Avtor |
Sporočilo
|
baltic |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 8:36 pm Naslov sporočila: Proge |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00 Prispevkov: 641 Kraj: Kranj
|
Kere proge so vam najboljše in zakaj?
Men so:
Diretissima-Katschberg (Strma,široka)
G2-Obertauern (strma,kucli)
Podkoren (strma)
Nazadnje urejal/a baltic Tor Nov 29, 2005 9:37 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3281
|
pohorje fiska ker je dokoncajo do konca |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1049
|
Čimbolj raznovrstne, razgibane, dolge in široke s čim manj ljudmi. _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 19:47 Prispevkov: 236 Kraj: Mislinja
|
Špik je napisal/a: | Čimbolj raznovrstne, razgibane, dolge in široke s čim manj ljudmi. |
Špik, takšne proge so ti najhujše??? _________________ Sezona 2008/2009: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mlavta1 |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30 Prispevkov: 369
|
Meni so tudi take proge super! Zelo huda mi je na Višarjah, vendar so letos u "riti"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

|
Mare je napisal/a: | Špik, takšne proge so ti najhujše??? |
njahujše=najboljše ??? jaz sem tko zastopil _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moderator

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 19:47 Prispevkov: 236 Kraj: Mislinja
|
Aja, pardon! Očitno sem jaz malo narobe zastopil. Mal je pa tud dvoumno vprašanje.  _________________ Sezona 2008/2009: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

|
Ma naj baltic pove, kaj je mislu, da ne bomo preveč ugibal... _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00 Prispevkov: 641 Kraj: Kranj
|
Špik je napisal/a: | Mare je napisal/a: | Špik, takšne proge so ti najhujše??? |
njahujše=najboljše ??? jaz sem tko zastopil |
Točno tko sm mislu
sorry za nesporazum
P.S:sm edit un post da ne bo dvoumno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
Meni je pa huda črna direktna proga iz Porta Vescove nad Arrabo. Zelo dolga in enakomerna strmina brez prelomnic ali kucljev, kot bi smučal po izteku od planiške velikanke samo daljše in širše. Lani je bila proga zelo trda, če bi padel se ne bi ustavil zlepa. Hudo mi je bilo tudi naravnost od dvosede na Krvacu in naprej proti Kriški, samo zadnja leta je premalo snega, pa še pobočje se zarašča s smrekcami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Atomic |
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Obvlada dile

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 17:58 Prispevkov: 649
|
Meni pa so Top 3 proge sledeče:Nordabfahrt 1300m
Tschanekpiste 1400m
Direttissima 2500 m vse proge so na Katschberg Aineck _________________ Live your life
21xsmuču v letošnji sezoni vse Avstrija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Mar 29, 2006 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
1.GRAN RISA (ALTA BADIA),
2.DIRETISSIMA (KATSCHBERG),
3.K 70 FRANZ KLAMMER (BKK),
4.ČRNA PORTA VESCOVO-ARABBA,
5.SASSLONG (SMUK VAL GARDENA). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Mar 30, 2006 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
fischerpro3 je napisal/a: | 1.GRAN RISA (ALTA BADIA),
2.DIRETISSIMA (KATSCHBERG),
3.K 70 FRANZ KLAMMER (BKK),
4.ČRNA PORTA VESCOVO-ARABBA,
5.SASSLONG (SMUK VAL GARDENA). |
Zanimivo, imava zelo podoben okus. Edino sasslonga se jaz ne bi spomnil, ker sem ga doslej vedno smučal v bolj slabih razmerah. Kaj ti je bilo pa na Klamerci tako všeč. Meni je bil zlasti všeč greben, ko smučaš po vrhu grebena, ki je dokaj položen, potem pa padeš v luknjo. Letos sem jo doživel v najlepšem stanju. Ponoči je zapadlo kakih 30 cm snega, zato so zjutraj po sredini še enkrat zratrakirali. Bil sem prvi na njej in jo najprej prevozil po sredini, potem pa še parkrat po celcu. Noro! Se mi pa zdi, da je proga nekoliko prezahtevna za ženski smuk. Ne vidim potrebe, da je za smuk strmina ponekod večpja od nekaterih slalomov. Vse skupaj postaja prenevarno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Mar 31, 2006 7:53 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Načeloma so mi všeč vse proge z veliko naklonino. Vse to sem uspel prenesti tudi na otroke, tako da le-ti od malega nimajo občutka "strmine". Enostavno jim nikoli nisem dal občutka, kaj pomeni strma proga v stilu "Joj mali, to pa je prestrmo, gremo nekam drugam". Jih od malega učim, da kolikortoliko rešujejo probleme sami. Je pa bil neizmeren užitek pogledati sina pri šestih letih, kako ga "piči" na polno po Gran Risi. Najbolj mi je všeč Gran Risa in sicer v jutranjih urah (od 9-10.30) in sicer smo tam zmeraj naredili prvih 5-6 fur. Klammerca pa mi je všeč zaradi razgibanosti, nakloni, širine. Predvsem pa mi je več ravno tisti del kot tebi in pa iztek (levi pred predorom). Drugače pa je tako, da imam rad strme trde proge, če so široke pa toliko bolje. Zato na njih izkoristim zgodnje jutranje ure (zaradi kasnejše gneče, samega občutka, da si na progi skoraj sam). Zame ni boljšega občutka, ko si v zavoju tako nizko, da ti sneg hladi "rit"......Je pa res, da moraš biti dobro fizično pripravljen, da o napiljenih kantih sploh ne govorim. Brez tega lahko na uživancijo samo pozabiš. Sem pa imel letos kar nekajkrat fantastične pogoje za tovrstno smuko.....Že končuješ sezono? Sam gre še vsaj dva x ne Moelltal, pol pa zaključim. Aha, v nedeljo grem pa še malo sneg premetavat na Areh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dalojee kooš |
Objavljeno: Pet Mar 31, 2006 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Sep 2005 13:09 Prispevkov: 457
|
Hehe, jest mam tut rt strmine zato mi je tut naša Podkorn všeč. Pa Klammrca je men tut všeč, sam men se ne zdi tok zlo strma. Drgač mi je pa v dolomith par prog res lepih. pa una za slalom v Madoni, sm je kr prekratka.
Sp pa kot turn smučar zmer bl naudušen nad 40 stop+ grapami, hehehe to je pa res supr, tehnika je vse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|