Avtor |
Sporočilo
|
everts72 |
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53 Prispevkov: 337 Kraj: na robniku
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mazo |
Objavljeno: Pon Dec 13, 2010 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:39 Prispevkov: 58 Kraj: Mislinja
|
Piculin je izvrsten, na Sylvestru in Herneggu pa se najde kaka ledena plošča, vendar ni nič hudega. _________________ 2014/2015: 12 dni =1x Großeck-Speiereck, 1x Obertauern, 2x Katschberg, 1x Turracher Höhe, 1x Bukovnik, 5x Flachau, 1x Zauchensee |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
everts72 |
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Eto, po parih letih sem bil par dni V Kronplatzu. 4 sončni dnevi so hitro minili, posebej zanimivo je bilo v petek, ko smo uživali na soncu, medtem ko smo gledali prenos iz bližnje Alte Badie, ki je bila v megli in snegu. Zame kar nekaj novosti: nove proge, nove naprave in že sredi decembra gneča na smučiščih tudi med tednom. Gneča je sicer relativna, saj se je zaradi ne prav toplega vremena (-20) večina smučarjev selila za soncem. Kakšnega občutnega čakanja na žičnicah ni bilo, so bile pa zato že zelo zgodaj do ledenih plošč zlizane proge, tudi tiste lažje. Imel sem občutek, da priprava prog ni bila optimalna.
Sam sem precej časa preživel na čudoviti novi gabinki Gipfel, ki zame predstavlja vrhunec mogočega. Ko se 4 vsedejo na ogrevane klopi kabine za 10, si je težko zamisliti večje udobje. Edino, kar bi si še lahko zamislil več je kabina z WC, da ne bi bilo treba izgubljati časa z iskanjem WC po kočah. Tudi pripadajoče 4 proge do Gipfla so meni čudovite. Ker smo nedavno modrovali o projektu Gipfel in smislu nove kabinke na topiku novosti, lahko samo potrdim tamkajšnje ugotovitve. Lepa železniška postaja v Perci (to je kaka 2 km od Olanga) že stoji, če to niso bili samo pašniki, pa sem videl tudi že velik del spodnjega trase smučarske proge v dolino. Pobočje je res bistveno položnejše od obstoječih prog proti Reisachu in celo od tistega proti Olangu.
Ker smo nedavno razpravljali, ali se da po Piculinu dobro karvati. Torej, da se prav v redu, ampak moj zadnji poskus se je na najstrmejšem delu končal v zaščitni ograji . Temu je sledila še totalna agonija, preden sem se dokopal do smuči in si jihspet nadel. Po najhujšem padcu zadnjih let premišljujem, ali naj grem slikat boleče prste . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
tudi za mano so 4 lepo dnevi na kronplatzu...
-20 ravno ni bilo. tam okol -15 pa res, medtem ko je bilo včeraj okol -8.
ampak brez posebnega vetra in v soncu to ni kakšen problem.
tam kjer sem jaz smučal je bila priprava prog odlična. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
everts72 |
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
elan je napisal/a: |
tam kjer sem jaz smučal je bila priprava prog odlična. |
Sva morala smučati po istih progah, ker sem jaz vozil po vseh (tudi lahkih). Nisem napisal, da je bilo slabo. Sicer je to stvar osebne perspektive, ampak da bi bila priprava prog odlična . Mislim, da izraz solidna čisto zadošča. Večkrat sem po smučanju na podobno pripravljenih progah na Krvacu ali Podkorenu prebiral, da so bile proge obupne, zunaj pa da res znajo. Za odlično bi jaz vsaj na lažjih progah pričakoval vsaj frezanje ledenih plošč. (v tem primeru bi pa najbrž na frekventnejših progah hitro nastali kupi) Se mi zdi, da tudi niso bile v celoti teptane vse proge vsak dan, drugače si ne znam razložiti, kako so bile lahko nekatere proge malce razrite že ob 9:00 in niti ob robu sledu od ratraka. Tega ne vem, ampak sem dobil občutek, da nekaterih prog tudi niso urejali, pač pa so jih le malo prešpricali, da so zakrili led in neravnine.
Mogoče se v takih razmerah (mraz in pomrznjen sneg niti ne da narediti kaj prida več, ampak v istem času je bila v Badii priprava prog še boljša.
Everts, saj tudi sneg je super, če le ni megle. Ta pa je na Kronplatzu bolj redek gost. V tem primeru se velikokrat še vedno da smučati nad St. Osvaldom. Tudi mi smo v petek popoldne imeli nekaj snega, pa je bila to prava zimska pravljica. Sicer pa ti želim vsaj malo sonca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Tor Dec 21, 2010 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29 Prispevkov: 125
|
Poezija  _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
marko, 20.12.
Saj smo ti rekli, da je na Piculinu težko (ne pa nemogoče) karvati kot se zagre. Je pa na Kronplatzu še in še prog po katerih se to lahko odlično počne. Lepo novo smučarsko sezono vsem skupaj in srečno novo leto!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
Spet sem pozabil najvažnejše!!??
2010/2011 3x Moeltal, 4x Rogla, 1x Straža |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ulavre |
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 23:50 Prispevkov: 4
|
Mi pa se nameravamo letos od 4 - 8 februarja prvic odpravit V Kronplatz in me zanima če imate kakšne izkušnje kje je najbolje se lotit iskanja apartmajev? Se da dobit apartma samo za 4 dni sploh? So kakšni kraji kjer je bolje biti nastanjen od drugih? Super hvala za kakršnekoli info in lepo smuko želim!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29 Prispevkov: 63
|
Samo za 4 dni bo v tem terminu težko najti apartma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Jaz sem iskal najprej za 4 dni, pa ni bilo nič prostega, potem pa za cel teden (v enakem terminu) pa so imeli še večinoma prostor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-_m4tj4z_- |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11 Prispevkov: 466
|
Jaz ponavadi grem kar tja prvi dan lepo smučam pa končam kakšno urico prej pa grem na informacije in se vedno dobi prosto kje. Pa tudi parkrat sem že naletel da je bla cena na dan nižja kakor da bi sel za celi tedn. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|