Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 7:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Pj, tukaj govorimo (upam vsaj) o rekreativnih pancarjih.
Zdaj, če na pancarjih piše race, kupljeni pa so v Hervisu, še niso dirkaški. Tako kot Megane GT ni dirkalni avto, samo malo večje spojlerje ima.

Z nogo pa je tako, da ni nikoli enaka, zjutraj, zvečer, neogreta, ogreta, ..., in če si vzameš čas in poiščeš pancar ki ti v več različnih stanjih kar najbolj odgovarja, je verjetnost, da ti bo v praksi res odgovarjal večja, kot če kupiš najlepšega.

Jaz sem pač po tem postopku kupil, kupil sem dobro, v pancarjih flexa mislim da 120 smučam celi dan, pa še na pivo lahko grem po smučanju, pa mi noga ne razpade.

In iz izkušenj vem, da kdor si ni vzel za nakup pancarjev veliko časa (razen če je kupil model enak prejšnjemu) je imel ponavadi velike težave in hitro ponoven nakup.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kumr
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 5:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 12:43
Kraj: stari trg

gdo ima ali je proval tale model?..http://twotip.com/media/cache/tecnica-the-agent-bc-1011-10ed87380825b5f359be969179707bcd.jpg
SeekK
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2013 3:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 14:21

Ima kdo kakšne izkušnje z Vacuum modeli od Fischerja?
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2013 8:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

Jaz jih mam dve sezoni in so res super, se kar pozna razlika proti prejšnjim, samo verjetno tudi zaradi trdote in primernejše velikosti. Sicer so mi nekaj počli po eni sezoni, ampak so mi jih pri Koali brezplačno zamenjali, je bila kot kaže napaka v materialu.
SeekK
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 07, 2013 11:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Kater model pa imaš?

Mene izredno mikajo, samo cena je malenkost višja, čeprav pancarje imam običajno dlje in so najbolj kritičen del opreme..
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2013 1:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

zelenec je napisal/a:

Tudi jaz imam v načrtu nakup novih pancarjev in sem glede tega zelo slabo informiran. Torej, mi lahko poveš, kateri so ti rekreativni modeli kakšen je cenovni razpon in kje jih kupim. Ali je tudi pri pancarjih podobno pravilo kot pri nakupu kolesa, da se dobro kolo nabavi v specializirani trgovini in ne v Hervisih, Interšportih in podobnem..

Res je.

Upoštevaj, da so pancerji najbolj(!) pomemben kos smučarske opreme, zato se splača vzeti dovolj časa za njihov nakup.

Veliko ljudi (vključno z mano) ima recimo dobre izkušnje s Koala športom v Ivančni Gorici...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 11, 2013 12:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

SeekK je napisal/a:
Kater model pa imaš?

Mene izredno mikajo, samo cena je malenkost višja, čeprav pancarje imam običajno dlje in so najbolj kritičen del opreme..

RC4 130 Vacuum
SeekK
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 11, 2013 9:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

No sam sem šel stopnjo nižje in sem od sobote lastnik RC4 110 Vacuum.

Zaenkrat vse po pričakovanjih, čakam prvo priložnost da grem na sneg sprobat.
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 30, 2013 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42
Kraj: Zreče

začetek sezone jst pa brez pancarja

lani kupil nordico speedmachine, samo so se izkazali za preozke. pred njimi sem imel atomic b90 widefit, ki je mel širino 104 ali celo 106 mm, kar mi je ustrezalo. sedaj iščem nekaj takega. gledam po spletu pa sem videl atomic livefit in pa salomon en model. ima še kdo kako idejo, kaj je za kupit. iščem pa flex 100, 110.

nadaljnji problem je, da naše trgovine nimajo prav nič pametnega še na zalogi...samo lanska roba v čudnih številkah
Vantage
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 30, 2013 2:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 12:28

Jaz sem tudi menjal obutev letos...Ker na nasem koncu ni nikogar, ki bi kaj konkretnega vedel in prodajal sem se odpeljal preko meje v Cmureck(Mureck) k Kolletniggu...Dobil pancarje, ki so mi kot uliti. Pa se boot fiting so mi naredili in sef je dal kar konkreten popust (100?...) Prodajalci so tudi slovenci tako, da brez skrbi. Za odpiralni cas in pot tja pa poglej na njihovi spletni strani Ne bo ti zal...
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 9:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali kaj veste, če ima koala v ivančni okoli božiča ali novega leta kakšne popuste na pancarje?
Vantage
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 12:28

Pri koali se moras na boot fiting narocit in ni nujno, da se bos letos imel nove pancarje...
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 8:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a tok cajta rabijo oz je vrsta?

pa to še kaj ekstra računajo, ali je všteto v ceno pancarja? kaj vse sploh nardijo pri tem fittingu?
kamal
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 1:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 17:46

rokxy je napisal/a:
a tok cajta rabijo oz je vrsta?

pa to še kaj ekstra računajo, ali je všteto v ceno pancarja? kaj vse sploh nardijo pri tem fittingu?

Jaz sem bil tam prejšnji teden in gre to tako. Od letos se moraš naročiti. Imajo tri trmine na dan (9.00;15.00;17.00). Če danes pokličeš boš imel trmin že ta teden. Je pa velika gužva, ker folk hodi, kar nenapovedano. Trmin traja minimalno 2 uri, če nisi zbirčen in imaš srečo z dolžino noge. Najprej ti pomeri boso nogo, da dobi tvojo dolžino, širino , višino. Ko dobi dolžino posamezne noge npr. 25.5cm v mojem primeru začneš pomerjati smučarske čevlje v velikosti 25-25.5MP, če ne gre, ti da tudi eno cifro večje 26-26.5 vendar ti svetuje, da vzameš manjšo. Odločitev je pa tvoja.

Moj problem je bil, da imam eno nogo 26,1cm drugo pa 25,5cm. Nogavice dodajo še ene +2mm. Tako, da sem pomerjal različne velikosti na vsaki nogi. Ker pa imam manjšo nogo še širšo in višjo mi dejansko noben čevelj s 25.5 ni ustrezal. Ponavadi je manša noga še občutljiva in te moti vse 10x bolj kot pri drugi. Vse to ti bo itak povedal. Na koncu se je izkazalo, da bi mi moral raztegniti oba pancerja, kar pa lahko traja saj je preveč folka tam na enkrat in ni nujno, da boš opravil vse v enem dnevu. Važno je samo, da dobiš pancar, ki ti ustreza, potem pa itak se lahko prilagodi kasneje.

Ima pa popuste od 15% naprej. Ne daje pa popustov nad 30%, ker potem ne bi mogel vzdrževati zaloge (1500kom). Je pa svetovanje všteto v ceno. Prilagoditve pa ne vem.
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 1:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

Ja, če ti bo delal custom foam ali oblikoval plastiko, se moraš naročiti. Če boš samo kupil pancerje, prideš tja in si fertik v tistih parih urah, kolikor traja, da najdeš pravi model...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 44 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net