Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 28, 29, 30  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 8:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Nekaj poznopopoldanskih vtisov s Pohorja. Za začetek Cojzarica - cesta do zgornje postaje je z zimskimi gumami brez težav prevozna. Gori je Sibirija (-7), še vedno piha močan severnik, naravnega snega nekje 15 cm:

Zasnežujejo s standardnimi 11 topovi na desni progi, glede na višino kupov bi rekel da je snega za silo dovolj za odprtje.

Preden me kdo vpraša: po Piskru pod spodnjo postajo Cojzarice nisem hodil, nisem pa videl nobenih topov v tistem odseku, ki se ga vidi s Cojzarice. Ni videti da bi kaj zasneževali ...

Ruška: tukaj zasnežujejo do vmesne postaje, kupi so kar veliki, mislim da proga ni več vprašljiva. Danes popoldne so na progi delali še 4 topovi, nadaljnji 4 so zasneževali cesto od proge do vmesne postaje in traso vlečnice:

Debelina naravne snežne odeje z višino zelo hitro pada: če je na vrhu Ruške približno 15 cm snega, ga je na vmesni postaji samo še za vzorec:

Zasnežujejo tudi Areh (progo in traso krogcev), povezavo od Areha proti Cojzarici (nisem hodil po njej, od hotela se vidi vsaj en delujoč top) in z enim topom celo otroški poligon nad akumulacijo:

Ampak tudi v tej situaciji si mrtvo-hladno privoščijo, da trije topovi pod hotelom stojijo brez dela :

Potem sem se prestavil na Belvi, tam mi je termometer na avtu kazal -5 stopinj, pihalo pa je bistveno manj kot na Arehu. Po Bejbiki navzdol je delalo kar 7 topov:

Še 7 topov dela dalje po Slemenu. Presenetilo me je, da so na bejbiki in Slemenu topovi naredili skoraj večje kupe kot na Arehu, in to zelo kvalitietnega snega. Zgleda da tisti dve stopinji manj na Arehu ne odtehtata orkanskega vetra, ki je na Arehu očitno odnesel večino najmehkejšega snega v gozd, medtem ko je na Slemenu sneg tam kjer mora biti:

Ko sem prišel do bivše ograje, mi je upanje po skorajšnjem odprtju Slemena dokončno splavalo po vodi: od mesta kjer proga prečka traso Habakuka pa do spodnje postaje Slemena, torej zadnjih 200 metrov, ni nastavljen še niti en top in seveda ni niti enega kučka snega. Zagotovo imajo Pohorci za tako odločitev svoje globoke razloge ki jih mi, nestrokovnjaki ne moremo razumeti (s tem sem se - upam - zavaroval pred protinapadi dežurnih zagovornikov ), mi je pa malo čudno da na debelo zasnežiš 3/4 proge, zadnjo četrtino pa pustiš nezasneženo (morda pa je tako svetoval kak 'strokovnjak' z Nove KBM: če zasnežiš samo 3/4 proge, imaš tudi samo 3/4 stroškov ... glede na sposobnost naših ekonomistov in še posebej bankirske 'stroke' se sploh ne bi čudil, če bi kdo od novih lastnikov prišel do takšnega modrega zaključka ... ). Škoda, brez te 'lepotne napake' bi bil današnji vtis zelo pozitiven ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.

Nazadnje urejal/a miki Čet Nov 28, 2013 9:12 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 27, 2013 11:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Ta slika se je pojavila na enem drugem forumu, ki pa je današnja... Tako da sanje o kakšnem zgodnjem piskru odpadejo. Hvala bankam za topove, katerih je premalo
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2013 9:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Ja, tudi mene je včeraj krepko pogrelo, ko sem v Večeru prebral da je del topov še vedno v skladiščih NLB Leasinga, ker bodo novo leasing pogodbo podpisali kao 'ta konec tedna'. Mislim, halo, a ste še normalni?? Podlaga za (upajmo) uspešno sezono se pripravlja ravno te dni, NLB je že vstopil v lastništvo ŠCP, zdaj pa svojemu podjetju ne da nazaj topov, ker še niso parafirali enega kosa papirja? Z normalnimi ljudmi bi se zagotovo dalo nekako dogovoriti, da bi topovi že bili na Pohorju in tam delali tisto za kar so bili nabavljeni, torej sneg, tudi nekaj dni pred podpisom nove pogodbe. Seveda, če pa podjetje vodijo tipi ki ne vidijo dalje kot do tistega koščka papirja, pa to izgleda tako kot vidimo (pa sploh ne mislim samo na ŠCP). Naj vse crkne, samo da crkne po predpisih!

BTW, to pa leti tudi na Pohorce, sem včeraj na Arehu naštel natančno 5 topov ki niso delali: tiste 3 ki sem jih slikal pod hotelom, pa še enega na Ruški in enega na bejbiki. Ravno dovolj za manjkajoči zadnji odsek Slemena . Tako da ne bodo čisto vsega krivi bankirji ... Tudi glede Piskra nisem prepričan, če je sistem dovolj zmogljiv da bi 'na polno' zasneževali Areh, Ruško, Cojzarico, povezave in še Pisker. Tudi v preteklih letih, ko so še imeli vse topove, so v prvi fazi zasneževali ali Cojzarico + Pisker in izpustili Ruško (mislim da je bilo tako 2011) ali pa Ruško, Cojzarico in povezave in izpustili Pisker (2012).

Kar sem včeraj še opazil, in s tem smo spet pri bankah, je bilo pomanjkanje ratrakov. Natančneje, enega sem videl pred hotelom na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa nobenega (seveda ne vem kaj stoji v garaži). Lani v tem času so na Arehu stali najmanj trije, če ne štirje, letos pa en sam, pa še ta se mi je zdel eden od (naj)starejših iz nekoč mogočne flote .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
atomic sl12
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2013 11:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 20:21
Kraj: maribor

miki je napisal/a:

BTW, to pa leti tudi na Pohorce, sem včeraj na Arehu naštel natančno 5 topov ki niso delali: tiste 3 ki sem jih slikal pod hotelom, pa še enega na Ruški in enega na bejbiki. R .

In ti ne poznas moznosti da so ti topovi v kakrsni koli okvari!
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2013 11:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Ja, mislim da sem enkrat nekje že slišal da se zadeve ki jih poganja elektrika lahko pokvarijo. Ampak če je 3 dni po začetku zaseneževanja v okvari 5 topov od skupno 30 (ne me prijeti za besedo, ampak toliko jih je čez palec na Arehu), to ne govori ravno o vzornem vzdrževanju.

(ampak proti Cerknemu, kjer VSI topovi mirujejo, so pa Pohorci še vedno profiji )
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2013 11:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Čas za remonte topov so v poletnih mesecih in ne konec novembra oz. v začetku decembra.....žal, tu se vse konča, turista ne briga da so topovi v okvari, pa da so ratraki pri banki...on plača 29, 5 ? in gre smučat, ter za ta denar pričakuje da se bo korektno nasmučal......drugače bo potrebno cene prilagodit zmožnostim.......zame to ni opravičilo.....
Nazaj na vrh
elanfan
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 29, 2013 4:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 17:07

odprtje sezone prestavljeno na naslednji vikend
http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2013112905979786
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 30, 2013 1:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Pisker se od včeraj zasnežuje....
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 30, 2013 6:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Citiram:
Srečko Vilar, direktor ŠC Pohorje, je sicer pretekle dni pojasnil, da jim je ta teden pri zasneževanju nagajal veter, ki je odnašal sneg, smučanje pa bi jutri lahko ovirale tudi napovedane snežne padavine

Nimam rad če me za dobro jutro nekdo poskuša tako 'na suho' nategovati . Da se razumemo: ne mislim težiti ker eno najnižje ležečih slovenskih smučišč konec novembra še ni odprto, tudi Mokrine z metrom naravnega snega bodo odprli šele prihodnji vikend. Ampak eno bolj prepričljivo razlago pa bi si lahko izmislili, g. Vilar. Nekaj predlogov:

- priznajte da še ne morete urediti prog, ker vam en japi od NLB ne da ratrakov iz skladišča
- razložite da se obratovanje konec novembra ekonomsko še ne splača, nihče vam ne bo zameril
- pojasnite da letos ne boste odpirali na tričetrt pripravljenih prog brez povezav Ruška - Cojzarica in obratno (kot se je to počelo v preteklih letih), ampak boste pač odprli takrat ko bo smučišče pripravljeno v celoti

Vse to bi zvenelo vsaj na pol prepričljivo. Ampak da bi 'smučanje ovirale napovedane snežne padavine'? Pri tem da je bilo že dva dni napovedano zelo rahlo sneženje, za vzhodno Slovenijo pa celo suho vreme? Ne, te race vam pa pa ne odkupim ...
Nazaj na vrh
KINDERWAGEN
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 30, 2013 7:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02
Kraj: MARIBOR

miki je napisal/a:
Citiram:
Srečko Vilar, direktor ŠC Pohorje, je sicer pretekle dni pojasnil, da jim je ta teden pri zasneževanju nagajal veter, ki je odnašal sneg, smučanje pa bi jutri lahko ovirale tudi napovedane snežne padavine

Nimam rad če me za dobro jutro nekdo poskuša tako 'na suho' nategovati . Da se razumemo: ne mislim težiti ker eno najnižje ležečih slovenskih smučišč konec novembra še ni odprto, tudi Mokrine z metrom naravnega snega bodo odprli šele prihodnji vikend. Ampak eno bolj prepričljivo razlago pa bi si lahko izmislili, g. Vilar. Nekaj predlogov:

- priznajte da še ne morete urediti prog, ker vam en japi od NLB ne da ratrakov iz skladišča
- razložite da se obratovanje konec novembra ekonomsko še ne splača, nihče vam ne bo zameril
- pojasnite da letos ne boste odpirali na tričetrt pripravljenih prog brez povezav Ruška - Cojzarica in obratno (kot se je to počelo v preteklih letih), ampak boste pač odprli takrat ko bo smučišče pripravljeno v celoti

Vse to bi zvenelo vsaj na pol prepričljivo. Ampak da bi 'smučanje ovirale napovedane snežne padavine'? Pri tem da je bilo že dva dni napovedano zelo rahlo sneženje, za vzhodno Slovenijo pa celo suho vreme? Ne, te race vam pa pa ne odkupim ...

Podpišem!!!!
Nazaj na vrh
Kokolari Feriz
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 9:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 14:17

Dragi Miki in preostala prepametna ter nevoščljiva banda....
Ker toliko poznate vso situacijo okoli Kretenčkove ograje, bi vam najraje dal nagrado za razgledanost. Lastnik se je boril in se izboril.... Zaenkrat. Toliko pač o trenutnem stanju. Če vam je prav ali ne vam dam vedeti kot sem že omenil zgoraj, da ste nekateri pač popolnoma nevoščljivi, nerazgledani analfabeti daleč naokoli. Me zanima, če bi vi svojo lastnino prepuščali nekemu privatnemu lobiju, ki polni svoje malhe na račun Javnega Dobra....

Daj daj daj, lepo vas prosim... Miki in ostala ekipa.... da se vam ne bodo smejali.

Toliko od MENE. PA vklopite možgane.
Nazaj na vrh
metallicaslo
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 9:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 9:32

Kokolari Feriz je napisal/a:
Dragi Miki in preostala prepametna ter nevoščljiva banda....
Ker toliko poznate vso situacijo okoli Kretenčkove ograje, bi vam najraje dal nagrado za razgledanost. Lastnik se je boril in se izboril.... Zaenkrat. Toliko pač o trenutnem stanju. Če vam je prav ali ne vam dam vedeti kot sem že omenil zgoraj, da ste nekateri pač popolnoma nevoščljivi, nerazgledani analfabeti daleč naokoli. Me zanima, če bi vi svojo lastnino prepuščali nekemu privatnemu lobiju, ki polni svoje malhe na račun Javnega Dobra....

Daj daj daj, lepo vas prosim... Miki in ostala ekipa.... da se vam ne bodo smejali.

Toliko od MENE. PA vklopite možgane.

Spoštovani Kokolari Feriz, forum je prostor za izražanje osebnega mnenja in ne sovražnega govora.Mislim, da bi svoje mnenje lahko izrazili na precej bolj kultiviran način. Zato Vas prosim, da popravite Vaš post ali pa bo izbrisan!

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 10:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pa še nekaj, kar nima ravno veze s koriščenjem sezonskih iz zemljišč za javno dobro.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 12:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

lenko je napisal/a:
Pa še nekaj, kar nima ravno veze s koriščenjem sezonskih iz zemljišč za javno dobro.

Ima pa z zamašenimi šobami.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 03, 2013 10:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Sufag vklučuje in izklučuje po pol obroča, pohorci šobo po šobo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 28, 29, 30  Naslednja Stran 4 od 30

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net