Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Moelltal 07/08

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 18, 19, 20  Naslednja
 Moelltal 07/08 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
zak
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 29, 2007 11:30 pm    Naslov sporočila: Re: ja Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 23:15
Kraj: Prevalje

zak je napisal/a:
Ja,ledeniske razpoke so kr nevarne,na ledeniku kjer se najvec smuca off pist,so 3 razpoke,in to zelo blizo 6-sedeznice,vec o razpokah si preberite na:http://forum.windzin.com/viewtopic.php?t=154....pa tista grapa ki je bila nekje omenjena,grapa je kr zakon ce je 30cm powdra,pri vec kot 30cm powdra bi lahk ze kak plas sel...pa na kocu te grape je en manjsi jezik snega v levo stran ce gledamo od spodajnavzdol,za vec adrenalina ga je fajn preskocit....morate probat...

Ampak spaltne na ledeniko so skoraj cisto ob sedeznici(poglej si link ki je v citat pa bos vido kje so spaltne)....no ce te sploh zanima kje so...

L.P. zak

http://freeride-ski.page.tl/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 6:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

Ja, sej ta link (HVALA) sem si pogledal že pred odhodom. Se pa vidi, da je med narisanimi špaltnami in sedežnico skalnat del, in jaz sem smučal po njem, saj se mi je tam zdelo še najbolj varno (skale -> ni ledenika -> ni razpok). Tak da nisem smučal v območju razpok. Sem pa na enem mestu, kjer na sliki ni vrisana špaltna, in sicer nekako diagonalno levo navzdol, v smeri tiste grape, videl nekakšen sumljivi flek, ki bi po mojem mnenju tudi lahko nakazoval razpoko... Potrditi ne morem, ker sem se ga raje kr izogno , lahko pa si sami pogledate na spodnji sliki (na desnem robu):

Paziti pa je po mojem mnenju treba tudi na krajne poči med snegom oz. ledenikom in skalami! Med prečenjem proti grapi sem skoraj doživel bližnje srečanje z eno, v smučini pred mano sem namreč v okolici neke skale naenkrat zagledal nekakšno manjšo luknjo - po moje krajna poč, ki pa je bila delno prekrita s snegom - vendar se na srečo nisem pogreznil not. Tako da preveč ob robovih skal tudi ni pametno voziti...če drugega ne, se lahko toliko pogrezneš, da s smučko zadeneš ob skalo, kar pa tudi ni fajn...sem pa po gorah (sicer več med planinarjenjem kot smučanjem) videl tudi že poči takih dimenzij, da bi lahko komot not pado... Sicer te poči nastanejo bolj čez poletje, ker se sneg ob skali, ki akumulira toploto, bolj topi, ter so zato ponavadi tudi dobro vidne...ampak, če bi jih kakšno vmesno sneženje delno prekrilo, pa bi po moje že lahko bile nevarne (in zahrbtne)...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 6:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

baltic je napisal/a:
ter pobočja na drugi strani. Ta ledenikec zgleda zelo dobro, niti ni tako kratek, v mislih sem tam že videl vlečnico, ki bio zelo prav prišla sploh poleti, saj zadnje cajte majo interes obratovat tudi takrat.

Kot lahko vidiš na spodnji, poletni sliki (ni od mene!), ima ta ledenik razpoke, tako da iz tega verjetno ne bo nič... Previdno torej tudi, če bi koga zamikalo, da se vseeno spusti dol in gre pač peš nazaj...

Obstajajo pa, kot sem zasledil na netu (http://www.summitpost.org/image/145938/154968/couloirs-of-the-north-face.html), na drugi strani Scharecka eni trije žlebovi, po katerih smučajo v dolino, vendar pa to verjetno ne sodi več v ta topic... Prideš pa v dolino, mislim da, v Sportgastein (s Scharecka se tudi lepo vidijo naprave tamkajšnjega smučišča!).
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Maj 02, 2007 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Tudi na praznična dneva vreme ni čisto sledilo napovedim. Včeraj je bilo sicer kar v redu, le dopoldne je bila na vrhu megla (slike na webcamu so bile posnete v redkih svetlih trenutkih). Danes pa so bili ti svetli trenutki bolj izjema, povrhu pa je pihal še mrzel veter. Včeraj presenetljivo ni bilo veliko ljudi (za razliko od nedelje, ko je bila kar gužva), danes pa po pričakovanju malo, vendar skoraj izključno Poljaki in Slovenci ter nekaj Hrvatov. Črna proga ob gondoli je bila danes že zaprta, drugje bo sneg brez problema zdržal do konca sezone. Nekaj zalog so nabrali ob progah, danes zjutraj pa so delali tudi topovi.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Danes je bil super dan. Čez noč je na zmrznjeno podlago padlo malo svežega snega, tako da je bilo dopoldne čisto zimsko vzdušje. Zgoraj je sneg ostal suh še po dvanajsti uri, pa tudi nižje ni bilo "čofte", čeprav so po dolinah zabeležili letošnji temperaturni rekord. Upam na še en tak dan ob nedeljskem zaključku sezone.
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Ned Maj 13, 2007 9:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42
Kraj: Ljubljana

Danes je moj zadnji sm.dan na Meliju.Smučarija bol slaba,je bla že zjutraj čofta,vreme pa tudi vetrovno in megleno,ampak ljudi pa zelo malo pa še to bolj Slovenci.Na kabinki že novi širši boksi,tudi za široke smuče in bord.
33x
Nazaj na vrh
zak
PrispevekObjavljeno: Ned Maj 13, 2007 11:13 pm    Naslov sporočila: ja Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Ja hvala bogu da so naredli korak s casom in so naredli sirse luknje za smuci,nazadnje ko sem sel gor sem moral freeride smuci v kabino vlacit,pol so me pa gledali kot da sem indijanc,ki prvic smuca

L.P. zak

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
tomi
PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2007 12:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Močno me je mikalo izkoristiti še zadnji dan, zjutraj sem bil že pripravljen na odhod, potem pa sem se spomnil podobne vremenske situacije od zadnjih praznikov in sem se premislil. Temperature so bile pač previsoke, da bi po oblačni noči (tudi ob napovedani izboljšavi vremena) lahko pričakoval dobro smuko. Tako sem sezono zaključil že par dni prej, a zato z zelo dobrim vtisom zadnjega dne.
Nazaj na vrh
zak
PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2007 10:05 pm    Naslov sporočila: a Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Malo nejasnosti,a to kar pise na njihovi net strani:Sommer Ski- und Wanderbetrieb
ab 15. Juni 2007!
...a to pomeni da obratuje vlakec,gondola in zgornja 6-sedeznica,z smucarsko progo...

L.P. zak

Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 2:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Točno tako, no namesto šestedežnice lahko dvosedežnica. Ampak od 15. junija dalje, zdaj imajo pauzo.
Nazaj na vrh
zak
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 7:57 pm    Naslov sporočila: j Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Bo sel kdo letos poleti na Moelltal....16.6 dalje je odprt....

L.P. zak

Nazaj na vrh
Matic
PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:15 pm    Naslov sporočila: Re: j Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

zak je napisal/a:

L.P. zak

Če da, javim.
Mika me že...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smuciscar
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 3:05 am    Naslov sporočila: Re: j Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44

Matic je napisal/a:
zak je napisal/a:

L.P. zak

Če da, javim.
Mika me že...

Da bi šla?
Nazaj na vrh
baltic
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 2:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00
Kraj: Kranj

v teku poletnih počitnc je zlo verjeten da se pojavm gor
drgač pa grem mjbi jutr na Dachstain al pa Kaprum, mam še 4 dni dopusta neizkorišenga in ga je škoda sam mi mtka teži neki da mi ne pusti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dedi
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2007 5:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42
Kraj: Ljubljana

Skoraj poletni pozdrav vsem.Sem za eno poletno smuko,če bi šel še kdo pa toliko bolše.Imam v mislih Itiljanski Stelvio,Zermat,Sas Fee, Hintertux, vse to krožno za ene 5 dni,spanje v šotorčku,hrana v samooskrbi,z dvema avtomobiloma,6 do 8 oseb. Samo resni naj pišejo na ZS. Termin je začetek julija.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 18, 19, 20  Naslednja Stran 10 od 20

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Moelltal 07/08
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net