|
Novosti na Pohorju 2009 / 2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
technoalpin56 je napisal/a: | Ja ja en post taki mi pokaži da vidim. Pa jas ne mislim tistega čistega pravopisa ker bom napisal prišo in ne prišel (primer). Govorim o tem, da je v 5 vrsticah napisal en stavek! Pa vejice so ble nekam čudno nametane pa nobenih presledkov za vejicami pa to ... Sej gre se samo za to, da se lažje bere!
Zdaj pa na vzpenjačo.
Mene zanima, za kaj se bota uporabli ti dve postaji (stari)? Kaj bo v njih? Kaj jih bojo rušli al kaj? |
Evo...ti ga pokažem...mrgoli napak.....tako, da ne sodi sebe v kakšno drugo kategorijo. [/b] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
Matic je napisal/a: |
Smitko naslednjič prosim za malo bolj pravopisno pisanje, drugače bomo morali brisati prispevek. Da ne bo zgledalo kot da hočemo kaj cenzurirat..  |
uf potem pa sproti opozarjaj vse ostale kar se pravopisa tiče dela ti ne bo zmanjkalo mislim da je vsebina posta bolj važna kot vse ostalo -par postov višje
auer istio kot bivši pijanec proti alkoholuali kadilec v boju protoi tobaku to se da rešit na samem v kaki ulčki temni...
to te ni motilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
miki je napisal/a: | Ne bom se vtikal v grozljiv pravopis, ampak:
Citiram: | lastniki naj si sami postavijo gondolo,če jo rabijo,ne pa da z občinskim denarjem in na bremenih davkoplačevalcev |
je pa ena čisto navadna bedarija. Malo poglej naokoli, kako se gradi po avstrijskih smučiščih primerljive velikosti, in mi pokaži en projekt ki se ni gradil iz denarja davkoplačevalcev! Na spomnim na Goldeck: tretjino je dala dežela Koroška, tretjino občine, tretjino lastnik, torej zasebno podjetje. Schladming za izvedbo SP - ja v alpskem smučanju računa na 150 milijonov denarja iz zvezne blagajne in vsaj toliko iz deželne. Pa je takih primerov še ogromno.
Še bolj izdatno so žičniške projekte z javnim denarjem gradili v 80ih in 90ih, preden je EU postavila določene omejitve, sploh za večja smučišča. Projekti zasneževanja na Južnem Tirolskem so se financirali do 80% iz javnih financ - samo tako v razmislek, da ne bomo, ko bomo spet smučali kje na Koroškem ali v Dolomitih, mislili da so vse to zgradili njihovi 'kapitalisti' ! |
večina žičnic je tam AG tam se ve kam gre ta denar na lepe oči se ne daje nič in tudi se ve kaj je od koga. Bistveno tam je da ljudje podpirajo projekte širitev in modernizacije-težje je z zelenimi,saj ima večina korist. Vprašaj na alpin forumu koliko plača domačin za smučarsko vozovnico,ugodnosti so prenesli na cele pokrajine zato tam to malo drugače gledajo na investicije ki se plačujejo iz javnih financ. V avstriji je smučarija nacionalni šport št.1,prihodki v turizmu so tudi enormni -mislim da so na 1 mestu v turizmu na svetu njihov BDP kar precej višji od našega pa organizirajo SP ki bo stalo tam okrog 400 miljonov, mi tu pa zimske igre študentov in rabimo 300 mijonov. Samo oni bojo mastno zaslužili ,pri nas pa kot ponavadi kar bo pametnega se bo sprivatiziralo,ostalo pa naj raja plača |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Prvi sneg na pohorju letos.
 _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1953
|
Smitko; Miki...
Ostali se lahko izgovarjajo, da so nasledili zatečeno stanje, v Sloveniji pa smo si sami ustvarili situacijo, kjer moraš biti hudo pokvarjen, da si uspešen. Mislim, da pri nas ni resnično finančno uspešne firme, ki ne bi svojega uspeha ustvarila na račun drugih (Kako je uspel stisnit podizvajalce, z nakladanjem in "seminarskimi nalogami" za velik denar trži povprečno robo in je glavni frajer na vasi...), pa naj bo v državni ali čisto privatni lasti! Žal ne gre drugače in Branikovci plešejo uigrano polko, ki je niso sami naročili, niti niso plačali ansambla, le na plesišče so šli z "pravo partnerko". Drugače je morda le to, da se posel dogaja vsem na očeh. Kdor ne ve, da so ti ljudje mojstri ribarjenja v ureditvi naše dežele, pač še nikoli ni slišal za slovensko smučarijo. Pač obvladajo svoj posel.
Ne vem, če je vse to tema za ta forum, je pa na primer zelo zanimivo gledat kako tvorci tega sistema mečejo pesek v oči z nekimi davki na premoženje, sindikalno nepokorščino in podobnimi traparijami, ob tem pa lastninijo ko norci. Če se ne bi šlo le za županske volitve, temveč bi mislili resno, bi pipco nastavili že na izviru in sploh ne bi bilo treba šuntat ljudi proti njihovim sosedom! Ta odstavek je mnogo bolj povezan z gornjim, kot je videt na prvi pogled in, če se tega ne bomo resnično lotili, bomo hudo jokali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Saj je dobro, da so pohiteli s tem projektom, ki je pomemben za Maribor (samo zakaj ne že prej, zakaj se mora stara naprava prej dobesedno podret?), zato se mi tudi ne zdi prav, da nekateri zdaj glede tega drek mešajo.
Se pa strinjam tudi s tem, kar je smitko napisal. Če se bo za gradnjo uporabil tudi naš denar, bi bilo po moje prav, da ta sredstva niso nepovratna, da jih upravljalec vrne, preden začne z napravo ustvarjati profit. In točno to, kar je tudi bilo omenjeno - v tujini imajo domačini ugodnosti, pri nas pa se mi zdi, da so karte ravno zato tak drage, da čim bolj izkoristijo nas mariborčane. Pa prav bi bilo tudi, da bi tisti, ki bodo posredno od te naprave imeli finančno korist, tu mislim tiste, ki oddajajo sobe, hotelirje, gostince, tudi dali kaj zraven, baje v tujini to ponekod tako deluje, zato pa tudi je več denarja za naprave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Tako bi moralo biti urejeno pri nas (pa žal ni), in nič več....
http://www.topski.at/?arid=6866&jid=WI&siid=1918
To, da sedaj govorijo, da so določene karte pocenili, je zgolj in samo metanje peska v oči....Enostavno so zadeve, glede sezonskih/celoletnih kart, enostavno predrage...Govorit, da imamo v tej ceni 4 smučišča...ja OK, v avstrijski jih je 34...Kope, MB Pohorje, Ribniška/Ribnica na Pohorju, Krajnska Gora imajo skupaj koliko km prog, koliko naprav? Realna cena bi bila, po mojem, nekje 300 e za odraslo osebo-480 e za lanske imetnike je odločno preveč...sicer je pa takointako neverending story.....dokler bodo prodali 5000 sezonskih je to za njih povsem OK, za kaj več niso in nikoli ne bodo zaintereserini . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
škrat |
Objavljeno: Ned Okt 18, 2009 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 21:11 Prispevkov: 18
|
Jebeš ŠCP, letos jih definitivno bojkotiram. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13 Prispevkov: 670 Kraj: Maribor
|
Spet jaz s svežimi slikcami iz mariborskega gradbišča.
Tukaj mislim da se dobro vidi da bo spodnja postaja podkletena saj je od spodnje plošče pa do nivoja zemlje kar kakšnih 5 metrov
[img]http://[url=http://www.shrani.si/?2o/XV/4GK8lRld/dscn4257.jpg] www.shrani.si/t/19/rp/1fv7B6p3/1/dscn4259.jpg[/img][/url]
Mislim, da so v preteklem tednu kar dosti naredili tako, da menim da bodo temelji do konca meseca vsaj približno končani.
Hja, ko sem poslikal spodnjo postajo pa sem se odločil, da vkorakam v pisarno in prosim za nekaj virtualnih slik.Prijazna gospa se malo nasmeje ter mi z veseljem naredi oslugo
Tako da mislim, da boste sedaj tukaj na forumu eni iz med prvih videli kako bi naj dejansko zgledala spodnja in zgornja postaja.
Zgornja postaja:
Ter spodnja postaja
Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3287
|
No, potem pa še mam jaz tudi nekaj za povedati, temelj 1 stebra se ruši, kot na eni sliki videno, pa še kopa luknja za položitev kabla.
Nazadnje urejal/a lenko Tor Okt 20, 2009 7:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
AAAA jaz pa sem gledal malo čudno zakaj so sidra za steber kar naenkrat zginla
Lenko mogoče veš kaj več otem zakaj se ruši? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3287
|
Kakor sem slišal, zaradi tega, ker so oni naredili temelj le za en steber, mogla pa bi biti 2! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Sre Okt 21, 2009 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
Manjša zanimivost: potniški hali ob spodnji postaji nove vzpenjače
so očitno v fazi projektiranja poenostavili fasade in nadstrešnice,
spredaj obstoječemu objektu dodali malce nenavaden prizidek,
zadaj poravnali streho, z vsem tem tako povečali kvadraturo,
ter najverjetneje pocenili izvedbo gradnje ter vzdrževanje,
žal pa tudi malce pokvarili sam vizualen izgled potniške hale...
primerjava sprednje fasade med starejšo ............... in novejšo vizualizacijo potniške hale
...
primerjava med starejšo in novejšo vizualizacijo potniške hale (zadnja fasada)
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Hja tako zgleda da se je pričelo zares Pod pohorjem natančneje na parkirišču pod Habakukom so se prikazali prvi deli pohorske vzpenjače.Res, da jih ni veliko (1tovornjak)Se mi zdi pa da so deli za spodno postajo.
Jutri pripopam še kakšne slikce  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Pet Okt 23, 2009 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
Windy je napisal/a: | Hja tako zgleda da se je pričelo zares Pod pohorjem natančneje na parkirišču pod Habakukom so se prikazali prvi deli pohorske vzpenjače.Res, da jih ni veliko (1tovornjak)Se mi zdi pa da so deli za spodno postajo.
Jutri pripopam še kakšne slikce  |
Nekdo ma še en dolg.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|