| |
| Marmolada & gneča |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| gospodk |
Objavljeno: Pon Feb 06, 2023 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51 Prispevkov: 112
|
Kot so predhodniki navedli. Vrh daje čudovite razglede.
Zgornji del proge
Celotna proga je atraktivna. Zaradi daljšega dostopa je nismo prevozili več kot 1x |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Dec 13, 2025 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 127
|
Letos se prvič podajam na Marmolado in bi prosil za nekaj osnovnih info.
Predvsem me zanima, kolikšen je čas vožnje z 3 gondolami, da dosežeš to veleznano 12 km dolgo progo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Smucar9 |
Objavljeno: Sob Dec 13, 2025 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 690
|
februarja: 2 uri cakanja na gondolo, vmes s prestopanjrm na drugo kabinko pa se pol ure ?
(Upam da me drustvo ne preprica, da jo jutr "moramo" sprobat)
12km pa merijo od kje ? Iz Arabbe ? _________________ 2025/26: Gardena,Seceda,Ciampac,Carezza
2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Dec 13, 2025 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Čakaj malo... 2,5 ure da prideš do vrha?
Upam, da si imel samo veliko nesrečo in to ni standard.
Ker v tem času še na prastarih mariborskih sedežnicah odsmučam več kot 12km... A ni spust iz vrha do prve gondole dejansko polnih 12km? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Cimet |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jul 2015 6:34 Prispevkov: 27
|
| Letos točno na 1. Januarja sem bil 7x na vrhu in odsmučal v dolino. Tako, da moraš imeti smolo ali pa srečo kot sem jo imel sam. Res pa, da se sam vedno pripeleljem z avtom iz Canazeia na Fedaio in se na vrhu že s prvo gondolo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
| Cimet je napisal/a: | | Letos točno na 1. Januarja sem bil 7x na vrhu in odsmučal v dolino. Tako, da moraš imeti smolo ali pa srečo kot sem jo imel sam. Res pa, da se sam vedno pripeleljem z avtom iz Canazeia na Fedaio in se na vrhu že s prvo gondolo. |
Hvala. Ni glavni parking na Ciapeli, kjer je tudi gondola? Feb bom v dolomitih in sem letos res želel tudi na Marmolada, ki jo imam že več let nagledano..
Obstaja ob gužvi tudi možnost, da ostaneš brez parkirišča oz. je na Fedaio več mest?
Pa razmišljal sem, da je mogoče cel dan preveč za isto progo pa da grem s povezami še malo do Arabbe...res upam da ne bo preveč gužve. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Smucar9 |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Vredi je !!! Tak da pohiti Niso se nasli turisti Marmolade. Vseh 12km lahk odfuras. Danes ob 10h nic cakanja nikjer.
Vceraj ob 14h se je zabasalo za 40min na potu nazaj v Arabbo, kjer je v tisto smer le 3seda in proga 7 se zaprta od Marmolade do Arabbe. Tja je 6 seda in ob 10h nobenega cakanja.
Februarja po 11.uri pricakuj spodaj, ko je parkirisce, cakanje 1+ ure na spodnji gondoli ;(
Plac za parking bos pa po italijansko ja ze nekje nasel  _________________ 2025/26: Gardena,Seceda,Ciampac,Carezza
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazadnje urejal/a Smucar9 Tor Dec 16, 2025 1:45 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
| Smucar9 je napisal/a: | Vredi je !!! Tak da pohiti Niso se nasli turisti Marmolade. Vseh 12km lahk odfuras. Danes ob 10h nic cakanja.
Vceraj ob 14h se je zabasalo za 40min na potu nazaj v Arabbo, kjer je v tisto smer le 3seda.
Je pa proga 7 se zaprta od Arabbe do Marmolade, ampak je 6 seda v to smer in ob 10h nobenega cakanja
Februarja po 11.uri pricakuj spodaj ko je parkirisce cakanje 1+ ure na spodnji gondoli ;(
Plac za parking bos pa po italijansko ja ze nekje nasel  |
Hvala za info.
Še ena stvar. Kolikor berem po forumih, praktično vsi začnete v Arabbi in greste nato na Marmolado in na koncu nazaj. Je za to kak utemeljen razlog? Jaz sem namreč mislil ravno obratno, da štartam direkt pod Marmolada (kjer je tudi veliko parkirišče) in grem šele po par spustih v smeri Arabbe raziskovat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Smucar9 |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Vsi potniki ti bido bruhal na serpertinah do Maglia Capelle ? _________________ 2025/26: Gardena,Seceda,Ciampac,Carezza
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Cimet |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
| GreenIce je napisal/a: | | Cimet je napisal/a: | | Letos točno na 1. Januarja sem bil 7x na vrhu in odsmučal v dolino. Tako, da moraš imeti smolo ali pa srečo kot sem jo imel sam. Res pa, da se sam vedno pripeleljem z avtom iz Canazeia na Fedaio in se na vrhu že s prvo gondolo. |
Hvala. Ni glavni parking na Ciapeli, kjer je tudi gondola? Feb bom v dolomitih in sem letos res želel tudi na Marmolada, ki jo imam že več let nagledano..
Obstaja ob gužvi tudi možnost, da ostaneš brez parkirišča oz. je na Fedaio več mest?
Pa razmišljal sem, da je mogoče cel dan preveč za isto progo pa da grem s povezami še malo do Arabbe...res upam da ne bo preveč gužve. |
Kje pa boš nastanjen? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Nastanjen bom v Alta Badiji oz. okolici La Ville.
V resnici je Arabba precej bližje oz se pelješ mimo če planiraš na Marmolado, jaz sem razmišljal o obvozu ker sem se res hotel fokusirat predvsem na Marmolado in tam smučat zjutraj v najboljših pogojih. Ampak zdaj razmišljam, da mogoče bolje it v Arabbo pa preko povezav na Marmolado? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Cimet |
Objavljeno: Ned Dec 14, 2025 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
| GreenIce je napisal/a: | Nastanjen bom v Alta Badiji oz. okolici La Ville.
V resnici je Arabba precej bližje oz se pelješ mimo če planiraš na Marmolado, jaz sem razmišljal o obvozu ker sem se res hotel fokusirat predvsem na Marmolado in tam smučat zjutraj v najboljših pogojih. Ampak zdaj razmišljam, da mogoče bolje it v Arabbo pa preko povezav na Marmolado? |
Arabba je definitivno najboljša izbira. Sicer parking bo za plačat. Če si zares dovolj zgoden je dovolj, da se odpelješ do Campolonga. Tam je nekaj parkirnih mest. Razen, če bo ogromno snega. S Campolonga imaš eno 4-sedo in s nato takoj na povezovlni 6-sedi v Arabbi. Ko pa si tam imaš pa 3 opcije kako se povzpeti do stare 2-sede, ki gre v smeri Marmolade. Zavisi kakšna gužva bo.
Če bi billo malo snega bi se osebno odpeljal še 10 minut v smeri Pordoia. Na enem od ovinkov pod 4-sedo je običajno nekaj možnosti parkiranja. Od tam imaš eno 4-sedo in eno 6-sedo in si na 2-sedi, ki sem jo omenil. Zjutraj tu zagotovo ne bo gneče. Je pa pomembno, da si dovolj zgoden. Raje 10-15 minut prej preden odprejo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Pon Dec 15, 2025 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
| Cimet je napisal/a: | | GreenIce je napisal/a: | Nastanjen bom v Alta Badiji oz. okolici La Ville.
Arabba je definitivno najboljša izbira. Sicer parking bo za plačat. Če si zares dovolj zgoden je dovolj, da se odpelješ do Campolonga. Tam je nekaj parkirnih mest. Razen, če bo ogromno snega. S Campolonga imaš eno 4-sedo in s nato takoj na povezovlni 6-sedi v Arabbi. Ko pa si tam imaš pa 3 opcije kako se povzpeti do stare 2-sede, ki gre v smeri Marmolade. Zavisi kakšna gužva bo.
Če bi billo malo snega bi se osebno odpeljal še 10 minut v smeri Pordoia. Na enem od ovinkov pod 4-sedo je običajno nekaj možnosti parkiranja. Od tam imaš eno 4-sedo in eno 6-sedo in si na 2-sedi, ki sem jo omenil. Zjutraj tu zagotovo ne bo gneče. Je pa pomembno, da si dovolj zgoden. Raje 10-15 minut prej preden odprejo. |
Super, hvala za dragocene informacije. Mogoče pa bom za začetek sprobal z štartom na Arabbi. Upam samo, da ne bom izgubil več kot 2 ur od štarta do vrha Marmolade. Sicer pa tudi če bom, bom to pač vzel kot izkušnjo raziskovanja nepoznanih strmin in naprav.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| JurijB |
Objavljeno: Pon Dec 15, 2025 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1054
|
Na marmeladi sem vsakokrat ko sem tam in mi na kraj pameti ne pade, da bi se kamorkoli vozil z avtom.
Če nisi ravno v Picolinu rabiš z zajlami v idealnih pogojih cca 2,5-3 ure do Maglia Capele tam greš na gondolo. Nazadnje sem čakal dve gondoli, torej neke pol urce, gori se med 1. in 2. ne čaka nič, med 2. in 3. nikoli več kot eno gondolo. V najhujših časih na stari gondoli pa neke 2 uri do vstopa v gondolo.
Mi pa ni jasno kako bi startal iz Fedaie, ker tam ni nič - staro sedežnico so ugasnili že dolgo nazaj.
Pa še nekaj - zakaj bi cel dan drajsal Marmelado, če so drugje tudi odlične proge? Enkrat, dvakrat če ni gneče še, ostalo pa mi je BV. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Pon Dec 15, 2025 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
| JurijB je napisal/a: | Na marmeladi sem vsakokrat ko sem tam in mi na kraj pameti ne pade, da bi se kamorkoli vozil z avtom.
Če nisi ravno v Picolinu rabiš z zajlami v idealnih pogojih cca 2,5-3 ure do Maglia Capele tam greš na gondolo. Nazadnje sem čakal dve gondoli, torej neke pol urce, gori se med 1. in 2. ne čaka nič, med 2. in 3. nikoli več kot eno gondolo. V najhujših časih na stari gondoli pa neke 2 uri do vstopa v gondolo.
Mi pa ni jasno kako bi startal iz Fedaie, ker tam ni nič - staro sedežnico so ugasnili že dolgo nazaj.
Pa še nekaj - zakaj bi cel dan drajsal Marmelado, če so drugje tudi odlične proge? Enkrat, dvakrat če ni gneče še, ostalo pa mi je BV. |
Čakaj malo, 2,5 do 3 ure iz vznožja Arrabbe do Marmolade? Ni to malo pretirano? Meni je pač point, da imam dopoldne možnost 2-3 spustov iz vrha Marmolade v dolino. Ampak ni mi jasno, koliko časa rabim iz dna Arrabe do vrh Marmolade. Če je 3 ure, ti gre pol dneva. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|