Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Čvek » primerjava

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 primerjava « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Ali lahko primerjamo sloveska smučišča z avstrijskimi?
DA
19%
 19%  [ 7 ]
NE
80%
 80%  [ 29 ]
Skupaj glasov : 36
Avtor Sporočilo
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 10:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

dajte malo se ohladite...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 11:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Ti lahko "ščiješ" na kogar koli a pohorje bo še vedno najbolše
Nazaj na vrh
bole
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 2:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01
Kraj: Maribor

lenko ne bit tak patron. Zate je pohorje najbolše, lenkoti pa pistenbully 600. Ostalo je pa zanič al kaj? Pohorje JE največje slovensko smučišče, ampak da bi reku da je najbolše.. bi pa še malo premislu.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 2:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Uff tu si se pošteno zmotil, ni mi pohorje najbolše Ja lenkoti so dobri ja

No potem pa mi povej če ima kakšno večje avstrisko 2 pistenbullyja 600 ?
Lenkoti so zamene vredu, ampak ta in vege so mi znane Vem skoraj vse o topovi lenka pri techno alpinu pa niti nevem kje ima hidravliko itd...
Zakaj najbolše? ker ima največjo možnost da obratuje...ne spremeni se hitro vreme kot na krvavcu kar naekrat se pooblači začne veter pihat in se zaprejo naprave No pa še najbolše zasneževanje v sloveniji imajo a tako velik razpon kod je med temi smučišči imajo preslabega. Upam da veš kaj mislim
Nazaj na vrh
dolenc
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 3:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Kraj: Stari vrh

Daj lenko no, neki časa si že bil normalen zdaj pa se ti je spet poslabšal... Pa zakaj se sploh kregate katero smučišče je najboljše. Zame je najboljše smučišče tisto, ki ima dovolj snega, zahtevne in tudi manj zahtevne ter dolge proge ter seveda dobre naprave, pa urejene proge. Pol pa sneg delajo zaradi mene lahko z 100 topovi pa 5imi pisten bully 600 al pa z enmu starmu gamsom. Mene ne zanima kakšne ratrake imajo pa topove, važno je da so proge urejene pa da so naprave hitre. Vi pa kot 5 let stari froci gonte vsak svoje...
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 4:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Oprosti ampak čeprav sem 14 letni "froc" vem več od tebe o topovih ratrakihi in o masikaterem smučišču!
Nazaj na vrh
_nyc_
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 6:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48
Kraj: kranj

lenko je napisal/a:
Oprosti ampak čeprav sem 14 letni "froc" vem več od tebe o topovih ratrakihi in o masikaterem smučišču!

sj lenko ti si itak najboLši.ajaa.k boš pa ti znov vozt ratrake.nastaulat topove.znat vozt žicnice.pol boš pa res dobr.pa prklopt jih.
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x
Nazaj na vrh
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 6:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36

_nyc_ kaj ko bi ti malo bol knjižno piso.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
_nyc_
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 6:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

doppelmayr je napisal/a:
_nyc_ kaj ko bi ti malo bol knjižno piso.

ok.bom pisal.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

vidva 2 pa počasi postaja zelo,zelo smešna...počasi se mi bosta "dopala"..

sicer pa smo v čveku,dajmo se malo "hecat"...
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 7:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

_nyc_ je napisal/a:
lenko je napisal/a:

sj lenko ti si itak najboLši.ajaa.k boš pa ti znov vozt ratrake.nastaulat topove.znat vozt žicnice.pol boš pa res dobr.pa prklopt jih.

no žičnico še ne znam vozit, drugo pa znam
Nazaj na vrh
_nyc_
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 7:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lenko je napisal/a:
_nyc_ je napisal/a:
lenko je napisal/a:

no žičnico še ne znam vozit, drugo pa znam

dobr to..na krvaucu znam use žičnce voztpa prklopt jih.pa ratrak pa topove neki u izi.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 8:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

Alo, folk, pa kaj vam je, da se tu nekaj kregate brezveze?! Preberite si malo svoje poste nazaj, kake pišete, iz neke primerjave smučišč ste prišli na to, kdo zna al ne zna smučat in podobne. Ne bi škodlo, če bi malo bolj realno in argumentirano primerjali, ne pa da vsak za vsako ceno hvali svoje pa če ima prav ali ne.

@lenko:
Lenko, ti pa bi se tudi lahko malo umiro pri naštevanjih, kaj vse se je na Pohorju napravlo. Ne bom reko, da tisto, kar si naštel, ni res, torej se tudi ne morem strinjat s tistim, kar je nekdo napisal, da se je na Pohorju zadnja leta samo šparalo. Ampak vseeno pa ne moreš tak primerjat, da daš na eno stran sedežnico na Krvavcu, na drugi strani pa našteješ vsak malo večji izdatek na MB Pohorju in še Kopah skupaj pa še KrG si nekje omenil. Če začnem s hotelom in apartmaji, to niti malo ne sodi tu zraven, ker kot prvo večina smučarjev, ki ne biva tam notri, od tega nič nima in kot drugo ker so ti objekti vir nekega dodatnega zaslužka, iz katerega se investicija povrne (poleg karte bivanje posebej plačaš). Kar se ratrakov tiče moram povedat, da nisem opazil, da bi bile zaradi teh silnih nakupov, ki jih reklamiraš ti (in skoraj vsako leto tudi Branikovci), proge kaj boljše urejene, pa saj je jasno, da ob neugodnem vremenu ne morejo delati čudežev, ampak hočem povedati, da neke strašne pridobitve za smučarje to niso in večini je tudi povsem vseeno, s kakšnim teptalcem proge urejajo. Dobro, investicije v zasneževanje so že smiselne, da se imamo sploh po čem smučat, ampak recimo lani pa tudi to ni nič pomagalo. Poleg tega tudi druga smučišča vlagajo v zasneževanje in imajo ratrake, tako da ni zaj Pohorje tu neka izjema. Nove, boljše naprave in/ali proge so tisto, kar smučarji najbolj opazijo in od česar imajo največjo korist. Seveda izgleda tudi tu kar nekaj investicij, če gledaš vsa smučišča ob Branika (Stolp, Podkoren, Vitranc, Kaštivnik, Poštela, Kekec), ampak, če se menimo o Mariborskem Pohorju, mi ne moreš ti potem naštevat novosti na Kopah ali v Kranjski Gori, do katere imam dalje kot do nekaterih avstrijskih smučišč. Poleg tega je vsako od teh smučišč tudi za sebe vir prihodka. Pa še ne gre spregledati, da so gradili izključno fiksne naprave. Na MB Pohorju tako ostanemo pri dveh novostih, Stolpu in Pošteli, ki pa sta obe zelo neumni investiciji in nista nič kaj povečali udobja oz. kvalitete smučišča. Poštela je praktično enako počasna kot stara, na Stolpu pa tako skoraj ni ljudi, ker ga večina uporabi samo za povezavo do Videca, in bi lahko ostal tudi vlečnica. Povečanje udobja je za mene recimo Kaštivnik (čeprav ni odklopna, je pa vseeno boljše od vlečnice), ampak, kot sem reko, ne moreš Kop zdaj tu zraven mešat. Nova sedežnica na Krvavcu pa je po moje precej povečala kvaliteto smučišča, predvsem se mi zdi ugodna lega, ker imaš kar precej možnih kombinacij prog za spust, pa še hitra je. Pa tudi ostale naprave so, razen Kržišča in bejbike, sedežnice, sicer počasnejše, ampak boljše je pa vseeno kot vlečnice. Saj MB Pohorje ni slabo, ampak rabili bi hitrejše naprave, Poštela bi MORALA biti odklopna.

lenko je napisal/a:
okoli 10 mil evrov vse skupaj? tista vaša sedežnica na kredit pa 3mil evrov?
Če te cifre štimajo, zakaj niso za ta denar raje 3 odklopne naprave zgradili? Bi imeli smučarji vsaj nekaj od tega...

lenko je napisal/a:
aha zakaj pa ima pohorje 90 propelerskih topov? 13 ratrakov? 5 jezer?Okoli 50km zasneženih prog?uff pred 5 leti nova sedežnica stolp?
Za "Pohorca" pa zelo slabo poznaš Pohorje, na spletni strani pišejo o okoli 40km prog in to vsega skupaj, dobro pa vemo, da vse proge nimajo umentega zasneževanja.

Prosil bi te torej, da nehaš s pretiravanji in neenakimi primerjavami, ker drugače tvojih argumentov ne bo noben več resno vzel.

Lp
Nazaj na vrh
luky
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 9:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31

evo pa je en ˝mulcu˝ povedov ta svoje
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 9:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

No vsak drugače piše meni je bilo rečeno da je 50km zasneženih prog od 60km
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja Stran 5 od 6

Kazalo po Smucisca.net forumu » Čvek » primerjava
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net