| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| JurijB |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2025 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1077
|
| Glede na to, da je MB Pohorje cca 300 km okoli z največ snega in da so že cele praznike nenormalne gneče in to dobesedno na vseh napravah, bo tudi jutri tako in bojim se da bo tudi 1.1. po 11h ko se konča "koncert v glavi" enako. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2025 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3380
|
Glede na polne prenočitvene kapacitete, bi rekel da tudi do 11. Zna biti polno, predvsem če bo lepo vreme.
Vse starejši sezonskarji pa tudi mislim, da nimate toliko glavobola. Zna biti prazen le funpark na Žigartu .
Zanimiva nova taktika zasneževanja. Na Habakuku je polno topov, ki se mimogrede precej borijo z vetrom, od prelomnice nižje pa bolj bogo. Se mi dozdeva, da niso postavili vseh mobilnih topov?
Aja, če ne bo vsaj meter snega v dolini, zna biti letos Čopka utopija. Zaradi novega zasneževanja iz doline na Sleme, se mi zdi da črpališča švicajo in ne prenesejo še ene dodatne proge. Tudi klasične migracije topov iz Areha v dolino ni za videti. In glede na to, koliko topov trenutno stoji na Arehu, se vidi, da gredo letos na B prioritetah prog na konzervativni pristop zasneževanja oz. Dosneževanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| JurijB |
Objavljeno: Tor Dec 30, 2025 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Glede na to, da topovi stojijo na Areški na 1/3 proge, da so na Piskru zgoraj pospravljeni, da na malem X stojijo sami sebi v namen,.... jih očitno nimajo namena selit.
@lenko nimam sezonske. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| andmer99 |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 228
|
Najprej še dopolnjen report JurijB za današnji torek. Dve jutranji (9:05) fotki zdelane Cvirnove proge:
Po napisanem na forumu sem pričakoval, da so se ratraki morali spopasti z večjimi grbinami. Pa na prvi pogled niti ni videti obširnih "zemeljskih del" pod snegom, samo razrito je pa res temeljito. Škoda....
Še majhen, a pomemben detajl za vse, ki nimate sezonskih. Danes zjutraj je bila na Arehu in spodaj na Piskru na blagajni takšna vrsta za nakup kart, da že dolgo nisem videl česa takšnega. Na Arehu so ljudje stali kar nekaj 10 metrov po cesti. Po moje je bilo treba počakati kakšno 1 uro, da si lahko kupil karto za smučanje. Mene bi minilo in ne bi prišel nikoli več.
In še en zanimiv detajl. Ko je bila prejšnja leta gneča, so Pisker malo upočasnili iz standarnih 15km/h, zato, da je več ljudi stalo spodaj v gužvi in jih je bilo manj na smučišču. Danes pa so za nekaj časa Pisker celo pospešili na cca. 18 km/h, da so hitreje praznili gnečo spodaj. Da bi bilo zato na smučišču kaj bistveno slabše, se meni ni zdelo. Pohvalno....
| JurijB je napisal/a: | Sem pa opazil dva "manekena" v lepih novih "mareličnih" bundah Visit Pohorje, en sliši na ime Pipi drugi pa na ime Melkijad.
Saj ne, veliki in mali šef. |
Zanimiva ankedota: če sem prav opazoval, sem okoli poldneva bil s tema gospodoma v vrsti na Piskru. Starejši je iz vrste opazoval avtomat za prodajo kart pri spodnji postaji, na katerem se je vrtel veliki rdeči krog z iksom in ključem. Mlajšemu je komentiral, da aparat ne dela, da je očitno zmanjkalo kart in da bi ga morali napolniti. In potem sta prišla na vrsto za sedeže, se pozdravila z žičkotom in blagajničarko (ki je bila tudi zunaj) in se gladko vsedla in odpeljala. Le zakaj sem v svoji naivnosti pričakoval, da bo eden od njiju komu rekel, naj preveri avtomat. Šefa pa takšna....
| kotulc je napisal/a: | | Morajo pa urediti še cel kup stvari, da bo smuka res prijetna. |
Se strinjam, da bi morali te stvari urediti. Še posebej f...ing manjkajoča sidra na Partizanki, ki so jih šraufali gor pred manj kot tednom. Vse skupaj izgleda tako, kot da bi škrat Bolfenk šraufal sidra.
Ampak kar mene najbolj muči, pa rečite, da sem pač čuden:
Poseka na strmini Piskra ima preko 100 metrov širine, steptana pa je samo ena dobra tretjina te širine! V čem je fora imeti tako široko progo, če pa se je nikoli ne uporablja! Danes so 4 topovi stali pod Cojzarico pripravljeni za odvoz, 3 pa so celi dan zasneževali dostop do Primorca. Vode v jezeru je še vedno skoraj do roba. A ne bi z enim ali dvema topoma nastreljali potreben kup na cesti na prelomnici proti zahodu in steptali še celotni spodnji del Piskra do zahodnega roba, tako kot je v celotni širini steptana zgornja polovica?!?!?! Pri takšni gneči, kot je bila danes, bi se to res zelo zelo poznalo....
PS: eci, peci, peci, kaj pa danes crkne spet? Bingo, danes je bila na vrsta kar vzpenjača. Dead like dodo do pol desetih, baje nekaj nagajala elektronika. So se pa celo opravičili na spletni strani, kar je tudi nekaj novega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Super, in dalje pogrom po njih.
So se na Rogli letos opravičili, ko je crknila Planja za nekaj dni? Nope. Pa plujejo dalje.
Resnično dvojna merila na nekaterih področjih.
Cvirnova ima drugače napeljavo za zasneževanje. Če pa je delujoča, pa dvomim, ker sem poleti opazoval raztrgane elektrante po progi... Nedelujoči topovi bi prišli precej prav na tem mestu, več kot dva komada glede na obseg kritičnosti ne bi bila potrebna...
Ko sem pa gledal delovanje sistema zasneževanja na Piskru, pa sem enakega mnenja... Zakaj za vraga se na najbolj obljudeni progi ne širi proge? V strmini razumem da ne gre, ker ni po zahodni strani strmini zasneževanja, bi pa komot zasnežili cesto... Spodaj bi pa tudi lahko s severnikom širili progo po zahodni strani...
Tako je pa Cvirnova izgledala 2024, ob cca 20-30cm naravnega snega.
Navedeni vprašljivo delujoči elektranti, ki so letos izgledali isto...
Spodnji del rokava... Tudi levi del na sliki je do dobra prepreden z grbinami.
Mislim, da je ta del na Andmerjevih slikah kritičen.razritost od drenažnikov, prečkanje kolesarske proge preko smučarske in ureznina v zemljino smučarske proge.
Objekti po praktično sredini proge in ki štrlijo iz naravne oblike proge, beri so nad nivojem poteka proge.
Če bi ob strojnem urejanju kolesarskih prog še uredili smučarske, kar nekdaj so, ker vem da je vsaj dva tedna bager popravljal povezave, v nekje predkoronskem času, bi zadeva bila zelo boljša, več bi bilo smučarski dni, in manj nejevolje, zarad nekaj 100 prehodov kolesarjev poleti... Da so pa kolesarji na Arehu, pa itak vemo, da je vse zaradi zgrešene investicije v sedežnico, ker je bil takraten namen sofinanciranja usmeritev v poletni program, ki očitno ruši zimskega.
Praktično celo poletje so rili poletni aktivisti po Bolfenku, za slaba dva tedna odprtja! Kje je yukaj logika? Spomladi bo pa itak vse za popraviti, ker bo zima uničila... V jeseni pa smo gledali bojne jarke na Piskru, kjer so se pojavile prave ugreznine, podobno je na Bellevue-ju, na praktično vseh progah pa so se pojavile ugreznine, kjer so ob prvotnem urejanju prog odstranjevali štore. S tem pa je potrebno vedno več kubikov snega, ali pa je vedno več takšnih momentov na progah, kot je Cvirnova, ker pač ni dveh tednov, da bi nekdo to uredil... Je pa čas za vtrgati cel Žigart, ki je sedaj glavna tarča marketinške ekipe, ki mimogrede ima preko poletne aktivnosti, pa bike park...
Vglavnem na hribu se pojavljajo malenkosti, ki so za popraviti, za popravek pa niso potrebni miljonski vložki in primerjave s tujino.
To je:
- zemljska popravila smučarskih prog pred sezono
- pravočasno urejanje in testiranje zasneževalnih sistemov
- pravočasen pregled električnih inštalacij
- pravočasni remonti žičniških naprav
- urejanje gozdnih robov, ker drevesa s širjenjem krošenj ožajo proge in zmanjšujejo snežno maso ki pride do tal
- sprotno urejanje klančin in vstopnih naprav na žičnice... Če glancajo poletni aktivisti objekte na snežnem parku, bi lahko v času ne obratovanja snežnega parka glancali vstope na žičnice ...
Pa še kaj bi se verjetno našlo ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| JurijB |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Iz tvoje tipkovnice v Melkijadova in Pipijeva ušesa!
MimoGrede: a veste kaj pomeni v "pohorskem" žargonu "it v trgovino/samopostrežno?
Nabiranje rezervnih delov po elektro omaricah zasneževanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| gapi202 |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2613
|
No meni se zdi da se ob takih težavah najbolj usuje prav pri Mariborskem Pohorju. Je pa dobra izjava direktorja da še malo pikne nismo Madonna di Campiglio _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| JurijB |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Logično, je smučišče z največjim zaledjem domačinov, ki znamo biti najhujši kritizerji.
Aja, kateri direktor?
Če bi nas vsaj s kakim vaškim makaronarskim ali seplovskim smučiščem primerjal - tja tudi spadamo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Čisto možno, da je bila vzeta iz konteksta...
S progo v dolino se jim očitno ne mudi, danes so postavljali še dodatne topove nad Trikotno jaso, spodaj pa ni nobenega prepotrebnega mobilnega, ki bi pokrival luknje med fiksnimi. Prav tako delajo suh sneg za podlago... Nesmisel. Mogoče so računali na sneg za vikend, ki vedno bolj beži na jug? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| gapi202 |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2613
|
Mislim da od maproma.
Ja obilno sneženje pa se vztrajno odmika  _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sre Dec 31, 2025 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 149
|
Mediji vidim da na polno udrihajo po Pohorju, nič novega torej...
Pa dajmo bit najprej iskreni....ne moremo mimo dejstva, da na Pohorju v istem tednu crkne Žigart, z Partizanke padajo sidra in zajle, crkne Stolp, Pisker, Videc in nato še vzpenjača. To res ne vidiš na tujih smučiščih in izgleda kot epizoda Mat in Pat, kjer poskušata odpreti svoje smučišče. Ampak kljub temu, so Pohorci vse te napake odpravili, danes delajo vse te naprave in par dni nazaj se je dalo vrhunsko smučati. Poleg tega je na Pohorju zimska pravljica, odprte so vse povezave in naprave, ki lahko delajo enkrat na 3-4 leta, namestitve pokajo po šivih.... Ne moti me, da se izpostavi vse bizarnosti, lahko pa bi se poročalo tudi malo bolj uravnoteženo in tudi o vsem dobrem, kar se trenutno lahko doživi na Pohorju. Medtem ko se na Krvavcu in Voglu smuča na 1/4 smučišča... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|