|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Mraz |
Objavljeno: Sob Feb 09, 2013 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 22:08 Prispevkov: 72
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
Glede petka je bilo več ali manj vse povedano, gneča kot se za dela prost dan ob novem zapadlem snegu spodobi.
Na Piskru se je čakalo 5-10min.
Povezave so bile žal premalo utrjene ampak ok, novi sneg pa se niso kaj ekstra ubadali z njimi.
Mariborski del bolj ali manj katastrofa, žal ne vem al je to posledica gneče ali slabo pripravljenih prog, na sedežnicah namreč čakalne dobe ni bilo.
Čopka je bila podobna progi z grbinami, da o kamenju ne govorim. Zmotilo me je tudi to, da so pustili parkiran top ob izteku oz. pred tistim zadnjim položnim delom proti gondolam, ker je bilo res ozko, sploh ko se najde par pametnih da kampirajo.
Na eni vlečnici so spodaj naredili klančino, tolko da lahko sploh prideš do sidra ampak žal je narejena zelo ponesrečeno. Da prideta gor dva z bordi se morata kar potrudit, nekaj težav so imeli tudi smučarji.
Pisker 10
Ruška 9
partizanka, videc 10
povezave 7
belvi 8
od lukeja, po čopovi pa 1
nočna pa tak bedarija. Da bi se vsaj potrudli obnovit progo, torej sneg ob strani porinit na progo ne pa da je vse skupaj ena velika ploskva leda.
Ampak ker so temperature bile zelo nizke (-3 oz -4) se je pač treba ogret v koči, ne pa prog popravljat... razumljivo samo pohorcem.
Sladica
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Skia |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 23:21 Prispevkov: 9
|
Začetka marca se nameravamo z družino odpraviti za 4 dni na Mariborsko Pohorje. Kakšne so vaše dosedanje izkušnje s smuko v tem času na tem smučišču?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Odvisno od vremena, lahko pride par dni odjuge in dežja pa je sezone konec, vsaj tiste ki bi ti nudla 4 dni užitkov. Spremljal napovedi ali pa pojdite višje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3281
|
Marca je še na arehu vedno spodobna smuka, ponavadi najboljša v sezoni...
Glede trdih prog oz. "ledu" kot vi temu pravite na tej strani.
Glede na maso ljudi, ki se spušča po mariborski strani, nemoreš druga pripravit kot pa trdo progo oz. skupaj strnjen sneg, si se ne razdrobi na moko kar tako. Če ne bi bilo tega, bi pa bili ogromno kupi narinjenega snega. Ljudje prepogosto pozabijo na povezave, ali pa areh, pa se dričajo po trdih progah brez urejenih smuči...
Tak je vsako leto, pa si še ne date dopovedat.
Če niso že mariborski upravljitelji fenomen, so pa tukaj smučarji, ki bi zagotovo rešili "slabe" pogoje. Ha-ha
Nazadnje urejal/a lenko Pon Feb 11, 2013 2:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Tu se pa strinjam z lenkom.....pacienti z mehkimi nezrihtanimi dilami in s temu primernim znanjem silijo na stadion in ostale proge, pol pa jamrajo, da so proge ledene. ....Bo treba primerne skije kupit, pa ne samo enkrat na sezono naredit servis, pa bo (no ja po kanti tud morš znat odpelat).......Drugače pa je bil stadion v soboto in nedeljo za prste polizat....še celo zgoraj opisani so kar hitro pobrali šila in kopita tako da je bil stadion dokaj fraj......pol pa....eh pol je pa bil užitek rezat po ledenih platah..... Dans pa v klet pa pilit, nimaš tu kaj.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
Včeraj popoldne super smuka, Videc in Partizanka sta bili odlični pa ne smemo pozabiti še na super Pisker in Cvirnovo. Samo treba je vedet, kam.  _________________ 2013/14 1x dnevna 13x nočna
2012/13 25x dnevna 20x nočna
2011/12 23x dnevna 18x nočna
Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
fischerpro3 je napisal/a: | Tu se pa strinjam z lenkom.....pacienti z mehkimi nezrihtanimi dilami in s temu primernim znanjem silijo na stadion in ostale proge, pol pa jamrajo, da so proge ledene. ....Bo treba primerne skije kupit, pa ne samo enkrat na sezono naredit servis, pa bo (no ja po kanti tud morš znat odpelat).......Drugače pa je bil stadion v soboto in nedeljo za prste polizat....še celo zgoraj opisani so kar hitro pobrali šila in kopita tako da je bil stadion dokaj fraj......pol pa....eh pol je pa bil užitek rezat po ledenih platah..... Dans pa v klet pa pilit, nimaš tu kaj.....  |
Kak te nebi silili na STADION,če pa je Čopkin "S" v samem kamnu.Ob robu je skoraj dva metra leda , na sredini pa kamen in ledeni kuclji. Ljudje doživljajo prave traume, vsi pa tudi ne morejo biti STENMARK-i.
Predlagam, da naslednjič poskusiš, me res zanima,če boš imel še sploh kaj za brusit.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
@lenko itak je dejstvo da ne moreš naredit take proge, ki bi zdržala 8 ur smuke ampak na Oohorju so proge več kot dovolj široke da bi lahko ob 13:00 gor spustili kak ratkrat ali dva. Sploh če ta dva delata na sosednji (turistični) progi, ki je tisti dan zaprta.
Ne vem kaj si hotel povedat s tem da mi temu pravimo led... kaj pa je to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
KINDERWAGEN je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | Tu se pa strinjam z lenkom.....pacienti z mehkimi nezrihtanimi dilami in s temu primernim znanjem silijo na stadion in ostale proge, pol pa jamrajo, da so proge ledene. ....Bo treba primerne skije kupit, pa ne samo enkrat na sezono naredit servis, pa bo (no ja po kanti tud morš znat odpelat).......Drugače pa je bil stadion v soboto in nedeljo za prste polizat....še celo zgoraj opisani so kar hitro pobrali šila in kopita tako da je bil stadion dokaj fraj......pol pa....eh pol je pa bil užitek rezat po ledenih platah..... Dans pa v klet pa pilit, nimaš tu kaj.....  |
Kak te nebi silili na STADION,če pa je Čopkin "S" v samem kamnu.Ob robu je skoraj dva metra leda , na sredini pa kamen in ledeni kuclji. Ljudje doživljajo prave traume, vsi pa tudi ne morejo biti STENMARK-i.
Predlagam, da naslednjič poskusiš, me res znima,če boš imel še sploh kaj za brusit.  |
Daj Kinder ....vsak, ki malo več smuča ve kam mora it....jaz na Čopko ne grem pa će mi kateri kožo slači....tečno mi je tam in ti to dobro veš, tako da ne pikaj.....odkrito BMK za Čopko....jamrat za ostela proge da so ledene mi je pa kukanje in lajanje v luno (pri tekih pogojih kot so bili v soboto in nedeljo).....zrihtaj si dilo, al pa ne jamraj......je....o te STENMARK, če ne veš na kaj sem mislil....drugače pa maš telefon pokliči al pa na zS, da ne bova tu smetila.....OK?? Ja sem se nasmučal do sitega, kapiš?? in če je bilo OK, verjemi da je bilo OK.......malo te leta jebejo.....anede???
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
fischerpro3 je napisal/a: | KINDERWAGEN je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | Tu se pa strinjam z lenkom.....pacienti z mehkimi nezrihtanimi dilami in s temu primernim znanjem silijo na stadion in ostale proge, pol pa jamrajo, da so proge ledene. ....Bo treba primerne skije kupit, pa ne samo enkrat na sezono naredit servis, pa bo (no ja po kanti tud morš znat odpelat).......Drugače pa je bil stadion v soboto in nedeljo za prste polizat....še celo zgoraj opisani so kar hitro pobrali šila in kopita tako da je bil stadion dokaj fraj......pol pa....eh pol je pa bil užitek rezat po ledenih platah..... Dans pa v klet pa pilit, nimaš tu kaj.....  |
Predlagam, da naslednjič poskusiš, me res znima,če boš imel še sploh kaj za brusit.  |
Daj Kinder ....vsak, ki malo več smuča ve kam mora it....jaz na Čopko ne grem pa će mi kateri kožo slači....tečno mi je tam in ti to dobro veš, tako da ne pikaj.....odkrito BMK za Čopko....jamrat za ostela proge da so ledene mi je pa kukanje in lajanje v luno (pri tekih pogojih kot so bili v soboto in nedeljo).....zrihtaj si dilo, al pa ne jamraj......je....o te STENMARK, če ne veš na kaj sem mislil....drugače pa maš telefon pokliči al pa na zS, da ne bova tu smetila.....OK?? Ja sem se nasmučal do sitega, kapiš?? in če je bilo OK, verjemi da je bilo OK.......malo te leta jebejo.....anede???
 |
Kaj ,če bi še enkrat skupaj prečitala kaj sem napisal.Napisal sem "zakaj" so silili na STADION IN NIČ DRUGEGA.Kdo je kaj rekel,da je bilo na stadionu slabo??
Ki maš kaki dokaz,da sem kaj takega napisal.Normalno,da ti verjamem,da je bilo dobro,ne vem zakaj nebi verjel?
Kdo jamra jaz??Moje dile so vrhunsko pripravljene, kdaj sem pa jamral zaradi leda?In ne smetim,povedal sem kar sem videl,ko sem šel "peš"
v Soboto in Nedeljo na POHORJE.
Bodi brez skrbi,da vem kaj si hotel povedat,se strinjam.
Mal te pa pikam to pa jaaaa.
Tisto o letih sem pa spregledal. Za enkrat!!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drobizek |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:00 Prispevkov: 25
|
Ne morem se načudit nekaterim tukaj gor, domačinom, ki vam nekatere stvari niso jasne. Če na sneg dva dni pri +10 stopinjah dežuje, nato pa pride mraz, enostavno ne more bit drugače, kt da sneg zmrzne in je pač trdo. Potem pa pride neka sto ali tisoč "drsalcev", progo še lepo zgladijo in podlaga pač je kakršna je. Sploh pa ste glede na prispevke tukaj gor vsi domačini in bi lahko vedeli, da ko iztopite iz zgornje postaje gondole je na desno stran smučišče, na levo stran pa "vališče" ker se tam dol vali pač vse kar je enkrat obulo smuči... Pa še nekaj je: če bi pri nas vsaj enkrat kdo upošteval, da je kaka proga zaprta, ne bi bilo (toliko)kamenja na progi, če ga pa "frajerji", za katere zapore ne veljajo sproti zrijejo ven( da o nebodigatreba pokarjih sploh ne govorim) . Danes naprimer je bila čopka zaprta, ker so jo zasenževali in rihtali, upošteval pa tega seveda ni nihče. Drugače pa je bilo danes zgoraj fenomenalno, od gondole do piskra in nazaj po povezavah, do 16.00 je bilo odlično! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 5:57 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
KINDERWAGEN je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | KINDERWAGEN je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | Tu se pa strinjam z lenkom.....pacienti z mehkimi nezrihtanimi dilami in s temu primernim znanjem silijo na stadion in ostale proge, pol pa jamrajo, da so proge ledene. ....Bo treba primerne skije kupit, pa ne samo enkrat na sezono naredit servis, pa bo (no ja po kanti tud morš znat odpelat).......Drugače pa je bil stadion v soboto in nedeljo za prste polizat....še celo zgoraj opisani so kar hitro pobrali šila in kopita tako da je bil stadion dokaj fraj......pol pa....eh pol je pa bil užitek rezat po ledenih platah..... Dans pa v klet pa pilit, nimaš tu kaj.....  |
 |
Kaj ,če bi še enkrat skupaj prečitala kaj sem napisal.Napisal sem "zakaj" so silili na STADION IN NIČ DRUGEGA.Kdo je kaj rekel,da je bilo na stadionu slabo??
Ki maš kaki dokaz,da sem kaj takega napisal.Normalno,da ti verjamem,da je bilo dobro,ne vem zakaj nebi verjel?
Kdo jamra jaz??Moje dile so vrhunsko pripravljene, kdaj sem pa jamral zaradi leda?In ne smetim,povedal sem kar sem videl,ko sem šel "peš"
v Soboto in Nedeljo na POHORJE.
Bodi brez skrbi,da vem kaj si hotel povedat,se strinjam.
Mal te pa pikam to pa jaaaa.
Tisto o letih sem pa spregledal. Za enkrat!!
 |
Kaj si ti videl, je meni čisto vseeno.....če je bil led je pač bil-ob robu ponavadi gre, počasi, ampak vendarle....aja, tam ste pa vi ko peš hodite gor, sorry.....to je rezervirano....O tem da bi ti jamral glede leda nisem nič pisal, tsko da beri še enkrat.....jokajo pa eni tako da se kar kadi, pol pa ga vidiš na neki začetniški dili, ki je bila zrihtana, ko je bila nova-normalno da ima probleme...Pikaj pa drugič v živo ob piru, ker ti ne vidim v glavo, pa tudi fali mi neverbalna komunikaqcija-on line si jo je težko predstavljat.... in ja še enkrat STADION JE BIL OBA DNEVA V NULO-za prste polizat.... Spregledal, nespregledal.......meni se tako zdi....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|

|
ZADNJIČ!!
PREBERITE !!!
Citiram:
Kak te nebi silili na STADION,če pa je Čopkin "S" v samem "kamnu".Ob robu je skoraj dva metra leda , na sredini pa "kamen" in ledeni kuclji. Ljudje doživljajo prave traume, vsi pa tudi ne morejo biti STENMARK-i.
STE PREBRALI!!!
Kaj še komu ni jasno!!
KAMENJE, KAMENJE, KAMENJE,KAMENJE.
Na sredini je luknja,LUKNJA,LUKNJA, KAMEN ob robu pa dva metra leda!!!
Tak se proge ne urejajo.PIKA
No pa da vidimo kak bo kaj po dveh dneh močnega sneženja??
Ali bodo končno uspeli porihtat ta del.
p.s.O kamenju je govora.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
mogoče kak persen???? še enkrat BMK za Čopko, govoril sem o stadionu (in o ljudeh kateri ga obiskujejo).....ti si pa začel razpredat o Čopki (OK tud jaz jih imam v želodcu, samo z razliko od tebe kdaj tudi kaj pohvalim)........ne vem, nisem bil tam, BMK za njo in za S.......ostalo kar sem prevozil je bilo OK.....ende, finito (ne da se mi več)..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|