|
Tignes |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
SUSTI |
Objavljeno: Ned Mar 18, 2012 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 22:49 Prispevkov: 53
|
Predlagam Daretu, da zapiše tudi ime agencije s katero je šel, kajti ti tipi iz agencij imajo kar dobre informacije o opremi apartmajev, vendar se tudi oni naredijo "francoze" in je vse vrhunsko opremljeno, potem se pa izkaže, da moraš res povsod s seboj imeti ponev, lonec in nož včasih tudi dilco za rezanje salame.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Načeloma imaš v vsakem apartmaju seznam opreme, ki bi moral biti tam...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Pon Mar 26, 2012 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
Tignes, 17.3. - 24.3. Nastanjana v Val Claretu, Tomeusses, dva koraka stran od Bollin/Fresse/Funiculaire. App najboljši do sedaj, povsem obnovljen in vrhunsko opremljen.
Vreme = šajba: prvi dan 90%, naprej pa 100%. Drugi dan smo dobili še pošiljko cca 20cm friškega (na vrhu).
Temperature spodaj od -5 do +5, zgoraj od -13 do ledišča. Primerno temu je bil sneg, nad 2500 in pod to mejo kot noč in dan. Spodaj cuker že zgodaj dopoldan, zgoraj zimska idila do konca.
Na sončnih legah je sneg že povsem pobralo, prav tako na izpostavljenih delih, kjer vleče...na senčnih (in višje) pa je materiala še za nekaj tednov uživancije.
Ljudi dovolj, a hitro najdeš progo povsem zase, če se znaš obrnit stran od črede . Tudi popoldan, po 14h si lahko na progi sam in ob strani uničuješ ratrakistovo delo prejšnega večera.
Opaziti je (veliko več kot prejšna leta) neizkušene študentarije za šankom...slaba stran je mukotrpno čakanje na postržbo, a to odtehtajo napake: si postrežen naročeno, čez 5 min pride njegov kolega še z eno rundo gratis. Zgodilo se je le 1x, ampak pivu za 2,5? pa ne bom gledal v zobe .
Edina zamera gre zaprtju vasice za BUS promet...ponavadi so spustili ob prihodu in odhodu bus do spodnje postaje Bollin ali do sredine vasi, da si nekako kulturno prišel do apartmaja. Letos so nas ustavili na začetku pred rampo in večina se je mogla slikat, z vso opremo, peš. Tistim, ki smo bili najdlje nam je predstavnica agencije odpeljala stvari pred apartma. Večini je ostal grenak priokus a-la-Martin-Krpan.
Fotke še pridejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 374
|
Lep pozdrav.
Zanima me, kako je v povprečju kaj v Tignesu in seveda na celotnem področju Espace Killy-ja za 1 maj. S punco greva tja prvič in sicer 26.4.-3.5.
Štos je v tem, da že zdaj, ko je še skoraj cel mesec do odhoda, izgleda že malo bolj žalostno. (vse že neki rjavo, malo snega, ...)
http://www.tignes.co.uk/webcam.htm
Upam, sicer da ga bo še kaj zapadlo, vsaj v zg.delu. Potem me pa še zanima, kako je kaj tam z nabavo hrane.
Najlepša hvala za odgovore in mnenja.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
Če kam, potem v Tignes za 1.maj. Seveda ne moreš pričakovat, da bo vse odprto, a na ledeniku in v višjih predelih ni bojazni.
Pošiljke snega bodo še, a ne tako obilne, kot sredi zime. V roku naslednjih 6 dni se pričakuje 30 cm novega.
Če greš z avtobusnim prevozom je vedno postanek v Albertvillu za nakupe, kjer se nabavi večino tedenskih zalog. Hrano se nabavlja v njihovi različici Mercatorja...dobiš vse in še več, cene so povsem normalne.
V samem Tignesu so tudi trgovinice in pekarije kjer dobiš vse potrebno...cene višje kot v dolini.
Uživajta! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Hvala.
Tako je ja, z avtobusom greva. Torej najbolje potem hrane nič s sabo in vse kupiš v Albertvillu. Makaronov za 7 dni pa je.
Malo sem se "ustrašil" glede snega, ko sem gledal Webcam-e, kjer že sedaj izgleda malo žalostno.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DARE |
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 18:54 Prispevkov: 7
|
Maš pa špecarijo tudi v centru Val Clareta Scarpa...sicer malenkost so cene dražje kot pri nas (kruh,mleko)...posebej kadilci vzami tobak v Sloveniji...Marlboro med 6 in 7?...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|

|
HVala hehe, ne kadiva, kšne borovničke bova pa že od doma prnesla.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
DARE, verjetno misliš Sherpo...
In pa cene so kar konkretno višje kot v Sloveniji in v grobem tudi kot na cenejših francoskih smučiščih.
Glede nabavljanja špecerije pa samo v razmislek: vsak od 40 ljudi na avtobusu nabavi za teden robe, lahko gor peljete samo škatle, vi pa pridete za avtobusom peš. Po drugi strani pa gresta recimo v vsak pancer vsaj dve omaki za špaget in tako naprej... (se splača v Sloveniji kupiti marsikaj in pametno spakirati).  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Razumem ja. Nisem še bil takole z avtobusom na smučanju, ponavadi smo šli z avtom in kupili vso hrano in vse že tukaj. Tam pa le kruh za sproti.
Torej verjetno z avtobusom ne morem met glih kej velik prtlage sabo. Smuči+palce, torba s pancarji in ena torba (kovček) z oblekami. Verjetno je to to, pol pa spakiri tko ko veš in znaš še kej hrane.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Sre Apr 11, 2012 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1050
|
Še kratko poročilo iz Tignesa. Prejšni teden je sicer malo ponagajalo vreme. Nekaj dni je bilo res lepo snočnih, nekaj pa malo mešano, se je pa sonce vseeno pokazalo vsak dan.
Snega je več kot lani in manj kot pred dvema letoma. Smuka pa je odvisna od lege in višine proge. Najbolje seveda na ledeniku na Tignesom in na Val d'Iserom (nad prelazom Col de l'Iseran). Najbolje sem se nasmučal tako ob sedežnici Cascade Express in vlečnici Montets, tam je bil sneg odličen in tudi ljudi je bilo manj, še posbaj na progah, saj ima vsaka naprava po 3-4 samostojne proge. Spodaj pri sedežnici Cascade pa je tudi prijetna krmilnica z zelo zmernimi cenami (čaj 2, mala solata iz bifeja dobre 4, prav tako pomfri malo nad 4, sladice med 3 in 4?). No in če že omanjem krmilnice je še ena z zmernimi cenami pri sedežnici Borsat Esxpress. Kot sem že enkrat ugotovil pa lahko recimo v kočah njadeš čaj tudi po 4? in sladice po 7?.
Vmes je padlo tudi malo snega, tako da se je dalo prevsem na ledeniku Grande Motte zapeljati tudi v mehak puhec :-)
Malo me je mogoče le razočarala urejenost prog, se mi je pa zdelo malce bolje v Val d'Iseru kot pa v Tignesu.
Kar se cen hrane tiče v trgovini v Tignesu so kar malo zasoljene, nekatere pa se mi niti niso zdela tako visoke. Je pa v dolini (Albertvile) sigurno ceneje, v Val d'Iseru pa še malenkost dražje.
Predvsem je pa postala draga pot v Francijo z osebnim avtomobilom skoraj 400? (gorivo, cestnine, tunel). Kdaj bodo začeli uporabljati teleporter iz Star Trackov tudi v vsakdanjem življenju :-)
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iga10 |
Objavljeno: Sre Apr 11, 2012 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10 Prispevkov: 117
|
Super slike...!
Ena izmed mojih najbolj zaželjenih destinacij. Upam, da mi rata prit do tja čim prej!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
21.4. grem. še malo...
LP Frenk _________________ 2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Ned Apr 29, 2012 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Zdravo!
Prišel nazaj... Bila je zima v vseh oblikah: močno sneženje,puhka vsaj en dan v izobilju, ( v megli in difuzi in približno pol metra novega snega za mene ni več smučane, ampak ritje v dolino....)
Skratka-prihod v soboto zvečer-začelo je snežiti- prvi dan zjutraj oblačno s sneženjem in prijetnih pribižno 2o cm pršiča,ponedeljek krasen dan,velika večina prog urejenih,zvečer pa sneženje še v cel torek-delalo samo nekajnaprav.
V višinah je zapadlo okoli pol m snega.
Do petka je bilo potem lepo vrema, ampak tudi vetrovno (do 8o kmh) in postopoma topleje,tako,da je bilo v soboto zjutraj ob odhodu v Val Clareju 10 plusa. Nekaj izpostavljenih naprav ni delovalo zaradi premočnega vetra.
Smučali smo največ na Va D izerski strani. Cascade je super!!!!
(pa še dodatek---tudi ob močni oblačnosti uporabite vsa sredstva za zaščito pred soncem...)
LP Frenk _________________ 2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iga10 |
Objavljeno: Ned Apr 29, 2012 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10 Prispevkov: 117
|
Frenk je napisal/a: | Zdravo!
Prišel nazaj... Bila je zima v vseh oblikah: močno sneženje,puhka vsaj en dan v izobilju, ( v megli in difuzi in približno pol metra novega snega za mene ni več smučane, ampak ritje v dolino....)
Skratka-prihod v soboto zvečer-začelo je snežiti- prvi dan zjutraj oblačno s sneženjem in prijetnih pribižno 2o cm pršiča,ponedeljek krasen dan,velika večina prog urejenih,zvečer pa sneženje še v cel torek-delalo samo nekajnaprav.
V višinah je zapadlo okoli pol m snega.
Do petka je bilo potem lepo vrema, ampak tudi vetrovno (do 8o kmh) in postopoma topleje,tako,da je bilo v soboto zjutraj ob odhodu v Val Clareju 10 plusa. Nekaj izpostavljenih naprav ni delovalo zaradi premočnega vetra.
Smučali smo največ na Va D izerski strani. Cascade je super!!!!
(pa še dodatek---tudi ob močni oblačnosti uporabite vsa sredstva za zaščito pred soncem...)
LP Frenk |
Sicer lep opis, ampak mi hočemo slike!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|