| |
| Kitzbühel |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| matejp |
Objavljeno: Pet Jan 30, 2026 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40 Prispevkov: 287
|
| Sam sem bil enkrat na Streifu kake tri tedne po smuku dve leti nazaj in smukaška proga je bila ogabna. Ne zato, ker bi bila tako strma (je) ampak zato, ker so bile slabe snežne razmere (kombinacija nočne zmrzali in dnevne čofte). Zgornji del je bil še dokaj užiten (Mausefalle in Steilhang), sicer izjemno leden, ampak je še šlo. Spodnja polovica proge pa je bila kombinacija zaledenelih velikih kucljev in kopnin. Recimo Lerchenschuss, Hausberg in ciljna strmina so bili takšni. V življenju nisem videl toliko ljudi, ki so se po "riti" vozili po progi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| miki |
Objavljeno: Ned Feb 01, 2026 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3785 Kraj: Maribor
|
| Smucar9 je napisal/a: | Napište, čim odprejo Streif za turiste !!! (vsako leto, ne pozabit ) | Kdaj jo bodo odprli v celoti, nimam pojma. V ponedeljek po tekmi smo lahko presmučali samo prvo, kratko ampak strmo startno pobočje (oznaka: odprto kot 'Skiroute', z dodatkom da je zelo strmo in ledeno in možnost zdrsa). K sreči je na drsališču ležalo nekaj cm novega snega:
Nadaljevanje je bilo zaprto, celo jaz imam razumevanje, ker so na veliko pospravljali mreže, panoje, stolpe za TV kamere in kajjazvem kaj še. Na smučeh, s teptalniki, dosti tudi s helikopterji. Cel dan je bila zvočna kulisa skoraj taka kot v kakšnem ameriškem vojnem filmu z vietnamsko tematiko, ko praktično cel film nekje v ozadju letajo Huey-ji .
(ob tem ne morem brez žlehtnega komentarja: I nikome ništa. Ko pa je eno italijansko smučišče decembra s helikopterjem na progo dostavilo nekaj mrež snega, pa se je nanje vsul cel 'zeleni' shitstorm ... )
Potem si lahko v dolino smučal po progi Kampen, pri čemer čisto na koncu še enkrat prečkaš Streif:
Ob tem pogledu sem si v (pre)bujni domišljiji predstavljal, kaj bi ostalo od mene če bi tu dol priletel recimo Paris s svojimi 100+ kg in 140 km/h in me 'nabasal' :
No, v sredo ko sem smučal na Hornu, pa sem gledal preko doline in videl, da je že bila odprta 'Familienstreif', kjer presmučaš položnejše dele Streifa, okoli največjih strmin pa so speljane obvoznice - ki so še vedno konkretno rdeče proge, niso to neki chichkenway-ji.
Čisto po pravici me proga sploh ne mika, tudi če bi bila odprta in pripravljena s kolikor toliko 'človeškim' snegom. Me je pa danes ob prenosu iz Crans Montane neskončno zamikala njihova Nationale, tisto pa z veseljem : sončna, široka, zmerno strma, pa tudi sneg je zgledal precej bolj znosen kot v Kitzu. _________________ Sezona 2025/2026: 15 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, 3 x Schladming, 2 x Meli, 1 x Flachau, Obertauern, Zauchensee, Pohorje, Tauplitz, Dachstein West. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Špik |
Objavljeno: Ned Feb 01, 2026 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1087
|
Miki - a res ne bi šel malo karvat po takole lepi, gladki progi (pogled iz startne hišice na dan treninga)... fotka pa iz leta 2015, ena mojih ljubših delovnih :-) No, pa da ne bo pomote, strah me je bilo kot p...
 _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|