Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 48, 49, 50  Naslednja
 Alta Badia, Arabba, Val Gardena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2008 10:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Alta Badia, Arabba, Pordoi, Seceda, Val Gardena, Alpe de Suisi so smučišča, katera so ti dosegljiva z smučmi......Cortina je dejansko res samo prestižno ime, Kronplatz pa me ne gane več, zato ker je tam več ali manj gužva. Slike moram še malo uredit, me pa zelo moti, da jih ne morem direktno dajat na forum...........
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2008 12:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Da se še jaz pofočkam Bil sem v Dolomitih od srede do sobote, pač dobil izredno ugodno možnost, ki je pač ni bilo možno zavrniti . Bili smo nastanjeni v Campestrinu (Val di Fassa), zjutraj pa smo šli v Canezei do kabinke (tam smo bili okoli 8.30, ko je bila še znosna gužva).

V sredo smo se najprej podali v Arabbo, potem v Corvaro, naredili par fur in se potem odločili da dokončamo krog, zraven smo odsmučali kakšno bolšo progo in potem do konca dneva na izi zaključili krog (nekaj gužve da smo prišli iz Gardene). Sm pa pričakoval da bo več cjazenja po temle krogu, pa ni tako hudo .

Pogled na Marmolado (nisem šel nič gor):

Pogled v dolino (Fassa):

Skupina Sella:

Rodella in prelaz Sella:

Jutranja idila :

Col de Rossi (nad Canezeijem):

gore nad prelazom Sella:

Mravljišče (Rodella):

V četrtek smo se podali v Gardeno, smučali smo vglavnem na zgornjem delu (bolj položne in širše proge).

Kupi ob enih popoldne:

Gužva za nazaj:

Konec proge v dolino v Canezeiju:

V petek je najprej sledil obisk Arabbe in potem še skok v Alta Badio. Na poti nazaj sem malo zabluzil (ob štartal 16 iz Badie ) in nisem ujel gondole v Arabbi, tako da sem uporabil taxi do zgornjih sedežnic (Pordoi). Na srečo je bilo oblačno vreme, drugače bi plavali.
Proti Arabbi:

Funifor ( tole leti k strela):

Ta strma v Arabbi (nisem ljubitelj strmih prog, ampak ta je tolk strma da mi je všeč ):

Arabba:

Alta Badia:

Gran Risa, žal že malo prepozno:

V soboto smo se na poti domov ustavili še na Pellegrinotu (Trevalli). Meni zelo všečno smučišče (proge idealne za karvat), veliko ravno prav za en dan (tudi dva bi šlo), dobre naprave, mi je bilo še najbolj všeč od vseh smučišč kar smo bili. Žal je bilo že prav nesramno vroče (pri spustu v Falcade smo dobesedno plavali) in malo pred 14 smo že šli domov.

Pogled na smučišče:

:

DM-Amagatic postaja:

Zgornji del:

Skupno (z mojo karto od četrtka do sobote): 94 voženj (max v enem dnevu 3 , 30k višincev (max 11,5k) in 164km (max 61).

Ljudi ne veliko razen na Rondi, proge zjutraj odlične potem kupi (sploh na strmejših delih povezav), kabinke so tud nekaj boljšega, kakšne žičnice proge bi lahko speljali bolje, najbolj je pa motila vročina, nasmučal pa smo se vseeno.

PS.: Tignes>Dolomiti
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2008 9:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

...ups....
Nazaj na vrh
skriti
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 19, 2008 12:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 16:44

Od 8-15.3 sva s punco preživela dopust v Val Gardeni. Za oba je bil to prvi obisk teh krajev in moram reči da je res tako fajn kot sva pred odhodom od marsikoga slišala. Vsekakor se drugo leto vrneva
Živela sva sicer v kraju Lajon, ki je nekaj km oddaljen od prvih naprav. Toda nekaj minut vožnje z avtom naju ni tako motila. Bolje nekaj minut se peljati vsak dan kot pa rentati apartma na smučišču pa plačati mnogo, mnogo več (vsaj dokler sva še študenta, pa nimava denarja ravno v izobilju ). Apartma je bil čisto na novo opremljen, in čeprav je bil za 4 osebe sva plačala samo za polovico in ne za celo enoto, kot bi marsikje drugje. Pa še gazdarica je bila zelo prijazna in nezatežena Vsekakor priporočam.
Zdaj pa k samemu smučanju. Vreme je bilo prva dva dni bolj megleno, tudi s sneženjem, zadnje štiri dni pa "šajba". Se pravi sonce na polno brez oblačka. Po progah (predvsem malo višje) pa novozapadli sneg. Fantazija In čeprav je bilo dokaj toplo je sneg vsaj v višjih legah zdržal do konca. Čisto druga zgodba so pa bile nižje ležeče proge, kjer so že ob 12 bili nori kupi Samo to naju ni motilo sploh, saj sva smučala višje. Seveda sva šla tudi na slovito Sella Rondo. Zanimiva stvar, vendar ima tudi veliko minusov. Predvsem gneče na napravah, veliko ljudi na progah (50% takorekoč nesmučarjev ), ponekod preozke in prepoložne proge,.. Je pa res da moraš it na Sella Rondo če hočeš doživeti spust iz Marmolade. Zeeeeelo dolga proga iz 3200 in še nekaj metrov čisto v dolino Sella Rondi sva se po tem ognila in smučala v Val Gardeni, Alpah de Suisi in nekajkrat v Val di Fassi.
Kot sem že omenil sem bil zelo zadovoljen. Navdušile so me stvari kot so tepih vsako jutro po vseh progah, prijaznost žičničarjev, moderne naprave, zelo malo ali skoraj nič vlečnic, široka gostinska ponudba, urejenost snežnih parkov, veliko postavljenih prog, kjer lahko na čas voziš med koli, merjenje hitrosti, označenost prog, široke proge,...
Skratka splača se dat malo več (pa sploh ne toliko) več ojrov in preživeti dopust v dolomitih, saj res vedo kako se gre turizem.
Še najina statistika: 241km, 40.000 višinskih metrov in 159 naprav v šestih dneh. Dalo bi se še več, ampak paše kak kilometer manj in kak več

*slikovni matreial sledi, moram še sam malo urediti prej slike
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 21, 2008 2:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Naše slike
klik
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 21, 2008 2:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Tomaž je napisal/a:
Naše slike
klik

Pa še od letosklik
polde
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2008 9:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

Od preteklega četrtka do nedelje sem zaključeval sezono po Dolomitih. Kljub temu, da je snega povsod še več kot dovolj, so na večini smučišč že zaključili sezono, če pa kdo še želi ujeti nekaj snega ima za to še ta vikend možnost na Kronplatzu ter na delih nekaterih drugih smučišč. Več na njihovi spletni strani.

Četrtek - Alta Badia: temperatura +4/-4, dopoldne pretežno jasno, popoldne štiri kratkotrajne snežne plohe. Sneg nad 1800 metri cel dan trd. Ljudi: NIČ
Petek - Alta Badia - Gardena: temperatura -5/+3, cel dan jasno. Sneg nad 1700 metri cel dan trd. Ljudi: NIČ
Sobota - Marmolada - Sella Ronda: temperatura -6/+2, pretežno jasno. Sneg na Marmoladi suh, nižje cel dan trd. Ljudi na Marmoladi nekaj, drugje NIČ
Nedelja - Kronplatz: temperatura -3/+3, na vrhu je rahlo snežilo, v dolini oblačno. Vidljivost dobra. Sneg nad 1400 metri cel dan trd, nižje popoldne mehak, vendar brez kucljev. Ljudi NIČ.

Skratka: Štirje fenomenalni smučarski dnevi, večino časa me je spremljal občutek, da so Dolomiti MOJE privatno smučišče.

Pa še to: Kljub temu, da so bili to zadnji dnevi smučarske sezone, so bili vsi, žičničarji in gostinci enako prijazni kot v prvih dneh sezone v decembru. Tudi vse smučarske proge so bile vrhunsko pripravljene, tako kot vedno v Dolomitih.
Nazaj na vrh
pelican
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 6:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00

ali je žičnica Gran Risa edina povezava, so še kje kake druge iz La Ville?
In kako je gor za novo leto? Je kdo bil? So full gneče??
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 7:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Domnevam, da misliš dostop bodisi do ostalih smučišč v Alta Badii, bodisi do ostalih na področju Sella Ronde. Gneči v La Villi se lahko izogneš tako,da v La Villi zaviješ bodisi levo proti San Cassianu oz. Passu Falzarego, bodisi da nadaljuješ ravno proti Corvari. Na obeh naseljih lahko normalno dostopaš do teh smučišč, je pa res, da boš potreboval prevozno sredstvo.
Nazaj na vrh
pelican
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2008 8:00

kje pa je lift Gardenaccia...
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 12:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

pelican je napisal/a:
kje pa je lift Gardenaccia...

Lift Gardenaccia? Misliš sedežnico Gardenazza? Ta je v La Villi v smeri Pedracesa....Več poklikaj na tejle slikici http://www.altabadia.org/de-DE/ski-map-176de.html
Nazaj na vrh
matjaz
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 4:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29

Letos bom 14. decembra v La villi. Ali je kdo že smučal iz hriba Lagazuoi (2778 m), ki je z La villo povezan tudi s pomočjo nekega ski taksija. Nimam ravno občutka, koliko bi porabil za pot od La ville preko Piz Sorega, Armentarola (taxi) na Lagazuoi in nazaj. Mika pa me obiskati ta hrib zaradi lepe panorame (iz slik: slapovi...). Zato me zanima časovnost in ali je kaj pešačenja (žena).

Pa še eno vprašanje. Zame eno izmed najlepših (in zahtevnih) smučišč v okolici Sella Ronde je Porta Vescovo nad Arabbo. Ali je to smučišče sploh kdaj v soncu. (Se moramo pač nežnejšemu spolu kdaj prilagajat.)
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 6:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iz La Ville na Lagazuoi in nazaj potrebuješ cca 3 ure. Pešačenja ni, je pa nekaj poganjanja. Pa ni sile. Tudi dame zmorejo. Preveri snežne razmere. Progo sicer umetno zasnežujejo, vendar so topovi bolj redki, zato nekaj naravnega snega nikakor ni odveč.
Pot: La Villa - Piz La Ila - Bamby - Piz Surega - Armentarola (taxi) Passo Falzarego - Lagazuoi - (konji) - Armentarola - San Cassiano - Piz Surega - Bamby - La Villa.
Smučišča nad Arabbo so v soncu samo konec marca in aprila.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

polde je napisal/a:
Armentarola (taxi) Passo Falzarego

Kako pa je s taxiji? Cena, pogostost...
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 7:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Taxiji vozijo po potrebi - to so v glavnem minibusi za 6 - 8 oseb, ko se napolni, potem gre. V Visoki sezoni sem opazil celo manjše avtobuse za 16 - 30 oseb. Cena je bila, če se prav spomnim okoli 3,- EUR na osebo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 48, 49, 50  Naslednja Stran 7 od 50

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Alta Badia, Arabba, Val Gardena
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net