|
Alta Badia, Arabba, Val Gardena |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
udi |
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49 Prispevkov: 107
|
mwapuleni je napisal/a: | Za 'izlet' in en tak splošen pregled smučišč je zanimiva tudi krožna pot Grande Guerra. Podobno je kot Sella Ronda, samo da zajame precej večje področje, slabo je, ker zahteva dve vožnji z busom in eno vleko s konji (ali pa na roke Poleg tega je treba en bus tudi plačati. |
V bistvu so sedaj tri vožnje z busom, ker tudi povezava Fedare - Croda Negra ne deluje (http://www.dolomitisuperski.com/cortina/en-US/2771-Impianti_apertiEN.html) in je potrebno uporabiti še bus iz spodnje postaje hitre 4-sede pod 5Torri na Falzarego prelaz.
Če upoštevamo potem še premik s konji in zelo verjetn zamašek na Armanteroli (miljon ljudi popoldne uleti na tehnični muzej s krogcem), je vse skupi ena velika zabloda. Jazd sem to zablodo izvedu 20.2.2012 in bil cel dan na nogah in skupi presmuču celih 27 km.
Moj nasvet bi bil : Don't even think about it ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
No, prevozil Laguzoi na povratku iz Cortine v petek 24.2.2012......še najbolj mi je bilo všeč, da je tam sneg še okrog enih držal in ni bil gnil (ob 11 je bilo na Tofani Olimpica na 2303 m +14)....drugače pa nič posebnega, razen lepe narave, katero je bilo vredno posnet.....Po progi več ali manj začetniki oz. družine z malimi otroki (ma cele procesije), tako da se ni dalo konkretno peljat, ampak glede na to da je bil to moj zadnji dan in v bistvu zadnji spust se nisem kaj dosti sekiral.....Midva z ženo sva gužvo na konjskih vpregah rešila tako, da sem se pač tistih 200-300 m poganjal na roke in šel peš do mosta, kjer me je čakala z avtom......Drugače pa zopet prišel nasmučan iz Alta Badie (filmček pa bo ko bo, zdaj se mi še ne da montirat celotne zadev, ker je je preveč).... PS: enih 10 dni imam zdaj pavzo od smučarije.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
recaro |
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Feb 2012 10:20 Prispevkov: 6
|
Tudi sam sem se vrnil iz Alta Badie super zadovoljen. Povprečno sem na dan prevozil 35 km (vsaj tako mi je pokazal izračun, ko prepišeš cifro karte v nek kalkulator, to sploh nisem vedel da obstaja, super zadeva).
Skozi sem dal območje Corvare, La Ville, San Cassiana, Arrabe, pa vse do Canazeia.
Naslednje leto pa še druga področja. Dejansko bi res rabil malo več informacij o preostalih področjih, ki se jih še splača presmučat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
področje Tofane nad Cortino....imaš kaj za delat..... Oja, ti imaš še kaj za videt in presmučat......fajn sladke brige za drugo in naslednja leta....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Recaro, nič ti ne bom povedal. Kar sam raziskuj. Če greš v tiste konce se itak ne moreš ušteti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:45 Prispevkov: 34
|
fischerpro3 je napisal/a: | No, prevozil Laguzoi na povratku iz Cortine v petek 24.2.2012......še najbolj mi je bilo všeč, da je tam sneg še okrog enih držal in ni bil gnil (ob 11 je bilo na Tofani Olimpica na 2303 m +14)....drugače pa nič posebnega, razen lepe narave, katero je bilo vredno posnet.....Po progi več ali manj začetniki oz. družine z malimi otroki (ma cele procesije), tako da se ni dalo konkretno peljat, ampak glede na to da je bil to moj zadnji dan in v bistvu zadnji spust se nisem kaj dosti sekiral.....Midva z ženo sva gužvo na konjskih vpregah rešila tako, da sem se pač tistih 200-300 m poganjal na roke in šel peš do mosta, kjer me je čakala z avtom......Drugače pa zopet prišel nasmučan iz Alta Badie (filmček pa bo ko bo, zdaj se mi še ne da montirat celotne zadev, ker je je preveč).... PS: enih 10 dni imam zdaj pavzo od smučarije.... |
Malo gledam po netu kak je kaj s snegom na tem koncu. Ni ga glih dosti, pa še odjuga kar traja So izgleda kurenti preveč cinglali... Gremo dol sredi marca (spimo v Ortiseiu), pa me skrbi, da bo že preveč bogo. Kake so kaj izkušnje, glede na trenutno zalogo snega in relativno tople dni - se bo dalo čez 2-3 tedne še vsaj do poldneva nasmučat? Kaj pravite majstri, kam (v bližini) naj pokaže kompas, da bo dnevna smuka trajala najdlje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
udi |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Nč naj te ne skrbi, v Dolomitih se je vedno smučalo še v aprilu in tako bo tudi letos. Temperature se bodo spustile spet z nulto izotermo pod 1000 metrov in že po verjetnostnem računu mora priti tudi kakšna snežna fronta na podlagi Genovskega ciklona. Sicer pa greš tudi na smučišča, ki so najbolj opremljena z dodatnim zasneževanjem.
Ortisei je sicer na področju, kjer je največ smučišča direktno na soncu ampak od Gardene proti Selli, Belvederu in naprej Arabbi imaš že super proge, ki držijo tudi pozno v popoldne.
Meni najljubša pa je proga Alba-Ciampac.
Sicer črna, ampak vrhunsko preparirana, ravno prav odmaknjena od Selle Ronde, brez gužve, razgibana, tudi z deli, kjer lahko malo počivaš, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Ja udi upam, da imaš prav - napoved res kaže sneg že za konec vikenda, kolikor so pač take napovedi zanesljive. Po tvojem predlogu bi torej bilo boljše spati v Canazeiu - to je kake 3/4 ure vožnje iz Ortiseia (z busom še več), če se ne motim.
Na zasneževanje se rajši ne bi preveč zanašal, dvomim namreč, da marca še kaj streljajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Brez skrbi, ko ga sfali...se ga naredi...hec, hec....če se le da in če so temperature in jim ga primankuje na kritičnih mestih, jim ni težko zagnat topništva...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
udi |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
A nimaš apartmaja že rezerviranega ? Če ga nimaš, pol je najbolj zihr, da bukiraš neki na Tirolskem
Hecam se, bus te iz Ortisea ne pelje v Canazei, tko da ti ostane recimo pesimistična varjanta, da se z avtom zapelješ do spodnje postaje gondole v Albi (en dan pač mal bl zgodi vstaneš), optimistična varjanta pa da boš lepo smučaš do tja (še vedno pa imaš en kratek ski-bus).
Pa jaz sem bil v Dolomitih prejšnji teden in sploh ni tako malo snega, da bi te moralo skrbeti. Tele temperature s +15 pa tud ne morejo cel marec vztrajat.
Pa še ta predel okoli Selle Ronde (Gardena, Arabba) sta najbolj senčna in res skrbeti bi te moralo, če bil bil v Cortini, San martinu di Castrozzi ali pa dolini Fiemme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moped |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 16:09 Prispevkov: 57
|
Grem v soboto v Alta Badio, pa vam poročam naslednji vikend, kakšno je stanje v Dolomitih. Tudi mene je malo skrbelo, kako bo glede snega in temperatur naslednji teden.
No vremenska se je popravila (nedelja, ponedeljek padavine in ohladitev), glede snega so me pa tudi kolegi potolažili, na progah najbi bilo snega še dovolj (so bili med počitnicami).
Sicer ne pričakujem tako kičastega vremena, kot lani...pa vendar se bo dalo nasmučati do "sitega". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kunta |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Apartma že imam ja, Ortisei smo izbrali kompromisno - gremo namreč z ženami in deco Tisto optimistična varianta po moje odpade.
Saj verjamem da je na licu mesta OK, ma samo če piše npr za Alto Badio da je snega 15-30cm - psihološko precej negativno vpliva na mene Ko namreč naši Pohorci napišejo, da je snega do 30 - takrat ima smučišče že močno humusni odtenek bele. Ja saj vem, da ne gre primerjat...
Moped, tvoje poročilo pa že komaj čakam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
udi |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Ma tko hudo k pr naših žičničarjih, k sam seštevajo kolk ga je padl v sezoni, spredi pa dodajo besedico "do" ni, ampak vseen pa tud mal bolehajo za isto boleznijo.
Ampak če pogledaš na uradn Snow report, ni še nikjer na 15-30 cm, kar bi bla res kriza .
http://www.dolomitisuperski.com/en-US/situazione_neveen.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Mar 01, 2012 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
udi je napisal/a: | A nimaš apartmaja že rezerviranega ? Če ga nimaš, pol je najbolj zihr, da bukiraš neki na Tirolskem
Hecam se, bus te iz Ortisea ne pelje v Canazei, tko da ti ostane recimo pesimistična varjanta, da se z avtom zapelješ do spodnje postaje gondole v Albi (en dan pač mal bl zgodi vstaneš), optimistična varjanta pa da boš lepo smučaš do tja (še vedno pa imaš en kratek ski-bus).
Pa jaz sem bil v Dolomitih prejšnji teden in sploh ni tako malo snega, da bi te moralo skrbeti. Tele temperature s +15 pa tud ne morejo cel marec vztrajat.
Pa še ta predel okoli Selle Ronde (Gardena, Arabba) sta najbolj senčna in res skrbeti bi te moralo, če bil bil v Cortini, San martinu di Castrozzi ali pa dolini Fiemme. |
Udi, malo prej si napisal, da je Ortisei najbolj sončen, zdaj, da je Gardena najbolj senčna. Marca je sicer drugače, ampak jaz sem bil tam vedno januarja ali februarja in Gardena je bila takrat vsekakor najbolj senčen predel od vseh smučišč v tem sistemu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Mar 02, 2012 8:06 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Kunta je napisal/a: | Apartma že imam ja, Ortisei smo izbrali kompromisno - gremo namreč z ženami in deco Tisto optimistična varianta po moje odpade.
Saj verjamem da je na licu mesta OK, ma samo če piše npr za Alto Badio da je snega 15-30cm - psihološko precej negativno vpliva na mene Ko namreč naši Pohorci napišejo, da je snega do 30 - takrat ima smučišče že močno humusni odtenek bele. Ja saj vem, da ne gre primerjat...
Moped, tvoje poročilo pa že komaj čakam  |
Dajte no....prejšnji teden je bilo v Badii, ki je najnižje nakaj malega čez 1300 vsaj 35 -40 cm snega....skratka dovolj ga je na progah in drugač (za zimski občutek)...pa še ga bo, nič bat....Ne vam pa kje si pebral za Alta Badio 15-30 cm .....je pares da je 40 cm (dolina) do 80 cm (na vrhu).......  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|