Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Čvek » Avtomobilizem

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
 Avtomobilizem « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Pr0ph3t
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 1:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 18:37

Zanimiva tema je postala
Po prebiranju sem našel nekaj stvari ki me motijo.
1. Audi ni v istem rangu kot VW. Je eno stopničko višje in se primerja z BMWjem in MB v evropu (azijce pustimo)
2. Kar se tiče oblike avtomobila nimamo tukaj kaj razglabljat keri je lepši in keri ne. Vsak ima svojega aduta in tako je tudi prav, saj ne moremo biti vsi enaki. Osebno mi je nemški design lepši od francoskih in italjanskih. Slednja dva sta mi preveč futuristično usmerjena. Spet.... moje mnenje in moj okus.
3. Kar se tiče primerjave med italjani, francozi in nemci. Imeli smo že vse tri predstavnike v garaži, pa trenutno lahko rečem, da smo z nemci še najbolj zadovoljni (italjana pa tudi že nekaj let nismo imeli, tako da ne bom nič govoril o sedanji kvaliteti, ki je ne poznam). Ne bom zdaj komentiral, ker se da veliko napisat o tem.
4. O kvaliteti je pa tako. Ni ga avtomobila, ki ne bi imel napake. Lahko grajamo francoze ali pa italijane, pa lahko nemec crkne po nekaj prevoženih km. Seveda velja tudi obratno. Žalostno je, da kupiš nov avto pa dan ti crkne. Marsikdo ravno zaradi tega izgubi zaupanje v proizvajalca.
5. Trgovci so pa povsod enaki. Preden prodajo izdelek ga hvalijo, vi ste takrat najboljša stranka, kuhajo ti kavo, ponudijo to pijačko, uno pijačko, po možnosti te še nahranijo,... a ko enkrat prodajo smo zadevo zaključili. Kupca ne poznajo več, probajo te nategnit na vsakem koraku,... to lahko povem iz prve roke.
6. Prekleto smo že v offtopicu

P.S. Osebno sem pristaš nemcev, pa lahko povem marsikatero slabo na račun le teh. Naslednji avto bo takšen kot bo. Lahko da bo japonec, francoz, mogoče spet nemec... lahko pa da italijan. Avta se ne kupuje vsak dan, tako da je danes en boljši, drug dan nekdo drug. Stvari na trgu se spreminjajo... Fanj je, da se kvaliteta pri Renaultu in Fiatu dviga, pa da imajo nekoliko nižje cene kot ostali, saj so tako primorani drugi cene znižati, mi pa vsi veseli.... Konkurenca je zmeraj dobrodošla pravim
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roadrunner
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 3:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 19:53
Kraj: povsod me je dost :D (črnuče)

Pr0ph3t je napisal/a:

4. O kvaliteti je pa tako. Ni ga avtomobila, ki ne bi imel napake. Lahko grajamo francoze ali pa italijane, pa lahko nemec crkne po nekaj prevoženih km. Seveda velja tudi obratno. Žalostno je, da kupiš nov avto pa dan ti crkne. Marsikdo ravno zaradi tega izgubi zaupanje v proizvajalca.

se strinjam... tudi ostalo napisano je razn to, da so italijani futuristični... to pa ne bo držal, spljoh... Italijani se držijo neke tradicije, in sploh niso futuristični... Vsi, od Lancie, Fiat-a in Alfe Romeo pa tudi prestižnejši modeli kot sta Maserati in Ferrari... Itak so pa vsi te pod Fiat-ovo kontrolo, ki je njihov lastnik... Futuristični so prej razne Honde (nova Civic ) in ostali azijci...
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 4:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 15:18
Kraj: Velenje

Sploh ni več kaj dodat.
Nazaj na vrh
smuciscar
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44

Naj bo tema odprta , nima smisla zaklepat teme, kjer se debatira (sploh pa je pod "Čvek")!
Nazaj na vrh
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala.
Nazaj na vrh
Roadrunner
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bi pa mogoče temo preimenoval kr v avtomobilizem
pa mamo to temo rezervirano za to...
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 11:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To pa sploh ni slaba ideja.
Nazaj na vrh
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 8:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O čem se bomo pa zdaj pogovarjali?
Nazaj na vrh
Roadrunner
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe.. čist zainteresiran... dei kšno idejo... sicer bo pa najbolš da pride ideja spontano
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 15, 2007 8:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naprimer o......
o................
o.........
O enoprostorcih.
Kakšno je vaše mnenje o tem segmentu, in kakšna se vam zdi cena novih vozil. (Espace-nov priblizno 40.000?)
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 15, 2007 9:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Ja tudi Nemci lahko crknejo. Jaz sem zaradi ženinega Opla Astre (ki je drugače prav v redu vozilo in do sedaj ni povzročal nikakršnih preglavic) prvič v življenju klical avtovleko in to v 1 mesecu kar 2x , kar se mi ni zgodilo niti v obdobju jugo avtov. Obakrat sicer neke malenkosti. Enkrat je počil jermen, enkrat pa se je zaskočila ključavnica na volanu. Drugače prisegam na Kitajce. Prepričan sem, da se bomo čez 5 let množično vozili s kitajskimi avtomobili in bo avto primerljiv golfu stal 5.000 ?.
Nazaj na vrh
Pr0ph3t
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 15, 2007 11:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 18:37

Konkurenca je zmeri dobrodošla

Enoprostorci? Zunanja oblika Espaca mi je za razliko od drugih Renaultov všeč. Moti me da ima digitalne števce. Zame avto ni avto, če nima analognih števcev
Vožnja mi je fanj, le da na zadnji klopi sedenje skoraj da ni mogoče. Lahko pa da jaz nisem znal sedet
Ne vem no 40000? je kar nekaj denarja. Osebno bi se raje odločil za VW Transporterja 2.5TDI 174KM s skoraj vso opremo (prideš na Ca. 40k ?), Multivan pa je še ca. 5k ? dražji.

Me pa zanima kakšen bo nov VW Sharan, ki naj bi bil razvit skupaj s Chryslerjem.
Nazaj na vrh
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 15, 2007 12:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slika novega Sharana.
http://img417.imageshack.us/img417/220/sharan3za.jpg
Neuradna.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 15, 2007 1:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

marko je napisal/a:
Ja tudi Nemci lahko crknejo. Jaz sem zaradi ženinega Opla Astre (ki je drugače prav v redu vozilo in do sedaj ni povzročal nikakršnih preglavic) prvič v življenju klical avtovleko in to v 1 mesecu kar 2x , kar se mi ni zgodilo niti v obdobju jugo avtov. Obakrat sicer neke malenkosti. Enkrat je počil jermen, enkrat pa se je zaskočila ključavnica na volanu. Drugače prisegam na Kitajce. Prepričan sem, da se bomo čez 5 let množično vozili s kitajskimi avtomobili in bo avto primerljiv golfu stal 5.000 ?.

Kitajci bodo skoraj sigurno šli isto pot kot Korejci in pred njmi Japonci. 100%. Ni pa pomojem za pričakovati tako nizkih cen. Na začetku še mogoče ko (če) bodo doegli neko solidno kakovost pa sigurno ne bodo toliko cenejši od uveljavljenih firm.
Nazaj na vrh
GOLTEZAN
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 15, 2007 6:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prvih nekaj let bodo res cenejše, nato pa bodo cene skočile na Evropsko raven.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja Stran 7 od 8

Kazalo po Smucisca.net forumu » Čvek » Avtomobilizem
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net