|
Novo smučišče ob Kobli |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
gapi202 |
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2537
|
Pa saj ni vsak dan tako vreme. _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Feb 20, 2014 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Včeraj je bil v Delu članek o tem smučišču. Zdaj je v parlamentarni proceduri nov predlog spremembe zakona, ker so šele zdaj pogruntali, da je 100% soglasje pašne skupnosti nemogoče doseči. Ne vem zdaj, ali so res taki amaterji ali pa se samo delajo.
Mogoče bi bilo najboljše, da sprejmejo kar en zakon, da lahko Čokl postavi žičnice kjer hoče in kadar hoče ne glede na vse druge predpise. (pa da ne bo spet to kdo vzel zares kot resen predlog) Mogoče bi jim pa potem le uspelo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
padalec |
Objavljeno: Sre Mar 19, 2014 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2008 17:56 Prispevkov: 72
|
Kaj se dogaja na to temo ?!?
Prejšnji teden sem šel na Vogel in ko sem šel mimo z avtom ni bilo videti kake posebne aktivnosti po hribih.
mimogrede: Vogel katastrofa .. v četrtek sem čakal 1 uro in pol na gondoli in pol med 15 min - 30 min za vsako žičnico. Vglavnem vse skupaj eno trpljenje. Naslednji dan sem zato raje odšel v Zoncolan, kjer ni bilo popolnoma nobene gužve, preklopne sedežnice so odlično odigrale vlogo - mislim, da je Zoncolan res primer kako bi moral vogel zgledati |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borci |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37 Prispevkov: 134
|
ni mi jasno zakaj investirajo v to smučišče ,ker je nadmorska višina bolj nizka .
Naj se opogumijo in investirajo v Kanin ,ki je v teh razmerah edina perspektivna zadeva
Če bo zadeva kdaj postavljena bodo pa spet jokali ,da rabijo podporo zaradi zelene zime. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
borci je napisal/a: | ni mi jasno zakaj investirajo v to smučišče |
Saj ne Ce se bo slucajno kaj premaknilo, bomo v to "investirali" mi, ko bomo cez par let vracali evropska sredstva, ki bodo do takrat izginila, rezultatov tega "izginotja" pa nikoli ne bo za videti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
borci je napisal/a: | ni mi jasno zakaj investirajo v to smučišče ,ker je nadmorska višina bolj nizka .
Naj se opogumijo in investirajo v Kanin ,ki je v teh razmerah edina perspektivna zadeva
Če bo zadeva kdaj postavljena bodo pa spet jokali ,da rabijo podporo zaradi zelene zime. |
To je treba vprašati investitorje.
Smo pa že imeli debate, da nadmorska višina ni bistven dejavnik. Zelo nazoren primer je, če primerjaš trenutno stanje recimo kranjskogorskega Poligona, ki je baje še vedno izvrsten, po drugi strani pa je Zvoh na Krvavcu (afaik trenutno najvišja smučarska točka v Sloveniji?) od 11h naprej obup. Pa je med njima 1000m razlike v nadmorski višini v prid Krvavca.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
Amater:) je napisal/a: | [To je treba vprašati investitorje. |
Za mene so investitorji tisti, ki dajo denar. Svoj denar.
Ne pa da po slovensko tuj denar premikajo sem in tja, dokler se vse ne porazgubi. Seveda so pri tem az svoje početje odlično plačani, nikoli pa ne odgovarjajo za svoje napake.
Sem pa pol ušesa v preteklih tednih s pol ušesa slišal, da so nekaj omenjali po medijih to smučišče. Pa nič kaj bistveno novega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Leitner in Čokl investirata sredstva v ta projekt, če se ne motim?
Če so uspeli pridobiti evropska sredstva, jih to ne naredi nič manj investitorje. _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
In koliko svojega denarja Čokl investira v ta projekt?
Takšen projekt seveda ima možnost pridobiti evropski denar, jaz, ali kakšen drug "navadni" davkoplačevalec ne. In od kej dobi Evropa denar? Od držav članic, te pa od svojih davkoplačevalcev. In dokler ne počrpamo več, kot vplačamo, smo neto plačniki. Torej ne gre za evropski denar, ampak naš denar, tudi tvoj, moj...
Zato pač ne morem mirno gledati, kako nekateri s tujim (tudi mojim, tvojim...) po koprivah mahajo.
Ampak, če jim uspe, bomo mi za razliko od velike večine ostalih državljanov in plačnikov tu lahko vsaj smučali.
Če pa ne, bo pa evropska sredstva, Kakor je že Marko zapisal, vračala država, torej spet mi, davkoplačevalci.
Sistem, da nekateri pač ne morejo zgubiti, samo dobijo lahko, obenem pa seveda brez odgovornosti kockajo z nesvojim denarjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1948
|
Amater:) je napisal/a: | Leitner in Čokl investirata sredstva v ta projekt, če se ne motim? |
Čokl nič ne investira, nima od kje, če se ne motim.
Leitner "investira" opremo, ki jo sam proizvaja in v imenu ultra modernosti kot kaže lahko dovolj napihne ceno, da nepovratna sredstva v bistvu poplačajo ves vložek, če se ne motim. Ob končanem projektu bi verjetno imel poplačano vso vloženo opremo in bi postal lastnik smučišča, če se ne motim.
Tu je edini stvaren investitor evropska unija z nepovratnimi sredstvi, če se ne motim.
Vem, da je veliko čejev in se opravičujem vsem vpletenim, če se motim.
Upam, da se motim in ne bo čez par let vsega skupaj plačeval državni proračun.
@Charlie Uno:  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pet Mar 21, 2014 7:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Evo, da se grejo biznis brez perja sem rekel že pred časom. Pa ste bili takrat nekateri pametni, da delež ni enak vložku pa kaj jaz vem. Za smučišče rabiš nekaj milijonov, če jih imaš, jih vložiš in zalaufaš, če pa jih nimaš, pa bentiš po tiskovnih konferencah in je za to, da nisi nič naredil, krivo vse drugo, vmes pa pokanaliziraš še kakšne subvencije "i nikomu ništa".
nikolaj je napisal/a: | DRUŽBENIKI
zap. št. družbenika: 716612
identifikacijska številka: EMŠO - podatek ni javen
osebno ime: Čokl Boštjan
Naslov: Cesta v Zgornji log 121, 1000 Ljubljana
vrsta odgovornosti za obveznosti družbe: ne odgovarja
datum vstopa: 23.05.2012
zap. št. družbenika: 716613
identifikacijska številka: 74319850 - pravna oseba ni vpisana v PRS
firma: LEITNER S.P.A.
Naslov: VIA BRENNERO 034, 39049 VIPITENO (BZ), ITALIJA
datum vstopa: 23.05.2012
zap. št. družbenika: 757668
identifikacijska številka: 5631661000 - matična številka (pravna oseba je vpisana v PRS)
firma: FURLANI Poslovne storitve d.o.o.
Naslov: Kromberk, Damber 37, 5000 Nova Gorica
datum vstopa: 17.07.2013
POSLOVNI DELEŽI
zap. št. deleža: 200068
osnovni vložek: 1.920,00 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 24%
imetniki: zap.št. družbenika 716613, LEITNER S.P.A.
zap. št. deleža: 200069
osnovni vložek: 3.920,00 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 49%
imetniki: zap.št. družbenika 716612, Čokl Boštjan
zap. št. deleža: 214617
osnovni vložek: 2.160,00 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 27%
imetniki: zap.št. družbenika 757668, FURLANI Poslovne storitve d.o.o.
Jaki vložki, pa tudi 1920 od 8000 je 24%, kar je malo daleč od večinskega deleža.
Kaj pri nas res vsak vsako neumnost verjame?
LP
Nikolaj | |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Mar 21, 2014 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Charlie Uno je napisal/a: | In koliko svojega denarja Čokl investira v ta projekt?
Takšen projekt seveda ima možnost pridobiti evropski denar, jaz, ali kakšen drug "navadni" davkoplačevalec ne. In od kej dobi Evropa denar? Od držav članic, te pa od svojih davkoplačevalcev. In dokler ne počrpamo več, kot vplačamo, smo neto plačniki. Torej ne gre za evropski denar, ampak naš denar, tudi tvoj, moj...
Zato pač ne morem mirno gledati, kako nekateri s tujim (tudi mojim, tvojim...) po koprivah mahajo.
Ampak, če jim uspe, bomo mi za razliko od velike večine ostalih državljanov in plačnikov tu lahko vsaj smučali.
Če pa ne, bo pa evropska sredstva, Kakor je že Marko zapisal, vračala država, torej spet mi, davkoplačevalci.
Sistem, da nekateri pač ne morejo zgubiti, samo dobijo lahko, obenem pa seveda brez odgovornosti kockajo z nesvojim denarjem. |
Tega nisem napisal jaz, ampak PJ. Jaz mislim drugače. Denar je (v skladih) in vsak lahko kandidira. Ko bi bilo le več takih Čoklov, ki hočejo nekaj zgraditi in manj takih, ki samo jamrajo in drugim mečejo polena pod noge. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sob Mar 22, 2014 7:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Glede na to kaj se dogaja glede tega zadnjih X let, ter predvsem kako furajo ta "projekt", imam nekako obcutek, da ne mislijo prav veliko graditi, ampak zgolj po slovensko urediti par stvar... firma dobi denar iz EU sredstev, ta denar se opere in konca v privat zepih, firma gre v bankrot in cez nekaj let EU ugotovi, da s tega denarja ni bilo nic in ga zahteva nazaj, kar na koncu placam jaz, ti in vsi ostali, ker mora Slovenija ta denar vrniti. Vrnila ga bo pa Slovenija in ne doticna firma, saj je takrat ze nekaj let zaprta brez centa na racunu. Kot sem ze parkrat napisal, mocno upam, da se motim, ampak glede na to, kako so sle stvari do sedaj, sem na zalost skoraj 100% preprican da se ne. In tu ni problem v par ljudeh, ki kao mecejo polena pod noge, pac pa imam obcutek, da je bil tak plan ze od vsega zacetka in smucisce realno nikoli sploh ni bilo misljeno da bo obstajalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sob Mar 22, 2014 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1948
|
marko je napisal/a: | Ko bi bilo le več takih Čoklov, ki hočejo nekaj zgraditi in manj takih, ki samo jamrajo in drugim mečejo polena pod noge. |
Po premisleku sem zbrisal odgovor. Čeprav se mi zdi citat močno deplasiran in vreden tovarišijskega kapitalizma, je brez veze na forumu razglabljat okrog vsega tega.
Preprosto nima smisla! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
winni |
Objavljeno: Sob Mar 22, 2014 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37 Prispevkov: 145
|
ledenko je napisal/a: | marko je napisal/a: | Ko bi bilo le več takih Čoklov, ki hočejo nekaj zgraditi in manj takih, ki samo jamrajo in drugim mečejo polena pod noge. |
Po premisleku sem zbrisal odgovor. Čeprav se mi zdi citat močno deplasiran in vreden tovarišijskega kapitalizma, je brez veze na forumu razglabljat okrog vsega tega.
Preprosto nima smisla! |
Se povsem strinjam Ledenko, nekaterim če bi jih obrali do nagega bi še vedno trdili svoj prav.
In prav je tako, živimo v kapitalizmu in naivneže je dovoljeno obrati, ampak žal nakoncu naj*** davkoplačevalci ker živimo v (preveč?) socialni državi.
Pa še to za v splošno znanje: EU "skladi" NIKOLI niso investitor, temveč SO-INVESTITOR.
To pomeni da če imaš sredstva v kapitalu, se lahko poteguješ za SO-FINANCIRANJE iz eu sredstev.
Res je da lahko teoretično vsak državljan EU kandidira za ta sredstva, vendar v praksi ne verjmamem da ima kdo od nas po par milijonov evrov na svojem računu??
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|