Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Krvavec - aktualne informacije 2009/2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 31, 32, 33  Naslednja
 Krvavec - aktualne informacije 2009/2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 12:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45

...pa še video prispevek rtv slovenija o nedeljski smuki na krvavcu...
http://tvslo.si/predvajaj/zacetek-sezone-na-krvavcu/ava2.53285272/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo02
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 12:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 17:54

Pa še en članek o naših velecenjenih, previdnih in preudarnih voznikih, ki vedno upoštevajo prometno signalizacijo in skbijo za svojo varnost in varnost drugih na cestah

http://www.zurnal24.si/slovenija/uro-in-pol-je-pokalo-152923
Nazaj na vrh
gore
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 6:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06

Mojih nekaj stavkov o tej zadnji težavi - doma sem neposredno pod Krvavcem in poznam tale konec do podrobnosti. Vsako leto x-krat gledam voznike, ki se vozijo gor po tej cesti. Boljša kot je cesta, več jih je, čeprav je tudi res, da je pozimi sedaj precej bolj nevarna. Na nekaj cm snega se naredi popolna drsalnica, hkrati pa je cesta pri vodnem zajetju sedaj precej bolj strma in nima ovinka. Ograj ob tej asfaltirani cesti skoraj ni (pač zmanjka denarja) in če ni snega ob robu, je zadeva lahko resno nevarna. Ampak gor se vozijo ljudje vseh viž in znanja ter tipov vozil. Kako nekateri preživijo, še sami ne vedo. Silno redki pomislijo, da gor gre, dol pa je precej težje. In drži tudi, da bi gor (in tudi dol) marsikdo prišel, če ti ne bi nič prišlo nasproti ali stalo na cesti. No, takrat pa je panika.

Čeprav imam dobro opremljeno 4x4 vozilo, sem v nedeljo dopoldan avto pustil ravno na tem ovinku - malo zaradi prej napisanega in ker sem se šel rekreirat in sankat. Ko pridem nazaj, je bil že kaos - zadeve ne bom opisoval, saj vsak ve, kako je to. Nekoga je neslo mimo mene z blokiranimi kolesi tako, da smo se vsi ustrašili, da bo kot v filmu padel po strmini. Pa je imel srečo in zvozil - no, čez 30 metrov je pikiral v graben. Kaos je popoln, strmina je huda (to vedo kolesarji ) in ko nastane drsalnica, ki je problematična v Ljubljani, je tam gor hudo nevarno. Ker avto kar prdrvi dol in takrat ni heca. Če je okoli vsaj sneg, je vsaj malo bolj varno, je pa zato takrat še ožje in težje srečevanje ali izogibanje težavam.
Cesta je uradno zaprta za naključneže - sto metrov nižje je znak, pa ga nihče ne upošteva. Koliko hude krvi in jeze, joka in stoka sem že tukaj (mislim na celo traso) videl.

Skratka - vsem brez verig (pa še to pogosto ne zadošča) priporočam, da se na to pot pozimi ne podajajo. Do Ambroža je cesta soljena (in to zelo dobro), nato pa za mnoge pride šok, vendar gredo kar naprej. Peš je seveda do smučišča slabo uro (v ustrezni obutvi) - za večino kondicijsko slabo pripravljenih je to seveda preveč. In rinejo gor. V (hude) težave. Ob cesti boste videli tudi prižgane sveče, koliko prevrnjenih (tudi hudih terencev, ki so jih vozili dobri vozniki) pa sem tam videl pa raje ne napišem.

Če sem prav obveščen, se bodo poskusili pogovoriti na relaciji Občina, Smučišče. Mogoče pride zraven tudi pašna skupnost - ne vem. Sklepam, da bodo cesto zaprli z rampo, saj dragega vzdrževanja ne bo nihče prevzel na svoja pleča. Mogoče žičničarji, ko bodo imeli narejeno žičnico iz Jezerc na vrh. Takrat bi s cesto razbremenili jajčka.
Seveda pa se pojavi tudi okoljevarstveno vprašanje. Je smiselno. Smo ljudje res tako nori?
ajo
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 21:59

Za vikend sem bil z družino na Krvavcu. Vsako leto gor preživimo dva meseca. Ker v soboto še ni delala gondola smo šli na planino z avtom, letos prvič in zagotovo zadnjič. V soboto zjutraj je bila cesta na odseku, kjer so bile v nedeljo nesreče, še povsem kopna in normalno prevozna. V nedeljo, ko smo šli domov pa so šli otroci in žena, zaradi strahu pred vožnjo navzdol, v dolino z gondolo. Tudi sam sem mislil, da bo vožnja domov rutina vendar me je na Jezercih ustavil pohodnik in mi povedal, da je nižje na cesti kaos. Predlagal mi je naj na avto namestim verige in vozim zelo počasi. Do najbolj nevarnega odseka je šlo povsem v redu. Potem pa sem že srečal prve avtomobile in policaje, ki so zaprli cesto.
Kljub paniki, ki je tam vladala sem z mirno in počasno vožnjo, seveda z verigami, ki jih mnogi niso imeli, povsem varno prišel do Ambružarja, od koder naprej je bila cesta povsem kopna.
Res je, da bodo domorodci (Florjan, Viženčar, Kuhar in ostali) enkrat popenili, ker jim razni neodgovorni vozniki delajo zmedo na cesti.
Škoda je živcev in se ubijati na nevarni cesti, če na Krvavec prideš lahko z gondolo. Od Božiča naprej bomo vsekakor spet gor, ampak avto bo pa kot vedno parkiran na spodnji postaji.
luky
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 2:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31

Poznam kar nekaj osebkov ko so parkirali svoja vozila v graben na tej cesti
Nazaj na vrh
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40
Kraj: Doma

Samo moje mnenje na kratko....cesta je prevozna v takih pogojih izključno z verigami in jaz se tega držim in nisem še imel problemov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hektor
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:47
Kraj: trbovlje

Juti otvorim sezono, vidim, da zvoh tud že dela, tako da ni dileme. Če bo kdo gor, gremo lahk na kakšno .
lp
mitjaz
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 7:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18

tudi jaz grem jutri prvič gor...nagobčnik bo najbrž obvezen pri -20 z upoštevanim windchillom...
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 10:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

Obvezno "nagobčnik" in krema, sicer se vam slabo piše. Dobesedno fašeš opekline oz. zmrzline, kar je isto.
Nazaj na vrh
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40
Kraj: Doma

mitjaz je napisal/a:
nagobčnik bo najbrž obvezen pri -20 z upoštevanim windchillom...

Nagobčnik je za pusije
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
FireMan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 4:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 15:28

Pozdravljeni.

Jaz sem pa imel namen it smučat na Krvavc v petek in ga še vedno imam. Sem pa ravnokar govoril s kolegom in me je strašil, da veliko kamenja na progah.
Kako je s tem? Če kdo lahko to s prve roke zanika ali potrdi?

LP
Nazaj na vrh
Cada5555
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 4:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2009 10:14

Sem bil v Nedeljo gor in ga spet ni bilo tako zelo veliko:) Pa zdaj je še 10cm ceč snega
Nazaj na vrh
Dardo
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 7:40 pm    Naslov sporočila: t Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15

jas sem bil sones gor je blo kr fajn še mal se je zjasnil umes pa žičnčarji so mi rekel da ne bodo naprave januarja delale do pol petih ampak vse naprave do štirih
Nazaj na vrh
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 10:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16
Kraj: Dolenska

FireMan je napisal/a:
Pozdravljeni.

Sem pa ravnokar govoril s kolegom in me je strašil, da veliko kamenja na progah.
Kako je s tem? Če kdo lahko to s prve roke zanika ali potrdi?

LP

Ni hudega. Kak kamenček sem pa tja, sploh pa kot že omenjeno, je že par dodatnih centimetrov čez...
08-09:12x ; 09-10:14x
Nazaj na vrh
GregorS
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2009 17:48

Kwa je zdej z Zvohom? Odprt? Dejte tisti k boste že jutri gor mal poročat. Bom(o) zelo hvaležni.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 31, 32, 33  Naslednja Stran 13 od 33

Kazalo po Smucisca.net forumu » Krvavec » Krvavec - aktualne informacije 2009/2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net