesarjenja in golfa, smuči so večinoma impregnirane in shranjene nekje na suhem.
Na Rogli npr. v tem času umetno napravijo kanale v podlago, da sneg prej pobere, ker ni nobene koristi od njega, le stroški, če še vedno ženejo naprave in to ne glede na vreme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2550
|
Včasih se mi zdi da je bil kanin tudi aprila zelo popularen, na splošno se je več spomladi smučalo. Trenutno večina zaključi februarja , ostali marca, nakaj nas je pa toliko čež les da smučamo dokler je sneg  _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ki9 |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52 Prispevkov: 464
|
Moj obcutek je tak da po 15. marcu smucamo/smucajo le se tisti ki imajo letne karte. Ostali se pa ukvarjajo s stvarmi ki jih je zgoraj navedel Ledenko... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Sre Feb 24, 2016 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
evo slika sp.proge Prevale, datum 15.4.2015, ko se v opoldanskem soncu lepo blešči aprilski "beton", predvsem proga nad gondolo na sliki.
ker je tema o Kaninu še slika Krnice, ki nudi super teren za freeride
Leta 2011, ko je še deloval Kanin in je bila možna smuka v grapo,sem na smučišču na začetku aprila preživel 3 dni, imeli smo super sončno zimsko vreme, kar so izkoristili številni predvsem italijanski in avstrijski smučarji.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|