Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Rekonstrukcija smučišča 2015

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 70, 71, 72  Naslednja
 Rekonstrukcija smučišča 2015 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 5:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16

Jaz se samo sprašujem koliko je to v interesu Trbiža. Ravno danes, ko sem se peljal z Višarij, sem razmišljal o tejle vaši temi in različnih potencialih nekega smučišča ter prišel do zaključka, da Trbiž že ima več ali manj vse - odlično lego, nastanitve, vasico/mesto za zvečer in dobre terene.

Tromeja - KG bi pa jasno bila precej bolj logična povezava. Tromeja dobi lažji dostop z naše strani in več naprav, obe smučišči dobita progo na soncu (če predpostavljamo, da bi ob povezovalni napravi bila tudi proga v dolino, drugače si itak težko predstavljam), KG pridobi nekaj višje ležečih terenov... Potem pa še Macesnovc zraven priključijo, pa nastane prav prijeten smučarski center.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JakaB
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 5:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, pri pogovoru o Kaninu pa ne smemo pozabiti, da je na drugi strani Sella Nevea, ki ji je s svojimi ogromnimi prenočitvenimi kapacitetami sredi ničesar definitivno v interesu, da smučišče obratuje v celoti. Torej, tudi če bi se strinjal, da je Kanin za Posočje samo jama za metanje denarja (pa se ne popolnoma), ima Kanin za nekoga precej vrednosti, samo pač ne nujno za Slovence. Ni mi jasno, zakaj Kanina še niso prodali Promoturju za 1 evro, ker bi bili pomojem v tem primeru na koncu vsi zadovoljni.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

Delna povezava JE v interesu Trbiža.
Kolikor sem slišal glavne v Promoturju zaboli glava, če jim omeniš Kanin. Menda še niso preboleli obstoječih dolgov Kanina do njih, ki naj bi nastali iz naslova skupnih kart.
Nazaj na vrh
MSIN
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2016 2:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Kraj: Ljubljana

Danes sem se pogovarjal pod Motazem z enim od odgovornih za turizem v trbizski regiji, kako in kaj. Visarje in KRG bosta povezani, kvecjemu z enotno smucarsko karto, o kaksnih zicniskih napravah ni govora. Prevelika investicija za smucarsko nezanimive povezovalne terene. Ce se bo Visarje povezovalo z napravami se bo prej povezalo z Mokrinami kot KRG.

Je pa bilo omenjeno da se bi lahko Sella Nevea sirila pod juzna pobocja montazskega masiva, kjer bi z eno daljso napravo dobili soncne terene za dec in jan smuko.

enkraten dan nic od napovedanega vetra
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2016 9:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Točno skupno karto sem imel v mislih, ko sem omenil delno povezavo. Ker še nič ni fiksiranega, nisem bil natančnejši.
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2016 7:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25

Nekaj slik trenutnega stanja na Kaninu - sedežnica Prevala - oziroma, kako nas vidijo sosedje. Kdor ne razume italijansko, mu bodo slike povedale vse!
http://www.dovatu.it/news/sci-kanin-bovec-tutto-rotto-ancora-anche-la-seggiovia-20145/
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2016 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

Pra lepo izgleda ta "skorjaj obnovljena" sedežnica Prevala. Saj bi verjetno že obratovala, če ne bi sneg presenetil, pa če ne bi kdo nagajal z dovoljenji, pa če ne bi v preteklih zimah preveč snega zapadlo, pa če bi Poma pravočasno dobavilo vso opremo, pa če mi mogoče obnovo peljal kdo drug kot pa dr. d.o.o., pa...
Nazaj na vrh
Vremenar
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2016 8:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2015 17:21

Na Prevali ste itak ze videli slike, pa tudi jaz jih nisem posnel, premraz in preveč pihalo
Trenutno stanje spodaj(pisat ni treba, vse povedo slike):

Verjetno kolo od Skripijev

V vsaki kabini je pripadajoča klema:

Kolesne baterije od gondole:

In pa prelepi Kanin, na katerem bi bila smuka odlična(če nebi tako pihalo):

joško
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2016 11:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41

Postavka št. 18 iz popisa del.

Lovilne kletke so potrebne, ker so obnovljeni reduktorji stari čez 10 let in zahtevajo pregled osi ali izdelavo lovilnih klet. So cenejše kot pregled reduktorjev v teh časih. Material ostane kasneje za tovorno žičnico, ki ima povečano varnost.

A kdo ve, zakaj je v postavki omenjena tovorna žičnica? Je to mogoče povezano z govoricami, da se bo dostavna žičnica obnovila samo do mere, da se bo lahko uporabila kot tovorna žičnica za potrebe izgradnje popolnoma nove dostavne žičnice? Se je Dr. Duhovniku le zapisalo ali je v resnici vizionar ?
Nazaj na vrh
POZNAVALEC
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2016 8:07 pm    Naslov sporočila: delo poteka da se kar kadi Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2016 21:10

Kot vidimo, pravzaprav ne vidimo ničesar kar bi pokazalo napredek del na
napravah .Duhovnik najbrž pravi da ni delov iz Pome , ampak kakor poznam take obnove ,bo baterije morale biti v delavnici in ne na parkirišču.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 3:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

junche je napisal/a:
Počitniška smučarija, kjer parkiraš v resortu in en teden ne vidiš avta. Pri nas so vsa smučišča vsaj 3x če ne 5x premajhna. Potrebna pa prej 100+ miljonskih vložkov kot pa kaj manj. Ob abotnih zakonodaji, okoljevarstvenikih in lokalnih zdrahah so pa takšni projekti pri nas četudi bi bil denar neizvedljivi.

Ti je v glavnem že odgovoril Ledenko. Pa ti navedem še primer, ki to potrjuje. Gledal sem intervju s Srbom, ki z družino že 6 let hodi na smučanje na Golte in je zelo zadovoljen. Pazi, na smučanju je po 14 dni in ga niti ne moti, da par naprav ne dela. Jaz in ti seveda ne bova šla na Golte za 14 dni, meni so za 14 dni še tri doline premalo.

Glede povezav ob tromeji pa se mi zdi, da spet dajemo svoje preveč v nič. Kranjska gora je smučišče z veliko tradicijo in imenom pa čudovito okolico, o čemer lahko Trbiž samo sanja. Ima pa ta eno odlično dolgo progo, kakršne KG ne premore, a tipičnim družinskim dopustnikom to niti ni najpomembnejše. Pri povezavi bi gotovo pridobila cela regija, ne pa nujno smučišča. KG ima kar precej namestitev in če so hoteli zainteresirani predvsem za zasedenost, je smučišče predvsem za prodajo kart (dokler nima nič od turističnih taks). Kranjskogorski žičničarji niso zainteresirani, da turisti bivajo v KG in smučajo v Trbižu. povezava s Tromejo z žičnico se mi pa ne zdi prav verjetna. Razdalja je kar velika, ravnina in južno pobočje, kjerkoli že gledaš. In kaj bi pridobili v KG, povezavo z enim bolj ubogim (meni sicer ljubim) malim smučiščem. Če bi hotel investirati, bi raje v kakšno novo dolgo rdečo progo, za kakršne možnosti menda obstajajo.
Nazaj na vrh
JakaB
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2016 9:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes super smučarski dan na Kaninu, proga Veliki graben v super stanju, skoraj nič ljudi, žičnice čisto prazne, na soncu pa prijetno toplo.

No, zgoraj napisano sicer popolnoma drži, sem pa Kanin seveda obiskal na turnih smučeh. Par precej nepomembnih opažanj, ki pa bodo mogoče zainteresirane vseeno zanimala:

- ratrak je cel dan ril od zgornje postaje Škripov do Sedla in potem še dol do Prevale. Do Sedla je sneg razril do tal, do Prevale še ne. Očitno imajo v planu s tovornjakom nekaj tovoriti še naprej.
- na spodnji postaji Prevale na slovenski strani so fantje nekaj vijačili, ampak se mi ni dalo spraševat, kaj dejansko počnejo. Ne zgleda pa nič kaj bolje kot lansko leto.

Kot vedno je bilo seveda zelo lepo, snega je zadosti, ampak ne preveč. Nov ratrak je pa zelo lep . Spodaj sem priložil nekaj slik.

Veliki graben

Prevala

Forma viva
Nazaj na vrh
Sneg100
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2016 9:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2015 18:38
Kraj: Lj

U nism vedel da že obratuje. Super
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2016 9:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pazi, da se ne zadržiš predolgo za šankom, ker je zadnja vožnja nihajke v dolino že ob 17. h.
Nazaj na vrh
MSIN
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 22, 2016 12:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39

Citiram:
Kranjska gora je smučišče z veliko tradicijo in imenom pa čudovito okolico, o čemer lahko Trbiž samo sanja.

tole je pa podcenjujoče in ozkogledno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 70, 71, 72  Naslednja Stran 33 od 72

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Rekonstrukcija smučišča 2015
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net