| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| GreenIce |
Objavljeno: Pet Apr 03, 2026 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 342
|
Če je komu (glede na temperature) še za zadnje zavoje in savnanje na Pohorju,
bodo do pon obratovali še na ruški za simboličnih 10 eur:
Od sobote do ponedeljka, 4.–6. aprila 2026, bo na Arehu za smučarje obratovala sedežnica Ruška. Pri tem bo s sektorja Bolfenk organiziran avtobusni prevoz.
Smučišče bo odprto od 8. do 15. ure _________________ 25/26: Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen (22x)
24/25: Kronplatz, Molltaler, Krvavec, Pohorje, Vogel, BKK, Gerlitzen, Obertauern, Višarje (22x) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| miki |
Objavljeno: Sob Apr 04, 2026 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3823 Kraj: Maribor
|
| GreenIce je napisal/a: | | Če je komu (glede na temperature) še za zadnje zavoje in savnanje na Pohorju, (...) |
Prav v dobro voljo si me spravil, GreenIce. Že v petek ko sem bral tvoj post, in danes vse tri ure ko sem 'binglal' na sedežnici. Namreč, Ruška in savnanje meni NIKAKOR ne gre skupaj. Bilo mi je že vroče ko sem konec februarja smučal v dolino in se z Vzpenjačo vozil navzgor, švical sem konec sezone na Stadionu in kar lepo toplo mi je včasih marca na Piskru, ta sedežnica se mi zdi ob sončnem vremenu nasploh zelo topla (sonce direktno v faco, kupola - tudi če je odprta - pa zadržuje veter od zadaj, torej s S smeri).
Nasprotno pa je Ruška meni ena od najbolj mrzlih žičnic kar jih poznam, odkar so na HiTuxu podrli dvosedežnice na ledeniku . Proga prepoložna da bi se prav pogrel, sedežnica ravno dovolj dolga (in počasna) da se ohladiš, pa še trasa je pretežno v senci - in to še zdaj, na začetku aprila. Tako da danes mi zagotovo ni bilo niti za trenutek vroče.
Po daljšem uvodu pa kratko poročilo: sneg je bil zelo soliden, ob 8. lepo pomrznjen in proga dobro steptana, potem pa je spuščala od L proti D (gledano seveda navzdol). Po desnem robu ob gozdu je bilo prav fajn tudi še ob 11., ko sem zaključil. Zjutraj zelo prazno, tam okoli 10. pa smo občasno morali tudi počakat sedež ali celo dva. Voila:
 _________________ Sezona 2025/2026: 36 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 4 x Kitzsteinhorn, Schladming; 3 x SkiWelt; 2 x Meli, Tauplitz, Schmittenhöhe, Kitzbühel; 1 x Obertauern, Zauchensee, Dachstein West, Flachau, Saalbach, Wildkogel, Wurzeralm, SkiJuwel, Kope; 1/2 x Rittisberg, Fageralm, St. Johann/Tirol, Kitzbüheler Horn. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Apr 04, 2026 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Miki, moras pa bit zelo zmrzljive sorte. Pri 14 stopinjah ga ni smucisca, kjer mi ni vroce. Celo na Molltalerju se mi ze pri plus 5 zdi absolutno prevroce.
Hvala za reportazo zadnjih letosnjih dni.  _________________ 25/26: Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen (22x)
24/25: Kronplatz, Molltaler, Krvavec, Pohorje, Vogel, BKK, Gerlitzen, Obertauern, Višarje (22x) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| fisko |
Objavljeno: Sob Apr 04, 2026 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31 Prispevkov: 188
|
| GreenIce je napisal/a: | Miki, moras pa bit zelo zmrzljive sorte. Pri 14 stopinjah ga ni smucisca, kjer mi ni vroce. Celo na Molltalerju se mi ze pri plus 5 zdi absolutno prevroce.
Hvala za reportazo zadnjih letosnjih dni.  |
Ruški hladilnik je specifika. Drugače pa tudi z moje strani zahvale za poročilo, se grem morda v ponedeljek malo ohladit.  _________________ Sezona 25/26 = 1 x Mölltaler Gletscher, 1 x Obertauern, 2 x Schladming, 1 x Flachau, 1 x Galsterberg, 1 x Ski Welt, 1 x Schmitten, 2 x Saalbach, 1 x Maiskogel, 1 x Grosseck-Speierck, 1 x Fanningberg |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| andmer99 |
Objavljeno: Pon Apr 06, 2026 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 251
|
| fisko je napisal/a: | se grem morda v ponedeljek malo ohladit.  |
Velikonočni ponedeljek, 6.4.2026 zadnji dan sezone 25/26. Hvala Marprom, da ste uslišali prošnje in zagnali še čez praznike!
Ruška je v ponedeljek malo presentila in je bilo kar nekaj topleje kot v soboto. Tako da o hlajenju ni bilo ravno govora (ali pa sem jaz bil predebelo oblečen). Sneg je končno ratal pomladanska čofta, tudi tisti zadnji sveži sneg se je od sobote do ponedeljka dovolj predelal, da ni več cukalo, ko si zapeljal na njega, tako kot je bilo v soboto. Smučarjev celo malo več kot v soboto, predvsem na račun zaključka ene od smučarskih šol. In pa še glavna ugotovitev, ki za nazaj velja tudi za soboto - ker smo bili v glavnem redni smučarji, se Ruška praktično ni ustavljala. Res, da je še vedno delala z znižano hitrostjo, ampak se je vseeno dalo potrpeti.
Še dve poslovilni fotki iz zadnje runde ob 13h:
Sezone je konec, pod črto je bila vsekakor ena izmed boljših, če mene vprašate. Držimo pesti, da bo naslednjo leto podobna sezona! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Čet Apr 09, 2026 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Zdaj, ko je pobralo sneg, se na kamerah vidi, kakšen masaker je ostal od kolesarskih stez. Resno me čudi, da se po teh progah še sploh da smučat oz. da tega vsaj za silo ne uredijo...  _________________ 25/26: Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen (22x)
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|