Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 71, 72, 73  Naslednja
 Novo smučišče ob Kobli « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
borci
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 1:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37

Sicer je govor o Pohorju ampak ....kdo bo plačal!!
Pohorje pod okrilje slabe banke
NKBM in NLB sta lastništvo in verjetno tudi terjatve prenesli na DUTB.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 1:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

No Ledenko ce si preprican v to ok, jaz sem na zalost vedno bolj preprican, da je stvar od zacetka peljana z namenom, kot sem ga napisal prej. No pocakajmo se par let pa bomo videli.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 2:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

pj je napisal/a:
Zares sem govoril na splosno o stanju pri nas (slaba banka, "privatizacija" s krediti za 500+mio "zavarovani" z nicemer itd.). Glede tega doticnega primera pa si napisal ze sam... firma z 2.5mio prometa in ze par let zaporedoma priblizno 0.5-1mio minusa letno, ni ravno najbolj zaupanja vreden partner. Po drugi strani pa mi ze od vsega zacetka vse skupaj deluje hudo cudno, zato imam pac obcutek, da je vse skupaj nateg, kako pobrati nekaj EU denarja in pozabiti na cel "projekt".
PS: Sedaj bo spet izgledalo kot da te napadam, ampak ce si se res ukvarjal s tem in ce se nisi zgolj zatipkal v tem kar si napisal, potem si tocno tak nesposobnez kot so bili tisti, ki so dajali kredite Bavcarju, Kordezu in ostalim....
Citiram:
kljub temu pa bi zapisal še kakšno hipoteko recimo na žičnico, topove in teptalce.

Teh stvari sploh se ni! Hipoteko na neobstojeco zicnico oz. na zicnico, ki jo bom mogoce izgradil s tem kreditom, podpisem jaz sedaj. Pa za povrhu dam se castno Titovo, da bom spostoval vse skupaj Kaksna hipoteka na zicnico, topove in teptalce?? Kje pa so te stvari? No saj sem napisal... zato pa je Slovenija tam kjer je... ker se daje kredit s hipotekami na neobstojece stvari. In tudi Jobs in Gates nista leta 1975 dobila miljarde kredita na delnice Microsofta ali Appla, ki bodo mogoce enkrat v prihodnosti vredne miljarde.

Ne samo izgleda, ampak res se spet nekaj zaletavaš. Ja, res sem se pred leti ukvarjal s takim poslom, odobraval tudi kredite za višje zneske kot je tale investicija, mogoče kdaj naredil tudi kakšno napako, ampak gotovo ne take, da je zaradi mene Slovenija tam kjer je. Glej, jaz pa pravim, da je Slovenija tam kjer je zato, ker taki bumbarji kot si ti mislijo da o vsem vse vedo (tudi o stvareh, o katerih se jim ne sanja) in lahko vsem solijo pamet, pa so zraven še tako glasni, da uspejo celo koga prepričati. Potem pa naivna ministrica po enem mesecu ugotovi, da stvar ni tako enostavna. Se mi zdi vse skupaj tako, kot bi jaz tebi solil pamet, kateri objektiv uporabi, da boš naredil boljšo sliko 5. klipsne na Hohenlojevem pancerju.

Se bojim, da ne bo pomagalo ampak bom poskusil: najprej vprašaj kakšnega znanca, ki je kupoval stanovanje na kredit ali avto na leasing, kako se je kreditodajalec zavaroval. Če ne boš znal potegniti vsporednic na teptalec in žičnico, ti bom napisal še to. Ko boš obvladal to lekcijo, pa ti priporočam branje kakšne od biografij Gatesa in Jobsa, kjer boš videl, kako sta tadva financirala svoje začetke. Samo namig, nobenemu ni uspelo v prvi banki.

S temi nategi je pa tako. Pol projektov( ali več), ki se financirajo z EU sredstvi je do neke mere nateg. Financirajo se neki programi in izobraževanja, katerih nihče ne potrebuje. Grčija je recimo polna ograjenih kupov kamenja z napisom "arheološke raziskeve je sofinancirala EU". Na gradbenih odrih, visoko obraslih z bršljanom, kjer se že leta nič ne dogaja so obledele table "obnovo kulturnega spomenika je financirala EU". EU subvencionira obnovo gorskih pašnikov, da potem subvencionira razlivanje mleka. Na hrvaškem subvencionirajo obnove vinogradov, na drugem koncu njihovo izsekavanje. Kmetom plačujejo za neobdelana polja po možnosti tam, kjer so neobdelana že leta, ker se jim jih ne splača/ne ljubi obdelovati...

Če bo ta nateg tak, da bo nekoč stala ena žičnica in bo nekdo lahko tam smučal, hvala bogu. Danes tam ni nič, še krave se več ne pasejo, tako da res ne vem, česa te je tako strah.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 2:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Hmm... ok to je pa nekaj novega... Slovenija je tam zaradi takih bumbarjev, ki gredo kupit stanovanje, avto in ostale stvari na kes in nimajo pufov ker zivijo svojim sposobnostim primerno? Ok, se opravicujem vsem nesposobnim bankirjem, "podjetnikom" ter politikom, za katere sem mislil, da so nas s svojimi idejami in dejanji spravili v ta drek, kjer trenutno smo. Resno iz vsega srca se jim opravicujem, ker kot kaze sem na koncu za ves ta drek kriv jaz in ostali, ki redno placujemo davke in financiramp vse kretenizme, ki si jih prej omenjeni spomnijo.
Pa se glede vzporednic s teptalci itd. Za stanovanje dobis toliko kredita, kot ga lahko odplacujes... pri 1000eur place, lahko pozabis na 2mio kredita. Poleg tega kredita ne dobis danes, ko si mogoce zacel premisljevati o nakupu stanovanja, ki ga bos mogoce kupil cez 10 ali 15 let, ampak takrat, ko stanovanje kupis, ker na "mogoce ga bom kupil in ce ga bom, boste lahko na njega dali hipoteko" ne bos dobil nic. Pri projektu, kjer bi banka vrgla noter par deset mio denarja, bi se pa vsaj jaz zavaroval z ustreznimi stvarmi, ne z necem kar mogoce enkrat cez 10 let bo... ali pa tudi ne. Ampak ker o teh stvareh nimam pojma, tudi nimam kreditov pa mi cisto lepo gre, za razliko od Slovenije, ki so jo zafurali kot kaze taksni strokovnjaki kot si ti. Err.. sorry ne, spet sem se zmotil... ki smo jo zafurali tisti, ki z denarjem upravljamo po kmecki logiki, in zapravimo toliko kot imamo.
Drugace pa verjetno nisi razumel cesa me je strah, ker tebe in ostalih iz tega ceha, katerega si se po lastnih besedah sel, taksnih stvari ni strah... saj ne boste odplacevali iz svojega zepa, pac pa iz nasega. Strah me ni smucisca, strah me je tega, da bo se nekaj dodatnih 10mio eur slo iz mojega zepa, rezultata pa ne bo nobenega, razen da bo nek "sposoben podjetnik" imel na Kajmanskih otokih vec denarja na racunu. Ce pa bo ta "nateg tak, da bo nekoč stala ena žičnica in bo nekdo lahko tam smučal" pa pac ne bo nateg.
Nazaj na vrh
pathron
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 3:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2013 11:39

oprostite če se bo moj odgovor slišal nesramen ampak pizdo matrno kako lahko sploh napišeš da si pri pufih za več kot 50mil? naredu kakšno napakico!!!!!! verjetno je bla ta napakica ta da si zavaroval kredit na priimek in lepe oči , pol se sploh prašam kolko takšnih oseb kot ste vi je še v sloveniji talalo take kredite?!?!?! kdo jih bo pa vračal!! vsi,samo da gospodje ki talajo oz. so talal take kredite na lepe oči imajo itak že nafilane račune, plače itak take da jih 3/4 slovencev samo sanja.. praviš da zaradi tvojih napak ni slovenija kjer je, direktno zaradi tvojih napak ni, ampak si pa med tistimi zaradi katerih je slovenija kjer je(upam da se motim). tu se pa vse ustavi in hvala za rože!
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Tepcu seveda enkrat ni dovolj. Tepec se tule hvali, da ima nekaj 10 mio v svojem žepu, ki naj bi jih pošteno zaslužil in plačal davke. Tepec je plačal stanovanje in avto v kešu, čeprav pošteni ljudje to delajo z nakazilom iz računa na račun. Mimogrede pa tepec mene obsodi, da sem kriv za slovensko krizo, čeprav ne ve nič o meni in mojem delu o investicijskem bančništvu pa nima najmanjšega pojma.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 4:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Aha sedaj se bomo sli na take... tudi prav. Ce ne razumes kaj sem mislil "v kesu", ti bom povedal bolj po domace... da bos kot velik bankir, ki je odobraval tudi kredite za visje zneske kot je tale investicija, mogoce kdaj naredil tudi kakšno napako... razumel. V kesu sem mislim brez kreditov. Ce nekateri prenasate naokoli kufre polne denarja, jih normalni ljudje na zalost ne, tako da ja sem nakazal iz racuna na racun, bo boljse sedaj? Pa zares ne vem kdo se je hvalil s tem, da je obracal na miljone denarja. Jaz ga na zalost nisem, ker sem vsak cent svojega denarja zasluzil na posten nacin... brez vasih "napakic".
In ja... pri taksnih kretenizmih kot je tvoj "Ja, res sem se pred leti ukvarjal s takim poslom, odobraval tudi kredite za višje zneske kot je tale investicija, mogoče kdaj naredil tudi kakšno napako, ampak gotovo ne take, da je zaradi mene Slovenija tam kjer je." mi kaj drugega ne preostane. Nihce od vas, ki ste odobravali miljonske kredite in sem ter tja naredili kaksno "napakico", ni nikoli nic kriv. Krivi smo normalni ljudje, ki se tem vasim idiotski potezam samo cudimo... in jih placujemo.
PS: In koliko ti ves od mene, da mi vedno tako lepo poves o cem vse nimam pojma? Zelo verjetno ne ves cisto nic in imas hudo napacno predstavo o tem kdo sem... samo za info da ne bos tako hudo nadut
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 5:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Napisal si, da bo šlo dodatnih 10 mio iz tvojega žepa. Potem imaš očitno globok žep, ali pa ne veš, kaj pišeš. Ne vem od kje ti ideja, da jaz prenašam kakšne kufre denarja.

Če ne bi bil tak cepec, bi najbrž vedel, da se da čišto pošteno zaslužiti tudi z obračanjem milionov (pa pri tem sploh ne pretirano obogateti).

Če ne bi bil tak cepec, tudi ne bi obsodil vsakogar, ki je nekoč delal v bančni branži, ker je pač nekaj bank slabih in nekaj bankirjev pokvarjenih. To je tako, kot da bi jaz obsodil tebe in vse fotografe, da ste pokvarjenci (krivi za smrt princese Diane itd.).

Če ne bi bil tak cepec bi tudi lahko razumel, da za odobrene kredite banke v tuji lasti, v kateri sem delal, ni država imela niti tolarja stroškov.

Če ne bi bil tak cepec bi mogoče tudi dojel, da cele vrste izdelkov, ki jih imaš dnevno v rokah, in vrste delovnih mest ne bi bilo brez kreditov moje bivše banke.

Koliko kaj vem od tebe? Poleg nekaj precej naivnih trditev si povedal, da ti je edino vodilo kmečka logika, torej ti očitno stroka ni prav blizu. Morda te to preseneča, ampak tudi v bančništvu je treba kar precej vedeti in znati. Med drugim je treba kar dobro obvladati tudi področje, katerega financiraš.

In bi te prosil v prihodnje, da se vzdržiš neumestnega vtikanja v vsako drugo moje pisanje, ker se to vedno sprevrže v smetenje. Sploh ne vem, kaj hočeš. Mogoče dokazati, da si pametnejši od mene ali kaj. Ok ti bom dal pisno priznanje. Lahko se pa obrneš na MENSO, pa ti bodo dali oni potrdilo.
Nazaj na vrh
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 5:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

Se mi zdi, da je tale debata mal zgrešila temo..........
Nazaj na vrh
winni
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 5:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37

Najbrž res

Razume se, da je potrebno pri investicijah upoštevat določeno mero tveganja, saj bi se drugače še vedno skrivali po jamah. Pa vendar mislim da je pri določenih primerih jasno videt da so šanse o uspehu res minimalne.

Kdo bi pa odgovarjal za minus če bi se jim slučajno posrečilo konec lanskega leta zagnat smučišče, pa je bilo 3/4 sezone kopne? Kriva narava, saj verjetno drugo leto sneg bo. Ali pa ne.
Hvalisanje o tujem so-investitorju ki je za lastno opremo vredno nekaj več milijonov pripravljen znižat ceno iz 50 na 40 mio ? in bo pobiral 1/2 profita? Pa to da najprej zgradiš mega hotel, čeprav nimaš kaj ponudit razen Vogla ki še hotel na smučišču komaj preživi? To da nikakor ne dosežeš dialoga z lastniki, pa naj bodo še tako zateženi - do tega da mora na koncu probleme reševat politika?

Ne vem no, nikoli nisem delal ne v bančništvu ali čem podobnem, a ti ki jih danes kličemo "tajkuni" so imeli realnejša izhodišča, pa vemo kje so zdaj podjetja s krediti vred...

Moje mnenje.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 5:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Marko mogoce bi moral najprej narediti kaj na tvoji funkcionalni pismenosti, da bi razumel, da se vcasih stvari ne bere dobesedno. Ampak bodi dovolj... z nekom, ki zacne ljudi obkladati z zaljivkami, ko mu zmanjka argumentov, se nimam namera pregovarjati.
Nazaj na vrh
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 6:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09

Hej, gospodje!
Ne tako osebno. Malce umirimo žogo. Čeprav gre za zelo resne stvari.
Konec koncev, je ta forum vendarle namenjen smučanju.
Vsem Lp
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 6:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Aha, bogatenje z obračanjem miljonov (imaginarnih) je kul, saj se recimo 50.000 zgubljenega denarja sploh ne pozna.

Preživljanje samega sebe s šraufncigrom in cvikarcami pa je za bedake (pa še res je, ker se jim mimogrede pobere še tistih 50.000, ki se jih je pri prvem poslu zgubilo. Pa ne enemeu, ampak 1000-im).

Še vedno trdim, da firma, ki ima 7.500? ustanovnega kapitala in je to tudi edini vložek, ni resna, ko nastopa pri poslih, ki se merijo v nekaj 10 milijonih.

Enako kot Aha Mura, ki je na 18.000 dobila 2 miljona kredita (zdaj pa ga nima iz česa vračat, glavno da so investicijski bančniki biznis delali, in služili s prelaganje miljonov ...)
Nazaj na vrh
padalec
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 17:56

Vest:

http://www.gore-ljudje.net/informacije/89545/
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 7:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Če smo že popolnoma zašli pa samo še ena primerjava.

Žal me ta projekt močno spominja na projekt Ivarčko-Ošven, da vam osvežim spomin kako je potekalo (vse si lahko preberete v ustrezni temi). Na področju propadlega smučišča (Ošven ) je investitor (menda v sodelovanju z Dopelmayerjem) naenkrat začel ogromen projekt z najmodernejšimi napravami in sistemom zasneževanja, v projektu so bile gondole, hoteli , .... Jeseni so začeli graditi in so dobesedno delali 24h na dan, vsak dan (so lovili kakšne roke?), beton so dovažali s helikopterji, stebre so postavljali s helikopterji, sedežnico so dokončali, kupili odličen teptalec in malenkost čudno kombinacijo najnovejših topov (vgrajevali pa so neke cenene cevi), vendar zgornje akumulacije niso dokončali, sistem zasneževanje nikoli ni deloval v celoti, smučišče po komaj nekaj 10 dneh obratovanja žalostno propada. Da je pa zadeva še bolj čudna, le nekaj let stara oprema propada, ne da bi jo vsaj demontirali in podali (takrat bi kar nekaj dobili zanjo) ali jo vsaj zaščitili pred propadanjem, kar po mojem občutku ne more kazati na kaj drugega, kot na to, da mora zaradi kakšnih EU sredstev oprema pač biti tam, čeprav ne obratuje.

Upam da se motim in bo smučišče 2864 zaživelo, vsaj to veliko prednosti ima pred Ošvenom, da je hotel že dokončan.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 71, 72, 73  Naslednja Stran 36 od 73

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net