Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Punudba smučišč/cena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 Punudba smučišč/cena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 11:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

[quote="spicek"]
Demsar je napisal/a:
spicek je napisal/a:
Demsar je napisal/a:
. Kupi so bli pa taki da je žena ki se je takrat učila šla dol samo enkrat in nič več ker se je bala tistih kupov. Do takrat še nisem videl tako slabo pripravljene proge in to že ob 11uri dopoldne.

Seveda pa bi radi na Cerknem prodali čim več kart, glede na to da so v minusu kot tudi vsa druga večja smučišča v Sloveniji.

Vidiš to je narobe pri nas na večini smučiščih radi bi prodali karte pa čeprav lahko smučišče sprejme npr. max 6000smučarjev oni pa prodajo 12000kart za tisti dan samo da zaslužijo (potem pa pride do nasičenosti smučišč, slabe volje, nesreč...) Zame bi smučišče dobilo velik plus če bi upravljavec rekel, da je smučišče polno in da ne moreš več na smučišče, ker so kapacitete polne. Pa dokler bodo pokrivali minus samo iz kart ga bodo še dolgo....

In ravno bi še en pred teboj dobil karte, ti pa ne ker je smučišče polno. Kaj pa potem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spicek
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 11:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29
Kraj: Krim

[quote="lenko"]
spicek je napisal/a:
Demsar je napisal/a:
spicek je napisal/a:
Demsar je napisal/a:
. Kupi so bli pa taki da je žena ki se je takrat učila šla dol samo enkrat in nič več ker se je bala tistih kupov. Do takrat še nisem videl tako slabo pripravljene proge in to že ob 11uri dopoldne.

Seveda pa bi radi na Cerknem prodali čim več kart, glede na to da so v minusu kot tudi vsa druga večja smučišča v Sloveniji.

Vidiš to je narobe pri nas na večini smučiščih radi bi prodali karte pa čeprav lahko smučišče sprejme npr. max 6000smučarjev oni pa prodajo 12000kart za tisti dan samo da zaslužijo (potem pa pride do nasičenosti smučišč, slabe volje, nesreč...) Zame bi smučišče dobilo velik plus če bi upravljavec rekel, da je smučišče polno in da ne moreš več na smučišče, ker so kapacitete polne. Pa dokler bodo pokrivali minus samo iz kart ga bodo še dolgo....

In ravno bi še en pred teboj dobil karte, ti pa ne ker je smučišče polno. Kaj pa potem?

Mogoče bi bil tisti moment rahlo jezen samo bolje biti malo jezen kakor biti slabe volje, zaradi gužve na napravah in na sami progi.
Nazaj na vrh
H2o
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 11:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 22:18

spicek je napisal/a:
spicek je napisal/a:
Demsar je napisal/a:

Me zanima, kako bi bil vesel, ko bi ravno tebi rekli, da ni več prostora na smučišču. Da bo mogoče naslednji teden.. potem bi pa rekel: "na Cerkno ne grem, ker ni nikoli frej..". Da se ne bova narobe razumela.. jaz bi dal za (sezonsko) karto enkrat več, če bi bila taka omejitev, da bi se smučanju lahko reklo smučanje. Sicer je pa zadnji dve sezoni veliko bolj znosno glede obiska. So vikendi povsem prebavljivi. Znosno - zame kot smučarja.
Glede priprave prog: moje mnenje je, da so glede ratrakiranja vsako leto boljši. Je pa res, da naredijo manj tehničnega snega, oz. ga več odnesejo odjuge. Se mi zdi malo 'zgrešeno' posploševati situacijo izpred n-let na danes. Tudi pri nas se česa nauči(m/j)o. Drugače pa obstajata 2 datuma, ki jih ne smeš vzeti kot relavantna: 26.12 in 8.2 -> živo in napol živo na smučah!

Sicer pa vsakemu svoje, kajneda..
21/22: 49x
20/21: 11x
19/20: 36x (čista jeeeba)
18/19: 59x
17/18: 50x
16/17: 49x
15/16: 56x
14/15: 51x
13/14: 28x (žled)
12/13: 55x
11/12: 56x
10/11: 50x
09/10: 82x
08/09: 45x
Nazaj na vrh
spicek
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 11:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29
Kraj: Krim

Demsar je napisal/a:
. Drugače pa obstajata 2 datuma, ki jih ne smeš vzeti kot relavantna: 26.12 in 8.2 -> živo in napol živo na smučah!

Sicer pa vsakemu svoje, kajneda..

Se popolnoma strinjam tudi glede datuma, sem samo enkrat smučal 8.2 in ta datum mi je ostal v spominu da je bolje biti takrat doma kot na smučah
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 6:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Naj že enkrat nekdo napiše od kje sta bili tisti dve sliki. Jaz smučišča nisem spoznal, ali pa še nisem bil tam.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Tista z kamenji na progi je iz Gurgla, tista z kupi snega na progi pa je Ischgl.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 10:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

Popoldne gre čez idalpe cca 20k smučarjev. tud ob bolših snežnih razmerah so često razrite. Ampak to je tako majhen del smučišča , da je govorit o slabi pripravi prog totalna bedarija.
Na pohorju sem bil enkrat , pa bom šel še kdaj na pir. V Ischglu sem bil trikrat in tja se hodi smučat(pa zvečer na pir).
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 4:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Na Gurglu nisem bil, Ischgla pa nisem spoznal. Vedno ko sem tam smučal, so bile proge solidno pripravljene, ampak brez kakršnegakoli presežka, vsekakor slabše kot v Dolomitih ali marsikje v Avstriji pa tudi pri nas. Kaj jim očitam: nikomur ne pade na misel, da bi pobiral kamenje, ki se osiplje na progo, so dokaj škrti z zasneževanjem, na nekaterih zelo širokih smučiščih teptajo samo del proge, skibus, ki bi moral povezovati nepovezano progo vozi zelo na redko in brez urnika (pa pravijo, da so Švicarji točni). Spomnim se tudi čakanja na žičnico več kot pol ure v povsem kaotični gruči. Pa vseeno je to zame eno najljubših smučišč.

In ja, doživel sem tudi to, da so pri nas upravitelji zavračali smučarje, ker je smučišče polno. To je bilo par let nazaj za praznike na Krvavcu. Kolega, ki je prišel malo prej in so ga še spustili gor, je rekel, da gor sploh ni bilo kakšne pretirane gneče.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 6:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Trenutno ima Ischgl odprtih 77km prog. Kar je 77km več kot Pohorje. Če je to za nekoga odprto nekako na pol ga lahko le popravimo in rečemo niti na pol ni odprto samo 1/3 prog je trenutno odprta. Kar je pa v končni fazi še vedno več kot Pohorje , Kranjska Gora , Krvavec ter Cerkno skupaj v vrhuncu sezone.
Nevem no, nič se mi ne zdi narobe , če se nekomu vnovično prebiranje Pastircev poteši literarno slast. Se mi zdi pa skrajno čudno, da se tak človek spusti v literarno kritiko Steinbackove Vzhodno od Raja.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 8:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

junche je napisal/a:
Nevem no, nič se mi ne zdi narobe , če se nekomu vnovično prebiranje Pastircev poteši literarno slast. Se mi zdi pa skrajno čudno, da se tak človek spusti v literarno kritiko Steinbackove Vzhodno od Raja.

Če ima nekdo 15 minut časa, bo prebral enega AlanForda, ne pa da se spravi brat Ano Karenino.

Če smo že pri (slabih) literarnih primerjavah...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 9:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Amater:) je napisal/a:
junche je napisal/a:

Če ima nekdo 15 minut časa, bo prebral enega AlanForda, ne pa da se spravi brat Ano Karenino.

Če smo že pri (slabih) literarnih primerjavah...

Zelo težko potem , daješ neko relavantno kritiko o nečem kar niti ne poznaš. Sploh pa trenutno trafike ne držijo Alan Forda. Pa pohorje ni Alan Ford , Bevkovi Pastirci so.
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 10:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Sem imel že napisan odgovor, šel še enkrat prebrat tvoj prvi post in ugotovil, da sem malo narobe interpretiral. Imaš prav, se strinjam, da je kritika nečesa kar ne poznaš nekompetentna.

P.s. Nazadnje, ko sem se vrgel oko na ponudbo, sem brez problema na hitro opazil AF.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 10:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Sem imel že napisan odgovor, šel še enkrat prebrat tvoj prvi post in ugotovil, da sem malo narobe interpretiral. Imaš prav, se strinjam, da je kritika nečesa kar ne poznaš nekompetentna.

P.s. Nazadnje, ko sem se vrgel oko na ponudbo, sem brez problema na hitro opazil AF.

snega pa nisi videl na pohorju. Sej sva bla pr' prispodobah,knede.
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 01, 2011 11:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ufff, zdaj si me pa dobil - snega na Pohorju res še nisem videl.

Sem ga pa videl na avstrijskih, italijanskih in francoskih smučiščih in vseh pomembnih in malo manj pomembnih slovenskih.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 02, 2011 1:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ufff, zdaj si me pa dobil - snega na Pohorju res še nisem videl.

Sem ga pa videl na avstrijskih, italijanskih in francoskih smučiščih in vseh pomembnih in malo manj pomembnih slovenskih.

ja v Ischglu si ga vide(je prilepil pogorski bolfenk(trol) sliko). Bojda ga je za 70 km prog.Sem sam prav presenečen nad tem. Očitno nekaj znajo kar na Pohorju ne znajo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja Stran 6 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Punudba smučišč/cena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net