Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
rupa
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:14

26.0 je že številka 41
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Johan
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 13, 2009 11:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35
Kraj: Ljubljana

Technica - 260=40 2/3,
Head - 260=39-40

zdej si ga pa vedi?!
Nazaj na vrh
gofra
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 1:49 pm    Naslov sporočila: Se eden s tezavami pri pancerjih Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 13:35

Pozdravljeni,

ker imam tudi sam tezave s pancerji, sem se odlocil, da za mnenje povprasam se tule.

Leta nazaj sem treniral smucanje in potem pocasi nehal, a ostal aktivni smucar. Zdaj sem imel vmes kar 5 let dolgo pavzo, pa me je spet prijelo. Imam pa grozne probleme z obutvijo. Se vedno si lastim izredno trd Alpinin model a2c, ki je bil takrat namenjen zelo zahtevnim smucarjem. Sicer so me v njih vedno boleli podplati a sem to nekako sprejel - rad imam zelo direkten stik s smuciscem. Zdaj sem jih ponovno obul in me je v njih zacela grozno boleti peta (enkrat leva enkrat desna). Pocutim se kot bi jo hotelo zdrobiti (pritisk se vrsi na najbolj vstran izpostavljen del pete) in tudi, ko si vzamem pavzo in jih popolnoma odpnem, problem ne izgine. Z bolecino stopala sem se sprijaznil, nanjo med voznjo pozabim, tole s peto pa je neznosno. Ker rad vozim z veliko pritiska je vsa stvar se tezja - ob vsakem zdrsu ali grbini, ko pride do vibracij je bolecina res huda. Po treh dneh taksnega smucanja nisem zmogel vec in sem si sel sposodit druge cevlje. Vzel sem najboljsi Salomonov model, ki ga imajo - (v trgovini je bil zelo dobro oprijet), vendar sem ze po prvem spustu moral vse klipe zapeti do konca, pa se mi je se vedno zdelo, da bi bilo nogo potrebno precej bolj stisniti (izgleda sem se tako navadil) - voznja v njih je bila bolj ko ne obup.

Zdaj pa me zanima - je mozno, da je ta bolecina posledica te moje dolgoletne pavze ali je bolje cevelj zamenjati? Vem, da gre za 12 let stare cevlje in je sla najbrz tehnologija ze krepko naprej, a po drug strani me je strah odsteti toliko denarja za cevelj, za katerega bom kasneje ugotovil, da je neprimeren (btw, tudi tistih pol ure v trgovini je bolj tako tako - dejansko ugotovis kako primeren je cevelj sele med dejanskim smucanjem).

Ima kdo kak nasvet?

Najlepsa hvala!
Nazaj na vrh
trapec
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 6:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 13:33
Kraj: illy pub

@gofra

tudi meni je nakup pancarjev velika muka, ker nikoli ne ves, kaj bos kupil oz. kako se bodo obnesli na smuciscu pri -10 C...veliki trgovci (hervis,intersport..) bi nujno morali imeti vsaj eno izposojevalnico opreme na smuciscu (za vse bi bilo verjetno najbolj prirocno, ce bi bila na krvavcu). prav tako bi lahko kaksen proizvajalec smucarske opreme (ne samo elan!) imel "svoj dan" na kaksnem slovenskem smuciscu z vsem svojim asortimanom..
skratka:
a) lahko se mucis se naprej s svojimi pancerji
b) lahko gemblas in nabavis enega od spodnjih dveh pancerjev brez resnega testa (najtrsa trgovinska pancerja...ce je to premehko zate, potem ti ni pomoci oz. bos mogel s kaksnim tekmovalcem direkt v firmo...)
http://www.atomicsnow.com/si/home/products/alpine/boots/race/boot/rt-cs-140.html
http://www.head.com/ski/boots.php?region=de&tag=racing&id=1445
c) pogledas mal kdaj in kje imajo doloceni proizvajalci svoje dneve in gres probat v avstrijo (vem npr., da imajo smucisca v okviru ski amade veckrat letno "atomic dneve"..)
d) podaljsas tole tvojo smucarsko pavzo se za par let...
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 7:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

1. ponavadi te zebe v prevelikih pancerjih...
2. izposojevalnica tudi ne bi bila kaj dosti koristna. ponavadi se pancer po parih smučanjih oblikuje po tvoji nogi. oz notranji čevelj se malo raztegne.
3. enkrat za spremembo obišči pravo smučarsko trgovino (izpusti razne hervise, intersporte,..) kjer ti bo najbrž svetoval prodajalec ki se spozna.
on ti bo povedal kakšen čevelj potrebuješ, ne ti njemu.
4. tistih pancerjov ki si jih prilimal pa noben od nas ne potrebuje

moje mnenje
Nazaj na vrh
_nyc_
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 7:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48
Kraj: kranj

trapec je napisal/a:
@gofra
prav tako bi lahko kaksen proizvajalec smucarske opreme (ne samo elan!) imel "svoj dan" na kaksnem slovenskem smuciscu z vsem svojim asortimanom..

Nima samo elan.letošnjo sezono na krvavcu je bil 2 salomon in enkrat rossignol
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x
Nazaj na vrh
agerg
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 8:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16

Lep pozdrav!

Pregledal sem bolj ko ne že celo temo. Vendar sem za vsako firmo prebral različna mnenja.

Imam zelo tanek predel piščai in predel gležnja. Tudi celotno stopalo je bol drobno. Številko noge imam nekje 42-43.

Iščem bolj tesne čevlje, z manjšim volumnom. Fleks nekje okoli številke 100.

Zanima me naslednje. Na katero znamko se naj bolj koncentriram. Katera dela bolj tesne smučarske čevlje.

Vem, da morem čevlje pomeriti, vendar me zanima vsaj okvirno znamka, saj vse trgovine nimajo vseh znamk.

Nek trgovec mi je svetoval Nordico. Kako je z Rossignol?

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
trapec
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 8:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 13:33
Kraj: illy pub

@elan

1. kdo pa govori o mrazu? govorim o razliki med trdoto plastike pri trgovinskih +25C in -10C na smuciscu...
2. vsekakor bi bilo bolje smucati v pancarjih pol ure, kot pa sedeti obut v trgovini pol ure...
3. smucarske opreme ne kupujem v trgovinah,ampak preko znancev...ampak nima veze, raje ti povej meni in vsem drugim(bomo zelo veseli) kje je taka trgovina v sloveniji, kjer imajo siroko ponudbo kvalitetnih izdelkov po ugodnih cenah in hkrati prodajalce, ki vedo bolj kot uporabnik, kaj le-ta potrebuje...
4. res je, da velika vecina uporabnikov tega foruma ne potrebuje pancerjev,ki sem jih linkal, vendar jih nisem prilimal zate ali kaksnega zacetnika, temvec za uporabnika gofra, ki je posebaj izpostavil, da je smucanje treniral in je navajen na zelo trde pancerje...

moje mnenje

@_nyc_ nisem vedel...pardon
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 8:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

trapec, mislim da bo najbolše da se obrneš na svoje znance. če ti rihtajo opremo ti bodo najbrž tud pravilno svetovali

me res zanima kolk folka gre smučat s pancerjem ki ima 150flexa. edino če se gre na smučišče 2c zapeljat. pa tud če je to včasih treniral.
Nazaj na vrh
Johan
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 10:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35
Kraj: Ljubljana

agerg je napisal/a:

... Na katero znamko se naj bolj koncentriram. Katera dela bolj tesne smučarske čevlje.

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav.

Jaz vozim na Lange, ki je malenkost širši kot Nordica. Technica so udobno širši. Govorim o netekmovalnih modelih.

Moj izbor ožjih bi bil: Lange (Igor-Šport na Kodeljevem), Nordica (Elanove trgovine), Alpina.

LP
Nazaj na vrh
gofra
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 11:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 13:35

Hvala vsem za odgovore!

Ja, res je, zelim trsi cevelj - ne vem kako trd je a2c v primerjavi s sodobnimi pancerji, lahko pa recem, da je prakticno nepremicnina . Tudi obuvanje terja kar nekaj napora Izposodil sem si ene Salamon z 80 flex indexom in so bili premehki. 50% trši bi bili recimo fajn?
Nazaj na vrh
palcek
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 12:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48

160 flexa?hehehe

http://www.youtube.com/watch?v=_aLJwRccJJY

2009/2010: 80
2011/2012: 13x Turacher Hohe, 5x Črna, 12x Weinebene, 1x Rogla, 2x Krvavec
Nazaj na vrh
Makaronček
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 12:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 0:08

agerg je napisal/a:
Lep pozdrav!

Pregledal sem bolj ko ne že celo temo. Vendar sem za vsako firmo prebral različna mnenja.

Imam zelo tanek predel piščai in predel gležnja. Tudi celotno stopalo je bol drobno. Številko noge imam nekje 42-43.

Zanima me naslednje. Na katero znamko se naj bolj koncentriram. Katera dela bolj tesne smučarske čevlje.

Vem, da morem čevlje pomeriti, vendar me zanima vsaj okvirno znamka, saj vse trgovine nimajo vseh znamk.

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav.

Glede na to, da imam identičen problem, kar se tiče oblike stopal (moja so izredno ozka) sem se čutil kompetentega, da ti odgovorim.
Sam sem dolgo smučal z Nordico letos pa sem presedljal (po nasvetu prijatelja, ki res ve kaj govori) na Fischer, ker so res ozki. Moram priznati da, če sem bil ob nakupu skeptičen in me je bilo strah kaj me čaka, sem sedaj po 6 smučarskih dneh izredno zadovljen in ko smučam se mi vedno smeji.
Tako, da ti absolutno priporočam, da, ko kupuješ vržeš oko tudi na Fischer.
Nazaj na vrh
torx
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 2:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 0:12

hellou, mene pa zanima ena stvar. Novembra sem kupil Atomic B-tech 85 pancarje (iz 300e na 150e). Za moje potrebe je to odličen pancar. Ampak na internetu ni ne duha ne sluha od bilo kakšnega modela B85. Najde se le B80 in B90. Ima kdo kakšno info. zakaj je temu tako?
Nazaj na vrh
mcsebi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 15, 2009 3:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46

agerg je napisal/a:
Lep pozdrav!

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav.

Imam isti problem kot ti - ozko stopalo (100 mm), nizek nart, ozko nogo pri piščali! Kupil sem letos pancarje od Heada model Raptor, flex 100/110! Udoben pancar, prodaja pa jih Ski servis Strel na Dunajski, poleg Eurospina!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 17 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net