|
Smučarski učitelji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Moja stopnja smučarske izobrazbe je... |
Učitelj I. |
|
18% |
[ 33 ] |
Učitelj II. |
|
8% |
[ 16 ] |
Učitelj III. |
|
2% |
[ 4 ] |
Učitelj trener. |
|
2% |
[ 4 ] |
Demonstrator. |
|
2% |
[ 4 ] |
Sem član državne izpitne komisije. |
|
1% |
[ 2 ] |
Nisem učitelj smučanja, vendar želim postati. |
|
41% |
[ 74 ] |
Nisem učitelj smučanja, ne želim postati. |
|
23% |
[ 43 ] |
|
Skupaj glasov : 180 |
|
Avtor |
Sporočilo
|
paggy |
Objavljeno: Čet Nov 24, 2005 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Freerider

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 22:14 Prispevkov: 201
|
jakec je napisal/a: | jas bi učil freestyle ski  |
No če pa to hočeš se pa lahko na naš tečaj prjaviš. Poglej TUKAJ na stran kjer piše kdaj bodo tečaji. _________________ If you want to be good you have to crash. We crash a lot.
14/15 - 6x Mölltal, 4x Sportgastein, 2x Saalbach, 1x Kaprun, Višarje, Sorica, Obertaurn
12/13 - 9x Gastein, 8x Niseko, 3x Saalbach, Mölltal, 2x Obertauern, Krvavec 1x Rusutsu, Mt. Yotei, Sella Nevea, Vogel,
13/14: 11x Mölltal, 3x Saalbach, 1x Krvavec, Gastein, Katschberg, Sella Nevea, Ankogel, Višarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Čet Nov 24, 2005 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30 Prispevkov: 369
|
SaMmY je napisal/a: | ja 1ko pa že imaš? glede na to da si komaj 16?  |
Mam ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
mlavta1 je napisal/a: | marko je napisal/a: | Ko sem jaz delal izpit, je bila stvar bistveno hujša. Bilo je že veliko ustnih izpitov, kjer je padlo kar nekaj zelo dobrih smučarjev. Likov je bilo bistveno več in opraviti si moral vse. Na praktičnem delu jih je v moji skupini naredilo kakih 10%, kakih 10% pa je imelo možnost popraviti s popravci. Ogromno jih je padlo na širokem vijuganju, ker so imeli smuči preveč skupaj, veliko jih je padlo na hitrem vijuganju, predvsem bivši tekmovalci, ker je bila zahteva zaradi mehkega snega vožnja po obeh smučkah, nas pa so učili, da sta obe tehniki pravilni. Jaz sem imel popravca iz pluga, ker fizično nisem mogel držati kolen dovolj skupaj. Potem sem to 1 mesec treniral doma v svoji sobi in uspel narediti. Še huje je bilo na naslednji stopnji. Tam je bil pogoj tudi uspešno prevožena veleslalomska proga, kjer si smel imeti, mislim da 10% zaostanka za demonstratorjem. Eden od demonstratorjev je bil skoraj na nivoju aktivnih tekmovalcev in če si imel smolo, da si naletel na njega, so uspeli samo bivši dobri tekmovalci. No jaz tega itak nisem delal, ker me niso spustili zraven, ker nisem imel zahtevanega 1-letnega staža zastonjskega dela v klubu. |
Kdaj si pa ti delal tečaj? Predvidevm da že kar nekaj časa nazaj. Nekaj bi te popravil, plužno zvijanje ne obstaja, plug je samo zato da se ustaviš. Tisto kar misliš da je plužno vijuganje je klinasto. Pa še nekaj bi vprašal. Ali res moraš za drugo stopnjo imeti 18 let??????  |
Mislim, da sem začel pred ene 25 leti, smo itak 2 leti delali ispit, ker so prvo leto prepozno začeli in ni bilo snega. Potem so pa drugo leto spet predolgo mečkali, tako da smo komaj uspeli narediti popravce maja na Zelenici. Takrat ko smo mi delali sem prepričan, da se je lik imenoval plužno zavijanje. Ostali liki so bili smuk naravnost, smuk poševno, plug z ustavljanjem, plužni zavoj, osnovni zavoj, osnovno vijuganje, zavoj s plužnim prestopom, paralelni zavoj, hitro vijuganje (z dvigovanjem not. sm. in brez), zavoj s paralelnim prestopom, zavoj s škarjastim prestopom, vožnja po grbinah, terenska vožnja, nastop pred vrsto. V teoretičnem delu je bilo pa tudi, če se prav spomnim enih 5 izpitov: metodika in tehnika, didaktika, oprema, zgodovina, prva pomoč. Je bilo kar težko, je bilo med drugim treba znati kar nekaj fizike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Atomic |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58 Prispevkov: 649
|
Mene pa zanima koliko potem zaslužiš ko učiš? _________________ Live your life
21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urossemrov |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 10:13 Prispevkov: 23 Kraj: Kalce
|
zadnji podatki o cenah tečajev: za I. ne prideš pod cca. 130.000 sit, II. pa še malo več. III. pa v najboljem primeru 175.000 ali pa 220.000 sit. Noro nabito. _________________ Včasih smučam hit, včasih pa po tleh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

|
urossemrov je napisal/a: | zadnji podatki o cenah tečajev: za I. ne prideš pod cca. 130.000 sit, II. pa še malo več. III. pa v najboljem primeru 175.000 ali pa 220.000 sit. Noro nabito. |
Kaj ti to?
Cena tečaja, za prvo stopnjo je 40.000 za drugo je 50.000,..
Ko učiš je pa čisto odvisno kolk zaslužiš. Kokr se znajdeš, p kokr maš vez,..
Jst sm lansko leto dubu zlo dobr plačan  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 19:47 Prispevkov: 236 Kraj: Mislinja
|
Pardon! 18 let ni pogoj za dvojko. Malo sem zamešal.
Urossemrov : Kje si dobil te cene! Halo! Cene so takšne, kot je napisal mlavta.
Še kar trdim, da vajeti niso primerne za učenje otrok! Zakaj? Zato, ker se otrok tako ali tako že ves čas drži nazaj (težišče bolj zadaj). Z vajetmi pa k temu še bolj pripomoremo in potem otrok s prakso veliko težje premakne težišče naprej.
Lp _________________ Sezona 2008/2009: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Zdravo!
Pri tem tečaju morate upoštevati da so to cene (organizatorja) brez nastanitve in karte....
Pa še dodatek k ocenjevanju:
Vsi liki morajo biti pozitivni,drugače ponavljaš vse.Novost od lanske sezone.
LP Frenk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

|
Frenk je napisal/a: |
Pa še dodatek k ocenjevanju:
Vsi liki morajo biti pozitivni,drugače ponavljaš vse.Novost od lanske sezone.
LP Frenk |
Aja???
Lansko leto ni še bilo tega. Ali so na koncu sezone to uveljavili?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MajaM |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarka

Pridružen/-a: Sob Maj 2005 13:17 Prispevkov: 100 Kraj: Gorenjska
|
ko sem jaz opravaljala tečaj tudi ni bilo potrebno naredit vseh vaj pozitivno... ampak si ponavljaj samo negativne... ojej... dobro da sem naredila že nekaj časa nazaj... ja sej bi bilo dobro it že na dvojko samo kaj ko ni cajta
dijo, MajaM  _________________ Turracher Höhe, 23. XII. 2006
Bad Kleinkirchheim, 7. I. 2007
Bjelašnica, 26. I. 2007
Jahorina, 27. I. 2007 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Ne vem,ampak je sin delal dvojko na Rogli konec marca pa je bilo tako rečeno.Tudi tisti, kateri so delali trojko, so morali iti na vse popravne.pa čeprav so imeli seštevek ocen večje od skupnega povprečaja.
Čeprav sedaj veliko smučam, tudi slučajno sedaj nebi naredil dvojke.(mam kontrolo ... in pripombe na mojo pelo. s strani,važno je da uživano )
LP Frenk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

|
Mene pa zelo veseli učenje pa to. Pa seveda bi rad kar dobr smuču, če ze učim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MajaM |
Objavljeno: Pet Nov 25, 2005 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarka

Pridružen/-a: Sob Maj 2005 13:17 Prispevkov: 100 Kraj: Gorenjska
|
V učenju smučanja mora biti na prvem mestu užitek in ne denar... moje mnenje
sama zelo uživam v poučevanju smučanja, sploh otrok... no sej to je itaq moj foh... še bolj pa v prostem smučanju... da mi ni potrebno nikogar popravljat... in da uživam v  _________________ Turracher Höhe, 23. XII. 2006
Bad Kleinkirchheim, 7. I. 2007
Bjelašnica, 26. I. 2007
Jahorina, 27. I. 2007 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urossemrov |
Objavljeno: Sob Nov 26, 2005 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 10:13 Prispevkov: 23 Kraj: Kalce
|
Citiram: | Kaj ti to?
Cena tečaja, za prvo stopnjo je 40.000 za drugo je 50.000,..
Ko učiš je pa čisto odvisno kolk zaslužiš. Kokr se znajdeš, p kokr maš vez,..
Jst sm lansko leto dubu zlo dobr plačan  |
V ceno sem prištel še karte, prenočišča, prijave za izpit in literaturo, pa zaokrožil na 10 jurjev.
*odvečno kodo popravil bole* _________________ Včasih smučam hit, včasih pa po tleh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Sob Nov 26, 2005 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

|
Ne, še zmerom te ne pride toliko! Pa še za enko mi sloh nismo prespali v koči, smo lepo domov hodili, tako bom gotovo naredil tudi z dvojko. Karto mm pa letno, tko da me je izpit prišel vse skupaj okoli 50.000sit.
130.000 sit za enko?? To je najvišja cena ki jo lahko daš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|