Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 28, 29, 30  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Bronco
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 10:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Kraj: Maribor

Zjutraj, malo čez 9, sem prilezel na Areh, prvih par rund po Ruški je bilo super. Podlaga trda, skoraj bi lahko rekel ledena, potem je kmalu začelo popuščati in ob 10h je bilo že precej južno. Nato sem zavil na Pisker - stanje podobno - mehko, vendar vseeno dokaj znosno. Sem pa slišal, da je bil zjutraj Pisker zaprt, saj naj bi bil spodaj po strmini preveč leden. . Na koncu še dve rundi po Ruški, ki je bila še dokaj vredu in brez kupov.
Splošni vtis - glede na temperature - smučarija dokaj dobra.

Še vtis iz sobotne nočne: tukaj pa je bilo po pol urce obratovanja že dokaj utrujeno in zjahano vse skupaj. Posledica temp. so bili precejšnji kupi od prelomnice dalje. Čopka je za silo še držala, kljub temu, da je bil sneg gnil in grisast. Ob 19.30 sem zaključil in šel domov navijat za Prevca
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zmelkoow
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 10:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2011 14:47

Pozdravljeni!

Nekaj se menimo za smučanje na pohorju (bolfenk) za vikend okoli 8. marca.

Vem, da ni nihče jasnovidec ampak me vseeno zanima kakšne so trenutne snežne razmere in kakšni so izgledi za naprej....

hvala

Z
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 3:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Nad Belvijem je snega kar nekaj, tudi danes ponoči je snežilo, tako da se za začetek marca ne bi pretirano bal. Za dolino pa slabo kaže, vsako drugo noč dež in nobenega minusa, ne vem če bo še dolgo zdržalo ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 21, 2014 4:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28

Ne spoznam se prav dosti na to vendar mi ni nekak preveč logično to, tako da če lahko kdo pojasni ko se malo bol na to spozna.. Namreč glede na to da je kr dosti snega okoli prog, ne bi bilo razumno ta sneg uporabit in ga potisnit na progo da bi bilo še več snega namesto da so kopnine na določenih predelih?
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 21, 2014 11:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Vtis iz nočne: mehko, gnilo in grisnato. In samo še vprašanje časa je kdaj bodo Čopko zaprli...
Nazaj na vrh
svfilip
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2014 3:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25

In smo odgovor dobili...
http://www.pohorje.org/mariborsko-pohorje-pozimi/snezne-razmere-obratovanje-naprav-mariborsko-pohorje
alioth
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2014 10:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02

Tudi s Poštelo bo počasi konec. Če bi bil marec, bi jo glede na stanje že zaprli. Vsi topovi na MB sektorju že čakajo za odvoz na trikotni jasi.
To je to za letos.
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2014 10:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Poročilo z nočne: v dolino več ne gre, drugače pa precej bolje kot večer poprej, od spodnje postaje Slemena proti vrhu je na koncu celo močno snežilo. Je pa novost na Pohorju tudi ta, da Poštela očitno obratuje samo do 20.30. Ob 20.20 sem se bil še na spodnji postaji, ko mi je žičničar na vrhu rekel, da je to bila zadnja vožnja in da on bo 20.30 ugasne. Tudi na vrhu slemenske proge je bila ob 20.40 že tabla CLOSED....Zanimivo pa, da povsod piše obratovanje naprav do 21h...
Nazaj na vrh
alioth
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2014 11:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02

Je treba domačine z gondolo v dolino spravit in madžarske kaskaderje do apartmajev.
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 24, 2014 4:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Tudi Poštela več ne obratuje. Upam, da res samo trenutno, tako kot piše na web sajtu..

Nazaj na vrh
svfilip
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 24, 2014 5:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25

Poštela ni delala na dnevni zaradi okvare! Danes bi naj na nočni že delala.
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 24, 2014 11:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Neka zagonetna okvara je morala biti danes na Pošteli: včeraj na nočni je sedežnica normalno delala in danes na nočni tudi, ravno danes na dnevni pa je bila pokvarjena? In očitno so že včeraj po nočni vedeli da bo danes na dnevni pokvarjena, ker proge danes zjutraj niso bile steptane. Hecna okvara, res. Kar slabe volje sem bil ko sem na blagajni poleg pričakovanega napisa 'Čopka zaprta' prebral še da Poštela ne obratuje 'zaradi nujnih vzdrževalnih del'. Vsekakor pa lahko potrdim da so danes nekaj šraufali po žičnici, tako po zgornji kot po spodnji postaji.

Ampak dneva si zaradi takih malekosti nisem pustil pokvariti, nekajkrat sem se za segrevanje (če temu pri tako položni progi sploh lahko tako rečemo) peljal po Slemenu, sneg že nekaj minut čez deveto pravi putrček:

Stolp z zimsko idilo (ki jo je danes do štirih sonce že krepko načelo):

Skoraj nedolžna črna na Videcu ... :

... in precej bolj zvožena rdeča:

Na Videcu smo spodaj stali skoraj tako kot v 'dobrih starih časih', mislim da je trajalo skoraj 5 minut. Se zdi samo meni ali še komu, da so sidra na Videcu letos obešena zelo na redko, torej z večjimi razdaljami kot v preteklosti?

Kmalu sem se prestavil 'k partizanom':

Proga je bila odlična, trša in manj zvožena kot Videc, pa še vrste na vlečnici praktično ni bilo, zato sem se tam zadržal kar nekaj časa:

Potem pa seveda na Pisker, vse tri žičnice (Pisker in obe Cojzarici) so bile polne, čakali pa nismo nič ali pa morda 3 - 4 sedeže. Sneg soliden, zgoraj zmehčan nov sneg, nižje na strmini kjer je naravnega snega manj pa trše, ampak ne ledeno, z obveznimi kupčki nastrganega 'cukra' vmes:

Tudi na Arehu topovi čakajo na odvoz:

Tipična pohorska finta: dopoldan, ko sta na Ruški obratovali obe vlečnici, so izstopa ločili z mrežo. Pravilno! Popoldan ko je bilo ljudi manj, so desno vlečnico izklopili. Tudi prav. Ni pa prav da je nekdo pozabil odstranit mrežo (ali še huje: da se mu ni dalo dvignit riti), zaradi česar so morali vsi smučarji ki so se na vrh pripeljali z levo vlečnico, izstopit v levo in nato 'štamfat' pod mostom desno do proge :

Ampak da bi šel v dolino z gondolo? Halo?? Ni šanse. Do Trikotne jase je snega še kar dovolj, s tem da ga je od Luke do Trikotne zelo dosti, zgoraj na Habakuku pa je ponekod že kar čokoladno. Sneg pa ... ponekod se je še našel kak trd rob, drugače pa veliki kupi mehkega snega. Paše za spremembo :

Čopka pa po pričakovanju (saj sem si jo zjutraj dobro ogledal iz gondole). Na mestu ali dveh je šlo dobesedno po eni smučki, so pa odseki kjer se da še lepo vijugat. Se pa vidi da so se Pohorci kar trudili s progo in jo vzdrževali 'do bridkega konca', ne tako kot nekaj let nazaj ko so marca opuščali proge v dolino čim se je pokazala prva kopnina:

V dolino sem prišel brez škode na (starih) smučkah, pa še prvič v celem dnevu mi je bilo približno toplo, zato sem vajo ponovil še enkrat. Škoda da je letos dolina 'crknila' tako hitro, bilo je kratko, ampak sladko (za Pohorce pa verjetno zelo drago, ampak pri 70 ali koliko milijonih 'pufa' tudi ni več nevemkako važno ).
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Mraz
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 26, 2014 3:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 22:08

Uf, te zadnje fotke pa so res že aprilske... Kakšnega snega ni na vidiku, toplo vreme pa se bo nadaljevalo... Bomo videli, kako dolgo jim bo uspelo na MB Pohorju obratovati.

Rogla
Krvavec
Kranjska Gora
Vogel
Golte
Stari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jurij7
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 9:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02
Kraj: maribor

Vprašanje. Se še splača it na nočno? Najbolj me zanimata obe strmini proti Lukeju. Za vikend je blo res že čokoladno.
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 10:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Če moraš karto kupiti, jaz ne bi hodil. če imaš sezonsko, pa se le pojdi malce preluftat

Smučarija je drugače slaba, sneg gnil in grisast. Drugače žal ne more biti, temp. naredijo svoje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 28, 29, 30  Naslednja Stran 25 od 30

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net