Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Krvavec - aktualne informacije 2011/2012

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 20, 21, 22  Naslednja
 Krvavec - aktualne informacije 2011/2012 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
hrošč
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 9:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43

Jaz obicajno gledam model Aladin na strani od ARSO, ki je tudi danes veter zelo dobro zadel. Za jutri ne kaze nic posebnega. Tudi napoved za veter na sneznem telefonu je dokaj natancna, oz. zna malenkostno podcenjevati moc, a ne bistveno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 9:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40
Kraj: Doma

hrošč je napisal/a:
Jaz obicajno gledam model Aladin na strani od ARSO, ki je tudi danes veter zelo dobro zadel. Za jutri ne kaze nic posebnega. Tudi napoved za veter na sneznem telefonu je dokaj natancna, oz. zna malenkostno podcenjevati moc, a ne bistveno.

Se podpišem pod tole....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
anzex1
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 9:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2011 18:59

js gledam tole:
http://www.snow-forecast.com/resorts/Krvavec/6day/top

in pa aladina glede oblakov čeprav me je aladin že nekajkrat zavedel glede padavin in oblačnosti

Mislim da ju3 zna biti še malce vetrovno okrog 20 km/h vsaj v zgornjem delu... ampak smučat se bo dalo sicer pa nevem koliko snega jim je danes spihalo...
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 16, 2012 10:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Snow-forecast kaže prenizko hitrost vetra (vedno in povsod). Ampak hitrost vetra 30km/h ni nič posebnega oziroma rahlo nadležna...
anzex1
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 12:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2011 18:59

tudi to se strinjam, no sicer pa neke zanesljive napovedi niti ni najboljs da pogledas zivo sliko in vidis kako je stanje ker tole vreme je pa res nepridvidljivo zadnje čase
Nazaj na vrh
hrošč
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 12:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43

Tako nekako..ARSO ima podatke o vetru tudi za Krvavec..na Voglu je tudi vremenska postaja, pa verjetno se na kakem smuciscu. Pogledas zjutraj in vidis..mora biti ze smola, da sele tekom dneva tako ojaca da zaprejo.
Nazaj na vrh
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 7:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes veter tak, kot ga je napovedal ARSO.
Zjutraj močnejši, vendar ne moteč za smučanje, popoldan pa je še malo popustil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 8:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

se strinjam, vjutro rahlo moteče, (res rahlo) samo na vrhu, potem pa vedno manj do okoli dveh skoraj ponehalo.

me je pa "presenetla" kultura smučarjev na krvavcev. smučali smo po njivicah in lepo počasi po tistem križišču do sedežnice njivice in kontra (z plaže) prleti dol nek lokalc in skoraj poči z našim prijateljem nakar nas okara kot zadnje pse, kako se vozimo, da je on vsak dan tle gor mi pa samo parkrat na leto in da se ne bomo tako obnašal in nam bo karte pobral in nevem še kaj (občutno prepotentno iz njegove strani). se je stric k sreči umiril.
v vednost njemu, kolega ni nič zajebal, je prej on. k sreči smo bli vsi celi. je pa res da tudi on ki je vsak dan gor je isto kot le nek občasni uporabnik uslug krvavca in bi se lahko drugače obnašal.

druga stvar: folk do 11ih je zakon, vsi karvajo, vsi na prelomnici lepo počakajo, vejo da za karving rabiš plac itd. ko se te spucajo dol (ker jim je seveda do 11 dost) pridejo pa sami drsalci kateri se vsaj iz pol proge spuščajo smuk, drsajo pri nekontroliranih hitrostih, polne bombe čez prelomnice. po njivicah se vozijo ljudje ki ne znajo drsat niti po modrih progah, vozijo se 2m narazen en od drugega. ponavadi še kak sredi strmine pade in zbije še drugega tako da leti vse od njih, po htbtu se vozijo pol strmine.

in potem mene nič hudega slutečega borderja (ne freestyle ampak alpin, pancarji,) ki vozim extremecarving stil (extremecarving.com) obtoži (plus kolega) gospod nadzornik na smučišču Pavlič je imel našitek na jakni, da nekontrolirano pri zelo visokih hitrostih drsimo po strmini in ogrožamo druge ljudi, da bomo tako nekoga zbil itd. naj nam bo to v opozorilo in naslednjič nas bo stalo karte.

Tale gospod se je majčkeno zmotil, sicer se kdaj kakšni zdrsi res dogajajo (komu pa ne) ampak takšni ki jih je opisal pa res ne. plus da se trudim da sem na progi SAM, počakam na začetku in na prelomnici in upam da je za menoj čim manj ljudi, čeprav se jih ponavadi potem najde kar dovolj (iz iste drsalne kategorije kot je opisana zgoraj). se jim opravičujem, borderji pač nimamo takšne hitrosti dol bo strmini kot smučarji, jo pač bolj v karverske S-je razporedimo.

glede na danes videno me krvavec ne vidi več kmalu.
btw, pogoji odlični, zjutraj malo pretrdo, potem se je mal omehčalo in je blo prebavljivo za nas, ko je sonce obsijalo njivice je blo pa prebavljivo za vse. zratrakirano čisto krvavško, okoli 5cm štenge med ratrakovimi špurami, ponekod so se našle tudi do 15cm.
je pa res da jim je narava ponagajala prejšnji dan, sedežnico njivice so zagnali malo pred deseto, do takrat so jhi pa servisirali ker je veter kar nekaj sedežem naredil malo škode.

ne glede na vse, soliden borderski dan.
Nazaj na vrh
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 9:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, vi ste tisti borderji, ki ste polagali po Njivicah....super, vas je bilo lepo pogledat.
Drugače pa tako kot si napisal, tisti ki znamo-znajo se smučamo čisto drugače, kot velika večina smučarjev- kruta realnost.
Padalcev itaq preveč, ki sploh ne obvladajo smuči in telesa, pol pa se spuščajo ko kamikaze...
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 9:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Tudi jaz sem bil danes na Krvavcu in to prvič po 27 letih (sem res že tako star??!! ). Vedno sem rekel "eh, ljubljansko smučišče" in se raje držal Vogla in Avstrije. Res je bilo zjutraj malo trdo in tudi kar nekaj vetra je bilo na zgornjih delih, pa mi je bilo vseeno v redu. Ni bilo idealno, a narave se ne da prelisičiti. Odločil sem se, da bom letos še prišel. Se pa kar malo strinjam s predhodnikoma in tudi sam moram reči, da je bilo tisto polaganje s sedežnice res odlično videti. V redu zimski dan ...

2010/2011 5x Moeltal, 12x Rogla, 4x Straža, 3x Gerlitzen (Osojščica), 6x Kronplatz
2011/2012 5x Rogla, 1x Vogel, 6x Kronplatz, 1x Krvavec
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 10:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Fovšija je zajebana reč...
slowinter
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 11:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 3:56
Kraj: Kamnik

Vreme je bilo danes nad pričakovanji, smučarska raja pa je razočarala. Če je na Krvavcu divjanje brez kontrole hitrosti že skorajda običaj, je bilo danes res divje. Pokalo je na vse strani, večina "smuča" s prevelikimi hitrostmi in brezobzirno.

Borderje pod Njivcami sem občudoval tudi sam... meni se je zdelo, da ste čisto ok

Tole so pa trije od fantov, ki bodo jutri opralvjali izpit za učitelje smučanja (vseh skupaj bo kandidatov več kot 100!)http://www.youtube.com/watch?v=TnluO-970I4&feature=youtu.be
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 12:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

sicer bo totalno off topic ampak:
hvala za pohvale. se trudimo biti vedno boljši, kar nekateri vidijo, nekateri (žal nadzornik) pač ne.
varni, js mislim da smo, najbolj me je pa strah ljudu ki mi vletavajo od zadi (kar se je tudi danes velikokrat zgodilo).

se pa strinjam s predhodnikom, veter je bil prebavljiv (brez maske), pol je pa še itak ponehalo. podlaga je bla pa nora, res trdo in je držalo (pomoje) kr do konca. raja pa... ma sej sem gor povedal vse
Nazaj na vrh
voodoo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 7:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 17:33

še z moje strani ... vozil skupaj z mažyjem extremecarvin ...

torej ... kamikaze iz vseh strani, problem je še v tem da se niti malo ne zavedajo kako nevarni so... sem se parkrat spustil za parimi in jih pred sedežnico pošteno ok...cal en je celo gladko izjavil da je važno da se ima on fajn, sem mu rekel da če ga še 1x vidim da bo s tako hitrostjo in na meter ali dva peljal nekontrolirano peljal mimo da se ne bo dobro končalo, mu tudi čelada ne bi pomagala na glavi...

vsi ki smo včeraj prišli skupaj na Krvavec in bilo nas je kr nekaj, je vsak imel neka bližnja srečanja s kvazi smučarji in doživel nevarnost poškodbe...

torej ljudje pelte se po progah ki so primerna vašemu znanju, ne da pelajo 4,5 letne otroke na njivice, mali se jokajo od straha, padajo. včeraj na tej podlagi se je bilo kr težko zaustavit tudi tistim ki že kr nekaj znamo. tudi aki je moral posredovati na njivicah.

torej podlaga, vreme , družba ki smo bili včeraj tam je bilo super, vse ostalo .... brezobraznost lokalnih starih smučarjev ki si prisvajajo smučišče, nadzornikov ki nimajo pojma kaj govorijo( vedno grozijo z odvzemom kart:) ) , ratrakistov ki bi se vsaj na strmih progah lahko malo bolj potrudili je zelo negativno za celotno smučišče ...

lepo smuščišče vendar prenevarno za mene, raje se odpeljem malo dlje kjer je kultura smučanja malo na viši ravni kot na Krvavcu ... Nažalost in škoda.

Lp iz moje strani in SMUČAJTE PO PAMETI !!!!!
Nazaj na vrh
snowboarder
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20
Kraj: Domžale

voodoo je napisal/a:
še z moje strani ... vozil skupaj z mažyjem extremecarvin ...

torej ... kamikaze iz vseh strani, problem je še v tem da se niti malo ne zavedajo kako nevarni so... sem se parkrat spustil za parimi in jih pred sedežnico pošteno ok...cal en je celo gladko izjavil da je važno da se ima on fajn, sem mu rekel da če ga še 1x vidim da bo s tako hitrostjo in na meter ali dva peljal nekontrolirano peljal mimo da se ne bo dobro končalo, mu tudi čelada ne bi pomagala na glavi...

vsi ki smo včeraj prišli skupaj na Krvavec in bilo nas je kr nekaj, je vsak imel neka bližnja srečanja s kvazi smučarji in doživel nevarnost poškodbe...

torej ljudje pelte se po progah ki so primerna vašemu znanju, ne da pelajo 4,5 letne otroke na njivice, mali se jokajo od straha, padajo. včeraj na tej podlagi se je bilo kr težko zaustavit tudi tistim ki že kr nekaj znamo. tudi aki je moral posredovati na njivicah.

torej podlaga, vreme , družba ki smo bili včeraj tam je bilo super, vse ostalo .... brezobraznost lokalnih starih smučarjev ki si prisvajajo smučišče, nadzornikov ki nimajo pojma kaj govorijo( vedno grozijo z odvzemom kart:) ) , ratrakistov ki bi se vsaj na strmih progah lahko malo bolj potrudili je zelo negativno za celotno smučišče ...

lepo smuščišče vendar prenevarno za mene, raje se odpeljem malo dlje kjer je kultura smučanja malo na viši ravni kot na Krvavcu ... Nažalost in škoda.

Lp iz moje strani in SMUČAJTE PO PAMETI !!!!!

veliko pišete o slabo ratrakiranih progah. sam sem bil to sezono gor trikrat in proge so bile vedno odlične, sicer pa na krvavec hodim že kar nekaj časa in samo enkrat sem doživel da je bilo malo slabše ratrakirano, vendar to je bilo v mesecu aprilu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 20, 21, 22  Naslednja Stran 16 od 22

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Krvavec - aktualne informacije 2011/2012
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net