|
Sanjarjenja |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
malo |
Objavljeno: Pon Nov 14, 2005 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 9:47 Prispevkov: 48 Kraj: desni breg Krke
|
bole je napisal/a: | ammm a nebi o tem raje u čveku debatirali? ta tema je narejena za sanjarjena od smučišč, ne pa o pijači |
S pijačo in Prestreljnikom sem zaključil..Živele sanje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
morel |
Objavljeno: Tor Nov 15, 2005 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
 Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34 Prispevkov: 609 Kraj: Ljubljana - valda
|
gremo na pir k predn se bo tole sploh začel gradit..bomo itak že usi u grobu se dvakrat okol ubrnil...tko da pejmo raj na per  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Ned Nov 20, 2005 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
ok, danes sm pa neki zanimivga sanju. Da so vrgli direktorja koble dol, in so dali enga drugega, in mene zadolžili za razvoj. To je blo septembra, in do začetka sezone smo nabral dnar in 100% zasnežil. Naslednje leto (nevem s kje dnar) smo naredili fiksno 4 sedo na drugo stran od koble III, torej na sončno. od spodnje postaje te sedežnice pa na drugo stran hriba pa smo postavli odklopno 4 sedo, in naredili manjše jezero.
Čudne sanje kaj? ko bom mel čas vam bom tud narisu kje sm kaj sanju da bo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Atomic |
Objavljeno: Ned Nov 20, 2005 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58 Prispevkov: 649
|
Ja si mel pa kul sanje sam si naredu samo fiksno štirisedo. _________________ Live your life
21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Ned Nov 20, 2005 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
jao si alergičn... fiksna zato kr bi bla proga zelo majhna kr je na sončni strani... to bi bla bol povezovalna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bojč |
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 20:12 Prispevkov: 59 Kraj: Mirna
|
pred leti,še v času Križaja sem kot mulec sredi avgusta opazoval naše smučarje kako trenirajo na ledeniku v Sloveniji-IN TO KJE-pod severnim ostenjem Prisojnika,levo od Erjavčeve,vse skupaj vidno iz ceste na Vršič.Zakaj se to niso nikdar izkoristili za turistične namene ne vem.Pa ne mislite,da so štamfali-majhno prenosno vlečnico so imeli  _________________ AC/DC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz_c |
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2005 16:11 Prispevkov: 13
|
Bojč je napisal/a: | pred leti,še v času Križaja sem kot mulec sredi avgusta opazoval naše smučarje kako trenirajo na ledeniku v Sloveniji-IN TO KJE-pod severnim ostenjem Prisojnika,levo od Erjavčeve,vse skupaj vidno iz ceste na Vršič.Zakaj se to niso nikdar izkoristili za turistične namene ne vem.Pa ne mislite,da so štamfali-majhno prenosno vlečnico so imeli  |
In med nimi je bil tudi moj oči...tam pa so trenirali predvsem zato ker ni bilo denarja, da bi odšli čez mejo...
LP MAtjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dalojee kooš |
Objavljeno: Ned Nov 27, 2005 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Sep 2005 13:09 Prispevkov: 457
|
Poleg Prisojnika so treneral še na Ledinah in Za Akom, sam tm je blo včas bistveno več snega in bi se dal ornk trening nares za slalom in vsl. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 02, 2006 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3282
|
na pohorju bi mogli vse zamenjat s 8 sedami pa gondolo z tisto ko majo na kaninu pa kakih 200 tehno alpinov pa 100 ziraf gemini in 50 tistih nevi propelavcov gemini pa 20 km novih prog  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Jan 03, 2006 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Odličen predlog, Ledenko1! Bom kar posredoval tvoje zamisli Jesenšku !
Sploh zamenjava Citiram: | pa gondolo z tisto ko majo na kaninu | je odlična zamisel - nič si ne želim bolj kot da bi prastaro gondolo na Pohorje zamenjali s prav tako prastarim Pominim železjem ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Jan 03, 2006 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
miki je napisal/a: | Odličen predlog, Ledenko1! Bom kar posredoval tvoje zamisli Jesenšku !
Sploh zamenjava Citiram: | pa gondolo z tisto ko majo na kaninu | je odlična zamisel - nič si ne želim bolj kot da bi prastaro gondolo na Pohorje zamenjali s prav tako prastarim Pominim železjem ... |
No saj to bi bilo tipično in že videno na Pohorju. Saj so enkrat že zamenjali prastaro gondolo z drugo prastaro in mogoče le par let mlajšo, katero so Avstrijci že vrgli proč. Ali je na Pohorju sploh kakšna naprava mlajša od 20 oz. 30 let.
Po moje sploh ni treba, da bi zamenjali vse naprave. Če bi bila ena hitra gondola ali pa večseda do vrha, bi v par urah naredil toliko km, da bi se šel potem mirno cijazit na vlečnice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Jan 03, 2006 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Popravek, marko: prastare kabinske žičnice na Pohorju niso nikoli zamenjali, od stebrov do pogona je še vse iz leta 1957 . Edino kar so leta 1978 zamenjali so bile kabine, prej so bile srebrne aluminijaste, ki niti še niso imele mehanizma za zapiranje vrat, ampak je to moral ročno delati žičničar. Rdeče kabine, ki so jih nabavili leta 1978, so bile takrat mimogrede nove, torej jih niso Avstrijci vrgli proč. Sicer pa bi z velikim veseljem videl na Pohorju npr. 20 let staro štiri- ali šestsedežno kabinsko žičnico s kapaciteto recimo 1200 smučarjev/uro, ki bi jo kako avstrijsko smučišče 'vrglo proč'. Po možnosti Doppelmayerjevo. Vseeno bi bila neskončno boljša od obstoječe, stare skoraj 50 let, s kapaciteto 530 oseb/uro. Edino Pominih žičnic, starih kot kaninska, si ne želim - ta proizvajalec ne slovi ravno po kakšni pretirani kvaliteti.
Mimogrede: dve ali tri leta nazaj je tirolski Fiss 'vrgel proč' približno 20 let staro kabinsko žičnico, ki jo je Doppelmayr temeljito obnovil in jo ponovno postavil na Švedskem. Na nemškem smučišču Reith in Winkl že tretjo sezono vozi odklopna štirisedežnica, ki jo je demontiral avstrijski Zuers. Lani poleti je islandski Blafjoll montiral rabljeno štirisedežnico, demontirano v Franciji. Mislim da razumete kam merim: montaža rabljene žičnice za moje pojme ni noben greh, tega ne počnejo le 'vzhodnjaki', ampak tudi dežele, ki so mnogo bolj bogate od Slovenije. Zakaj pa ne? Jaz bi bil recimo prav navdušen, če bi Pohorci npr. na Bolfenku namesto 40 let stare vlečnice postavili 20 let staro sedežnico. Celo boljh drzno trditev bom postavil: raje bi na Pošteli prihodnje leto videl rabljeno odklopno štirisedežnico kot novo fiksno. Ampak žal smo ljubi Slovenci spet najbolj strogi v uresničevanju zahtev EU. Francozi si jih očitno razlagajo bolj 'po francosko', tam še na veliko postavljajo rabljene žičnice.
Citiram: | Ali je na Pohorju sploh kakšna naprava mlajša od 20 oz. 30 let. | Ja, je. Vlečnica Mojca na Snežnem stadionu je letnik 1988, torej še ni dopolnila 20 let. In kaj potem? Že nekaj let ne dela, ker se vsi mnogo raje vozimo s 35 let staro dvosedežnico . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Jan 03, 2006 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1049
|
miki je napisal/a: | Edino Pominih žičnic, starih kot kaninska, si ne želim - ta proizvajalec ne slovi ravno po kakšni pretirani kvaliteti. |
Pa še vseeno je veliko boljša, hitrejša, z večjo kapaciteto (predvsem sedaj, ko je obnovljena) kot pa obstoječa Pohorska vzpenjača. Pa glede na to, koliko časa že nekatere naprave dokaj solidno in zaneslijivo služijo svojemu namenu (Vrh Krvavca, Skiripi, množiča straih škripalnikov po Franciji, in legendarne neskončno dolge vlečnice)e mislim, da ne zaostajajo kaj dosti za DMjem in Leitnerjem, ali pač? _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Jan 03, 2006 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Miki, hvala za popravek. Potem sta iz odpada samo tisti spodnji dve sedežnici, katere so po mojih podatkih (nepreverjenih) dobili zastonj, plačali so samo prevoz in demontažo, pa sta še vedno prav v redu. Da se razumemo, jaz nisem nasprotnik starih naprav. Po moje lahko prav dobro služijo za kakšne povazave (Stolp), začetniške trotlvize (Areh), odmaknjene družinske terene (Partizanka) ali na vaških smučiščih. Še vedno je boljše stara žičnica kot štamfanje. Je pa malce ubogo, da na našem največjem smučišču, ki se redno poteguje za zlato snežinko in ima ene najdražjih kart (Pohorje) ni niti ene vsaj za silo spodobne naprave. Že ena moderna sedežnica bi bilo neskončnokrat bolje kot nobena. Brez nekaj modernih naprav Pohorje ostaja vaško smučišče. Poglej si Katschberg, ki je bil še par let nazaj prav ubogo smučišče, potem pa so ga z dvema novima 6-sedama in povezavo z Aineckom (kjer pa še vedno prevladujejo stare naprave) prelevili v odličen center, v katerega se vozijo Čehi, Nemci, Avstrijci in Slovenci.
Špik, po moje tista Pomina dvoseda Vrh Krvavca ni ravno neka referenca vzdržljivosti, saj imajo z njo po dobrih 30 letih uporabe vzdrževalci ogromno problemov. Bistveno več kot z 10 let starejšo Grafferjevo dvosedo in enosedo, ki pa je bila resda že praktično v celoti zamenjana. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Jan 03, 2006 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1049
|
marko je napisal/a: | Špik, po moje tista Pomina dvoseda Vrh Krvavca ni ravno neka referenca vzdržljivosti, saj imajo z njo po dobrih 30 letih uporabe vzdrževalci ogromno problemov. Bistveno več kot z 10 let starejšo Grafferjevo dvosedo in enosedo, ki pa je bila resda že praktično v celoti zamenjana. |
Najbrž res. Predvsem sem pa hotel povedati, da Poma ni kar tako neka leva vaška firma, ki semtertja naredi kako napravo. Trenutno so (vsaj mislim) v Evropi 3 veliki proizvajalci naprav: na 1. mestu DM, potem pa prihajata Leitner in Poma (v ZDA nastopata celo skupaj). _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|