Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2012 2:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

No, fajn.....ker drugače človek lahko res dobi vtis, da se tu da smučat samo po zgornjem platoju na modrih progah.... Daleč od tega, za vsakega se najde nekaj....če ne je pa tu Arabba, pa Val Gardena....in tako iz leta v leto....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2012 5:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

fischerpro3 je napisal/a:
Ne znaš brat postov (pusti karte).... Drugače pa da ti namignem: preberi moj prvi post na tej strani....A bo šlo??

Mislim, da je karta v redu. Samo vedeti moraš, da so na tej karti narisane tudi naprave, katerih vozovnica Alta badia ne pokriva, a so narisane tanjše, niso označene s številkami in ni jih v legendi.

Sicer pa si tudi za moj okus naštel dobre in zanimive proge, ki so bolj na obrobju in zato večkrat prezrte. Jaz bi dodal še Laguzoi, ki je tudi vreden obiska. Sicer pa če so Sortyju všeč predvsem strme proge, Alta Badia gotovo zanj ni prva izbira. Potem je pa še večino teh spregledal.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 14, 2012 5:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Vem, da je karta OK... samo zavaja...zato sem mu pa opisno podal meje smučišč v Alta Badii, ker na teh kartah je res videt vse še većje (tam do Canazei -a)... (nanaša se na vprašanje od recara)...Laguzoi?? Evo grem letos pogledat.....nakako se mi ni zdelo vredno it izven povezanih prog in žičnic...evo predlog za en safari...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 15, 2012 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Vem, da je karta OK... samo zavaja...zato sem mu pa opisno podal meje smučišč v Alta Badii, ker na teh kartah je res videt vse še većje (tam do Canazei -a)... (nanaša se na vprašanje od recara)...Laguzoi?? Evo grem letos pogledat.....nakako se mi ni zdelo vredno it izven povezanih prog in žičnic...evo predlog za en safari...

Z Laguzoia je (ob gondoli) sicer ena zelo solidna črna proga. Če imaš super-ski karto lahko preizkusiš tudi nekaj lepih prog na drugi strani prelaza. Ampak tja se gre bolj na izlet. Spust iz Laguzoia proti San Casianu je res doživetje za ljubitelje lepe narave. Priporočam.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 15, 2012 12:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Imam to karto vsako leto....Cinque torri sem probal-nič posebnega, letos probam še Laguzoi, pa da vidim (ob povratku iz Tofane)...
Nazaj na vrh
recaro
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Feb 2012 10:20

Ja saj ko sem karto malo bolj podrobno pogledal, se res vidi, da proge, ki so oštevilčene veljajo za področje Alta Badia. Dejansko karta precej zavaja.

Bo treba nabavit Superski karto pa s tem nebo težav.
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10

recaro je napisal/a:

Vsekakor nabavi Dolomiti superski in obvezno obišči Val Gardeno ter se spusti po Secedi do Ortiseja.
Prav tako priporočam območje Arabbe in Belvedere nad Canazeiem. Pač vsak dan neko novo podračje... Tudi Marmolado se splača obiskati.
Če greš za teden dni imaš tako ali tako čas za raziskovanje...
Nazaj na vrh
recaro
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 1:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Feb 2012 10:20

iga10 je napisal/a:
recaro je napisal/a:

Vsekakor nabavi Dolomiti superski in obvezno obišči Val Gardeno ter se spusti po Secedi do Ortiseja.
Prav tako priporočam območje Arabbe in Belvedere nad Canazeiem. Pač vsak dan neko novo podračje... Tudi Marmolado se splača obiskati.
Če greš za teden dni imaš tako ali tako čas za raziskovanje...

Hvala za nasvet.

Kakšno pa se kaj obeta vreme za drugi teden nad Alta Badio?
Nazaj na vrh
mwapuleni
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 5:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2011 12:51

Za 'izlet' in en tak splošen pregled smučišč je zanimiva tudi krožna pot Grande Guerra. Podobno je kot Sella Ronda, samo da zajame precej večje področje, slabo je, ker zahteva dve vožnji z busom in eno vleko s konji (ali pa na roke Poleg tega je treba en bus tudi plačati.
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 5:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Ko sem šel tja decembra sem spremljal italijanskjo stran http://www.3bmeteo.com/previsioni-meteo/gruppo+sella+-+gardena+-+badia/10, ki pa me po pravici povedano ni pretirano navdušila.
Za 2 dni je napoved še nekako držala, kar pa je bilo več, pa se je vseskozi spreminjala... En dan sonce, drug dan pa čisto kontra...
Kaj pa vem, morda je bilo tako samo takrat, morda pa tudi ne... Sam še vedno popolnoma zaupam le Aladinu, kar pa je na žalost zgolj 3 dnevna napoved.
Spremljaj in poročaj.

LP
Nazaj na vrh
Godfather20
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 1:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 1:16

Kateri kraj torej priporočate za izhodišče? Gledal sem La Villlo ali je bolje iti v Corvaro? Za 4 dni se verjetno superski ne izplača?

Vozi iz La Vala ski bus zastonj?
Nazaj na vrh
iga10
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 3:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Godfather20 je napisal/a:
Kateri kraj torej priporočate za izhodišče? Gledal sem La Villlo ali je bolje iti v Corvaro? Za 4 dni se verjetno superski ne izplača?

Vozi iz La Vala ski bus zastonj?

Za 4 dni se Superski vsekakor izplača!!
Če se že voziš tako daleč, reskiraj tistih dodatnih nekaj eurov, ne bo ti žal... Meni osebno so proge na področju Alta Badie še najmanj zanimive. Iz Corvare si v 1 uri v eno smer v Val Gardeni, v drugo pa v Arabbi, v obeh pa imaš super prog v izobilju...Torej, če boš kupil Superski je vsekakor boljše izhodišče Corvara (ampak mislim, da tudi dražja).
V kolikor še vedno vstrajaš na karti Alta Badia je verjetno vseeno ali si v Corvari ali La Villi.
Glede avtobusa ne vem...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 10:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Jaz pa mislim, da je to ena glavnih napak, posebej v gavni sezoni, da greš smučat za 4 dni, kupiš superski in misliš, da moraš presmučati vsa smučišča, potem pa noriš po Sella-rondi skupaj z milionom živčnih smučarjev. Po možnosti pa domače smučišče (v tvojem primeru Alta Badia) komaj povohaš. Jaz bi na tvojem mestu vzel superski samo za 1 dan, da narediš tisto obvezno božjo pot okoli Selle z obveznimi postanki na progi za svetovni pokal in na Porta Vescovi, potem pa 3 dni za Badio in se malo bolj posvetiš temu smučišču, naslednje leto pa drugemu. Če se prav spomnim te pride tudi ceneje, če kupiš 4 dnevne karte za posamezna smučišča kot pa 4-dnevna za Superski.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 11:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

se strinjam z Markom..Opažam da obstajamo smučarji z različnimi pogledi. Nekaterim se gre za to, da prevozijo čim več smučišč in naredijo veliko kilometrov. Morem priznat, da pa jaz v tem sploh ne uživam. Všeč mi je ko najdem neko primerno strmino, da jo spoznam in potem vozim na polno in uživam v carvanju dokler telo oz. podlaga ne popusti. Potem pa raje na pivo ali dva in hvala lepa za čudovit dan. Razno divjanje po Sella-rondi si bom pa prepustil za stara leta.
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 12:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Ja Sorty, saj jaz tudi med onimi, ki radi presmučajo čim več različnih prog, ampak na živce mi gredo tiste čredne selitve. Pa tudi smučišče rad malo bolje spoznam, tako da se na žičnici zapeljem ene 2x, če mi je všeč pa še večkrat in grem potem na drugo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 28 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net