Avtor |
Sporočilo
|
Crownless |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:08 Prispevkov: 26
|
Kot sem omenil so valovi kar težko opazni. Smučarji lahko tudi izbirajo ali bodo na določeni tekmi vzeli WF ali ne. Lahko pa z gotovostjo rečem, da smuči obstajajo in jih tekmovalci vozijo, ker sem jih že videl v živo in tudi na samih tekmovalcih.
Tudi na elanovi prvi sliki se lepo vidijo valovi.
C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urqlle |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2005 22:59 Prispevkov: 41
|
sam sem mel možnost videt smuči od valenčiča in od vajdiča in sicer na Golteh, takrat ko so trenirali in zagotovo niso meli waveflexa notr |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Crownless |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Kdor verjame verjame, kdor ne pač ne. Pač jst sm jih videl v živo in govoril tudi že s tekmovalci...
C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Bl je vpr. če tale WF res kej deluje, al je to le tržna fora. En elanov prodajalc mi je govoril, da je to taka ravolucija kot karving  _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Crownless |
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Zadeva definitivno deluje, ker je razlika med smučko iz sezone 07/08, katera ne vsebuje WF tehnologije in smučko iz letošnje sezone opazna. Razlika se nasploh opazi v vstopu v sam zavoj, ki je bolj lahkoten, lažji smučka pa še vedno v zavoju hudo drži.
Zopet govorim iz izkušenj, ker sem vezil obe smučki enakih karakteristik samo, da je ena imela WF tehnologijo.
Če gre pa za tako veliko revolucijo kot carving pa naj vsak presodi sam.
C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rudi |
Objavljeno: Pet Mar 06, 2009 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19 Prispevkov: 82 Kraj: MB
|
Prisežem, da sm bil 100% da waveflexa še ni v tekmovalnih smučkah, zdj vidim da temu le ni tako . Na prvi slikci se pa res lepo vidijo hribčki...  _________________ In the Edge we trust ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cvajs |
Objavljeno: Tor Mar 10, 2009 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02 Prispevkov: 56
|
Zdravo!
Mene pa zanima če kdo ve, če se da kupit Elanove testne smuče ki so bile letos na testih ali pa če imajo kakšne popuste v njihovi trgovini v Begunjah, saj se zanimam za nakup Elan SLX Waveflex!
Hvala za odgovor  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo02 |
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 17:54 Prispevkov: 77
|
@Cvajs: Jaz sem pred dobrim mesecem kupovala smučke v Elanu v Begunjah. Zanimala sem se tudi za testne, pa mi je prodajalec rekel, da jih običajno prodajajo jeseni. So sicer ceneje, vendar naj bi bili predvsem boljši modeli precej zdelani. Konkretno: wavemagic - "uničene"; blackmagic - "kot nove". kako je pa z ostalimi smučkami, pa res ne vem
najbolje, da pokličeš se pozanimaš za konkreten model
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
jaz testnih ne bi kupoval...sploh kakšnih SLX ne. takšne so sigurno skozi v pogonu
najbolje da preveriš v elanovih trgovinah med poletjem... se zna dobit kaj poceni.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
Malo ste zašli s teme, priporočam da če bo debata še naprej tekla v tej smeri odprete eno posebno temo "Nakup rabljenih smuči" ali kaj podobnega. Da ohranimo rdečo nit.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Če se vrnemo k prvotni temi, bi rekel, da nobene od teh smuči niso primerne za počasno udobno vožnjo in kratke zavoje. Sicer teoretično res velika teža zahteva trše smučke, ampak po moje te vseeno niso primerne za ta namen.
Glede revolucionarnosti waveflex smuči pa tole: najbrž so res revolucionarne,če so tekmovalne razvili šele par let za rekreativnimi. In zdaj mi je šele jasno, zakaj Vajdič in Valenčič serijsko zmagujeta na tekmah WC.
Resnici na ljubo, meni se zdijo boljše od prejšnjih,ampak revolucionarne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gore |
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06 Prispevkov: 91
|
marko je napisal/a: | Če se vrnemo k prvotni temi, bi rekel, da nobene od teh smuči niso primerne za počasno udobno vožnjo in kratke zavoje. Sicer teoretično res velika teža zahteva trše smučke, ampak po moje te vseeno niso primerne za ta namen.
|
Imaš kakšen drug predlog?
Saj ne iščem ravno udobne vožnje, delam pa kratke zavoje, ker nimam rad hitrosti in me skrbi, da drugim (hitrejšim) na smučišču "hodim" v njihovo polje. Meni so se sicer omenjene Elanke zdele zelo v redu za takšno vožnjo. Prej sem imel Fišerce (Worldcup RC4 SC), ki so mi tudi ustrezale - no, mogoče bi lahko bile trše Kurc - ko 130 kg in konjske noge pritisnejo, gre zadeva ... _________________ http://kacnje.blogspot.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pon Mar 16, 2009 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Slalomska smučka je primerna za kratke zavoje, če izkoriščaš njen stranski lok. To pa je precej odvisno od nivoja tvojega znanja. Če voziš kratke zavoje v carving tehniki, potem ti bo načeloma ustrezala katerakoli smučka iz razreda "slalom". Če uporabljaš tehniko oddrsavanja, staro tehniko, nekaj vmes oz. nekaj po svoje, potem ti bo ustrezalo tudi marsikaj drugega - ali iz serije SW o kateri je bilo nekaj govora, ali pa iz povsem rekreativnega razreda smučk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Mar 17, 2009 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
gore je napisal/a: | marko je napisal/a: | Če se vrnemo k prvotni temi, bi rekel, da nobene od teh smuči niso primerne za počasno udobno vožnjo in kratke zavoje. Sicer teoretično res velika teža zahteva trše smučke, ampak po moje te vseeno niso primerne za ta namen.
|
Imaš kakšen drug predlog?
Saj ne iščem ravno udobne vožnje, delam pa kratke zavoje, ker nimam rad hitrosti in me skrbi, da drugim (hitrejšim) na smučišču "hodim" v njihovo polje. Meni so se sicer omenjene Elanke zdele zelo v redu za takšno vožnjo. Prej sem imel Fišerce (Worldcup RC4 SC), ki so mi tudi ustrezale - no, mogoče bi lahko bile trše Kurc - ko 130 kg in konjske noge pritisnejo, gre zadeva ... |
Sam nikoli nisem imel niti približno toliko kil. Za kratke zavoje in nižjo hitrost bi načeloma morala biti primernejša kakšna manj zahtevna smučka. Res pa zahtevna smučka pri taki teži postane manj zahtevna. Jaz bi na tvojem mestu vseeno poskusil še kakšno manj zahtevno smučko in s tem lažje in zabavnejše smučanje, recimo Elan Magfire (če se ne motim obstaja ravno za ta model tudi ojačana verzija za težje smučarje), Spedwave 10, Fischer RC4 race, Rosignol radical...Smuči naj bodo krajšega radija, torej običajno krajše, s katerimi lahko še vedno potegneš tudi kakšen daljši lok, medtem ko je obratno težje.
Če si pa preizkusil SLX in ti ustreza, jo pa vzemi, ampak zavedaj se, da jo boš uporabljal na vseh terenih, vrstah podlage in cel dan. Jaz osebno za to nimam prave volje in moči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|