Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
alessio
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 20, 2012 10:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:28
Kraj: Obala

Poglej si še Fischer Progressor 800. Smučka je po trdoti podobna Elanovi smučki Waveflex 12. Mislim pa da je tvoje kilograme 8 premehka.
Na bolhi se prodajajo nove smuči Progressor 800 letnik 2011/12 že za 320 Eurov.

http://www.bolha.com/iskanje.php?ckat=&search=progressor+

LP Alessio
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voluharka
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 22, 2012 2:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 11:41

Pozdravljeni,
odločam se za nakup novih smuči. Do sedaj sem imel Fischer RC4 Wordl Cup SC. Zelo dobra smučka za kratke zavoje ne pa tudi za večje hitrosti. Veleslalomsko smučko sem tudi preiskusil vendar mi je pa slabo vodljiva dokler ni dovolj hitrosti. Tako sem prišel na idejo, da bi nabavil Progressor 900. Zanima me, če je to primerna smučka zame (190cm ter 102kg) predvsem zaradi trdote. Kakšno velikost, glede na mojo višino, bi moral vzeti?
Hvala za odgovor
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 22, 2012 3:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Vozil si Fischer RC4 WC SC in tu pol sprašuješ, kaj je in kaj ni zate primerno??? Nekaj tu ne štima....
Nazaj na vrh
voluharka
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 22, 2012 3:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Mar 2009 11:41

Nisem pa vozil Progressor
Nazaj na vrh
ALJO10
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 23, 2012 7:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Sep 2012 18:51

Pozdravljeni! Zanimam se za nakup novih smuči. V Hervius sem danes videl 2 modela:
- Rossignol Zenith Z72 Carbon TPI2 (spuščen iz 799? na 349?)
- Rossignol Radical 8SL (spuščen iz 599? na 449?)
Star sem 15 let in imam 60kg. Kar se tiče smučanja sem zelo dober rekreativec, nikoli pa nisem treniral. V prostem času treniram košarko, tako da moč v nogah imam. Zanima me, kateri model mi bolj priporočate, s katerim bi bolj užival in katera smučka je po specifikacijah boljša.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
Nazaj na vrh
StarGazer
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2012 9:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43

Tudi jaz nameravam zamenjati smuči. Predvidevam da se da zdaj pred začetkom sezone ugodno nabaviti kakšne lanske modele s primernim popustom. Kje bi lahko dobil kaj takšnga?

Vidim da ima Elan na spletni strani popuste na določene modele (spodaj linki) A so to lanski?
Mi lahko nekdo malo opiše razliko med njihovimi modeli:
10 fusion
SL
SLX
Amphibio 12
78ti

Rabim pa smuči za 20 dni na leto. Dober rekreativec, 75 kg. Zaenkrat imam Atomic Supercross 12, ampak sem si za naprej zaželel nekaj za krajše zavoje.
Nazaj na vrh
Razor
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 1:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 17:30
Kraj: Celje

Katera je bolj primerna za učitelja smučanja Fischer Progressor 800 ali RC4 SC, ali je to čisto individualno odcisno? Teža 80kg, višina tudi okrog 180cm.

2011/2012: 6x Les Orres, 1x Koralpe, 1x MB Pohorje, 2x Rogla = 10x

2012/2013: 12x Rogla / 1x Golte / 1x Trbiž&Višarje / 1x Nassfeld = 15x
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 5:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Ajde, da vpraša napredni rekreativec..... Me zanima kako pa pol svetuješ svojim strankam???
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 8:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

to je čisto individualno odvisno...
kot učitelj smučanja boš verjetno veliko na snegu in se boš obeh navadil...
kmalu boš pa, tudi zelo verjetno, uporabljal več parov smuči odvisno od razmer in strank ki jih boš učil...

zelo kratek smučke za otroke v vrtcu...
tebi najbolj odgovarjajoče smuči za dobre smučarje
tretje smuči za dneve off itd...

LP
Misfits

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

Matic
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

@StarGazer, SL in SLX so slalomske smuči (trgovinske, SLX je trša od SL), 10 fusion ne poznam dobro, 78ti mislim da je nekaj kar je mišljeno da lahko uporabljaš na in izven smučišča na celem snegu (kompromis, malo širša smučka, čeprav ne bistveno), amphibio si pa poglej na Elanovi strani kaj je, načeloma smučka za smučanje po smučišču. Za kratke zavoje so slalomke, ampak glede na to kar si napisal, ter če se držiš predvsem smučišča, bi ti od teh jaz mogoče svetoval Amphibio 12.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
StarGazer
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 10:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43

No saj podobno sem tudi sam razmišljal. SLX mi bodo najbrž pretrde. Tako da sem dal prednost Amphibii pred SL. Bom najbrž kar zdaj nabavil pa upal da bo čim prej sneg.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 10:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

voluharka je napisal/a:
Pozdravljeni,
odločam se za nakup novih smuči. Do sedaj sem imel Fischer RC4 Wordl Cup SC. Zelo dobra smučka za kratke zavoje ne pa tudi za večje hitrosti. Veleslalomsko smučko sem tudi preiskusil vendar mi je pa slabo vodljiva dokler ni dovolj hitrosti. Tako sem prišel na idejo, da bi nabavil Progressor 900. Zanima me, če je to primerna smučka zame (190cm ter 102kg) predvsem zaradi trdote. Kakšno velikost, glede na mojo višino, bi moral vzeti?
Hvala za odgovor

Fak s kakšno hitrostjo pa ti potem voziš, če ti RC4 ni primerna za večje hitrosti. Ne vem, mogoče zaradi kilaže, ampak jaz pri ene 20 kilah manj lahko s to dilco prav dobro vozim tudi smuk pri ene 100km/uro. Hitreje si pa itak ne upam. Se mi zdi, da je že nad 60/h tudi na praznem smučišču precej nevarno in neodgovorno.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Ce se peljes 100km/h s Fischer SC smuco, potem mocno upam, da te ne bom nikoli srecal. Pa ne zaradi 100km/h ampak zaradi tega, ker je Fischerjeva tekmovalna slalomka (RC4 Worldcup SL) ze pri kaksnem km/h manj kot 100km/h nenormalno nemirna, SC je pa samo se slabsa, ker je neprimerno mehkejsa kot SL. Ce se sam nimam problema peljati z GS smucmi tudi po 130km/h, imam s SL smucmi hudo slab obcutek ze pri 90km/h oz. se manj. Preprosto te smuci niso namenjene temu, da jo peljes naravnost... in za 100km/h moras iti ze precej naravnost
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 1:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Brez skrbi, pri 100 na uro me lahko srečaš le v avtu. V resnici sem šel v zadnjih letih čez 100 samo na enem merjenju hitrostnega odseka, drugače se mi že pri 80 začnejo malo tresti noge in za tako brzino rabim jaz hudo prazno in lepo gladko strmino, po možnosti z lepim iztekom. Sploh zdaj, ko sem že toliko star, da me po enem padcu pri taki hitrosti težko še kdaj sestavijo. Pa za to niso krive smučke. Folk si predstavlja, da na dilcah tik-tak dosežeš 80, pa ni ravno tako. Pri 100/uro je meni, ki se imam za dobrega smučarja, težko že ustaviti (v enem kosu), kaj šele zavijati, skakati, zapeljati v kompresijo.

Jaz imam pusi slalomko tastari model, pa se mi pri večjih brzinah prav dobro obnese, tatrda slalomka, ki sem jo že velikokrat vozil pa še bolje. Mogoče zato, ker že celo življenje smučam na slalomkah (no v resnici samo zadnjih 35 let), pa sem tega vajen oziroma prosto po pregovoru kdor ni poskusil potice uživa v kruhu. Tistih par voženj, ko mi kdo posodi svojo veleslalomko, je pa premalo, da bi me zares zagrabilo.

Zdaj ne vem, kako si ti to predstavljaš. Če lahko vi tekmovalci menjate smuči za vsako disciplino, to pri rekreativcih enostavno ne gre. Naj jaz s sabo na dopust in potem na smučišče nosim goro smuči. Ko bom zavil malo s proge v celca, bom dal gor druge smuči, ko pridem nazaj na smučišče me bo šerpa pričakal s smučmi za slalom, ko pridemo na širši in položnejši del smučišča me bo pričakal s smukaškimi... ne gre.

Lahko bi se tudi odločil, pa bom en dan delal samo dolge zavoje, en dan vozil pretežno smuk itd. No jaz sem se raje odločil za malo bolj univerzalno smučko, kar tale pusy slalomka je (po moje je še najslabša v celcu). Fischerjevo sem vzel ravno zato, ker je presenetljivo dobra tudi pri višjih hitrostih in daljših zavojih in ne meče iz zavoja v zavoj, kot kakšna druga smučka te namembnosti. Na drugi strani nekdo, ki celo življenje smuča z veleslalomko, lahko z njo tudi prav solidno slalomira, česar pa jaz ne uspem.

Imam pa tudi jaz zdaj že problem, kakšno dilco kupiti. Na eni strani se soočam z dejstvom, da nimam več toliko moči in eksplozivnosti kot prej, na drugi strani mi kriza srednjih let narekuje, da imam dilco, ki vsaj po designu nekoliko spominja na tekmovalno in ne na kako rekreativno lopato, ki bi morda bila bolj ustrezna. Zato bom zgleda svoji stari Fischerki še za eno leto podaljšal življenje.
Nazaj na vrh
19.marko
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 11:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Lani sem imel "malce smole" z Atomicovimi VF D2 smučmi, ki so se mi obe zlomili pred prvim okovjem. Počila je jeklena plošča in seveda še drsna površina pod njo. Nato sem nabavil Elanove GSX smuči, ki pa se v razritem in mehkem terenu ne obnesejo ravno najbolje pa še bojim se, da bi še Elanke polomil na kakšnih kucljih. Zato razmišljam o nakupu smuči za mehek/razrit teren. Pa me zanima kaj menite, ali bi bile primeren nakup freestyle smučke - npr. Scott P3?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 22 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net