|
Moelltal 07/08 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
MORIS |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Preberi par postov nazaj pa ti bo vse jasno . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorenc2 |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41 Prispevkov: 413 Kraj: Gozd Martuljek
|
Sm jih že mi je že jasno hvala za opozorilo pa lepo smuko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Glede žičnic na Moelltalu še malo mojih komentarjev:
- štirisedežnica Schwarzkopf (tista pod zgornjo postajo vlakca): pa kaj vas na njej tako moti? Zgleda da sem eden redkih ki rad tam smuča ... sicer pa, meni je prav, vsaj ena žičnica kjer ni gneče. Za moje pojme ta naprava ni zgrešena investicija, tudi kapaciteta je OK in dovolj kratka je, da ne moti, da je fiksna. Zaradi mene lahko še dolgo ostane kot je sedaj.
- dvosedežnica Kluehspiess: to so postavili že rabljeno in sicer iz opuščenega smučišča Hausleralm v Mallnitzu, tam mislim da je stala maksimalno 10 let. (Ozadje zgodbe je precej žalostno: dobrih 10 let nazaj je g. Schulz, takrat lastnik smučišč Hochzillertal in Moelltal, prevzel deficitarni smučišči Hausleralm in Ankogel pri Mallnitzu. Obljubljal je marsikaj, na koncu pa na Ankoglu minimalno investiral, Hausleralm pa enostavno zaprl in žičnice odpeljal na ledenik Moelltal - tudi obe kratki vlečnici pri zgornji postaji vlakca sta nekoč obratovali na Hausleralmu). Nekaj let je zraven nje še stala stara vlečnica, nato pa so jo demontirali. To je za moje pojme najbolj zgrešena investicija na Moelltalu, saj ima dvosedežnica enako zmogljivost kot zamenjana vlečnica . Tudi lega spodnje postaje me ne prepriča, nekaj 100 metrov višje bi bila boljša lokacija za pred- in posezono, saj je ravno zadnji sončni odsek lahko problematičen. Ali pa spodaj, pri jezeru, v tem primeru bi bila proga nekoliko daljša, pa še za povezavo z bodočo sedežnico na Alteck bi bilo bolje. Tako kot leži sedaj, sredi hriba, pa ni ne tič ne miš...
- kabinka: ko so, mislim da je bilo leta 1987, gradili smučišče, so naredili napravo s skromno kapaciteto 1100 smučarjev/uro, kar je bilo takrat dovolj, saj je smučišče obratovalo le v spomladanski, poletni in jesenski sezoni, pozimi pa ne (razen tega je premoglo poleg kabinke le 2 vlečnici). Dobrih 10 let pozneje, ko so gradili vlak in prešli na celoletno obratovanje, so bili pred dilemo, ali kabinko, ki je bila takrat stara 10 let, imela pa je premalo kapaciteto, pustiti v obstoječem stanju in poleg nje postaviti paralelno napravo, ali pa podvojiti njeno kapaciteto. No, kot vemo so se odločili za drugo varianto, ki je bila cenejša, a žal tudi slabša. Glede na starost mislim, da nas bo 'razveseljevala' še nekaj let  _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
@MORIS
No, ni treba biti tolko kritičen . Ne poznam zgodovine Moelltala, ker sam smučam tukaj 6,7 sezon, odkar je Gletscher jet. Sem pa dobil prve informacije o smučišču, mogoče 2 leti prej. Do odprtja Vlakca iz doline, so se verjetno vozili gor po cesti vse do današnje spodnje postaje gondole. Samo smučišče je dobilo zamah šele z vlakom in globalno otoplitvijo. Gletscher express pa mislim, da je bil zgrajen leta 1996 ali pa mogoče 2 leti prej. Torej je 4-seda že bila tam prej, glede na starost. Nima pa prav atraktivne progein je bila verjetno kar uporabna nekaj časa nazaj (samo ugibam). Zime so bile bolj mrzle in obdarjene s snegom. Pred gondolo je vozila do zgornje restavracije, se mi zdi sedežnica. Neki stebri še stojijo, če se prav spomnim. Predstavljam si, da sta obe 2-sedi (Kluehspiess,3000), že dolgo na delu.
Mislim, da se kar dobro razvijajo na tem smučišču. V zadnjih 14 letih so zgradili gondolo, vlak (zelo, zelo draga investicija), veliko restavracijo zgoraj, 6-sedo, pa odličen sistem zasneževanja. Moje mnenje, da kar dobro napredujejo. Lahko se pa motim, ker ne poznam vseh podrobnosti.
Če sem navedel napačne informacije, ker več ali manj ugibam, me popravite.
Torej, ta tvoja nesrečna 2-seda stoji že dolgo časa in je verjetno kdaj prej odlično služila namenu. Miki ima kar upravičen strah pred gnečo na sedežnici Kluehspiess, ker je že zdaj dostikrat vrsta. Če bo tam blizu še spodnja postaja nove 8-sede na Alteck bo pa sranje. Razen če bo možen obvoz po desni strani ledeniškega jezera, dol v dolino k vlakcu(sanjam).
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Evo, me je že Miki prehitel. Ima bistveno boljše inormacije. še vedno sem mnenja, da se dobro razvijajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Takole tukaj so letnice:
-Vlakec: leta 1997
-Panoramabahn Kluhspies: leta 2000
-Dsb3000 - paralelna s 6 sedo: leta 1996
-4-seda Schwarzkopf: leta 1997
4-sedo in vlakec so postavili istega leta in verjetno so se zakalkulirali, ker so mislili da bo z vlakcem prišlo več smučarjev nevem.
Sam sem mnenja da bi tam že dvoseda bila čez glavo zadost pa še vedno ne bi bilo nobene gužve. Ker pač ta sedežnica nima konkretne proge, ima nekakšno "cesto" z dvema ovinkoma. Seveda kakšno vožnjo tudi sam naredim na njej, da bi se pa cel dan tam smučal .
Kabinka: me kot taka sploh ne moti preveč, vendar ko se pa kako soboto nabije ljudi iz vlaka in iz proge skupaj, potem pa pokaže svoje vrzeli. Takrat se vidi da ima občutno premajhno kapaciteto.
Dsb 3000: To so postavili leta 1996 vzporedno z vlečnico na kateri sem še leta 2000 al pa 2001 smučal za 1.maja potekala pa je desno od te dvosede zanimivo postajo pa je imela če ste pozorni na spodnji sliki (sposojeni od mikija(hvala )) sredi tiste stene pred hotelom označeno z rdečim krogom. Zajle pa so potekale visoko po zraku in nekje 200-300 metrov višje je bila postaja. To vlečnico so podrli mislim da leta 2000 takrat ko so postavljali 6sedo.
In še Dvoseda Kluhspies: ta pa je poglavje zase sicer nevem za niti kaj jim je padlo na misel in so jo šli postavljat. V redu če bi zraven pustili še tisto vlečnico ki je šla okrog ajde sam da so šli to postavljat kao zaradi udobja pa to pa kje si že vidu te finte. Seveda če še drugo leto pride dol 8 seda so pa zmagali .
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dedi |
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42 Prispevkov: 204 Kraj: Ljubljana
|
Zadnje novice z Melija: včeraj je bilo prekrasno vreme, sneg suh in zelo dober, proge zelo široke in urejene. Smučarjev ravno prav, borderski park lepo urejen, skakalnice poteptane manjkalo je le malo ekstremnih borderjev
tihožitje in pogled na Altek
klasični skos v dolžino
junaki so utrujeni
23x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sax |
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 14:01 Prispevkov: 1
|
ker še nisem bil na Moelltalu, me zanima, ali je smučišče primerno tudi za otroke začetnike, kako višina vpliva na 8 in pol let starega otroka in ali so modro označene piste res lahke? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Za popolne začetnike ravno ni, čeprav če otrok obvlada plužni zavoj, ne bi smelo biti problema......Višina ni problem (moji so bili zgoraj pri 4 letih), razen če ni kak astmatik, v tem primeru se posvetuj s pediatrom.....Obilo užitkov pri smučanju |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Pet Feb 29, 2008 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Naslednji teden se spet obeta zima na Mölltalerju, kar prijetne temperature:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Julius Kugy |
Objavljeno: Tor Mar 18, 2008 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2008 11:54 Prispevkov: 17 Kraj: Đesenice
|
Sobotne poletne temperature v dolini so tudi mene pognale v višave. Ker se držim pregovora rana ura - slovenskih fantov grob je bilo ob 12h že precej kucljasto, kasneje še bolj. Sneg svež, odličen (pršič) nekje do višine 2400m, nižje moker. Z vrha Sharecka pa se je po desni še našlo kakšno zaplato deviškega.
Nekoliko sem bi razočaran nad samimi napravami (starostjo) le teh, ampak so panorama, sončno vreme in točeni weizen odtehtali precej številne vzhodne brate. Gneče sicer nobene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Čet Mar 27, 2008 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Eno vprašanje koliko km je do Mölltala in kako dolgo se voziš? _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Čet Mar 27, 2008 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
od kje iz mb? _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Čet Mar 27, 2008 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Ja normalno da iz MB-ja _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Okoli 260 km, ni tudi čisto vseeno od kod iz MB meriš , jebiga smo pač velemesto , 5 km gor dol je hitro .Vožnje pa na komot tudi računaj tu okoli 3 urce, mogoče nekaj manj, odvisno od stila vožnje in razmer na cesti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|