Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
 Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2026 8:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

andmer99 je napisal/a:

Odjužen naravni rob Cojzarice:

Nova pridobitev na Žigart Fun Parku - kontejner so pografitirali. Meni izgleda kar posrečeno:

4 šerpe so parkirane na robu fun parka, očitno so si z njimi pomagali, da so ga porihtali. Sedaj je snega dovolj, narejeni sta dve vzporedni progi z različnimi objekti ..

Pripomba na prvo sliko - to je proga Pisker, proga Cojzarica je samo V od vlečnice.

Tudi meni je kontejner simpatičen - na daleč, nisem še bil blizu.

Šerpe so skoraj cel teden zasneževale Fun park, medtem ko so topovi na spodnjem Piskru "svirali ku..u"!

Mislim, da je glavni problem poleg miselnosti vodstva pomanjkanje kadrov za fizično delo na terenih in seveda sistem v javnih podjetjih, kjer delavec ne sme delat več kot predpisane ure na mesec. Pač tako turizem ne more funkcionirat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2026 6:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Kakšno je bilo stanje prog danes, ko je po daljši odjugi spet zmrznilo?

Kako pa je s povezavami? Lahko kritični del Cvirnove zasnežijo?
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2026 6:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

kotulc je napisal/a:
Kakšno je bilo stanje prog danes, ko je po daljši odjugi spet zmrznilo?

Kako pa je s povezavami? Lahko kritični del Cvirnove zasnežijo?

Trenutnega stanja ti ne znam povedat, Cvirnova je uradno zaprta že nekaj dni in je bila že 2 tedna nazaj v zelo slabem stanju in posuta s kamenjem, tako da trenutno absolutno ni prevozna. Zasneževanje sicer ima urejeno, a mislim da so cevi popokale in je posledično žal ne morejo zasneževat.

Ps: eno vprašanje. Veliko se omenja proga Habakuk B. Se opravičujem če izpadem kot idiot, ampak a to je mišljena proga ob sedežnici Radvanje na skrajno desni strani?
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2026 4:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Aleluja, od nekod so nabrali topove, ki jih trenutno nameščajo po Čopki. Bojim se samo, da ne bo na koncu zmanjkalo kakšnih 24 ur. Bomo videli.
Habakuk B je proga desno ob obstoječe proge Miranova A. Poteka pa od spodnje postaje Slemena, do koče Luka, z novo poseko pa še nižje do Špelcinega loga, malce nad Trikotno jaso. Če bi bili pri nas Krvavški standardi, bi to bile 3 ali pa 4 proge .
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2026 5:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

lenko je napisal/a:
Aleluja, od nekod so nabrali topove, ki jih trenutno nameščajo po Čopki. Bojim se samo, da ne bo na koncu zmanjkalo kakšnih 24 ur. Bomo videli.
Habakuk B je proga desno ob obstoječe proge Miranova A. Poteka pa od spodnje postaje Slemena, do koče Luka, z novo poseko pa še nižje do Špelcinega loga, malce nad Trikotno jaso. Če bi bili pri nas Krvavški standardi, bi to bile 3 ali pa 4 proge .

Hvala za razlago. Mene to tako zmede, ko ima smučišče na enem širšem hribu 7 prog, ki se potem še na 3 delih 6x križajo, da sploh ne vem na koncu kje sem smučal. 3x se spustim pa rečem, da sem ta del pač v celoti presmučal.

Ja, na Krvavcu so mojstri v tem, pa tudi en del Katschberga na Tschanek delu je tak, pa npr. marsikje na Obertauernu sami labirinti...
andmer99
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2026 10:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

JurijB je napisal/a:

Pripomba na prvo sliko - to je proga Pisker, proga Cojzarica je samo V od vlečnice.

Hvala za opozorilo, priznam krivdo. Sem že toliko stari pes, da sem bil do tega trenutka sveto prepričan, da so imena prog pač ostala po starem - torej leva in desna Cojzarica, Pisker proga pa je od Cojzarice navzdol. Zemljevid prog, kaj je že to? Se bom poboljšal in se naučil novega trika.

lenko je napisal/a:

Aleluja, od nekod so nabrali topove, ki jih trenutno nameščajo po Čopki.

Sem čisto slučajno danes pod Pohorjem videl hiapa, ki je po cesti peljal 4 ali 5 lenkotov. Po moje so jih sneli na Arehu. V nedeljo je bilo ob robu parkirišča na Arehu nastavljenih 5 lenkotov in 5 šerp, ki so na nekaj čakali. Upam samo, da bo dovolj vode za Čopko, še bolj pa, da se niso zaj"$li, in bodo sedaj ti topovi manjkali na Arehu za flikanje kritičnih mest.

Ker če sem odkrit imam vseeno raje, da dela Areh do konca marca (ali celo do velike noči, letos je začetek aprila), kot pa Čopka par tednov. Čopka je pač ugodna samo za to, da svojo rit elegantno spraviš na gondolo. Proga neka pa ravno ni....
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2026 11:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Čopka je najbolj marketinška proga na Pohorju... Ta privablja dnevne goste, ki jih po navadi ni. Tiste bolj razumne pa itak ne pritegne najbolj. Enako je s svežim snegom. Vemo da proge po sneženju niso najboljše za voziti, ampak ko dnevni gost zagleda zunaj bela drevesa, prvo pomisli da bi lahko šel smučat. Potem pa še dodaš kombinacijo malce "odveč" denarja v smislu božičnice in imaš rekorden obisk.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2026 10:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Ker še me ni noben prehitel, in ker bi bilo čudno, če ne bi skakal po hribu, ko delajo topovi, bom ponovno prilepil (pre)več slik.
V splošnem sem zadovoljen prišel s hriba, navkljub temu, da imajo med topovi luknje in da jih nekaj ne deluje. Več kot očitno imajo neke težave na Habakuku, kjer sumim, da še ni vse ok z novim črpališčem. Prav tako so najverjetneje spet malo italjanske igre na hribu, saj novih mobilnih topov ni za videti, čeprav so bili del razpisne dokumentacije, kar pomeni, da so se znali odpovedati mobilnim topom, da so pokrili neke druge višje stroške.
Pa začnimo s stanjem na jezeru... Vode je precej malo, za jutri še bo, morejo pa zelo šparati z vodo. Praktično sedaj le zasnežujejo Stadion na iztopni in vstopni postaji.

Jezero na Trikotni Jasi prav tako precej izpraznjeno, in danes še bo morda malce šlo, drugače bo pa potrebno poslati kaj vode iz Areha, kjer se itak samo še zasnežuje Ruška, pa najverjetneje mali X oz. povezave med Cojzerico in Ruško.

Ratrakistovo delo pa veselo uničujejo turni smučarji/borderji... Višje od Trikotne v tistem trenutku ni delalo nič. Sedaj se spet nekaj malo zaganja.

Je res zanimivo videti, da je ponoči skorda več obiskovalcev prog, kot pa podnevi...

S kvaliteto snega sem zelo zadovoljen. Praktično je to edini top, ki je delal z bolj suho nastavitvijo, pa še od tega je dol po progi teklo iz kupa, kar pomeni, da je kvaliteta snega Lenkotu zadovoljiva.

Nekaj kupov pa je že za videti.

Kot rečeno, je vmes na "cesti" ena velika luknja že sama po sebi, zraven tega pa še en top ne deluje.

Dobri stari modrijan.

Ki je precej priden.

Za primerjavo poglejte pretok na TR10, ki je na vrhu S ovinka. 4,2l/s, kar znese nekje 252L/min.

In ima kup zelo podoben kot Lenkoti...

Na vrhu S-a je en starejši rumenjak, ki nekako ne folga novejšemu bratu...

Nižje pa luknja, ker ponovno en top ne deluje.

Sem kar presenečen nad količino Lenkotov na progi.

Ki še dokazujejo, da so tukaj doma in da brez problema količinsko dohajajo najnovejše italjanske trende . Le mogoče malce gor bi jih bilo dobro usmeriti, da imajo kakšno sekundo več časa kapljice, da zamrznejo.

Spodaj se vidi, da del dneva niso zasneževali z zadnjim topom.

In da primerjamo novejšega brata in TR8, ki je zmogljivostno enak TR9. Ima pretok pri sicer malce višji temperaturi 2,4 l/s, kar je enako 144l/min oz. skoraj pol manj kot TR10. In s tem mislim da si dokažemo, zakaj na Pohorje, kjer so kratka časovna obdobja, spadajo nazmogljiveši topovi. Aja. TR10 ne porabi pol več elektrike kot TR8, preden me kdo napade, da ni ista primerjava.

Nočni DEMO-team, ki veselo rije po progah, celo čez celo širino... Res bo potrebno nekako to sistemsko rešiti... Ker da zjutraj prideš na vse prej kot pa rebrca, po možnosti še kakšni globoki jarki, je pač malo tak... Je pa zanimivo, da so ti posamezniki po navadi najbolj glasni, ko jim kaj prekriža pota.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 Stran 14 od 14

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net