Avtor |
Sporočilo
|
mariborcan18 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04 Prispevkov: 67
|
zdaj pa je prav lepo pogledat na pohorje saj topovi strelajo sneg, poleg tega pa še sneži!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan18 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04 Prispevkov: 67
|
zgleda da nekdo trenira slalom glede na sliko iz webcama.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
Tina Maze se je ustavla v MB, predpriprava na Flachau in Lisico  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomy22si |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 11:10 Prispevkov: 32 Kraj: MS
|
Bil danes kdo gor? Kakšno je stanje? _________________ SEZONA 2009/2010: 3x M. Pohorje
SEZONA 2008/2009: 4x M. Pohorje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
Sem bil v Bresternici pa se je tak čulo topove! In to celo s Poštele, ker na stadionu kolko vem niso zasneževali okoli sedmih? Čakamo na pošiljko naravnega snega!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
niso zasnezevali danes na stadionu, vsaj v spodnem delu ne ! boš jo docakal jutri in se posebej v noci iz torka na sredo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
humdrum |
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 12:55 Prispevkov: 128
|
ob 6 do 9 SO zasnezevali do konca stadiona.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44 Prispevkov: 187 Kraj: Ljubljana
|
Potreboval bi nasvet. V mislih imam ogled (=obisk čimvečjega dela) smučišča, saj še nikoli nisem smučal tam.
Glede na trenutne razmere - sneži, "gužva na Slemenu" in to med tednom, Zlata Lisica prihodnji vikend, do kdaj bi bil primeren čas za obisk MP, kdaj zaprejo stadion? Zasnežijo po ZL progo do kabinke? Koliko snega potrebujejo v vrhnjem delu smučišča za povezave videc-areh-pisker?
Hvala.
lp Jan _________________ Sezona 09/10 - 40x: 16x Kranjska Gora; 8x Rogla; 6x Stari vrh; 5x Krvavec; 2x Cerkno, Vogel; 1x Kanin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Po izkušnjah preteklih let je Stadion en vikend pred lisico še odprt, potem pa ga počasi zaprejo - seveda je to odvisno od snežnih razmer, če je snega malo in/ali je mehek, zapirajo recimo že v ponedeljek, če je bilo snega dovolj in je trd, tako da rekreativci ne moremo povzročati škode , smo včasih smučali še v sredo, če je bila lisica v soboto in nedeljo.
Čopko bodo - če bo v zajetjih ostalo še kaj vode - verjetno začeli zasneževati v začetku ali sredini prihodnjega tedna, zadnje 3 - 4 dneve pred tekmo ponavadi tekmovalne proge ne zasnežujejo več.
Videc - Areh - Pisker? No ja, če sneg pade pri temperaturah blizu ničle, ga je 40 cm za silo dovolj za odprtje povezav. Če pa je puhast kot v tem trenutku, pa več . Če se bodo uresničile današnje napovedi, bi ga do sobote znalo nametati za silo dovolj ... bomo videli. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomy22si |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 11:10 Prispevkov: 32 Kraj: MS
|
Pravkar prišel s smučanja na pohorju.
Proge so bile zjutraj dobro pripravljene razen stadiona kjer so imeli trening in ga totalno razrili. Na pošteli spet polno kamnov katere so okrog 10h začeli pridni pohorci pobirat po progi gor. Ob 11h sem se odpravil na areh kjer sem ostal do 14h. Cojzerica v dobrem stanju pisker pa leden ko svinja tu pa tam se je našel kakšen kamen.
Ko sem se vrnil na belvi sem se odsmučal v dolino. Poštela in stadion katastrofa. Večino časa sem samo plužo ker se smučati sploh ni dalo. _________________ SEZONA 2009/2010: 3x M. Pohorje
SEZONA 2008/2009: 4x M. Pohorje
Nazadnje urejal/a tomy22si Tor Jan 05, 2010 9:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
tomy22si je napisal/a: | Pravkar prišel s smučanja na pohorju.
Proge so bile zjutraj dobro pripravljene razen stadiona kjer so imeli trening in ga totalno razrili. Na pošteli spet polno kamnov katere so okrog 10h začeli pridni pohorci pobirat po progi gor. Ob 11h sem se odpravil na areh kjer sem ostal do 14h. Cojzerica v dobrem stanju pisker pa leden ko svinja tu pa tam se je našel kakšen kamen.
Ko sem se vrnil na belvi sem se odsmučal v dolino. Poštela in stadion katastrofa. Večino časa sem samo plužo ker se smučati sploh ni dalo.
Mislim da je danes bil vsak drugi smučar TUĐMAN. |
Daj zadrži take za sebe....in ne pizdi, ko ti bo kdo na morju rekel Janez...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agerg |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16 Prispevkov: 19
|
Je stanje na Pošteli res tako slabo...saj pa ja že nekaj dni večino časa strelajo sneg? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Tor Jan 05, 2010 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
Kaj vem, jaz mislim da si smuči nekaj hudo uničil danes popoldne nisem. Tu in tam se najde kaj, večinoma pa se mi zdi da je danes popoldne bilo že kar dovolj snega oziroma pobrani kamni, kot piše tomy22si. Pa na veliko so delali sneg.
Drugače je bilo pa res dokaj razrito vse skupaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agerg |
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16 Prispevkov: 19
|
Pozdravljeni.
Je bil kdo danes na Pohorju? Kakšno je stanje. Jutri dopoldne ga nameravam obiskati.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Sre Jan 06, 2010 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
Snega je dovolj, pa špricajo ga na veliko.
Zopet sem bil gor "pozno popoldne" in na kratko: vse razrito, se pravi kupi snega in kakšna plošča vmes. Utrudljiva smuka. Dosti (predvsem hrvaških) gostov, verjetno zato ker imajo počitnice.
Ne vem kako je kaj zjutraj, ampak svetujem da če greš, bodi med prvimi na smučišču. Na Arehu nisem bil, vseeno se ti ga morda splača obiskati, ker je verjetno tam manj prometa zaradi smučarskih šol, ki jih je pod Belvijem veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|