Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 41, 42, 43  Naslednja
 Trbiž - Višarje « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Klemen72
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 10:24 am    Naslov sporočila: še obljubljene slike Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 13:27
Kraj: Medvode

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gpoint
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 9:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 21:04

Zdravo!

Sem nov uporabnik foruma, vidim da je zelo koristen

V sredini januarja nameravam prvič na tole smučišče. Zanima me, ali so proge primerne za RC smuči, ali bi bilo bolje da vzamem SC? Fischer worldcup oboje. Hvala za odgovor
Nazaj na vrh
MILAN
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 03, 2011 9:34 pm    Naslov sporočila: Trbiž Višarje Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 17:24

Na Trbižu je ena črna proga pod sedežnico "Presnik", je kar precej strma in na nekaterih koncih kar malo ozka za karvanje, ostale pa so bolj tako.
Na Višarjah pa pod gondolo rdeča proga ki je malo manj strma in širša, se da tud karvat, pod desno krajšo gondolo pa tudi dobra proga. Ponavadi so proge dobro "zbuldožirane". Zame OK smučišče.
Nazaj na vrh
cviček
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 1:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Okt 2009 15:50

V soboto sem smučal na Višarjih, prispel sem sicer bolj pozno okoli enih. Na gondolo se ni čakalo, tudi na progi ni bilo neke gužve. Razen morda na strminah, kjer so se ljudje ostavljali in "drajsali". Sneg seveda razrit na kupe in poslednično ponekod ledene ploskve. Druga proga (zgornja) na Višarjih je bila v dosti boljšem stanju, nekaj kupov samo na začetni strmini, ostali del je dobro držal. Solidna smučarija glede na praznike, vreme pa vrhunsko
Nazaj na vrh
deep impact
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 1:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2011 0:36

Prejšni teden v četrtek sem bil tudi jaz gor. Super je, ko si taprvi na smučišču ob 9h, ob 11h so bile proge že slabše in pa tudi gužva, vreme pa super. Na strmih delih je res veliko ledenih plošč, prog ni dosti, je pa solidno za en dan, pa še blizu je (od Kranjske Gore kakšne 15-20minut do Trbiža).

Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 1:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

deep impact je napisal/a:
Super je, ko si taprvi na smučišču ob 9h, ...

Se povsem strinjam z zapisanim, in to v celoti: super je ko si prvi na smučišču ob 9h. Zato pa tako cenim bolj mediteransko - lagoden odpiralni čas italijanskih in predvsem francoskih smučišč, tam kjer odpirajo ob devetih mi pogosto uspe biti na progah med prvimi. Avstrijci pa za moje pojme pretiravajo, pravkar sem prebral da se Osojščica hvali kako gondola štarta ob 8:05 ... pa kaj so normalni, to je ja sredi noči ? Potem pa prideš lepo kot človek ob devetih in ugotoviš da je nekaj tipov ni očitno ne morejo spati že dodobra 'razdevičilo' lepe proge .

(vem da se marsikdo ne bo strinjal z menoj, ampak to je bilo iz srca ... pač nisem jutranji tip, zelo rad pa smučam do zadnje fure, sploh recimo marca ko je sneg pogosto še povsem zimski, dan pa že dolg, pogrešam podaljšanje obratovalnega časa - spet moram hvaliti Francoze, ki že od februarja pogosto obratujejo vsaj do 17. ure ali raje še malo dalje)
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 2:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Ne vem miki, sto ljudi, sto ćudi-sto žena....meni so neprecenljive npr. prve tri fure po bilokateri progi.....sploh ta iz vrha Višarij v dolino v enem dahu je, kar borba samega s seboj....in če jo hočeš v enem cugu odpelat morš bit med prvimi, nimaš tu kaj...
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 3:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Probajte enkrat smučat še ob koncu dneva. Decembra, ko je dan zelo kratek je v dolini ob 4-ih že tema, na gori pa še sonce. Ljudi ni več, totalen mir, sneg že malo trdi. Noro.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 10:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

fischerpro3 je napisal/a:
Ne vem miki, sto ljudi, sto ćudi-sto žena....meni so neprecenljive npr. prve tri fure po bilokateri progi.....sploh ta iz vrha Višarij v dolino v enem dahu je, kar borba samega s seboj....in če jo hočeš v enem cugu odpelat morš bit med prvimi, nimaš tu kaj...
Nisva se povsem razumela: tudi meni so neprecenljive prve fure in zelo rad sem na smučišču med prvimi, samo tam kjer začnejo obratovati ob osmih ali kakšni podobni nekrščanski uri, mi to pač ne uspe. Zato cenim recimo francoska smučišča, kjer pred 9. uro niti slučajno ne začnejo obratovati, kar pomeni da ni treba vstajati sredi noči, lahko v miru pozajtrkuješ, se lepo nekaj minut do devetih spraviš iz apartmaja in si nato malo čez 9. uro prav tako na deviški progi .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 7:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Oja...pa sva se...hotel sem zase reči, da mi zgodnje vstajanje ne predstavlja problema na smučariji, glede na to, da je pri nas ob 21.00 "povečerje", če veš na kaj sem ciljal....
Nazaj na vrh
19.marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2011 6:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Danes na Višarjah pomrznjena brozga, skratka ob 9. grudast pomrznjen teren, trd kot granit. Zmrzal je popuščala iz fure v furo, vendar se do 14. še ni zmehčalo, tako, da na koncu strmine niso bile več grudaste, temveč samo še popolnoma poledenele. Na Presnigu stanje enako, Florjanca pa pol južnega snega in pol ledenega terena. Je pa zgleda vse skupaj posledica novo zapadlega južnega snega. Pa še opozorilo: klanec od mejnega prehoda Rateče proti Beli peči je zjutraj nenadoma in močno zmrznil, tako, da se jih je več z avti zaletelo, nekaj pa jih je šlo s ceste.
Nazaj na vrh
19.marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Danes pa popolnoma druga slika. Čudovita pomladanska smuka, proge speglane, obiskovalcev malo.
Nazaj na vrh
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 1:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

je bil kdo zadnje cajte gor?
predvsem me zanima kak je kej teren na nočni.
lp
Nazaj na vrh
mihajlo86
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 14:50

tudi mene zanima kako je kaj v višarjah zanima me predvsem kdaj zaprejo progo (zaradi smučarske tekme za svetovni pokal ) ?

mogoče kdo ve če je cena za nočno vozovnico ista na smučišču direktno ali je na skipassu cenjša (17eur)
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 12:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

mihajlo86 je napisal/a:
tudi mene zanima kako je kaj v višarjah zanima me predvsem kdaj zaprejo progo (zaradi smučarske tekme za svetovni pokal )

Odvisno od vremena, ampak ponavadi teden ali dva pred tekmo. Ker je WC v Trbizu sele marca, imas se kar nekaj casa do takrat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 41, 42, 43  Naslednja Stran 18 od 43

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net