|
Cerkno - aktualne informacije |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
rc4wcgs |
Objavljeno: Sob Dec 29, 2007 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 8:28 Prispevkov: 10
|
Danes so odprli še Brdo desno, bo treba še kak dan da se zvozi in predela, ker trenutno so kar ledene kepe in kepice. Lahko bi uredili še preostali del Loma in Doline - sneg čaka na kupih, nihče ne ve zakaj?! . Drugače pa je vse več ledenih plošč, tudi kamenje se valja tu pa tam, danes so šli k hudiču moji robniki na Počivalu
Če je bog, potem prosim vsaj za 50 cm snega!
7x Cerkno _________________ 2007/08 42x Cerkno, 1xSt. Vrh, 1x Golte |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blajo |
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 12:08 am Naslov sporočila: Cerkno, 30. 12. 2007 |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54 Prispevkov: 232
|
Pozdravljeni!
Dan prezivet na Cerknem.
Prisli okoli pol desetih, gnece se ni bilo [Pocivalo], potem se je pridno polnilo in polnilo in polnilo in se je gneca naredila.
Po 14h, so bili zgoraj na "ravnih progah" kuclji ze kar konkretni, tam kjer pa na vrhu iz ravnih prog zavijes na Pocivalo dol [iz proge 1 na 5 - je ena kratka strminica], je nastal iz kucljev park za grbine. Kuclji so bili res veliki in se je narod temu primerno ubijal. [bolj se samo v restavraciji na tistem mokrem kamnu, ki ga imajo po tleh ...]
Sneg se je na nekaterih strmejsih mestih ze precej stanjsal in vidijo se temne lise.
Nekaj fotk [klik poveca]
Zjutraj je Pocivalo se precej samevalo. Proga je bila speglana, so pa ponekod plosce ze precej zdrsane in "temne".
Pogled po progi 1 navzdol.
Črna proga 3 je ponekod odprta na pol. Popoldne so se na zadnji strmini sicer naredili kuclji, ampak je bila sprejemljivo smucljiva
Dvosedeženica Gric je bila ves dan precej obljudena, pogosto se je ustavljala (precej tecajnikov, pa jih je zicnicar zgoraj lovil in pobiral ...) proga je bila popoldne nabita in kucljasta ...
Pogled cez teraso restavracije ...
... gor je bilo cel dan lepo soncno vreme, sele pozno popoldne se je prikradel lahen vetric in nekaj oblakov.
Ob 16:15, ko smo se spuscali po Pocivalu je na prehodu iz proge 1 v progo 5, top ze delal.
Se podatki s kontrolne plosce:
Ko smo se pakirali s parkirisca pod Pocivalom sta se vklopili tudi zirafi.
lp,
b |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BoziceK |
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Sep 2007 12:39 Prispevkov: 627
|
uuuu letos so pa u aksiji na črnem vrhu...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Sre Jan 23, 2008 2:37 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Kaj zdaj, noben nič ne poroča, kakšne so kaj gor razmere? Sicer, kolko sem opazoval preko neta, niso nič kaj sreče imeli s kakimi snežnimi padavinami . Kolko sem vido na Snežnem telefonu, štiriseda Davča ne obratuje, zakaj je to? Kaj so tiste proge ob njej (npr. črna 8 ) vse tudi dostopne, če greš z Lomom gor, al pa jih še niso uspeli zasnežiti?
Pa še nekaj me zanima, ne spada sicer čisto pod aktualne razmere, in sicer, ali načrtujejo, da bi ob Počivalu še kakšno progo naredili, ker malo čudno se mi zdi odklopna šestseda pa samo ena modra proga ob njej. Pa teren tam je menda takšen, da bi lahko tudi kaka bolj strma proga to bila (gledam povprečni naklon naprave, ker še nisem nikoli tam bil). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Verona |
Objavljeno: Sre Jan 23, 2008 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2006 23:18 Prispevkov: 199 Kraj: železniki
|
Jst sem bla nazadnje gor v nedeljo in so obratovale vse proge. Tud danes mislem, da so. Kar se pa tice Pocivala pa nimam nobenih informacij, d bi blo kej v planu v bližnji prihodnosti. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=CfjGaynWrxw
Sezona 08/ 09: 2 x Mölltal, 46 x Cerkno, 1 x Kranjska Gora, 2 x Krvavec
Sezona 09/ 10: 4 x Mölltal, 3? x Cerkno, 1 x KG |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 2:44 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Aha, torej to pomeni, da se da na proge ob štirisedežnici Davča priti tudi od zgoraj? Ker ta naprava očitno ne obratuje, vsaj tako piše na spletu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 391
|
mariborcan je napisal/a: |
Pa še nekaj me zanima, ne spada sicer čisto pod aktualne razmere, in sicer, ali načrtujejo, da bi ob Počivalu še kakšno progo naredili, ker malo čudno se mi zdi odklopna šestseda pa samo ena modra proga ob njej. Pa teren tam je menda takšen, da bi lahko tudi kaka bolj strma proga to bila (gledam povprečni naklon naprave, ker še nisem nikoli tam bil). |
Če se ne motim, spodaj na počivalu je parkirišče in je sedežnica bolj povezava kot pa "dedicated" progi sedežnica. _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Verona |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Evo...bla donc gor. Naprav Davca obratuje, ne obratuje pa desna proga ob sedeznici (no vsaj danec ni), ker so delal na ful sneg. Poleg tega so zasnezeval tud progo Lom 2, ki je bla tud zaprta. Ostalo pa laufa. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=CfjGaynWrxw
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Aha, in jim še dosti manjka za zasnežit na teh dveh progah al samo dosnežujejo? Šel bi kaj gor pogledat, ampak seveda takrat, ko bo vse odprto. Malo slabo imajo narejeno tudi obveščanje, na spletni strani sploh ni podatkov, kaj obratuje, na Snežnem telefonu pa so napisane samo naprave, ki obratujejo, pa še to očitno napačno (Davče ni zraven). Kakšne so pa kaj razmere, je kaj ledenih plošč, glede na to da je večinoma umetni sneg?
Marvin je napisal/a: | Če se ne motim, spodaj na počivalu je parkirišče in je sedežnica bolj povezava kot pa "dedicated" progi sedežnica.
| Odklopna šestseda kot povezava je kr huda zadeva, po moje bi kakšna dodatna proga bila zelo primerna, da bi napravo boljše izkoristli in seveda tudi povečali ponudbo smučišča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andro_ |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Feb 2006 20:39 Prispevkov: 537
|
Mariborcan, če imajo denar, zakaj ne bi naredili odklopne naprave ?
Jaz kakšne nove proge poleg počivala na tisti strani ne bi delal,
ker se mi zdi bedno vlagat v nekaj, kjer je velikokrat južen sneg (zaradi lege). Vsekakor pa jim manjka še kakšna proga kot je Počivalo.
Sam imam namreč take ozke proge "v gozdu" (skoraj) . _________________ Sezona 2016/17
Serre Chevalier 6x
Cerkno 2x
Stari vrh 1x
Rudno 1x
Bad Kleinkirchheim1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
andro_, vsaka jim čast, da so jo zgradili, popolnoma podpiram. Pravim samo, da bi bilo fajn še kakšno dodatno, bolj strmo progo imet, da bi vsi profili smučarjev imeli korist od te naprave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andro_ |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Feb 2006 20:39 Prispevkov: 537
|
Ja,ja. Saj te razumem. Problem vidim le v južni legi. Ker tale južen sneg je tam res velik problem (v spodnjem delu). _________________ Sezona 2016/17
Serre Chevalier 6x
Cerkno 2x
Stari vrh 1x
Rudno 1x
Bad Kleinkirchheim1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Verona |
Objavljeno: Čet Jan 24, 2008 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Dosnezujejo, dosnezujejo. Ampak ne vem kdaj bo odprt. Mozno da bo jutr zaprta kesna druga proga oz, d bo pac kaksna mal ozja zarad zasnezevanja. Ker razmere so pa ugodne zdj, sj ves...  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=CfjGaynWrxw
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PEK |
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2006 18:41 Prispevkov: 147 Kraj: Kamnik
|
Ma dans je blo super gor! Sm pricakval vec folka. Partizani so bli tut gor, tko da, ni se za pritozvat. ))
Proge trde (nekje clo prevec) do 3h (ko sem sel dol), kljub +7 stopinjam, pohvalno.
Lep smucarski dan _________________ "SHUT UP and SKI!!!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Verona |
Objavljeno: Sob Jan 26, 2008 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|