Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Avstrijska smučišča v februarju

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 Avstrijska smučišča v februarju « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
andmer99
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2026 6:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

GreenIce je napisal/a:

Zagotovo, manj ljudi v BKK je nuja ob njihovih neugodnih, močno previsokih temperaturah. Ampak mislil sem tudi samo preparacijo prog, lani sem recimo smučal v Gerlitznu pri -7 sredi tedna, ljudi ni bilo preveč oz. je bil obisk zmeren.... in so proge hitro popustile. Panoramaabfarht črna in rdeče proge ob Klosterle so bile tekom celotne proge na več mestih res zelo poševno steptane, na eni strani višje, na eni nižje... tega v BKK npr. še nisem nikoli doživel. Je pa Gerlitzen zelo blizu in nudi zadostno kilometrino in dokaj solidno speljane proge, tako da iz tega razloga vseeno na vsake toliko zaidem tja...

Se pa strinjam, super da ljudi motijo 50 let stare gondole, ker je februarja BKK res varna izbira. Če le ni prevroče...

Nekaj mi ni čisto jasno - kaj je pri BKK mišljeno z "močno previsokih temperaturah"? BKK je od 1100 do 2000+ m, Osojščica je od 1100 do 1900 m, med njima je praktično samo ena dolina, oba grebena v veliki meri potekata v smeri V-Z (če pri BKK pozabimo Št. Ožbalt). Je v istem dnevu v BKK res toliko topleje kot na Osojščici?

Glede Avstrije še datumski dodatek: od 14.2. do 21.2. pa imajo počitnice na avstrijskem Štajerskem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2026 6:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

andmer99 je napisal/a:
GreenIce je napisal/a:

Zagotovo, manj ljudi v BKK je nuja ob njihovih neugodnih, močno previsokih temperaturah. Ampak mislil sem tudi samo preparacijo prog, lani sem recimo smučal v Gerlitznu pri -7 sredi tedna, ljudi ni bilo preveč oz. je bil obisk zmeren.... in so proge hitro popustile. Panoramaabfarht črna in rdeče proge ob Klosterle so bile tekom celotne proge na več mestih res zelo poševno steptane, na eni strani višje, na eni nižje... tega v BKK npr. še nisem nikoli doživel. Je pa Gerlitzen zelo blizu in nudi zadostno kilometrino in dokaj solidno speljane proge, tako da iz tega razloga vseeno na vsake toliko zaidem tja...

Se pa strinjam, super da ljudi motijo 50 let stare gondole, ker je februarja BKK res varna izbira. Če le ni prevroče...

Nekaj mi ni čisto jasno - kaj je pri BKK mišljeno z "močno previsokih temperaturah"? BKK je od 1100 do 2000+ m, Osojščica je od 1100 do 1900 m, med njima je praktično samo ena dolina, oba grebena v veliki meri potekata v smeri V-Z (če pri BKK pozabimo Št. Ožbalt). Je v istem dnevu v BKK res toliko topleje kot na Osojščici?

Glede Avstrije še datumski dodatek: od 14.2. do 21.2. pa imajo počitnice na avstrijskem Štajerskem.

Mogoče sem se narobe izraziil in bi moral napisati težava večine avstrijsko-koroških smučišč. Lani, ko sem v BKK smučal tam nekje okrog 20.februarja, je na Bergfex kazalo 5 stopinj, na kamerah pa na vrhu Oswalda 10-12 stopinj. V takih razmerah bo torej tudi na Kromplatzu po 12. uri vse teklo v potokih, proge pa razrite in kucljaste. Na redke dni, ko je pa v dolini -5, pa proge zdržijo cel dan, tudi ob zmerni gužvi. No, lani sem kljub plus 10 popolodne še vedno našel par manj obljudenih prog, kjer se je še za silo dalo karvat tudi ob treh. Poudrail sem torej to, da se pogosto zgodi, da ko grem na BKK, so temperature visoke in je tam težko najti nek res pravi minus...
V primerjavi z Gerlitznom pa ima BKK dopoldne bistveno bolje steptane in pripravlljene proge, vsaj takrat, ko jaz tam smučam. Na BKK še nisem doživel nekih pretiranih neravnin, ki so me lani na Gerlitznu takoj zjutraj zelo neprijetno presenetile. Črna iz vrha do zgornje postaje gondole je bila polna takih neravnin, pa tudi Klosterle ni bil raven. Dopuščam pa opcijo, da imam na BKK srečo ko sem tam, v Gerlitznu pa jih ujamem na slabe raktrakistove dneve. V Gerlitzen namreč ne zavijem pogosto, sem pa lani tam 2x smučal.

Glede počitnic: tudi lani so bile na ta datum, pa je bilo znosno. Edina razlika je, da so letos tudi v tem času počitnice v gorenjski regiji, lani pa so bile en teden prej. Sklepam pa, da to bistveno ne more vplivat na gnečo, ker nimam občutka, da bi Gorenjci bili tako navdušeni na BKK. Upam da se ne motim, ker kak dan v koncu februarja ponovno planiram v BKK.
Res pa je, da če bo tam gužva, bo na vseh ostalih smučiščih neznosno.

PS: je bil te dni kaj v Obertauernu? Verjetno ful gužva?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2 Stran 2 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Avstrijska smučišča v februarju
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net