Avtor |
Sporočilo
|
snowboarder |
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
splošno prepričanje je da boarderji ogrožamo druge, vendar pa to sploh ni res saj dosegamo veliko manjše hitrosti od smučarskih "kamikaz".
ko bodo nadzorniki to ugotovili bo bolje.
sicer pa dovolj je sedaj te debate, v torek ali sredo grem na krvavec in bom poročal kako je, bom reskiral par voženj tudi da preverim kakšne so njivice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
voodoo |
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 17:33 Prispevkov: 54
|
vidim da ne bova prisla skupja border... a je moje delo da iščem ljudi in jim kažem s prstom da ni dobro zratragirano, a bojo zaprli ta dan in popravili to ... mislim da ne ...
ampak to niti ni glavni problem vsega, problem in na kaj opozarjam so NEVARNI SMUČARJI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
voodoo je napisal/a: | ampak to niti ni glavni problem vsega, problem in na kaj opozarjam so NEVARNI SMUČARJI |
no tukaj se strinjam! vendar pa če imaš še namen debatirati o tem se raje preseliva v temo čvek, da ne bova smetila tukaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
voodoo je napisal/a: | kako so pa potem se na nas spravli kot na zadnje drekače, mislim da ni bilo človeka ta dan na krvavcu od nas, da ni bolj pazil na varnost drugih in sebe. Smo brez problema počakali minutko ali dve da se sprazni smučišče, vendar kaj ko so ti ninđe v 3 sek. za hrbtom....
PROBLEM JE KULTURA SMUČARJEV ( seveda ne vseh ) ampak če je od 1000 smučarjev 20, 30 extremistov, pomeni par njih na vsaki progi v povprečju. | Ma dvomim da si tudi ti prilagodil hitrost stanju na progi. samo malo vas peče ker ste bili okarani. Pa najbrž niste bili edini. Krvavec je pa znan, da se po njem smuča (pre)hitro. Seveda so pa gor od začetnikov, do dnevnih obiskovalcev kateri poznajo vsako grudo na progi. In v času gneče je vsaj meni povsem neprebavljiva smuka. Ampak po opisih sodeč ste se gnali na nož. Vse vredu kadar imaš zaprto progo ali pa je smučišče prazno, sicer se pa kljub znanju moraš nekako prilagoditi stanju na smučišču. Iz podobnega razloga tudi jaz krvavec obiščem šele nekje marca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
voodoo |
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 17:33 Prispevkov: 54
|
junche a si bil mogoce gor v petek da veš kako je bilo in kako smo se vozili ?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
V zagovor Voodoo in ostalim prisotnim, sem jih videl na lastne oči in po mojem mnenju sploh niso bili moteči, še več, takih smučarjev ali borderjev ne vidiš zelo veliko, ki obvladajo svoje telo in smučarske-borderske veščine.
Tudi sam sem mnenja, da se velika večina ljudi, sploh po pridobitvi carving smuči, smuča prehitro, pa ne tisti ki obvladajo, ampak velika večina tistih, ki misli da zna in se spušča po hribu nekontrolirano, oziroma samih smuči ne obvladajo. Izkoriščajo zmožnosti smuči za lažje zavijanje, ampak to je premalo, tudi izogniti ali ustaviti se je potrebno znati v vsakem trenutku. Teh vrlin pa nekateri enostavno nimajo. To privede do ene težave, ki je posledica "neznanja" in to je, da potem zavijajo kakor pač pride in ne tako kot želijo sami, s tem pa postanejo nevarni za okolico in sebe.
Pa še glede smučišča Krvavec.....tu po mojem mnenju ni kriva lokacija, ampak kot sem napisal v dnevih večjega števila smučarjev in s tem večjega števila tistih, ki smučanja ne obvladajo dovolj dobro.
Podobno izkušnjo sem doživel prejšnji teden na enem izmed A smučišč. Zaradi velikega števila smučarjev, predvsem iz Madžarske, ki v veliki večini ne obvladajo smučanja in nekontrolirano drvijo po progi je bila slika identična kot na Krvavcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2012 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
Pa še ena o progah....Krvavške znamenite stopnice:
 _________________ Video arhiv |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2012 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
Al se špara al pa ni znanja...  _________________ 2015/2016 - 32x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan-doc |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2012 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31 Prispevkov: 370
|
To je zato tako, da ima vsak smučar svoj "vozni" pas.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Davor |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2012 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 14:05 Prispevkov: 53
|
kolko je sploh napadalo sneg zdej?
Vogel in Cerkno se hvalita z +40cm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
everts72 |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2012 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53 Prispevkov: 338 Kraj: na robniku
|
Ne vem če je to res ampak sem že neki časa nazaj slišal da imajo ratrakisti na Krvavcu čas samo do ne vem katere ure da zratrakirajo proge, če ne jim težijo na gondoli.
To informacijo sem slišal in ne bom rekel da 100% drži, vendar če je to res niti ne moremo pričakovat da bi proge "speglal v nulo".
Dejvi, ne vem če so bile tako male stopnice v petek
Junche, oceni sam če je to divjanje ali obvladovanje deske (res da je slow motion, pa vseeno. pa priporočam ogled v hd):
http://www.youtube.com/watch?v=EXZjkxF3tcU&feature=g-upl&context=G2e600cfAUAAAAAAAHAA
....tako zratrakirane proge si želim tudi na Krvavcu  _________________ -Artiče Extreme Carving Team: www.facebook.com/CarvingTeam
www.worldofwindsurf.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Pon Feb 20, 2012 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Davor je napisal/a: | kolko je sploh napadalo sneg zdej?
Vogel in Cerkno se hvalita z +40cm |
na krvavcu je novega 25 cm-30 cm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Tor Feb 21, 2012 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
bil danes na krvavcu, bil je res odličen powder day. gneča je bila znosna, nikjer se ni čakalo več kot 5 minut, vreme sončno in okoli -3 stopinje (čez dan).
Proge: so bile dobre, vendar pa so se naredili kupi NEsprijetega snega, kar se seveda dogaja vedno in povsod 1 dan po sneženju, poleg tega pa je zapadel suh sneg. glede na to da je včeraj snežilo, so bile proge odlične, kupi pa tudi niso bili moteči.
v celem dnevu nisem videl niti enega kamenja in ledene plošče.
powderja skoraj ni več pofurali smo/so vse od zvoha do kriške, nekaj ga je verjetno še ostalo na kržišču.
Park: kot vedno perfekten in pošejpan v nulo. preko celega dne je bila v parku velika gneča, vendar se je dalo furat brez problema, res je lepo videti velik odziv folka na postavitev parka, ki smo ga zelo pogrešali zadnje sezone, tako da spet pohvala osebju smučišča in šejperjem, just keep going this way!
vsi ki pa bi radi spet kritizirali, včeraj je padlo 30 cm suhega, snega, tako da proge ne morejo biti trde, saj sneg potrebuje 2-3 dni da se stisne,sprime, preobrazi. bodo pa v roku 2 dni spet odlične, trde kot vedno.
sicer pa v celoti gledano si boljšega boarderskega dneva kot je bil danes, ne morem želeti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Tor Feb 21, 2012 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
dejvi je napisal/a: | Pa še ena o progah....Krvavške znamenite stopnice:
 |
pa še to, danes sem takoj zjutraj naredil 2 fure po njivicah, in namenoma z dokaj veliko hitrostjo ter sem bil pozoren na kakšno premetavanje ali kaj podobnega, na "stopnicah", ki ste jih omenili in moram reči da danes ni bilo nobenega premetavanja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slowinter |
Objavljeno: Tor Feb 21, 2012 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 3:56 Prispevkov: 70 Kraj: Kamnik
|
boarder, kje si ti danes na Krvavcu videl toliko sonca, mi ni jasno
vseskozi smo bili v oblaku, ki je včasih dosegel tudi vrh Zvoha, greben pa je le redko pogledal iz oblaka/megle (tole je bil recimo en lepših pogledov okoli 15h)
Glede podlage se strinjam, da niso mogli narediti kaj veliko in da je bilo že zelo kmalu vse kupčkasto. Ampak je bilo čisto prevozno, kupi so bili veliki, toda mehki. Okoli 13h so se v dolino odpeljali tudi zadnji od otrok v smučarskih šolah, pa se je dalo tudi malo bolj sproščeno smučati.
Jutri bo bolje! _________________ Na kanto! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|