|
Alta Badia, Arabba, Val Gardena |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Sob Dec 12, 2015 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Zrihtana dila ne sme biti nikoli vprašanje.....drugače raje ostanite doma...ne samo v Alta Badii.....t  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
voluharka |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 11:41 Prispevkov: 30
|
A mi lahko eden razloži, kako prideš iz Alta Badie v Val Gardeno, če ne dela sedežnica Val Setus (smer zelene Sella Ronde). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Če bi bil pravnik, bi odgovoril peš, s skibusom ali taxijem. Tako pa se tudi sam čudim, saj je bilo že v petek objavljeno, da so smučišča povezana, sella Ronda pa prevozna v obe smeri razen pri Arabbi. Če bi bilo to pri nas, bi zahtevali najmanj odstop ministra.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
voluharka |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Brž, kos sem pritisnil 'pošlji' sem vedel, da bi moral napisati npr. na smučeh . Drugače pa še vedno ne vem, kako bom prišel NA SMUČEH in po smučarski progi ter z sedežnico iz Alta Badie v Val Gardeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Mimo Val Setusa je napravljena snežna pot v širini enega ratraka. Dvakrat se poženeš in si na 4-sedežnici Cir. Za mene osebno celo boljša rešitev, kot če Val Setus dela. Na njem me zmeraj zebe, tistih 10 zavojev, kolikor je dolga pa tudi z lahkoto pogrešim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
voluharka |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Super rešitev, hvala za info , sem jih pa že en par slišal, da so odpovedali otvoritev sezone. Jaz pa mislim, da je zadeva precej boljša kot je bila lani tako da v torek akcija. Bo pa manj folka  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
user |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53 Prispevkov: 51
|
polde je napisal/a: | V živo iz Alta Badie: Proge med Selvo v Gardeni, Colfoscom, Corvaro, La Villo, St. Cassianom, Campolongom in Arabbo so v glavnem v polni širini zasnežene. Na njih je res dober umetni sneg. Trenutno ni dostopna samo Pralongia ter Vallon. Res je, da tam, kjer sta ob žičnici dve ali več prog, je odprta samo ena, vendar je tista, ki je odprta v res dobrem stanju in široka. Grudic in ledenih plošč ni najti, prav tako ne kamenja. Jutri po planu najprej na Santa Croce, nato pa še proti Porta Vescovu. Pozna se, da so v Alta Badii lansko in letošnje leto zgradili dva precej velika zadrževalnika vode (pri La Brancii in na Braia Fraidi), tako, da se tudi v prihodnjih letih, seveda ob, vsaj en teden primernih temperaturah, gostom iz Alta Badie ne bo več treba voziti na Kronplatz. Kdor v teh dneh še prihaja, pa naj le nabrusi robnike. Ti so letos za užitke na snegu res potrebni. Zasedenost pa je klasično decembrska. Gneče ni nobene! |
Hvala za (končno) en koristen prispevek v tej temi! Z vsemi temi procenti je postalo malce podobno statističnemu uradu! Pridemo v torek, v preljubi San Cassiano!  _________________ 15/16: alta badia 4x, gerlitzen 1x, stari vrh 1x
14/15: alta badia 2x, arabba 1x, val di fassa 4x, val gardena 1x, carezza 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorenc2 |
Objavljeno: Ned Dec 13, 2015 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41 Prispevkov: 413 Kraj: Gozd Martuljek
|
Vidm da nas bo drugi tedn kr neki tm!  _________________ 2009/10 Kranjska Gora 13X, Flachau 1X, Zauchensee 1X, Obertauern 1X, Kanin 1X, Mokrine 1X, Katcberg 1X
2010/2011 Mollta 2x Kr. Gora 30X, Katschberg 1X
2011/2012 Alta Badija 4xKr. Gora 12X,Bad Kleinkirchheim 2X
2012/2013 Kranjska Gora8x, Bad Kleinkirchheim 1X, Großeck - Speiereck 1x
2013/2014 Alta Badija 4x, Kranjska Gora30X, Mokrine 1X
2014/2015 Kranjska Gora 22X, Katchberg 1X, Molltal 1X
2015/2016 Kranjska Gora 6x Alta Badija 4X
2016/2017 Alta Badija 4X Kranjska Gora 28X Mojstrana 1X |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Pon Dec 14, 2015 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
polde je napisal/a: | V živo iz Alta Badie: Proge med Selvo v Gardeni, Colfoscom, Corvaro, La Villo, St. Cassianom, Campolongom in Arabbo so v glavnem v polni širini zasnežene. Na njih je res dober umetni sneg. Trenutno ni dostopna samo Pralongia ter Vallon. Res je, da tam, kjer sta ob žičnici dve ali več prog, je odprta samo ena, vendar je tista, ki je odprta v res dobrem stanju in široka. Grudic in ledenih plošč ni najti, prav tako ne kamenja. Jutri po planu najprej na Santa Croce, nato pa še proti Porta Vescovu. Pozna se, da so v Alta Badii lansko in letošnje leto zgradili dva precej velika zadrževalnika vode (pri La Brancii in na Braia Fraidi), tako, da se tudi v prihodnjih letih, seveda ob, vsaj en teden primernih temperaturah, gostom iz Alta Badie ne bo več treba voziti na Kronplatz. Kdor v teh dneh še prihaja, pa naj le nabrusi robnike. Ti so letos za užitke na snegu res potrebni. Zasedenost pa je klasično decembrska. Gneče ni nobene! |
@polde: glede na to, da je kar sončno vreme, ali je slučajno kaj lepih fotografij nastalo? vnaprej hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas100 |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2015 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 15:03 Prispevkov: 53 Kraj: Kočevje
|
Dobil odgovore na moja vprašanja direktno na terenu...:-D
Sedežnica Val Setus ni delala, ampak kot že rečeno je bil narejen prehod za širino ene ceste, tako da smo se lahko vrnili iz Alta Badie v Val Gardeno.
Od nedelje dalje odprta tudi povezava Val di Fassa - Arabba.
Veselim se 6-sede Arabba Fly...res bo super ko ne bo treba več pešačit čez Arabbo.
Gondola iz Albe na Belvedere bo pa tudi super, saj bo dodatno povezala Sella rondo z enim manjšim smučiščem...nadejam se še možnosti za en lep izlet...
Skratka, bilo je super. Ljudi res zelo malo. Proge urejene perfektno (glede na razmere...beri na 2500 mnv nič (0) cm naravnege snega).
Nekaj slikc:
 _________________ Elan - Slovenija
08/09:
1x Vogel
2x KG-nočna
3x Krvavec
2xStari vrh - nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas100 |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2015 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 15:03 Prispevkov: 53 Kraj: Kočevje
|
In še malo slikc:
Nova gondola iz ALBE:
ARABBA Fly:
WC v koči PIZ Sella: :-D
 _________________ Elan - Slovenija
08/09:
1x Vogel
2x KG-nočna
3x Krvavec
2xStari vrh - nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
polde je napisal/a: | Mimo Val Setusa je napravljena snežna pot v širini enega ratraka. Dvakrat se poženeš in si na 4-sedežnici Cir. Za mene osebno celo boljša rešitev, kot če Val Setus dela. Na njem me zmeraj zebe, tistih 10 zavojev, kolikor je dolga pa tudi z lahkoto pogrešim. |
Danes je delala tudi ta sedežnica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Ker me je eden napadel, ko sem pokritiziral Arabbo, sem se danes malo razgledal tam. Res so se zaenkrat v Arabbi odrezali daleč najslabše od okoliških smučišč. Saj lahko se nasmučaš tudi tam, ampak lahko se tudi na Krvavcu. Zakaj ljudje pridejo v Arabbo. Eni zaradi Marmolade, tam trenutno nič ne dela. Eni zaradi Porta Vescovo, kjer tri najboljše proge (od 5) niso zasnežene. Eni zaradi Sela Ronde, kjer Arabba fly še ni v funkciji in si še vedno obsojen na pešačenje. Sedežnico naj bi odprli za božič (20 let prepozno), pa tudi zadnji manjkajoči odsek Sella Ronde je bil v Arabbi. Ostane nekaj ne posebno atraktivnih naprav, v tem času bolj v senci.
V ostalih 3 centrih so se precej bolj potrudili, ceprav se pozna, da so začeli pozneje kot na Kronplatzu in izgubili nekaj dobrih dni, zato je precej prog povsem brez snega ali pa so bolj ozke. Smuka je izvrstna, proge dobro pripravljene, sneg lepo zdrži kljub dnevnim temperaturam blizu +10. Tistim, ki načrtujete smuko za božične praznike, težko napovem kaj več prog, ampak ni razloga za paniko. Ker bo smučarjev več bodo proge prej uničene, zato bodite zgodnji. Če delate Sella Rondo, je ta nekoliko daljša in zahtevnejša, ker poteka po obvozih. Ima pa letošnja zima eno prednost. Tisti, ki Dolomite poznamo le pozimi, lahko vidimo, kako lepi so tudi poleti.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sob Dec 19, 2015 5:47 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
poleti so še LEPŠI......drugače pa hvala bogu, da vsaj to dela....upam na bolj zimski februar...
"Edit by admin: prosim, ne citiraj." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
user |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53 Prispevkov: 51
|
fischerpro3 je napisal/a: | poleti so še LEPŠI......drugače pa hvala bogu, da vsaj to dela....upam na bolj zimski februar...
|
no, jaz kot precej pogost obiskovalec tistih koncev se ne bi strinjal! Dolomiti si absolutno najlepši jeseni, tam nekje konec Septembra, ko se množice spokajo domov, vreme je stabilno in barve nevrjetne
Drugače pa danes nazaj z openinga v Alta Badiji. Razmere kot že povedano glede na okoliščine prav dobre, prog odprtih več kot dovolj, bolj kot ne vse glavne. Proge ne glede na (pre)visoke temperature v dobrem stanju, dobro zasnežene. V pripravi na praznike so zadnje dni odprli še nekaj prog in naprav ( med drugim včeraj Pralongio 1 in meni omogočili rebrca ) ampak se pozna da so zelo na tesnem s snegom. Zna bit kar gužva čez praznike saj na sneg ali vsaj bistveno nižje temperature ne kaže.
Opažam da se staram , od Sella Ronde sem samo en dan potegnil do Belvederja in moram rečt, da je že skrajni čas za ArabbaFly, ker tisti sprehod se mi zdi vsako leto dalši. Tukaj bi se strinjal z Markom, da mi ne gre v glavo, kaj tako veliko Slovencev vidi v Arabbi, predvsem decembra, ko v tisto luknjo sonce tudi pokuka ne. Jih je pa treba vseeno pohvalit, da so naprave, ki so jih postavili v zadnjih letih (Alpenrose in Carpazza), prav kvalitetne in uporabne.
Zdej pa molit za sneg in konec Januarja spet v tiste konce! _________________ 15/16: alta badia 4x, gerlitzen 1x, stari vrh 1x
14/15: alta badia 2x, arabba 1x, val di fassa 4x, val gardena 1x, carezza 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|