Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Punudba smučišč/cena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 Punudba smučišč/cena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 7:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

PohorskaVzpenjača je napisal/a:
jaz jim bom hvaležen tudi če na Pohorju odprejo npr. Areško na Arehu
samo, da se smuča.

Take rabimo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 7:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Lenko za razliko od tebe (vsaj po tem kar sem imel priloznost prebrati) sem videl hudo veliko smucisc po svetu. In ne, niti pod razno se ne strinjam s tvojim "Slovenski ratrakisti iz danih razmer verjemi da naredijo najboljše". Mogoce bi celo verjel, da znajo narediti dobro, problem pa je, ker vecinoma naredijo za en kurc. Ali je razlog za to, da se jim preprosto ne da, ali se jim zdi, da so premalo placani, ali pa mogoce celo da res ne znajo, pa zares niti ni moj problem. Kar se mene tice je pomembno zgolj to, kako je proga postimana. In po kvaliteti urejenosti prog se nasi lahko primerjajo kvecjemu z Italjani, pa z nobenim drugim.
PS: Drugace ste pa takrat, ko sem zadnjic sel smucat pri vas, imeli sredi januarja (pa ni bilo slabo leto kar se snega in mraza tice) zelo podobno njivo. In ce taksne stvari toleriram septembra, oktobra ali novembra, pa jih januarja ali februarja res ne... pa ne glede ali je to Pohorje ali pa Ischgl.
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42
Kraj: Zreče

samo za intermezzo: nikjer v avstriji nisem videl tako pošlihtanih prog (jan in feb) kot so bile konec marca v bistveno slabših pogojih v italiji. Res da sem bil samo v Madonni di campiglio, ampak tudi sodelavka ki je stalno v dolomitih, pravi da se ne morejo primerjat avstrijci z italijani.

Verjetno bi moral obiskati več smučišč še, da bi dal bolj relevantno oceno ampak moja izkušnja je taka.

Slovenci bi se pa mirno lahko šli učit od obojih.
PohorskaVzpenjača
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46
Kraj: Maribor

fischerpro3 je napisal/a:
PohorskaVzpenjača je napisal/a:
jaz jim bom hvaležen tudi če na Pohorju odprejo npr. Areško na Arehu
samo, da se smuča.

Take rabimo...

Prosim (lahko tudi na ZS) napiši, kako to misliš?
upam, da ne s slabim namenom.

Najnovejši video: http://youtu.be/Cc4PfsCz4hI
Nazaj na vrh
kregar
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 8:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 23:14

Jaz morem tudi rečti, da to kar si rekel o Italjanih ne drži, saj so zelo dovršeni in se potrudijo, vsaj na teh progah kar sem bil. Seveda se pa zelo razlikuje od okrožja, naprimer Alta Badia ima mnogo bolj urejene proge kot Arabba in Cortine, čeprav so še te proge odlične za smučat, ampak morem rečti da je razlika, saj je naprimer v Alta Badii proga do 14 skoraj ista, razen seveda na progah(v mislih imam na Boe-ah desno, ko se spustiš dol) je zaradi ogromne mase in ker se tisti manj spretni starejši ljudje ustavljajo,ker tistih 200m proge zelo strm naredijo kupčki ob 14 uri. Madona, tisto kar sem jo presmučal je tudi zelo dobro urejena.
Nazaj na vrh
cimbalca
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 9:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 1:40

fischerpro3 je napisal/a:
Bodo že odprli......ko pač bodo......zdaj tudi če hočejo....ne morejo odpreti ničesar...

Pravi odgovor brez kakršne koli filozofije
Demsar
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 11:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 14:13
Kraj: Krnice pri Novakih

Jaz pa mislim da je Cerkno najbolj urejeno smučišče v sloveniji, veliko dajejo na varnost in kvaliteto ratrakiranja, ki je skoraj zagotovo najboljše v sloveniji. Če primerjam npr. Stari vrh, so že ob 10-11 veliki kupi, in zjutraj velike zmrznene kepe, medtem ko na Cerknem to odlično opravijo. Je pa to smučišče namenjeno tudi za odlične smučarje( Proga lom, za ljubitelje širokih zavojev in hitrega smučanja), in seveda predvsem za družino. Imajo pa tudi najmodernješe naprave: Dve 6-sedežnice, dve 4-sedežnice, 2-dvosedežnice in 2 vlečnice. Se mi pa zdi da ni vredno zapravljati denarja za druge države, ker je v sloveniji dovolj smučišč, res je pa da je učasih dobro malo zamenjati teren. Sam imam smučišče Cerkno 3 kilometre proč. Ampak tudi jaz včasih grem na sosednja smučišča (Krvavec, Rogla, Stari vrh)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
junche
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 6:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

Citiram:
Ime smučišča pa lahko uganete sami.

ojezus bog pomagi. da kdo sploh primerja smučiši. Eno ustvari v letu več prometa kot ga Pohgorje v cca 100 letih. + že tole kar vidimo ponuja več kot pohorje za hribom se pa šele začne.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 9:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Začetek te debate sploh ni bil primerjava smučišč in primerjava cen kart.

Šlo je preprosto za to, da ima Pohorje:
- odlične terene
- zaledje mesta (drugega največjega v državi)
- od avtoceste je oddaljeno 5 minut
- od železniške postaje s trolo 20 minut
- od letališča s trolo 30 minut
- odlične terene (za poletno rekreacijo)
- prenočišča direktno na smučišču
- skoraj neomejene možnosti širitve
- ...

In tega ne izkoristijo. Ne znajo, nočejo, se jim ne da, imajo direktivo od zgoraj, jih je*** zeleni, je cela država tak v kur***, ...?

In če mora biti karta 40?, da gre vse skupaj skozi, pa naj bo 40?. Smučanje je biznis, ne pa socialna kategorija. Biznis je pa treba delat (najprej z glavo, potem pa še z rokami).
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 9:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Eh, ga ornk sekate že...
Tole nima nobenega smisla. Mislim, da ima vsak izmed nas svojega favorita, svoje najboljše proge, ne glede na ceno karte!
Za enega Obertauern, za ene Kaprun, za ene Pohorje, za ene pa tud lahko Zelenica , pa še in še...kupec je kralj in vsak ima svobodno izbiro, rezultati pa seveda na kncu pokažejo, kdo je bil najboljši pri prepričevanju...kot kruh v trgovini, iz katere je najboljši???

Boljš je it na , kokr pa tle se brukat nekaj...
Frenk
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 9:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Kraj: Šoštanj

Zdravo!
Če nebi pozna tujih smučišč, bi mi bil Krvavec in Kg. OK., tako pa sezonska Rogla,potem pa Francija aprila. (dodatno sem pa si nabavil še tekaške smuči za popoldne...)
Ne ljubi se mi več cel dan voziti po eni in isti progi.......

LP Frenk
Nazaj na vrh
spicek
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29
Kraj: Krim

Demsar je napisal/a:
. Je pa to smučišče namenjeno tudi za odlične smučarje( Proga lom, za ljubitelje širokih zavojev in hitrega smučanja), in seveda predvsem za družino. Se mi pa zdi da ni vredno zapravljati denarja za druge države, ker je v sloveniji dovolj smučišč, res je pa da je učasih dobro malo zamenjati teren. Sam imam smučišče Cerkno 3 kilometre proč. Ampak tudi jaz včasih grem na sosednja smučišča (Krvavec, Rogla, Stari vrh)

Predvsem me je zmotilo to za ljubitelje širokih zavojev in hitrega smučanja, ko sm bil enkat gor je bila taka gužva da se tudi počasnega slaloma ni dalo peljati, brez da ne bi ti kakšen prekrižal pot. Mogoče se da peljati hitro in široko čez teden za vikende pa ziher ne ko je gužva. Kupi so bli pa taki da je žena ki se je takrat učila šla dol samo enkrat in nič več ker se je bala tistih kupov. Do takrat še nisem videl tako slabo pripravljene proge in to že ob 11uri dopoldne. Ko sem vprašal žičničarja zakaj so proge ob 11uri v takem slabem stanju mi je rekel da so prodali več kart kakor je sama kapaciteta smučišča (same številke sm pozabu ker je od tega že kar nekaj let). Smučišče me je tako razočaralo da sva smučanje končala ob 12uri (kljub celodnevni karti) in od takrat še nisem bil gor. Ne kujem tujih smučišč v zvezde samo ko enkrat vidiš širino nekaterih smučišč se preprosto ne moreš upreti in se vračati nazaj. Poiskusi iti kdaj na kakšno tuje smučišče in boš potem povedal kakšno smučišče je Cerkno, je pa kar se opremljenosti z napravami res eno med najsodobnejši v Sloveniji, sam kaj ti pomagajo super duper naprave če so pa proge premajhne za tako kapaciteto smučarjev.
Nazaj na vrh
Demsar
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 10:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 14:13
Kraj: Krnice pri Novakih

[quote="spicek"]
Demsar je napisal/a:
. Kupi so bli pa taki da je žena ki se je takrat učila šla dol samo enkrat in nič več ker se je bala tistih kupov. Do takrat še nisem videl tako slabo pripravljene proge in to že ob 11uri dopoldne.

Govoril sem za progo Lom vendar pa tisti ki se učijo smučat nimajo kaj početi na lomu, ker uničujejo progo z oddrsavanjem. Za učenje je primerna proga grič in potem brdo ter počivalo. kar se tiče pa tistega o kupih ob 11 uri, si pa gotovo smučal marca na sončno in toplo nedeljo ali soboto. s tem sem hotel povedati da v primerjavi s starim vrhom ki imajo med tednom ob malem obisku smučišča že ob 10. velike kupe da se res ne da smučati. Seveda pa bi radi na Cerknem prodali čim več kart, glede na to da so v minusu kot tudi vsa druga večja smučišča v Sloveniji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dolenc
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 11:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Kraj: Stari vrh

Kupi med tednom ob 10h dopovdne? Pretiravat pa ni treba. Sicer pa Cerkno tudi ni več to kar je bil kar se priprave prog tiče, pa tudi ostalih stvari-se vidi, da je tudi njim usahnil vir denarja.
spicek
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 11:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 15:29
Kraj: Krim

[quote="Demsar"]
spicek je napisal/a:
Demsar je napisal/a:
. Kupi so bli pa taki da je žena ki se je takrat učila šla dol samo enkrat in nič več ker se je bala tistih kupov. Do takrat še nisem videl tako slabo pripravljene proge in to že ob 11uri dopoldne.

Seveda pa bi radi na Cerknem prodali čim več kart, glede na to da so v minusu kot tudi vsa druga večja smučišča v Sloveniji.

Vidiš to je narobe pri nas na večini smučiščih radi bi prodali karte pa čeprav lahko smučišče sprejme npr. max 6000smučarjev oni pa prodajo 12000kart za tisti dan samo da zaslužijo (potem pa pride do nasičenosti smučišč, slabe volje, nesreč...) Zame bi smučišče dobilo velik plus če bi upravljavec rekel, da je smučišče polno in da ne moreš več na smučišče, ker so kapacitete polne. Pa dokler bodo pokrivali minus samo iz kart ga bodo še dolgo....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja Stran 5 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Punudba smučišč/cena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net