|
Krvavec - aktualne informacije 2013/2014 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
junche |
Objavljeno: Čet Feb 13, 2014 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Precej preveč drena za smučarijom glede nato da je bila neka tekma+ megla. Na koncu je ostala olimpijada in lepi razgledi. Res pada sem prišel šele ob 12h. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StarGazer |
Objavljeno: Pet Feb 14, 2014 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43 Prispevkov: 128
|
zjutraj dokler se ni zameglilo je kazalo na super dan...
... potem pa na hitro konc veselja:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FireMan |
Objavljeno: Pet Feb 14, 2014 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 15:28 Prispevkov: 11
|
Na njihovi spletni strani piše, da sta vlečki Križišče A in B v nedelovanju.
A je to res in zakaj je temu tako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luky |
Objavljeno: Pet Feb 14, 2014 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31 Prispevkov: 566
|
Včeraj so ravno ratrakirali. Lahko da bodo danes ali jutri odprli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Feb 14, 2014 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Stane60 je napisal/a: | Thazz je napisal/a: | Men se je kar milo storilo k sm zjutri na šihtu pogledal spletno kamero in je bil sam sonček. Ampak ste me zdaj malo potoložaili s tem poročilom  |
Ja, jaz pa sem bil na parkingu že 7.40 in to tik pod gondolo. Bil sem med prvimi na vrhu Krvavca s 6-sedo in sem se tretji peljal po Zvohu. Pa nič kofetka, tako, da sem do 11.15, ko se je megla spustila do vrha Gospince (niže tako ali tako ni šla) naredil kup voženj. Ko je bila zgoraj megla, pa sem se lepo vozil z Gospinco, kjer ni bilo toliko smučarjev, navzgor in po progi št.3 naravnost proti gondoli navzdol. Se je izkazalo, da je rana ura zlata ura !!! |
Fanatik stari.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zima1 |
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35 Prispevkov: 306
|
Letošnja sezona rekordna po številu meglenih dni. Danes zopet cel dan izjemno gosta megla. Kdo jim sploh dovoli obratovat v takih razmerah?! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
zima1 je napisal/a: | Letošnja sezona rekordna po številu meglenih dni. Danes zopet cel dan izjemno gosta megla. Kdo jim sploh dovoli obratovat v takih razmerah?! | Saj so bile odprte samo povezave, če se ne motim. Ne moreš kar tako ljudi iz Križke in hotela odrezat od sveta? Ali pač? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
helsinki |
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Mar 2012 9:50 Prispevkov: 89
|
zima1 je napisal/a: | Letošnja sezona rekordna po številu meglenih dni. Danes zopet cel dan izjemno gosta megla. Kdo jim sploh dovoli obratovat v takih razmerah?! |
letos je res rekord v številu slabih dni
če pa je že bilo npr v soboto sončno, pa je bil močan veter _________________ 2012/13 : 6x Nassfeld, 1x Rogla, 1x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
Res je, nagajata veter in megla, veseli pa precej debela snežna odeja, tako da lahko z optimizmom upamo na sezono tam do prvega maja. Spomnimo se predlanske zime, ko je bilo vsega konec že s koncem marca, nato je prvi dan po zaprtju sicer snežilo ampak to je že druga zgodba. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Ned Feb 16, 2014 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
FireMan je napisal/a: | Na njihovi spletni strani piše, da sta vlečki Križišče A in B v nedelovanju.
A je to res in zakaj je temu tako? |
A sta vlečnici še vedno obe isti s krogci? Ker mi je nekdo rekel, da kao ena manjka oz. je ni več. Kdo ve kaj veš o tem ali je samo narobe videl? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 12:56 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2536
|
Lani oktobra sta bili še obe. _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Danes dela tudi Križče. Sicer pa tako, tako. Zvoh, 6 seda in njihove zaprte zaradi vidljivosti in obcasnega vetra. Nekaj pršica se je pa dalo ujet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Da je vreme v tej sezoni eno najslabših kar jih pomnim (pa nisem več najmlajši ... ), lahko samo potrdim. Če ne dežuje, sneži, če ne sneži, je megla, če ni megle je veter, prištejmo še žled, pa imamo letošnjo sezono.
Ampak:
Citiram: | Danes zopet cel dan izjemno gosta megla. Kdo jim sploh dovoli obratovat v takih razmerah?! |
Zakaj bi jim moral kdo dovoliti obratovanje?? Mislim, ne razumem zakaj bi zaradi megle zapirali smučišča? Je to spet kak slovenski izum? Ker edino meni znano smučišče, ki je zaradi megle zapiralo proge, je Kanin. V Avstriji in Franciji mi zagotovo niso nikoli zaprli nobene žičnice zaradi megle, tudi v visokogorju ne (dopuščam možnost da to počnejo kaki Italijančki ). Pa sem se po Thorensu, Arlbergu in Meliju že večkrat dričal po taki megli da nisem vedel niti kje je zgoraj in kje spodaj, kaj šele kje je rob proge. Spet prosim: ne kličimo hudiča! Jasno je, da žičnica ne sme obratovati če je premočen veter in da proge ne smejo odpreti če je nevarnost plazov, vse ostalo pa bi moralo biti prepuščeno odločitvi smučarja. Ker drugače lahko odpremo Pandorino skrinjico: zaprimo smučišča če je megla (da se ne bi kdo kam zaletel), pa če je sneg preveč južen (da si kdo ne zlomi noge), pa če je proga ledena (da ne bi kdo z okroglimi kantami zdrsnil), pa če je levo in desno od proge kopno (da ne pade kdo v blato), pa če se proga zasnežuje (da ne bi koga na sveže nastreljanem snegu 'cuknilo') ... samo, koliko obratovalnih dni bo potem še ostalo ? _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Sem premaknil v ustrezno temo.
Nazadnje urejal/a tomi Pon Feb 17, 2014 8:12 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
junche je napisal/a: | Danes dela tudi Križče. Sicer pa tako, tako. Zvoh, 6 seda in njihove zaprte zaradi vidljivosti in obcasnega vetra. Nekaj pršica se je pa dalo ujet. |
Odličen dan danes. Zahvala gre slabšemu vremenu, megla (ni bila pregosta) in sneženje, to je zadržalo ljudi doma, tako da ni bilo gneče kljub počitnicam. Gor pa cca 20cm novega. Na Kržišču sem naredil nekje 20 krogov, izključno po cevcu, ob 12h pa že proti domu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|