Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Predraga karta!

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 Predraga karta! « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 5:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Ko sem govoril o preparciji in kvaliteti snega sem mislil Koroška smučišča v povprečju. BTW Koralpe imajo celoten zasneževalni sistem. A sedaj pa bo iz konstruktivnega pogovora nastala "litanija" nadobudnega slavista? Malo si poglej druge poste, ne pa da se tu obešaš na s-je in z-je. Pa naj bo tukaj zadosti o "izborni" slovenščini na raznih forumuh. Skratka moje mnenje je ostalo nespremenjeno, tvoje očitno tudi, to da je nekaj blizu, pa še vedno ni razlog, da je tudi dobro in poceni. Mi bo pa letos zelo všeč spoznavat tudi manjša smučišča za mejo (malo čez "planke" pogledat ni nikoli greh). Skratka mislim, da ni nič narobe, če kdo pove, da je nekje za smučarje (beri: tudi družine, ker pač to osebno moram upoštevat) bolje poskrbljeno. Mogoče je res, da se v določenih stvereh nisva dovolj dobro razumela, toda to je pač čar forumov, saj ni osebnega kontakta. Sem se se že "skuliral".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špik
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 5:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

@Atomic: daj si malo drugače uredi tvoje smučarske dneve, da na koncu ne boš zasedal 3/4 prostora z naštevanjem kje si bil.

fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 5:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Marko, tebi pa kapa dol. Iz Ruš do Bada 2 uri 10 min. Ni tako daleč, kot izgleda.
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2006 7:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42
Kraj: Ljubljana

Zmeraj več nas je,ki imamo Koroško smučarsko letno karto.Jaz že drugo leto in sem zelo zadovoljen.To pa ne pomeni,da je pri nas vse slabo,drago in zanič,skratka želimo si spremembe,nove proge,moderne naprave ,novi kraji in ljudje, itd...Smo uživači na snegu.Vedno sem tudi doma (slo) z veseljem smučal in še smučam.So pa karte drage povsot,tako da je potrebno preračunavati sebi primerno varijanto glede na svoje zmožnosti.Skrajni čas,da postane Slovenija regija, ena karta,mogoče tudi povezano s Koroško in Furlanijo.Pa saj smo evropska družina.Ura resnice pa za naše žičničarje tako ali tako že dela.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2006 1:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

@dedi: vidiš, s prispevkom, napisanim na tak način, pa se povsem strinjam

@fischerpro3:
Citiram:
BTW Koralpe imajo celoten zasneževalni sistem.

BTW Koralpe nimajo celotnega zasneževalnega sistema. Žal ne znam prilepiti plana prog, ker je od letos na njihovi spletni strani flash in ne 'normalni' .JPG format, zato dajem link:
http://web-incoming.com/koralpe/, nato pa klikni desno spodaj kjer piše Panorama. Desna stran smučišča, ob vlečnici Wasserhanggipfellift (oh ta nemščina s svojimi neskončno dolgimi besedami), kjer so meni najlepše proge za karvanje, je brez topov. Krajša vlečnica pod omenjeno napravo, ki je do lani omogočala alternativni dostop na smučišče, pa letos sploh ne dela . Sicer pa ne gre za kilometre zasneženih prog, moj komentar o 'slabem zasneževanju' je bolj letel na premalo topov in premajhno jezero. Kaj pomaga recimo 10 km zasneženih prog, če imaš le 6 topov in npr. do božiča lahko pripraviš le eno progo ? Očitno so to ugotovili tudi sami, saj se letos hvalijo s 6 novimi topovi in 3 žirafami.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
gost2
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2006 3:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45

No, no, saj ni tako težko...v googlu pač povsem zgoraj klikneš na drugega
od štirih obstoječih iskalnikov (splet, slike, skupine, imenik).
V vrstico za iskanje napišeš npr. Koralpe panorama, poiščeš velikost slike,
ki ti je všeč, jo shraniš na računalnik, naložiš na strežnik in...tu je!

Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2006 3:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Glej, govorim za letos, za lani ne vem, ker nisem smučal v Koralpah (sezonska na MB Pohorju). Sem pa bil letos prijetno presenečen nad štirisedžnico in nad sistemom zasneževanja na tej progi. Pa tudi obe strani na Heplliftu (ali kako se že reče) sta umetno zasneževani, saj je bilo zmeraj na vrhu kriza zaradi spihane proge. Zame pa sta ti dve v Koralpah edini ta pravi. Za ti dve progi, katere omenjaš, pa nisem vedel, da nista zasneževani, saj ju zaradi vetra ne maram, pa tudi južen sneg je kar hitro na njiju, zato letos še nisem smučal na njih. Res pa je da sem predvideval na osnovi videnega, da sta tudi ti dve zasneževani. OK, se posipam s pepelom. Verjamem pa, da v kolikor res ni umetnega zasneževanja, ga bodo verjetno kar hitro naredili, saj jim drugače kaj drugega tudi ne preostane. Po sobotnem smučanju (v malo daljše smučarske centre) so Koralpe in Peca (vsaj zame), kar dobra alternativa. Da na koncu te razprave (vsaj z moje strani) malo rezimiram; hotel sem povedati, da sem pač mnenja, da mi za moj denar na MB Pohorju premalo nudijo in sem se na osnovi tega pač odločil tako kot sem se. Zaenkrat sem zadovoljen z kvaliteto smuke in v kolikor bo tako v prihodnosti ne vidim razloga, da bi Ratajem, Geričem in Jesenškom sponzoriral vzdržavnje hiš v Primoštenu in raznih Jadrnic v Vodicah. Pa brez zamere!
Nazaj na vrh
bole
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2006 3:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01
Kraj: Maribor

ja, tud jst sm bil tam 2x. Prvič ko še ni bilo sedežnice, in si skoraj umrl na počasni vlečnici, ki je laufala na dizl, tko da je spodi še pošteno ropotalo! No res pridejo nekatere proge spihane, ampak ni panike, najbolj me pa moti k nimaš kje pojest ker je use zabasano. No pa tudi sneg so delal ponekod, ampak se je dalo. 4 seda je olajšala use, saj si se šou na njo spočit, in razbremenila je use ostale naprave.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 05, 2006 3:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Uups, jadrnica se piše z malo
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 06, 2006 10:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42
Kraj: Ljubljana

Ko že govorimo o smučišču Koralpe sem bil letos gor.Bila je nedelja in malo ljudi,snega zelo veliko,proge dobre ,zelo lep razgled na dolino,lep in zanimliv borderski park.To je v Avstriji manjše in drugorazredno smučišče tako,da ni pričakovati veliko topov in modernih naprav.Cena karte pa je ugodna 26 evrov.Imajo tudi urne karte za dve uri 17,tri ure pa20 evrov,kjer je blizu za naše smučarje iz okolice štajerske je zanimlivo za poiskusiti.Iz Ljubljane preko Ljubelja je 150 km.Nekaj slik bom dal na Avstrija-Koralpe.Več pa na temi Koralpe.
Nazaj na vrh
pipimax
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 11:35

na pohorju pa nevem ka bojo tisti ki so dali za sezonske karte več kot preveč pa letos ne bojo meli kej velik od smučanja na pohorju
Nazaj na vrh
snowman
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 5:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 17:26
Kraj: maribor

Kolikor sem izvedel ima Branik za imetnike letnih kart politiko takšno:

minimum je 100 smučarskih dni, tako da če je manj kot 100 dni, imaš toliko popusta naslednje leto, koliko dni je manjkalo do 100 (naprimer da je bilo 70 smučarskih dni, imaš naslednje leto 30% popusta pri nakupu letne vozovnice.

Ne vem kako pa je, če jo naslednje leto ne kupiš.
Nazaj na vrh
pipimax
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 5:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 11:35

ka pa če dela sam en dan pol maš pa naslednje leto 99%popusta?
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 9:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

snowman je napisal/a:
Kolikor sem izvedel ima Branik za imetnike letnih kart politiko takšno:

minimum je 100 smučarskih dni, tako da če je manj kot 100 dni, imaš toliko popusta naslednje leto, koliko dni je manjkalo do 100 (naprimer da je bilo 70 smučarskih dni, imaš naslednje leto 30% popusta pri nakupu letne vozovnice.

Ne vem kako pa je, če jo naslednje leto ne kupiš.

Seveda se za normalen smučarski dan šteje, če npr. dela samo Sleme in Cojzarica......Ma naj se gonijo v p.m. s tako politiko.......Sam poštenost jih je.....
Nazaj na vrh
snowman
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 17:26
Kraj: maribor

Pa če bi delala samo vlečnica Bellevue bi bil to za njih normalen smučarski dan. Samo ironično je ravno to da si nekdo lani ni kupil letne, pa je mislil da bo letošnja sezona podobna lanski in se je rahlo za*****. Tako sem jaz storil predlani/lani a sem prišel zelo dobro skozi. Letos pa tako kot vsi, Sleme in Areh . Me zanima kako bo naslednjo sezono, bodo Rataj & Co. začeli misliti drugače ali bo šlo tako dalje
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja Stran 3 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Predraga karta!
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net