Avtor |
Sporočilo
|
ledenko |
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1948
|
Dva dni nazaj sem bil tam in nočne temperature sploh niso bile slabe. Na dnu pod -5 oC, na vrhu pod -3 oC WB, proti jutru tudi do 4 oC hladneje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39 Prispevkov: 197 Kraj: Ljubljana
|
Citiram: | Picullin, popoldne je spustil (vsaj ena mehka proga)
In vsaj eden ki mu je to všeč ... včasih imam občutek da veliko večino tukaj na forumu sestavljajo ljubitelji betona (saj poznamo frazo: 'proge odlične, trde') in da smo tisti ki raje smučamo po mehkem v zanemarljivi manjšini .
|
Meni je super, ko jutranji sneg malo popusti, da je mehak kot maslo, ki je 5 minut na mizi
tako kot zgleda na sliki proga Olang, če je pa še naraven sneg je pa poezija.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Včeraj na Kronplatzu. Res so mojstri. Odprte skoraj vse proge razen Hernega. In to v polni širini in na debelo. Nikjer kamna ali zemlje. Mislim da manjka le en hladen dan, pa bi odprli vse. Je pa toplo. Včeraj niti zjutraj na vrhu ni bilo pod nulo in temu primeren je sneg. Proti San Vigiliu je hladneje in sneg precej boljši. Pic de Plais in Erta najboljši ever. Na Erti prvič smučam, da ni kamnov. Sledi kakšna slika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Pet Dec 25, 2015 2:44 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Ali kdo ve - je odprta tudi kakšna proga za tek na smučeh? Na internetu sicer piše, da nekaj je, ampak glede na količino naravnega snega bi človek dvomil ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cimet |
Objavljeno: Pet Dec 25, 2015 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jul 2015 6:34 Prispevkov: 22
|
tim je napisal/a: | Ali kdo ve - je odprta tudi kakšna proga za tek na smučeh? Na internetu sicer piše, da nekaj je, ampak glede na količino naravnega snega bi človek dvomil ... |
Jaz sem v Canazeiu in tekaške proge po dolini so urejene. Sicer z umetnim snegom, a so super. Tako, da če piše, potem bi jaz kar vrjel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pet Dec 25, 2015 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1948
|
@Tim;
Ob nogometnem stadionu s strani Brunecka imajo vseskozi pod nulo in skoraj cel december vsako noč delajo sneg. Ne vem v kolikšni meri so ga že razvlekli po tekaški progi, ampak imajo ga vsekakor dovolj. Poznam odgovornega človeka in nikakor ne bi dvomil v zapisano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sob Dec 26, 2015 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Ja, ena lepa proga je v dolini nad Sav Vigiliom. Druga je pri Reisachu, na oko par km krožne proge. Ti dve sem videl na lastne oči, na uradni strani Kronplatza pa piše, da je odprtih 7 prog, skupaj 40 km. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mazyk |
Objavljeno: Sob Dec 26, 2015 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28 Prispevkov: 168
|
kako so pa kej alpske proge? odpravljamo se zdej preko novega leta pa bi rad vedel, da se ne nategnemo preveč. Je kdo gor in kak je kej gužva?
ve kdo za kak poceni apartma ?  _________________ -Servis smuči&snowboardov Mazy :facebook.com/SSSMazy
-Artiče Extreme Carving Team: facebook.com/CarvingTeam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Pon Dec 28, 2015 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
se govori da 1.1. ne bojo dobri pogoji  _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Dec 28, 2015 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Mazyk je napisal/a: | kako so pa kej alpske proge? odpravljamo se zdej preko novega leta pa bi rad vedel, da se ne nategnemo preveč. Je kdo gor in kak je kej gužva?
ve kdo za kak poceni apartma ?  |
Glej, sam gotovo ne boš. Sploh glede na to, da imajo trenutno tam najbolje zrihtane proge je ljudi še nekoliko več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2016 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Hvala, ker ste me spravili na Kronplatz in njegovo okolico ...
Tako fasciniran nad učinkovitostjo in zagnanostjo upravljalcev smučišč in tekaških prog pa že dolgo ne ... Sploh tekaške proge so me presenetile, ker se mi ni niti sanjalo, da se bo kdo spravil narediti več kot 30 km tekaških prog v takšnih groznih pogojih ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Pon Jan 18, 2016 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
Pa sem spet na Kronplatzu, kakor že 12 let ob takem času. Moram reči, da Kronplatz še vedno "ne laže"! Krasno vreme, ki je resda malo mrzlo saj se temperature čez dan ne dvignejo nad -11°C (zjutraj je bilo oba dneva -14%C). Snega je po progah dovolj - tudi nekaj naravnega je, proge pa so odlične.
Vrh Kronplatza s strani Olanga
Vrh Kronplatza s strani Brunica
Še nekaj zavojev pa bo mal`ca
 _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Pet Jan 22, 2016 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
Vsake dobre stvari je enkrat konec in tudi moj smučarski dopust na Kronplatzu se je zaključil. Spet sva imela srečo z vremenom, saj so bili dnevi jasni in mrzli, proge, ki so že po tradiciji na Kronplatzu odlično urejene, so zdržale do konca obratovalnega časa in so bile še popoldne brez grbin, pa tudi ledenih plošč skorajda ni bilo. Zanimiva je ugotovitev, da je smučarjev vsako leto nekaj manj in gneče sploh ni. Več kot lani sem opazil le Čehov, ki jim standard očitno raste, Slovencev pa je bilo tudi kar precej, kar pa se mi tudi zdi zanimivo...
Sedaj pa domov za 14 dni počivat (no, ene štirikrat pa bom počival na Krvavcu), potem pa na nov smučarski dopust na Golte. Ja tako vidite, da ga upokojenci v Sloveniji kar dobro "peljemo" !
Vidite, že pogled je lep...
Hernegg, ki je vedno urejen s snegom, ki dobro "prime"...
 _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Griha |
Objavljeno: Čet Jul 07, 2016 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 17:04 Prispevkov: 23
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Čet Jul 07, 2016 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Ena stvar mi ni jasna, ena pa mi je jasna:
Nejasnost: Kje pa se bo ta nova proga "izza Hriba - Hinterberg" pričela? V članku piše, da na višini 2334m, Vrh Kronplatza pa je le 2274m nad morjem?! Bodo postavili še kakšen stolp in hrib povišali za 60m?
Jasnost: Sedežnici Plateau so z generalno revizijo podaljšali življenjsko dobo še za 10 let. Torej je jasno, da vsaj v kratkem, tu ni za pričakovati kabinske žičnice. :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|