|
Kranjska Gora - aktualne informacije |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
kiki69 |
Objavljeno: Pon Feb 12, 2007 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2007 21:25 Prispevkov: 45 Kraj: LJUBLJANA
|
Hvala za informacije iz Kranjske Gore!Upam tudi na fotke!  _________________ POMA JE ZAKON! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Jutr gremo s šolo v KG pa me zanima kakšno je stanje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Nekaj fotk od nedelje:
Podkoren zjutraj: nobene gneče, parkirala sva dobesedno na progi, pa čeprav nisva bila med najbolj zgodnjimi. Absolutno se splača z avtom zapeljati sem namesto v Kranjsko Goro. Čudež: prvič kar hodim v KG, ni bilo nikjer na podkorenu nobene nebodigatreba tekme ali treninga:
Mislim da je letos na strmini en nov TA 18 na stebru (ta spodnji, dva TA 20 nad njim sta bila že lani). Desno od topov je nekaj neskončno ledenih kucljev in nekaj neumornih se je celo ubijalo po njih:
Dopoldan so proge nad KG nedvomno lepši del smučišča, saj ležijo v soncu. Temu primerno je tam tudi bistveno več ljudi, ampak več kot tri minute na Dolenčevem Rutu ni bilo treba čakati:
Najbolj polne so bile tiste tri paralelne predpotopne vlečnice (obe Mojci in Rožle), na Kekcu se je tudi čakalo minuto ali dve. Zelo se že veselim štirisedežnice in podaljšane proge, meni je ta del KG zelo simpatičen:
Ob treh pa še skok na Veliko Dolino. Čeprav je tukaj samo naravni sneg, ni nikjer kopnih mest ali celo kamnov. Zato pa je bilo zelo trdo, bistveno bolj kot na zasneženih progah (!). Presenetilo me je, da sta bila tako dvosedežnica kot tudi tista vlečnica ki gre v spodnjem delu paralelno z njo (Bedanec?) zelo dobro zasedeni, skoraj polni. Zgleda da so začetniki, starši z malimi otroki itd. ugotovili, kako čudoviti tereni so zanje na tem koncu - mnogo manj gneče kot v KG:
Nasvet za vse ki ste se (kot jaz) letos nasr**i s pohorsko sezonsko: v KG je prav prijetne smuka, v primerjavi s trenutno ponudbo na Pohorju prava zimska idila. Torej: namesto jamranja in razmišljanja, koliko nam bodo Pohorci v prihodnjem letu priznali popusta, v avto in v Kranjsko Goro . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smuciscar |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44 Prispevkov: 778
|
Miki, hvala za fotke . Glede tvojega nasveta pa se skorajda ne bi mogel bolj strinjati s tabo . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luky |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31 Prispevkov: 566
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucifer |
Objavljeno: Tor Feb 13, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 12:27 Prispevkov: 343 Kraj: Planina pad Golico
|
naprej od poligona v podkorenu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kiki69 |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2007 21:25 Prispevkov: 45 Kraj: LJUBLJANA
|
Hvala za informacije in fotografije miki.Res zgleda bolj zimsko vzdušje v Kranjski gori,kot pa na MB Pohorju.Vlečnice v Kranjski Gori so pa res že kar v letih,saj sem se učil na njih smučat-moj letnik je na nicku.Edino vlečnice Rožle(l.1989)še ni bilo takrat.Držim pesti tudi za bodočo štirisedežnico KEKEC!  _________________ POMA JE ZAKON! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
No dons sem bil v KG. S šolo smo uzel dopoldansko, ki je spet do 13 TIH!!!!!!!! Proge so bile v odličnem stanju. Opazil pa sem, da spletna stran www.kr-gora.si zavaja potrošnike. Vlečnica desno od vitranca 1 ni obratovala! Pa čeprav tam piše, da je. Kot sem jaz videl tudi gozd martuljek in vlečnica pred martuljkom iz lj strani ni obratovala. Trave nisem nikjer videl. Snega je veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2005 19:28 Prispevkov: 195 Kraj: Kranjska Gora
|
Vlečnica desno od Vitranca 1 se imenuje Tinkara, na seznamu je pa sploh ni, ker je tako kratka, da je seznam ne prime.
Tista vlečnica pred Martuljkom je pa v Mojstrani in že nekaj let z njo upravlja privatnik. Za Martuljek pa ne vem, kaj bi se mu lahko zgodl...
lp J. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Sre Feb 14, 2007 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Zanimivo, te podrobnosti do sedaj sploh nisem opazil: na http://www.kr-gora.si/snezne_razmere vlečnica Tinkara sploh ni navedena, medtem ko je na strani http://www.kranjska-gora.si/index.php?t=smucisca navedena in zraven označeno, da ne obratuje. Čisto po kranjskogorsko, bi rekel .
Vsekakor je vlečnica Tinkara prejšnjo nedeljo obratovala, po daljšem času sem jo spet videl v pogonu. Proga ob vlečnici v Martuljku pa je izgledala precej rjava, ne bi se čudil če bi jo zaprli zaradi pomanjkanja snega (čudno je le to, da je danes spet označena kot da obratuje). Neverjetno, kakšna je razlika v višini snežne odeje med Martuljkom in recimo Veliko Dolino, le nekaj kilometrov narazen! _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dedi |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42 Prispevkov: 204 Kraj: Ljubljana
|
Tudi jaz sem bil v nedeljo v Kg oziroma Podkorenu,samo brez smuč,družinsko samo peš do Zelencov in proti Planici.Res zelo malo smučarjev,snega pa dosti.Tudi moj avto je bil parkiran ob izteku proge,škoda Miki ,da se nisva videla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
albin |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 18:39 Prispevkov: 6
|
Danes bil tam. Sneg se predira do zemlje, pod vlečnico Rožle in Mojca za cel ocean vode. Na smučišču pa zmeraj več rjavih lis kjer snega sploh ni več in kamenje, ne vem, če bo zdržalo do drugega tedna. Uglavnem smučarija za en drek, nevredna nakupa karte! Tisti, ki govorite, da je veliko snega, se vzdržite komentarjev.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
ti se raje vzdrži komentarjev. prideš na forum pa se buniš.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

|
K sem bil včeraj tm je bil še sneg. Sicer pa novinci utihnte |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|