Avtor |
Sporočilo
|
zima1 |
Objavljeno: Tor Avg 12, 2014 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35 Prispevkov: 306
|
Ne bo dolgo, ko boš tudi sam izvedel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jest20 |
Objavljeno: Sre Avg 13, 2014 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 19:36 Prispevkov: 33
|
uuu smo pomembni in skrivnostni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Sre Avg 13, 2014 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Danes je bilo na Val202 v poročilih, da naj bi plačali komunalni prispevek in bi zato lahko gradbeno dovoljenje dobili že naslednji teden. Potem pa je vse odvisno, ali bo vlada odobrila nepovratna sredstva. Prav tako je Čokl izjavil, da je bil pri Leitnerju in so oni še vedno za izpeljavo projekta.
Pa da vidimo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 8:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Jaz bi tudi eno smucisce ce ze ravno denar talajo Saj ni treba da je veliko, tako da bi bil s par miljoni cisto zadovoljen Jao kaksne businesse se lahko nekateri pri nas gredo... potem pa, ce mu slucajno ne bo vlada odobrila nepovratnih sredstev za NJEGOV!! projekt, bo pa se pizdil kako se pri nas nic ne da narediti... ja investiraj svoj denar ne pa mojega! Saj profit najbrz ne pobirala vlada pac pa on. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 4:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
PJ, kar izvoli. Hribov je še dovolj in glede na to, da so spremenili zakonodajo, boš lahko prej kot v 4 letih prišel do gradbenega dovoljenja. Če ne veš, na kateri hrib bi se obrnil, pa vprašaj Ledenka, ki se spozna na te zadeve. Ko boš začel postavljati žičnice ti pa jaz obljubim finančno pomoč v obliki vnaprej kupljenih dnevnih kart. Sicer pa ne vem, zakaj se čudiš, saj je bila večina žičnic postavljena z državno, lokalno ali evropsko pomočjo. Pa ne samo pri nas.
Se pa po vsem tem lahko ugotovi dvoje:
1. kljub tem,da naj bi Čoklu šli neskončno na roke, so administrativni postopki trajali neskončno dolgo. Tudi po veljavnosti drugič spremenjenega zakona je trajalo še par mesecev do izdaje odločbe.
2, Če je Čokl res plačal takso (čeprav je to samo par tisoč evrov) pa to po moje kaže, da ima še vedno resne namene in upa v uspeh. Sam sicer ne vem, ali so za to res še realne možnosti, ali pa je tak neskončen optimist. Kakor se mi zdi, trenutno niti ni odprtega nobenega razpisa, iz katerega bi država financirala naložbo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1949
|
@Marko;
In z čim točno sem se ti zameril?
p.s.
Kolikor poznam poti do kreditov in subvencij sta ena od osnovnih pogojev, da podjetje, ki zaprosi za njih v preteklih nekaj letih nima izgube, da ni blokirano in enako velja tudi za vsa lastniško povezana podjetja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Marko jaz bi denar raje v naprej... tako kot ta doticni gospod in njegovo veleuspesno podjetje Z zicnicami in ostalimi stvarmi bi se pa ukvarjal pozneje... ce bi slucajno nasel cas in mi ne bi mi kaj ostalo od tiste drzavne/EU pomoci. In za dokazilo o moji resnosti, da mi drzava nepovratno vrze kaksnih 20 ali 30mio eur, sem brez zadrzkov pripravljen placati par 1000eur za gradbeno dovoljenje... iz lastnega zepa.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
[quote="ledenko"]@Marko;
bejži...a ti si tud v to luknjo padel??? Ne morš verjet.... počasi bomo lahko iyzbranci kako čago naredli....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1949
|
Ja, na pravilno izbranem hribu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Avg 17, 2014 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Citiram: | 2, Če je Čokl res plačal takso (čeprav je to samo par tisoč evrov) pa to po moje kaže, da ima še vedno resne namene in upa v uspeh. Sam sicer ne vem, ali so za to res še realne možnosti, ali pa je tak neskončen optimist. Kakor se mi zdi, trenutno niti ni odprtega nobenega razpisa, iz katerega bi država financirala naložbo. |
Sploh, če pričakuješ 2 miljonsko nepovratno injekcijo vnaprej. Daj nehaj no..... če si bil investiciski bančnik smo še dobro odnesli. Brez te državne pomoči ni sopsoben garantirat za morebitna najeta posojila. Pri venture kapitalu bi se moral pa odrečt lastniškim deležem, pa še projekt glede na ostalo branžo ne prinaša neslutenih dobičkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Ned Avg 17, 2014 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55 Prispevkov: 264 Kraj: Lokovica
|
Mogoče kdo ve kaj predstavlja ta posek na levi strani. Širina je ravno pravšnja za bodočo povezavo med soriško planino in bohinjsko bistrico.
 _________________ 2013/14: 1x Golte, 1x Obertauern
2012/13 : 20x
2011/12 : 28x
2010/11: 20x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 6:32 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Elektro Gorenjska, daljnovod Železniki - Bohinjska Bistrica |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
junche je napisal/a: | Citiram: | 2, Če je Čokl res plačal takso (čeprav je to samo par tisoč evrov) pa to po moje kaže, da ima še vedno resne namene in upa v uspeh. Sam sicer ne vem, ali so za to res še realne možnosti, ali pa je tak neskončen optimist. Kakor se mi zdi, trenutno niti ni odprtega nobenega razpisa, iz katerega bi država financirala naložbo. |
Sploh, če pričakuješ 2 miljonsko nepovratno injekcijo vnaprej. Daj nehaj no..... če si bil investiciski bančnik smo še dobro odnesli. Brez te državne pomoči ni sopsoben garantirat za morebitna najeta posojila. Pri venture kapitalu bi se moral pa odrečt lastniškim deležem, pa še projekt glede na ostalo branžo ne prinaša neslutenih dobičkov. |
Hm, najbrž tudi ne misliš, da bi se našla kakšna banka, ki bi mu dala kredit. Naše banke so postale zelo previdne in ne dajo denarja niti pri precej bolj zanesljivih projektih. Zastavi pa lahko Čokl po moje samo še ledvice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Saj tu se ne govori o banki pac pa o 50% nepovratnih sredstev s strani drzave/EU. In pri prej omenjenih stevilkah to pomeni cca. 25mio eur (ali pa vsaj 15mio, ker do nadaljnih 10 ne bi nikoli prislo). Ce bi sel na banko in zastavil magari svoje ledvice, banka (pa ne NLB, kjer bo pokritje tega spet koncalo pri drzavi) pa bi mu to odobrila, verjetno ne bi motilo nikogar. Ce pa nekdo zelo odkrito zeli ukrasti 25mio tudi mojega in tvojega denarja in prispevkov, pa je normalno da me (vsaj mene) rahlo moti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
[quote="fischerpro3"] ledenko je napisal/a: | @Marko;
bejži...a ti si tud v to luknjo padel??? Ne morš verjet.... počasi bomo lahko iyzbranci kako čago naredli....  |
Spet ne razumeš. Po moje je ledenko mislil, da se moraš pa res nekomu zameriti, če te predlaga za svetovalca pri gradnji smučišč v Sloveniji (si imel spet izključen irony detector), pa četudi za svetovalca samemu PJ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|