Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 44, 45, 46  Naslednja
 Kope - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Munger
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 09, 2005 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:24

Citiram:
Punčka, zdaj se bom pa jaz razpi... !!

Razpi..sal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Mare
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 09, 2005 11:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 19:47
Kraj: Mislinja

Punčka...s tem ko pravimo:"pač Pohorci", ne mislimo na žičničarje, topničarje, reševalce, električarje in delavce kot je tvoj brat. Na koga mislimo ti je odgovoril Miki. Osebno poznam tvojega brata in lahko rečem, da je ful priden.

Lp
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2005 12:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

V nedeljo me je potegnilo na Koroško, v trenutni situaciji, ko proge v dolino na Mariborskem Pohorju še niso prevozne, na Kopah pa delajo vse vlečnice, se splača zaviti na Kope, saj je ponudba večja kot na Pohorju. Niti malo mi ni bilo žal, zagotovo je bila najboljša smuka sezone ! Delajo vse vlečnice, odprte so vse proge, snega ogromno, ljudi razmeroma malo. Dopoldne smo nekajkrat čakali 2 - 3 minute na Kaštivniku, ob pol treh pa 2 minuti na Pungartu, v glavnem pa sploh ni bilo treba čakati. Cesta iz Vuzenice do spodnje postaje Kaštivnika (natančneje od Primoža dalje) je sicer precej ledena, ampak na debelo posipana, tako da ni problemov.

Sneg je bil perfekten, trenutne razmere na Kopah rušijo precej pogost stereotip o 'mehkem naravnem in ledenem umetnem snegu'. Tudi tam kjer so zadnje noči 'streljali' (Kopnik + Pahernik) so naredili prijeten suh kompaktni sneg in obratno - naravni sneg na Kaštivniku ni nič kaj mehek, pa tudi ne leden, ampak ravno prav trd da lahko brez pomisleka uporabiš robnike . Na vrhu pa še nekaj cm pršiča za dekoracijo ...

Rdeči Kaštivnik okoli poldneva. Ta proga je bistveno bolj sončna od črne, zato je med smučarji tudi bolj priljubljena. Krasni pa sta obe, midva sva izmenično vozila eno in drugo. Črna je v osrednjem delu res precej mračna, zato pa skoraj povsem prazna!

Ko bo tukaj namesto vlečnice vozila štirisedežnica, pa bo še lepše ...

Mala Kopa v zimski idili:

Kopnik in Pahernik so, kot je omenil že Mare, zadnje noči zasneževali v strmini in v skupnem spodnjem delu. Nekaj drobnih kamenčkov (ali grudic zemlje) je le v srednjem delu Pahernika, pod največjo strmino, tik preden se proga združi s tisto od Kopnika (če topničarji ne bodo vedeli kam bi prestavili topove )

'Ta prava' zima:

Proti koncu smučarskega dneva se mi vedno prileže še Pungart, kdor tukaj ne zna karvati tisti ni smučar (isto velja npr. za Sleme na mariborskem Pohorju, vedno znova se mi ljudje čudijo, kako lahko sploh smučam na takih položnih progah):

Pravo arktično vzdučje (tudi temperature so bile precej sibirske):

Zdaj pa še malo 'back to reality': na Kaštivniku je zmontiranih približno polovica omaric za elektriko, torej sistem še ni operativen. Pa ne bi škodilo če bi na zadnji strmini rdeče proge na desni strani, gledano navzdol, postavili top ali dva, tam je ratrak na dveh mestih prišel do zemlje. Trenutno to opazijo samo taki tečneži kot Miki, ampak čez nekaj dni bodo ratraki in smučarji počasi raznesli svinjarijo po celem spodnjem delu proge .

Po smuki, ob pol štirih (zato so fotke bolj temne) sem si ogledal še nedokončan objekt pod spodnjo postajo Kaštivnika:

V desnem delu, ki ga oblagajo z izolacijo, bo (je?) očitno nova črpalka. Tisto na levi pa je betonski rezervoar za vodo, od koder jo bodo črpali na v napeljavo za zasneževanje Kaštivnika in tudi v akumulacijo na Pungartu. Kolikor sem lahko videl, so v ta rezervoar speljali dva kar močna potoka, tako da z vodo v bodoče ne bi smelo biti prevelikih težav:

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gregap
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2005 3:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2005 14:01

tole pa je zima. Super fotke! Tisto o nedokončani napeljavi pa.... Tolkokrat povedano, da nima več smisla. Upam da bo čez dve leti končana. Kadj pa naj bi bla sedežnica na Kaštivniku? 2007? 2009?
Nazaj na vrh
punčka
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2005 3:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 19:08
Kraj: Vuzenica

Včeraj sem videla tamalega po ne vem kolikem času in je rekel, da jih je zima presenetila, ker že par let novembra ni bilo take zime.

Še enkrat se opravičujem za zadnjič ampak ste me malo ujezili, ker se res trudijo (sicer pa če bi že prejšnji direktor kaj nardil, ne pa da je hodil GLEDAT topove v Avstrijo, bi bila pesmica čist drugačna).

Po drugi strani vam pa zavidam, ko se lahko hodite smučat (mi smo mislili ta vikend it se sankat - z atijem pa bi izmenično smučala, ampak imamo vnete uhe) - sem že fejst jezna, ker po dveh letih KOMAJ čakam da stopim na dile.

Uživajte na snegu! (Pa še zame zraven )
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Mare
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2005 6:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Gregap je napisal/a:
tole pa je zima. Super fotke! Tisto o nedokončani napeljavi pa.... Tolkokrat povedano, da nima več smisla. Upam da bo čez dve leti končana. Kadj pa naj bi bla sedežnica na Kaštivniku? 2007? 2009?

U pesimist. No ja, mogoče upravičeno. Napeljava bo končana še letos. Sedežnica pa naj bi bila zgrajena in operativna "že" v naslednji sezoni.

Miki, odlične slike! Včeraj sva se tudi najbrž kje videla. Tudi jaz sem bil gor. Včeraj je res bilo idealno vreme in sneg.
Bojč
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2005 9:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 20:12
Kraj: Mirna

Jaz butl sem pa šel gledat travo na Gače ,zdaj moram biti do 23 v službi, potem pa na Kope in Ribniško-moje domače kraje,kjer sem se naučil smučati
()v()atej
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2005 10:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2005 10:07

Včeraj sem bil na Kopah. Super vreme, odlična snežna podlaga, skoraj sam na smučišču. Škoda edino, da je bila na rdečem Kaštivniku FIS tekma. Še bomo šli.
Nazaj na vrh
Mare
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2005 8:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Zdaj sem precej na Kopah. Zadnje dni je bilo malo oblačno, včeraj in danes pa tudi sončno. Temperaturna inverzija prisotna že nekaj dni. Zjutraj je v Slovenj Gradcu okoli -8 st. C., medtem ko je na Kopah le okoli -2 st. C. Čez dan pa se ogreje do plus ena. Seveda sneg pri tej temperaturi še ni nič južen.

Proge so odlične. V spodnjem delu rdeče proge Kaštivnika je zunaj malo kamenja. Najbrž zaradi ratrakistov, ker tam blizu obračajo in potem malo kamenja potegnejo tudi s sabo. Možen pa je tudi kak drug vzrok. Enako je vsaj v petek bilo pod zgornjo strmino Pahernika. Nekaj kamenja. Na splošno pa so proge zelo utrjene in odlične za ekstremne karving podvige.

Novost: V petek so med spodnjima postajama Pungarta in Sedla odprli novo leseno barako, kjer ti napravijo Kebab. Dobra poteza lastnika, ker diši vse naokoli in te zlahka premami.

Lp
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2005 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Midva sva bila na Kopah v soboto: krasen dan, ne premrzel, malo ljudi za soboto. Smuka zelo dobra, sploh Kopnik in Pahernik sta bila perfektna in zelo prazna. Črni Kaštivnik je tudi še odličen, rdeči pa res ze malo načet v spodnjem delu. Kdaj bo končno delovalo zasneževanje na tej progi?? Od mojega zadnjega obiska pred dvema tednoma so zmontirali električne omarice v spodnji tretjini smučišča, v srednem delu je bilo narejeno že prej, v zgornjem delu še vedno iz snega molijo kabli ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 5:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

31.12. sem bil na Kopah. Proge so ble urejene, nikjer kamenja...zato pa spet ena velika črna pika, kajti staro vlečnico na Kaštivniku je vrglo dol in smo čakal eno uro na ponoven zagon. Še sreča, da sem se ravno pripeljal dol, kajti bil je svinjski mraz in pihalo je k pr norcih. Si ne predstavljam revežev, ki so v strmini gor nekje na sred zmrzoval. Ma jst sm si tacajt prvošču pir v spodnji koči in moram pohvalt "kelnarci", ki sta se zelo izkazali, ker je blo nabito. Aja pa še cene so nizke, praktično pol ceneje kot v Kranjski gori al pa na Rogli...

Drgač pa lepa smuka, sam kaj ko je v tem času preveč difuzne svetlobe, tako da strmine niso fajn vidne.
Nazaj na vrh
Bojč
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 8:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 20:12
Kraj: Mirna

tudi jaz sem bil 31.12 gor,vendar za razliko od Dejvija sem bil na vlečnici,ko se je ustavilo in takoj nato začelo šibati nazaj,ljudi je razmetovalo vzdolž cele vlečnice.Nisem čakal na popravilo,ker sem imel avto na spodnji postaji.
Me pa vseeno zanima,kako je mogoče,da se vlečnica zavrti v nasprotno smer,sem namreč mislil,da se stvar pri ustavitvi avtomatsko zabremza.Če bi se to zgodilo na sedežnici bi lahko bilo zelo kritično

Mare
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 10, 2006 7:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

No, končno je prišlo lepo vreme. Včeraj in danes je bilo idealno. Do enih popoldan brez oblačka. Danes popoldan je bila sicer inverzija, tako da je bilo na Kopah okoli nule in je z dreves malo kapljalo. Da o snegu ne govorim...zopet idealno. Proge so fajn utrjene, Kaštivnik je odličen. Še dve sliki od danes:

Idila na vlečnici Pungart:

Pogled z Velike Kope proti Mali Kopi in smučišču Kopnik

peshi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 9:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 17:37

Kako je pa kaj z nočno smuko? Ali proge kaj uredijo pred nočno? Gužva?
Nazaj na vrh
Mare
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 12, 2006 6:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

peshi je napisal/a:
Kako je pa kaj z nočno smuko? Ali proge kaj uredijo pred nočno? Gužva?

Pred nočno proge uredijo. Gužva pa kakor kdaj.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 44, 45, 46  Naslednja Stran 4 od 46

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net