|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Jutri sigurno ne bo tako prazno......ker bom jaz zagoraj....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Sem skočil popoldan pogledat če je na Pohorju res toliko snega kot se govori . In če je res tako prazno kot pišete. Odgovor: oboje je res. Snežne razmere sicer niso bile idealne, saj je bila pretekla noč oblačna in razmeroma topla, slabo pa tudi ni bilo.
Spomladanski iztek Čopke:
Na Videcu sva smučala natančno dva (2). Sneg je bil južen, vendar zaradi malega obiska skoraj nič razrit:
Glede na razmere in popoldansko uro sem se bal, da bodo povezave premehke in ne bo šlo nikamor, pa sem se motil: ker so v glavnem senčne, je bil sneg trd in hiter. Na partizanki podobno kot na Videcu, bilo pa nas je menda 7:
Prav fenomenalen pa je bil Pisker, do spodnje postaje Cojzaric je bilo povsem zimsko, nič ni spuščalo, ob robovih si še našel nekaj centimetrov svežega snega ki je padel ponoči, na že steptano progo. Spodnji del pa lepo spomladanski:
Edino na Piskru je bilo nekaj več ljudi, večina sedežev je bila zasedena z 1 - 2 osebama, toliko da me ni bilo strah :
Za konec sem seveda moral narediti še eno furo na Pošteli, snega je še dovolj, čeprav se kje ob robu prikaže kaj rjavkastega. Ni pa bil več dober, pričakoval sem spomladanske razmere, žal pa je zvožen sneg že začel zmrzovati:
V dolino pa seveda po Čopki, najvztrajnejši so prišli dol brez odpenjanja, meni so se smučke (pravkar s servisa) smilile in sem v S - zavoju 50m pešačil. Drugo kritično mesto je na ravnini, enih 300m pred spodnjo postajo Vzpejnače. Danes je še ravno šlo po eni smučki . Škoda, 80% proge je še čisto v redu:
Za konec tudi z moje strani velika pohvala Pohorcem za vejlavnost večerovke vse dni do konca sezone - mislim da bom še pisal poročila ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Čet Mar 21, 2013 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
Res zanimivo da je tako malo ljudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Zjutraj sem šel preverit če moja Večerovka res velja tudi ob drugih dnevih, ne samo v četrtek . Za razliko od včeraj je bilo danes kar polno, deset minut do devetih sem na asfaltnem parkirišču parkiral že na najbolj desnem, torej zadnjem polju. Tudi na Vzpenjači je bila malo do devetih kar krepka vrsta, k sreči pa jih je 80% pri gornji postaji zavilo na desno v smeri Videca in Areha, manjšina pa levo proti Pošteli. Tam pa tako:
Sleme, proga mimo Luke do Trikotne jase in spodnji del Mariborskega slaloma so bili zjutraj odlični, edino zgornji del Mariborskega slaloma mi je bil pretrd in precej nemarno steptan z večjimi in manjšimi grudami. Spuščalo je lepo počasi od levega roba proti sredini, razen omenjene zgornje polovice MB - slaloma, tam je bilo trdo tudi ob enajstih ko sem (žal) moral zaključiti.
Brez Čopke seveda ni šlo, z izkušnjami od včeraj sem jo danes zmogel brez odpenjanja, samo na enem mestu sem nekaj metrov 'poštamfal' navzdol:
V bistvu je kar prav da je proga zaprta in da se ne tepta več; če bi se te malenkosti snega ki še leži po robovih lotili z ratrakom in jo tiščali v blato, v dveh dnevih ne bi bilo nobenega snega več. Zdaj pa se še vedno da prigoljufati vsaj po eni smučki :
Spodaj pa 'v rožicah' :
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Miki vsaka čast za spust po Čopki. Ko sem danes opazoval S ovinek iz gondole mi niti na misel ni prišlo, da bi se spustil v dolino s smučmi. Drugače pa Videc in Partizanka odlična kot v prejšnjih dneh, mogoče malo bolj južno po drugi uri.
Glede na to, da sta bila oba parkinga v dolini polna do zadnjega mesta, je jutri za pričakovati rekorden obisk (vreme, akcije, ...). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan-doc |
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31 Prispevkov: 370
|
Pohorje pa kar hitro "pobira"
PS. Zakaj brez Čopke ni šlo?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zzzverca |
Objavljeno: Sob Mar 23, 2013 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2010 0:30 Prispevkov: 39 Kraj: Celje
|
volki je napisal/a: |
Glede na to, da sta bila oba parkinga v dolini polna do zadnjega mesta, je jutri za pričakovati rekorden obisk (vreme, akcije, ...). |
Rekorda danes ni bilo, ljudi malo, ob 9.30 se je na asfaltiranem parkirišču še našel prostor. Vreme oblačno, mrzlo, na vrhu pri vzpenjači in stolpu celo naletavale snežinke, da je malo pobelilo drevesa. Proge trde, kje se je našlo malo leda, vendar z urejenimi robniki je šlo. _________________ Sezona 09/10: 3xRogla
Sezona 10/11: 1x Cerkno, 1x Celjska koča
Sezona 11/12: 1x Krvavec, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Mar 25, 2013 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
V soboto, podlaga odlična, gužve nobene, super smučarija.
Nedelja - megla, nekaj novega snega, mehko in še 1x megla. Ljudi skoraj nič.
Oboje velja za MB del + Videc. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
Je pisker bol zahtevna proga od cojzarice? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Zahtevnost teh prog je po moje nekje enaka. Morda izstopa samo malce strmejši spodnji del Piskra, ki pa je kratek ima lep iztek ipd... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
taki sladki modri progi sta...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
ima kdo kakšen info, da kdaj bodo to sezono obratovali pohorci?
Srčno upam, da ne samo do velike noči, tako kot pretekla leta! Količina snega na Arehu je takšna, da bi si kot optimist lahko predstavljal prvomajsko smučarijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zzzverca |
Objavljeno: Sre Mar 27, 2013 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2010 0:30 Prispevkov: 39 Kraj: Celje
|
Danes na nočni sleme odlično, na spodnjem delu so se naredii kupi snega, a je vseeno šlo.
andmer99 je napisal/a: | ima kdo kakšen info, da kdaj bodo to sezono obratovali pohorci?
Srčno upam, da ne samo do velike noči, tako kot pretekla leta! Količina snega na Arehu je takšna, da bi si kot optimist lahko predstavljal prvomajsko smučarijo. |
https://www.facebook.com/pohorje.ski?ref=ts&fref=ts
Piše, da je v ponedeljek zaključek. Na piskru bodo tekmovanja v bordanju, paralelnem veleslalomu in krosu. Na vprašanje, do kdaj bo obratovalo pohorje so odgovorili, da bodo naprave po 1.4. obratovale glede na vremenske razmere in obiskanost. _________________ Sezona 09/10: 3xRogla
Sezona 10/11: 1x Cerkno, 1x Celjska koča
Sezona 11/12: 1x Krvavec, 1x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Mar 28, 2013 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Danes sem sprejel eno pravilno in eno napačno odločitev . Pravilna je vsekakor bila, da sem 'pokuril' en dan starega dopusta in se deset minut pred deveto prihazal na spodnji postaji Vzpenjače. Prvi dve uri sem smučal samo na Vzpenjači in Pošteli. Snežne razmere odlične, po večernem teptanju je padlo še 2 - 3 cm snega. Čopka je bila lepo prevozna, uradno zaprta in nesteptana (kar je po moje tudi prav, če bi na teh 25 cm naravnega snega spustili ratrak bi na mestih, kjer ni več podlage, imeli njivo). Sonca smo bili deležni po kapljcah, še največ v dolini:
Globoka zima, nahajamo se na višini 800m na progi kjer je samo naravni sneg:
Sneg je bil dopoldan povsem zimski, mehak in slabo sprijet (pa s tem ne mislim kritizirat preparacije, pri takšni količini pršiča in teh temperaturah nihče ne bi uspel preko noči pripraviti trde proge). Krajše sončno obdobje na Pošteli:
Napačna odločitev pa je bila, da sem se ob enajstih (z busom, saj sem pričakoval da po povezavah ne bo ?letelo?) odpravil na Areh. Na Cojzarici in Piskru je bilo turobno, oblačno / megleno, mrzlo, predvsem pa je bil sneg danes tam bistveno slabši kot na mariborskem delu. Ne vem ali je na Arehu padlo več snega ali je razlog v tem, da so na Arehu teptali bolj zgodaj kot na mariborskem pohorju (na Arehu verjetno teptajo takoj ob petih, na mariborskem pa šele po nočni), vsekakor je bilo na steptani podlagi 10 ? 15 cm novega snega, ki ob pol dvanajstih ni bil niti več ?nedolžen? niti še ni bil prav zvožen v kupe, ampak je bil nekaj vmes, zelo neugodno za smučat. Povrhu pa je bilo precej polno, čakali sicer nismo, so bili pa vsi sedeži zasedeni s 3 ? 4 smučarji.
Skupaj z mrazom in slabo vidljivostjo sem imel po eni uri dovolj in sem šel v hotel Areh ... na čaj. Oziroma, imel sem namen iti na čaj. Po petih minutah sedenja v mrzli gostinski sobi, ki je smrdela po starem olju iz friteze in v kateri so na televizorju predvajali srbski (!!!) TV ? program me ni niti pes povohal, pa sem imel dovolj in sem se odpravil. Podn od prehranjevalnice, dragi Pohorci !
Partizanka je bila precej boljša, predvsem je bila bolj prazna in ob robovih se je našlo še kaj nezvoženenga snega, pa še megle ni bilo ? sonca tudi ne. Vseeno sem zdržal eno uro:
Na Videcu je bilo podobno kot na Partizanki, ampak mene je vleklo nazaj na sonček:
Zadnjo uro sem užival na obeh progah na Pošteli, sneg je bil neprimerno boljši kot na Piskru - kako je zgeldala proga ob dveh, se vidi na zgornji fotki . Predvsem pa ni bilo mrzlo in megleno, občasno nas je obsijalo sonce. Za hec pa sem si privoščil še en Stadion. Ni bil več ta pravi celc, ampak je bilo za preživet. Koristno je, če veš, kje je pod novim snegom še kaj starega (sem že v letih ko pozabim imena svojih študentov in kaj mi je boljša polovica naročila da moram kupit v trgovini, ampak ne pozabim pa ob katerem robu proge je bil pred zadnjim sneženjem še stari sneg ).
Tudi za Čopko velja podobno: popoldan se je predvsem v S ? zavoju izpod novozapadlega snega že prikazalo kaj rjavega, v glavnem je to umazan star sneg, tu in tam pa seveda tudi zemlja. Ampak če veš kje je treba, so smučke tudi 7 fur v dolino preživele brez škode:
Pod črto: če bi bili zdaj sredi zime, bi rekel da je bil soliden, a ne idealen smučarski dan. Ampak za 27. marec je pa senzacionalno . Kdor si lahko vzame čas, priporočam smuko na mariborskem delu jutri dopoldan - sneg se je danes popoldan malenkostno ojužil, zdaj pa je minus. Napoved za naprej pa je ena velika žalost ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Čet Mar 28, 2013 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
Taksne zimske kulise na Pohorju ob tem casu pa ne pomnim. Danes je zgledalo nad Trikotno jaso kot januarja. Skoda, da je upravitelj v razsulu oz. da se niso ze prej zamenjali lastniki, ker je vprasanje, kdaj bo naslednjic taksna zima...
Aha, miki je se vmes objavil... Boljse, da nisi cakal na postrezbo v Hotelu Areh, ker bi bil vsaj tako zgrozen kot v primeru, ko nisi dobil nic. Kaj takega se nisem dozivel. Katastrofa.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|